dissabte, 4 de gener del 2014

INSUFICIENT EMPAT DEL FILIAL,
DAVANT UN RIVAL DIRECTE (1-1)








RCD Espanyol “B”: 1 – U.E. Olot: 1


L’Espanyol “B” ha sumat un punt en un partit discret  davant un rival directe a la classificació com és el quadre de La Garrotxa. Tant directe, que es trobava – i per tant segueix trobant-se –, amb els mateixos punts que els espanyolistes. Després del succeït al partit Ontinyent – Constància (empat a un gol), la situació a la classificació no varia gens ni mica doncs pendent del partit que manca al Badalona, l’Espanyol B estaria fora de les places de descens i promoció, mentre que l’Olot dependria del que faci el Badalona demà davant el cuer Prat. Cal mencionar, que al conjunt espanyolista li manca per disputar l’ajornat encontre davant l’Olímpic de Xàtiva.

Després de gairebé un primer quart d’hora amb poc que explicar, tan sols una bona pujada d’Aitor amb una pilota centrada que no ha sigut ben rematada,  el partit se li posava coll amunt al quadre entrenat per Manolo Márquez després que Carlos avancés a l’equip olotí en el 14’. Ha sigut amb un passi de Roger a l‘espai per la centrada de Coro des de la dreta i Carlos Martínez dins la petita a boca de canó, superés al meta Pau rematant a plaer.  Els olotins feia quatre jornades que no veien porta...

Altre cop l’equip espanyolista havia de remuntar un marcador advers i cada cop en pitjors condicions anímiques doncs la lluita a la part baixa de la classificació és ferotge amb molta igualtat. Cinc minuts després del gol visitant, l’Espanyol B ha gaudit de la primera gran ocasió per igualar el matx, quan una pilota centrada des de la dreta l’ha rematat malament Carles Clerc dins l’àrea quan estava tot sol; l’esfèrica s’ha perdut fora a la dreta del meta Óscar.  

Abans de la mitja hora de joc, gairebé repetició de la jugada. Ha centrat Borja des de banda dreta i Clerc en posició idèntica, ha rematat millor que l’anterior ocasió, però sense encertar tampoc amb la porteria rival. La UE Olot ha estat a punt de donar l’ensurt amb un llançament de cantonada a càrrec de Coro que s’ha estavellat a la part superior de la xarxa de la meta defensada per Pau.  Els olotins han vist com en el 43’ per lesió s’havia de retirar el dorsal 5 Jorge Rojas.

Només iniciar-se el segon període, l’Espanyol executa un servei de cantonada per mediació de Borja des de l’esquerra del seu atac. Carles Clerc, a la tercera que diuen va la vençuda, es llença amb força al remat a la frontal de la petita, i de cap aconsegueix l’empat.  Amb el gol el filial espanyolista s’animaria un xic i tindria uns moments en el que pogué capgirar el marcador, amb varies jugades clares de gol. Una centrada de Clerc es rematada per Héctor, rebutjant a còrner el meta visitant. Un altre remat, de Xavi Puerto després d’una bona centrada de Raillo que obliga a intervenir al meta Óscar. Un remat de cap del propi Raillo en planxa després d’un bon centre de Borja és aturat pel meta Óscar llençant-se a la seva esquerra, i una falta directa executada per Mamadou que envia a còrner el meta del conjunt de La Garrotxa junt el pal dret.

Amb el pas dels minuts, l’equip espanyolista perd gas i els visitants als que tampoc l’empat els deixa gaire millor a la classificació (l’únic que els hi permet aconseguir el decantar al seu favor el gol-average), no es conformen amb l’empat i per tant no renuncien a donar el cop decisiu i endur-se els tres punts de la Dani Jarque. Al quart d’hora surt un bell conegut de la parròquia espanyolista, el migcampista Miki. Un centre xut de Freixa s’estavella lliscant la creueta entre la fusta i la mà de Pau. I la més clara de totes en les que l’Olot ha tingut el partit en les seves mans, ha arribat al 68’ quan una greu errada defensiva d’Eric Bertrand al treure jugada la bola a la frontal ha propiciat la recuperació de Carlos Martínez qui ha penetrat dins l’àrea afavorit pel rebot, i quan anava a afusellar a Pau amb un remat creuat, el meta espanyolista molt àgil s’ha llençat evitant el gol del triomf olotí.

