diumenge, 29 de desembre del 2013

TRIOMF DAVANT LA JUVE D'UN ESPANYOL SUPERIOR.
ELS PERICOS JUGARAN A LES 20:30, LA GRAN FINAL

RCD Espanyol Infantil “B”: 1 – Juventus FC: 0

El RCD Espanyol s’ha classificat amb tot mereixement per la brillantor del seu joc i la superioritat exhibida al llarg de tot el partit, per la gran final del XVIII Torneig Internacional Blue BBVA d’Arona, que es disputarà aquest vespre (20:30h. Cuatro TV) a l’Estadi Alberto Domínguez d’aquesta població de Tenerife.

L’equip de Carles Martínez Novell s’enfrontarà al Real Madrid – que ja apallissava en el primer temps al Valencia guanyant-lo per 4-0 - , en el que serà la tercera final de l’equip espanyolista després dels triomf obtinguts davant el Bayer Leverkussen i davant la Selecció de Camerún en les edicions de 2004 i 2005 respectivament.

Des del primer minut el quadre català s’ha mostrat infinitament millor al conjunt italià, qui ha fracassat rotundament en el seu plantejament de jugar buscant la corpulència física i l’alçada del seu davanter centre Babacar. La gran tasca en aquest sentit del central Alejandro, ha fet que l’hipotètic perill en aquest sentit quedés reduït a la mínima expressió.

Els blanc-i-blaus han sortit molt forts i convençuts del triomf portant el pes del partit. Als dos minuts i escaig ja havien llençat dues perilloses faltes. La primera (1’) executada per Julen en jugada d’estratègia amb el remat d’Arnau blocat bé pel porter italià. Només Giuseppe en acció individual als vuit minuts de joc, amb llançament final fora a la dreta d’Ángel, ha destacat en la faceta ofensiva de la Juve en el primer temps.

L’equip perico intensificava el seu domini assetjant la porteria de la Juve. Kilian escorat a l’esquerra posava a prova a Alessandro qui rebutjava el tret dur de l’extrem perico, enviant a còrner.  Aquest el llençava des de l’esquerra Nico, passat, i en la zona del segon pal entrant amb agilitat ficant la bota, Arnau aconseguia l’únic gol del partit; el gol del triomf dels blanc-i-blaus.

No reculà en absolut l’equip espanyolista tot i anar ja per davant en el marcador; al contrari, buscà amb convicció el segon gol que li assegurés el triomf sense tenir que patir cap ensurt posterior. Un bon llançament de Nico és rebutjat junt al pal dret pel meta italià Alessandro. Amb el triomf mínim d’1-0 s’arribà al final dels primers quinze minuts, doncs en el torneig les semifinals ja es disputen en dos temps de 15 minuts i no de 12 com a les anteriors fases.

Continuà la mateixa dinàmica en el segon temps. Als dos minuts un remat creuat de Nico es perd fora. Però el partit a mida que avança amb el desig dels espanyolistes de sentenciar, provoca que s’acabi trencant i ambdós conjunts a l’atac amb anades i tornades després que el quadre italià hagués estat força conservador fins el moment.

Als 6’ de la represa, Reda no pot culminar una bona recuperació llençant-se Alessandro a la gespa fent-se amb la bola. Babacar tindria l’única ocasió de tot el partit i seria d’esquenes a porta en un cop de cap que surt molt desviat, molt alt.  Molt més perill tindrà lloc als 11’ quan una errada dels espanyolistes un pèl precipitats en el seu intent d’arribar ràpid al davant, propicià una jugada en la que Alejandro al tall evità el pitjor davant Iacomo enviant a còrner. Aquest es llençà i la pilota es passejà sense rematador perillosament; eren els minuts en que la Juve semblava que ho intentava, però sense èxit davant un gran Espanyol ben posicionat sobre la gespa i amb la moral al màxim.

A tres del final, Nico jugant ràpid per Kilian, i el remat d’aquest massa centrat l’atura el meta italià. S’arribava al darrer minut de joc en el que els espanyolistes han elaborat una bona jugada finalitzada amb un remat de Nico aturat pel porter italià, i a mig minut fou Arnau qui culminaria amb un xut molt alt. S’exhauria el temps, i quan ja passaven tres, quatre segons dels trenta reglamentaris, un xut de la Juventus buscant l’escaire surt fora sense que Juanvi la toqui tot i la seva estirada. Ja no hi havia temps per més. L’equip espanyolista aconseguia brillantment arribar a la final.