Una de les poques accions ofensives dels espanyolistes ha finalitzat el 70’ amb la dolenta definició de Canario que ha llençat fort i desviat el que no sabem si era un centre o un remat, sense que ningú pogués arribar al remat en el segon pal. En el 33’ els olotins han demanat penal quan una pilota centrada ha sigut rebutjada pel cos del capità Héctor al reclamar que  la bola havia sigut tallada pel braç.

Márquez ha efectuat altre cop els tres canvis pràcticament seguits – doble substitució i un parell de minuts la tercera modificació - , però la dinàmica del partit no ha variat gens ni mica. Es més, al 88’ l’equip espanyolista s’ha complicat la vida doncs el seu central Eric Bertrand ha vist la segona cartolina  (en vint-i-tres minuts n’ha vist dues) i s’ha marxat expulsat pel col·legiat basc, i serà baixa en el proper encontre de lliga davant el CF Badalona. En els minuts restants, una ocasió dels visitants que amb superioritat numèrica ho han intentat, però el remat de Carlos Martínez després d’un retall, s’ha marxat fora a un metre del pal dret.      



Fitxa tècnica:
RCD Espanyol B: Pau, Rober, Aitor, Héctor, Eric Bertrand, Raillo, Borja, Xavi Puerto, Mamadou, Canario i Clerc.
Substitucions: Kilian per Borja, m. 79; Áday per Mamadou, m. 79; Miravent per Canario, m. 82. Altres suplents: Koke (p.s.), i Ruben Duarte.

UE Olot: Oscar, Freixa, Hostench, Savall, Rojas, Xavi Muñoz, Carlos Martínez, Roger, Uri, David López i Coro.
Substitucions: Serra per Rojas, m. 43; Miki per Roger, m. 59; Ferron per Xavi Muñoz, m. 76. Altres suplents: Sergio López (p.s), i Arnau.

Àrbitre: Aitor Gorostegui Fernández-Ortega del comitè territorial basc, assistit en bandes per Iker De Francisco Grijalba i Aitor Mosqueira Antón. Cartolines grogues per  Xavi Puerto, m. 29, Rober, m. 41, Raillo, m. 56, Eric Bertantd (65’ i 88’) per part espanyolista, i per part visitant l’han vist Roger, m. 20, Hostench, m. 80, Serra, m. 82 i Carlos, m. 87.

Gols: 0-1: Carlos Martínez, m. 14; 1-1: Clerc, m. 46

Incidències: Encontre corresponent a la 20èna. jornada  (primera de la segona volta) del campionat de lliga del grup 3r. de Segona Divisió “B”, disputat aquesta tarda de dissabte al camp 1er. de la Ciutat Esportiva Dani Jarque.

En la lateral descoberta, presència d’un grup de seguidors de la UE Olot desplaçats en autocar,  que al marge d’animar al seu equip durant tot l’encontre, han aplaudit en el minut 21 en record de Dani Jarque, fet que en la Ciutat Esportiva encara no s’havia viscut per part d’una afició rival.   

En les files del conjunt olotí, els que foren jugadors del filial espanyolista Guillem Savall i Miguel Martínez Moya “Miki”.  Encontre retransmès en directe pel Canal Esports 3 de TV3.   Cel molt cobert, temperatura suau i agradable, molt minsa la precipitació caiguda en el segon temps del partit.




divendres, 3 de gener del 2014

JORNADA DE SIGNATURES I FOTOGRAFIES
DELS JUGADORS AMB ELS MÉS PETITS



Aquest matí ha tingut lloc a la Ciutat Esportiva Dani Jarque, la tradicional jornada de signatures i fotografies per part dels jugadors del primer equip blanc-i-blau envers els més petits seguidors del RCD Espanyol. L’amic “Figot47” ens envia aquestes fotografies d’aquesta iniciativa que a bon segur haurà fet feliços a la gran quantitat de nens que han esperat pacientment ser atesos pels seus ídols avui a la Dani Jarque.


GOLEJADORS

FUTBOL-11

1er. EQUIP  Ll+C ESPANYOL "B"  . JUVENIL "A"
SERGIO GARCÍA 7 MAMADOU 3 JAFAR 10
STUANI 4+1 BORJA 2 IVÁN ÉCIJA 4
VÍCTOR SÁNCHEZ 4 RAILLO 2 IAGO 4
THIEVY 3 CANARIO 1 KIKE 2
DAVID LÓPEZ 1+1 CABALLÉ 1 JULIO REY 2
LANZA 1 JOAN 1 JUANAN 2
JOHN CÓRDOBA 1 FERRAN MONZÓ 1 MARC GUAL 2
SIMAO 0+1 CLERC 1 ALFREDO 1
SIDNEI 0+1 ADAY 1 ALEX LÓPEZ 1
Pròpia porta 1 XAVI PUERTO 1 CAMPU 1
POL LIROLA 1
ALAN ÁVILA 1
LLUIS 1
TORITO 1
ERIC GRÀCIA 1
TRAORÉ 1
pròpia porta 1


JUVENIL "B" . CADET "A" . CADET "B" .
CAMPU 7 ENRI 11 PAU SALVANS
10
CRISTOPHER 6 PABLO ÁVILA 4 GUILLEM ANGLADA 10
RAFINHA 3 MARTÍ 3 FERRAN BRUGUÉ 7
ADRIÁN RIVAS 3 CHILIQUINGA 3 GAKU 4
ALEX LÓPEZ 2 ADRIÀ CABALLÉ 2 GUILLEM ESCARRABIL 1
JUAN ROSIQUE 2 KEVIN 2 FODE 1
OSCAR VILLANOVA 1 CÉSAR MONT 1 MATEO 1
OSCAR MELERO 1 EDGAR POCURULL 1 ALEX CUBEDO 1
Pròpia porta 1 JOEL SIERRA 1 POL LOZANO 1
FERNANDO 1 Pròpia porta 1


INFANTIL "A" INFANTIL "B" . FEMENÍ "A" .
MIGUEL 4
NICOLÁS M.
12 BÁRBARA 7
DANI RIBELLES 3 KILIAN 5 MAPI LEÓN 3
JOAN BERGÉ 3 POL SALVADOR 3 DÉBORA 2
SERGI SERRANO 3 AITOR 2 NÚRIA MENDOZA 1
MARC SAMPER 2 MAXÍM 2 SARA NAVARRO 1
JANDRO 2 PAU SÁNCHEZ 2 PALOMA 1
GENAR 2 OT SERRANO
1
RODRIGO 1 ALEJANDRO P.
1
BRUNO 1 REDA ZAROUAL 1
ALEJANDRO M. 1 pròpia porta 2


FEMENÍ "B" . FEMENÍ "C" . JUVENIL-CAD. FEM.
HALEY 5 ANDREA GÓMEZ 6 CRISTINA CHAVERO 7
LAURA 4 AINHOA 6 MARTA BARRERA 4
ARI FORMENT 4 CARLOTA FERRER 4 JULIA MORA 4
ANDREA GRANADOS 3 ALBA DURÁN 3 PAULA BOHÍGAS 3
ANDREA ALTMANN 3 EULÀLIA ABALLANET 3 ABIGAIL 2
MARLENE 2 SAFAE 3 LAIA TORRES 2
EVA 1 CARLA MARTÍNEZ 2 ARI FONT 1
YASMINA FERRERO 1 ANNA SUBIRANA 1 CANDELA 1
PAULA BOLTA 1 NEREA GÓMEZ 1 ANNA RUÍZ 1
CHAMA 1 MARTA GIMENO 1 BERTA 1
Pròpia porta 2 Pròpia porta 1


GOLEJADORS FUTBOL-7

FUTBOL-7

ALEVÍ "A"   ALEVÍ "B" BENJAMÍ "A"
JORDI 17 ISMAEL 4 ALEX ALÍVIA 19
AGUS 11 AGUS 3 ÁNGEL ALARCÓN 16
NICO MEDINA 7 TXÚS 2 FÉLIX MARTÍ 8
GERARD 5 JUNIOR 2 JAN OLIVERAS 8
RUBÉN 3 MARC 2 ARNAU FUNUYET 7
AITOR 2 IAN 2 ARNAU VILLA 6
DERECK 2 GERARD ANGUITA 1 XAVIER JIMÉNEZ 3
ERIC 2 FACUNDO 1 IVÁN GARRIDO 3
JOEL BONA 2 ELI 1 VÍCTOR GARRIDO 3
LUCAS 1 LUCAS 1 Pròpia porta 3
OSCAR 1 IGAMI 1
Pròpia porta 2

BENJAMÍ "B" PREBENJAMÍ
CADET- INF. FEMENÍ
PAU FERNÁNDEZ 12 IVAN LAMUELA 12 JULIA CERDÁN 35
ADRIÀ MORA 7 GERARD CAMP 9 SARA ISMAEL 25
BRUNO SERRANO 6 BIEL DEL VALLE 9 CRISTINA GARRIGA 24
MAHAMADOU SUSORIO 6 AIMAR GARCÍA 5 ANDREA LÓPEZ 14
SERGIO RIVARES 6 ERIC ALCAIDE 3 SHEILA GONZÁLEZ 14
CARLOS SÁNCHEZ 4 GERARD GONZÁLEZ 2 CRISTINA PÉREZ 10
MARIO GONZÁLEZ 2 HÉCTOR GARRIDO 1 NATÀLIA GÓMEZ 7
TOMÁS CARBONELL 2 JAN VIRGILI 1 MÓNICA MAYORGAS 4
LUIS MARTÍNEZ 1 Pròpia porta 1 MIREIA LÓPEZ 2
JAN FONT 1 NICOLE RUBIO 2
DENÍS GUTIÉRREZ 1 IRENE FERNANDEZ 2
ARIADNA MARZO 1
LUISA RÓDENAS 1
pròpia porta 3
       

INFANTIL B  FEMENÍ INFANTIL  A FEMENÍ
ALEVÍ-BENJAMÍ Fem.
CLAUDIA MARÍA 17 JULIA SERRAT 9 PAULA JIMÉNEZ 49
SANDRA SÁNCHEZ 13 ALEJANDRA GRACIA 8 JULIA GUERRA 45
NAIARA  LÓPEZ 11 SARA EXTREMERA 7 NATÀLIA ENCINAS 20
CARLA SÁNCHEZ 10 NEREA CHAVES 7 EVA FUSTER 36
AIDA ILLAS 10 JUDITH VIÑAS 6 ARIADNA RUBIO 13
JULIA MANRIQUE 8 PAULA MARTÍNEZ 4 ROSES BADÍA 10
MARÍA MOLINA 5 ENNIA FUSTER 3 CARLA ARIZA 7
MÍRIAM JIMÉNEZ 4 SANDRA SÁNCHEZ 3 LAURA QUERO  6
ANDREA FERRER 4 PAULA BELLIDO 1 MARÍA TOSTADO 5
BLANCA OSORIO 4 SABINA PALACIOS 1 NOELIA MUÑOZ 3
PAULA JIMÉNEZ 3 PAULA SANABRIA 3
NEUS BRAVO 2 Pròpia porta 5
Pròpia porta 1



dijous, 2 de gener del 2014

AGENDA

Recordem per segon cop l'agenda d'aquest cap de setmana, doncs ja fa molts dies que va ser publicada i alguns lectors s'han interessat preguntant pels horaris d'aquesta primera jornada de l'any 2014.


. . .
4-5 Gener
AGENDA FUTBOL BASE
DATA HORA
EQUIP
 RIVAL
 PARTIT / CAMP
4 Gen. 16:00 Espanyol B U.E. Olot Lliga. C. Esp. Dani Jarque
5 Gen. 13:00 Juvenil A C.D. Menorca Lliga. C. Esp. Dani Jarque
4-5 G S/C Aleví A FCB, Sevilla, Málaga Liverpool, Damm, Nastic, Cornellà, Atletic CLub Torneig Elit CE Manresa. Nou Congost/ Gimnàstic Park Joanenc  
FEMENINS
4 Gen. 16:00 Femení A CD.Trans. Alcaine Lliga. C.Esp. Dani Jarque
4 Gen 14:00 Femení B Femení "C" Amistós. C. Esp. Dani Jarque
4 Gen 14;00 Femení C Femení "B" Amistós. C. Esp. Dani Jarque
5 Gen 11:00 Juvenil UD Sector Montserratina Amistós. C. Esp. Dani Jarque

dimecres, 1 de gener del 2014

ADÉU 2013.
LA PART SOCIAL, ECONÒMICA I INSTITUCIONAL.

La part econòmica, social  i institucional.

Estabilitzar les comptes espanyolistes ha sigut i seguirà sent el principal maldecap de l’actual Consell d’Administració a fi de pogué fer front en el més immediat termini, als pagaments més peremptoris. Començà precisament 2013 amb forces dificultats i negociacions per concretar un pagament en diferents terminis amb Hisenda, principal cavall de batalla del nou consell en els primers mesos d’estar al front de l’entitat. Necessari, providencial, el crèdit pont de 4 milions d’euros que es va obtenir a l’abril, i que permetia millor de manera considerable el fons de maniobra de la tresoreria perica.  



Després de reduir despeses en gairebé totes les partides – retallant també en les quantitats destinades a fitxes i sous del primer equip – i amb la venda de Wakaso i Forlín, l’entitat camina sobre números molt més decents cara a assegurar la supervivència econòmica de l’entitat encara que sigui a costa de sacrificar possibles escenaris d’expansió esportiva. Però els cent quaranta milions d’euros de deute no permeten gaires alegries mentre en l’entitat no hi entri altres fonts alternatives d’ingressos de les que ara mateix disposa.

Un altre de les actuacions de  l’actual Consell ha sigut la continua reclamació - en tot els fòrums haguts i per haver-hi – de l’exigència d’un millor repartiment dels ingressos de televisió, fonament per pogué tenir una lliga més competitiva lluny d’un model creat per a dos clubs com és l’actual. Vergonyosament Tebas i tots els seus acòlits prefereixen engreixar encara més als dos monstres, portant a la misèria i desaparició a infinitat d’entitats que per aquest camí, estan condemnats a l’aniquilació.


El passat 10 d’octubre, tingué lloc la Junta Ordinària d’accionistes del RCDE SAD, en la que els responsables en matèria econòmica presentaren un simbòlic superàvit per tercer any consecutiu de 117 mil euros i una reducció del deute acumulat en 3,2 milions d’euros quedant aquesta xifrada en 141 milions, - salvedats comptables fetes per l’auditor al marge -.

Socialment les coses no han anat tampoc bé en 2013... El club s’ha vist molt minvat tant a nivell de massa social com de presència d’aquesta tant a l’estadi com a la Dani Jarque. Segons dades del propi club, en relació a l’octubre de 2012, l’entitat espanyolista tenia 29.136 socis, mentre que un any després la xifra havia minvat fins arribar als 26.879 abonats. La baixada de la presència d’espectadors a l’estadi la podeu veure en aquest detallat informe.


La situació de les penyes també ha tingut que donar la confecció d’un informe intern amb un qüestionari encarregat per la FCPE a les pròpies penyes per pogué palpar quina és la seva situació, tant a nivell d’abonats, activitats, com d’implicació i fidelitat, que es donà a conèixer en la darrera Assemblea Ordinària de la FCPE. Els resultats seriosament preocupants en el mateix moment que d’unes 190 penyes registrades com a tals, tan sols 58 a Catalunya i 4 fora de la geografia catalana han tingut a bé (o han sabut, o han pogut) contestar el qüestionari. Lògicament, gran quantitat d’elles vegeten sense rumb ni activitat clara més enllà de la pura i dura supervivència.  A més, cada cop son menys persones que utilitzen els autocars doncs les entrades com he mencionat anteriorment son més minses a l’estadi, i això afecta de manera proporcional a les penyes, que a més veuen una minva continua dels seus abonats.   


Destacar com cada any els dos moments més importants del moviment penyístic: L’Aplec de Penyes, que en 2013 tingué lloc a Puigcerdà, al marc inigualable de la capital de la Cerdanya, on curiosament tot i la distància del lloc, fou un dels aplecs amb més resposta social en quant a assistència. Bé es veritat, que pocs llocs a la nostra terra poden comparar-se en quant a paisatge, clima, i lloc turístic de primer nivell amb aquestes terres ceretanes. Torredembarra, població marinera per excel·lència i també força encisadora, agafà el testimoni, i organitzarà l’Aplec de 2014.



L’altre esdeveniment clàssic en el calendari penyístic fou la Gala de Penyes del RCDE que tornava després que l’any 2012 no es pogués dur a terme al estar les dues institucions (RCDE i FCPE) en sengles processos electorals. 





Dins de la pròpia activitat penyística els tradicionals  dinars i sopars d’aniversari, sopars de Nadal, participacions en fires d’entitats, debats i col·loquis, recollida de joguines per les festes nadalenques, campanyes benèfiques, torneigs, guardons a jugadors,  i tota mena d’activitats per mostrar a tothom i a tots els indrets de la geografia catalana el sentiment envers el nostre club. Entre totes aquestes activitats destacar el 49è aniversari dels Incansables com a una de les més d’antiguitat, i actes com la Mongetada d’Argentona (17èna), o la Cigronada dels Pericos de Vilassar, esdeveniments que en l’agenda social perica apleguen a més gent. 


Un cop més tingué lloc una nova edició del Periconcurs de la GPE Manigua, penya que segueix disposant de futbol base des de fa 38 anys; enguany amb 10 equips federats, més els petitons de l’escola, i que en 2013 va celebrar el títol de lliga del seu equip Cadet A. També aquesta ambaixada perica estigué present a la Fira d’Entitats de la Mercé a Barcelona denunciant la decisió  l’Alcalde de Barcelona i al seu Ajuntament de permetre que una marca comercial embrutés un monument ciutadà com és l’estàtua de Cristobal Colón a Barcelona disfressant al navegant i descobridor amb una samarreta barcelonista, dins la campanya “Prou de colonades, i de collonades grotesques en una societat plural” 





Altre moment també present en l’agenda penyística és la festivitat de Sant Jordi, on moltes penyes de la geografia catalana treuen els seus llocs de venda de llibres pericos a les nombroses fires d’arreu del nostre país. 

Poques noves penyes han vist la llum en aquest 2013. Difícil moments per augmentar ja un atomitzat panorama penyístic en mig de la crisi que en tots els aspectes es viu. S’han creat en aquest any que ens ha deixat: Pirates Blanc i Blaus, Blanc i Blava  Farmapericos, i Ciclopericos Miquel Poblet, així com la inauguració oficial de la Peña del Valle de Lemos que ja duia un any de vida.     


El RCD Espanyol estigué present com cada any a l’ofrena floral de l’Onze de Setembre, jornada de la Diada Nacional de Catalunya. Moltes penyes al llarg de la geografia catana hi estigueren presents en cadascuna de les seves respectives ciutats oferint les seves corones blanc-i-blaves amb els seus respectius escuts de les seves entitats.  L’Espanyol també estigué present amb els seus jugadors del primer equip  en l’encontre Catalunya – Cap Verd que tingué lloc dilluns a l’Estadi Olímpic, i en el que Sergio García aconseguí dues dianes en el triomf 4-1 de la selecció catalana, convertint-se amb 7 gols en el màxim golejador de la selecció. 


Sens dubte el moment més emotiu, fou l’esperat i durant força temps ajornat, homenatge a Dani Jarque a l’estadi del RCD Espanyol, que tingué lloc el 3 de juny, organitzat per Mágic Díaz i amb Iniesta com a mestre de cerimònia. Allà en un partit amb jugadors del RCD Espanyol, de la lliga, dels que foren companys de Jarque a l’Espanyol i a la Ciudad Cooperativa, l’afició perica va retre l’homenatge merescut a l’etern capità.   

També foren noticia en 2013 a nivell social les diverses activitats i esdeveniments: La visita als hospitals d’una representació de l’entitat, la festa dels 3 tombs, “el dia dels pericos a la neu” el 23 de febrer a La Molina, la visita del nou consell encapçalat per Joan Collet a la Generalitat, sent rebuts pel President de la Generalitat Artur Mas, lliurament al RCD Espanyol del guardó al millor estadi per part de l’entitat “Aficiones Unidas”, “el dia dels pericos a Port Aventura” (28 d’abril), el torneig Fair Play interpenyes, la partipació de l’entitat al Congrés del Futbol Català, el 2n. concurs de fotografia organitzat per la FCPE, el dia “dels pericos a Waterworld” el 8 i 9 de setembre, i  l’homenatge al RCD Espanyol pels seus 113 anys a l’estàtua de l’afició.


Cal citar en el panorama dels mitjans de comunicació, la celebració dels 10 anys de “Llobregat Blanc i Blau” (programa radiofònic que s’emet els dimarts - al nou horari aquesta temporada - de 21:00 a 23:00h.), que ho celebraren amb un programa especial en el que participaren tots els membres que han pres part en el programa al llarg del temps, rebent en directe la felicitació de diverses personalitats de l’entitat al més alt nivell, i amb un altre programa radiofònic – com tots, sempre en directe – a l’Auditorium de l’Estadi del RCDE el passat 28 de desembre amb els nens pericos com a protagonistes. Llobregat Blanc i Blau va rebre el pin de plata per aquest aniversari en la passada Gala de Penyes del RCD Espanyol.

Destacar també en aquest aspecte la col·laboració d’altres modestes emissores locals com a Radio Gelida amb el programa Gelida Blanc i Blau (dimarts a les 19:00h)  on pericos aporten el millor de si mateixos de manera altruista aportant informació del nostre Espanyol,  amb les mires posades tots, d’un futur amb un Espanyol més gran. Inicià una nova singladura en aquest aspecte, els membres de la Penya Blanc Blava d’El Prat de Llobregat amb el programa “Pota blanc-blava” que començà les seves emissions el passat 14 de setembre a través de Prat Radio. També a Torredambarra els membres d’aquesta ambaixada perica participen dins el programa “El xiulet” de l’emissora local d’aquesta població, que viurà el proper aplec.

En quant al panorama informatiu, cal citar els programes de TV3 “Marcats per Leverkussen” i “Marcats pel 21” en referència a la UEFA del 88 (de la que es complí al maig 25 anys de la final perduda de Leverkussen) i en referència a la desaparició de Dani Jarque, l’etern 21. Programes com Pericos On Line TV a Canal Català, Hat-trick Espanyol a Esports 3, Pericos On Line a Radio Estel, Marca Espanyol de Radio Marca,  Tiempo de Espanyol (pin de plata a la Gala de Penyes pel seu 20è aniversari) a Cope Barcelona, completen el panorama informatiu, juntament amb el períodic La Grada.          




També l’actualitat espanyolista cal citar les presentacions de diversos llibres com “Europa a sus pies” (La Grada), “Joan Collet, mig segle de passió” (Manel Rodríguez), “Una vida de espanyolismo en Montmeló” (Dani Pérez a 23 Perico), “Luchadores por la libertad” (Sergio Fidalgo, 23 Perico), “Y nos dieron por muertos” de Jorge Larena (23 Perico), i  La Tira de Cosas (Carlos Belmar). 

I arribat a aquest punt, només cal felicitar a tots els lectors el nou any 2014, desitjar que sigui venturós tant a nivell personal, com a nivell futbolístic envers el nostre RCD Espanyol.  Gràcies un cop més, per la vostra fidelitat, per la paciència que a bon segur tindreu amb les errades, retards i dificultats siguin de caire tècnic o gràfic, i ens seguirem llegint en aquest 2014, l’any de l’esperança en què la crisi econòmica s’acabi d’una vegada a la nostra societat,  i nostre Espanyol pugui albirar horitzons d’il·lusió i d’èxit més enllà del que la nostra imaginació ens fa veure en el dur present, recordant un cop més que un col·lectiu perdura en el temps, independentment de les adversitats i obstacles que hagi d’afrontar, per la voluntat i esperit de supervivència del propi col·lectiu, i per la unitat dels seus membres que l’integren.           






S E N T I M E N T P E R I C O . C O M