dissabte, 4 de gener del 2014

INSUFICIENT EMPAT DEL FILIAL,
DAVANT UN RIVAL DIRECTE (1-1)








RCD Espanyol “B”: 1 – U.E. Olot: 1


L’Espanyol “B” ha sumat un punt en un partit discret  davant un rival directe a la classificació com és el quadre de La Garrotxa. Tant directe, que es trobava – i per tant segueix trobant-se –, amb els mateixos punts que els espanyolistes. Després del succeït al partit Ontinyent – Constància (empat a un gol), la situació a la classificació no varia gens ni mica doncs pendent del partit que manca al Badalona, l’Espanyol B estaria fora de les places de descens i promoció, mentre que l’Olot dependria del que faci el Badalona demà davant el cuer Prat. Cal mencionar, que al conjunt espanyolista li manca per disputar l’ajornat encontre davant l’Olímpic de Xàtiva.

Després de gairebé un primer quart d’hora amb poc que explicar, tan sols una bona pujada d’Aitor amb una pilota centrada que no ha sigut ben rematada,  el partit se li posava coll amunt al quadre entrenat per Manolo Márquez després que Carlos avancés a l’equip olotí en el 14’. Ha sigut amb un passi de Roger a l‘espai per la centrada de Coro des de la dreta i Carlos Martínez dins la petita a boca de canó, superés al meta Pau rematant a plaer.  Els olotins feia quatre jornades que no veien porta...

Altre cop l’equip espanyolista havia de remuntar un marcador advers i cada cop en pitjors condicions anímiques doncs la lluita a la part baixa de la classificació és ferotge amb molta igualtat. Cinc minuts després del gol visitant, l’Espanyol B ha gaudit de la primera gran ocasió per igualar el matx, quan una pilota centrada des de la dreta l’ha rematat malament Carles Clerc dins l’àrea quan estava tot sol; l’esfèrica s’ha perdut fora a la dreta del meta Óscar.  

Abans de la mitja hora de joc, gairebé repetició de la jugada. Ha centrat Borja des de banda dreta i Clerc en posició idèntica, ha rematat millor que l’anterior ocasió, però sense encertar tampoc amb la porteria rival. La UE Olot ha estat a punt de donar l’ensurt amb un llançament de cantonada a càrrec de Coro que s’ha estavellat a la part superior de la xarxa de la meta defensada per Pau.  Els olotins han vist com en el 43’ per lesió s’havia de retirar el dorsal 5 Jorge Rojas.

Només iniciar-se el segon període, l’Espanyol executa un servei de cantonada per mediació de Borja des de l’esquerra del seu atac. Carles Clerc, a la tercera que diuen va la vençuda, es llença amb força al remat a la frontal de la petita, i de cap aconsegueix l’empat.  Amb el gol el filial espanyolista s’animaria un xic i tindria uns moments en el que pogué capgirar el marcador, amb varies jugades clares de gol. Una centrada de Clerc es rematada per Héctor, rebutjant a còrner el meta visitant. Un altre remat, de Xavi Puerto després d’una bona centrada de Raillo que obliga a intervenir al meta Óscar. Un remat de cap del propi Raillo en planxa després d’un bon centre de Borja és aturat pel meta Óscar llençant-se a la seva esquerra, i una falta directa executada per Mamadou que envia a còrner el meta del conjunt de La Garrotxa junt el pal dret.

Amb el pas dels minuts, l’equip espanyolista perd gas i els visitants als que tampoc l’empat els deixa gaire millor a la classificació (l’únic que els hi permet aconseguir el decantar al seu favor el gol-average), no es conformen amb l’empat i per tant no renuncien a donar el cop decisiu i endur-se els tres punts de la Dani Jarque. Al quart d’hora surt un bell conegut de la parròquia espanyolista, el migcampista Miki. Un centre xut de Freixa s’estavella lliscant la creueta entre la fusta i la mà de Pau. I la més clara de totes en les que l’Olot ha tingut el partit en les seves mans, ha arribat al 68’ quan una greu errada defensiva d’Eric Bertrand al treure jugada la bola a la frontal ha propiciat la recuperació de Carlos Martínez qui ha penetrat dins l’àrea afavorit pel rebot, i quan anava a afusellar a Pau amb un remat creuat, el meta espanyolista molt àgil s’ha llençat evitant el gol del triomf olotí.

Una de les poques accions ofensives dels espanyolistes ha finalitzat el 70’ amb la dolenta definició de Canario que ha llençat fort i desviat el que no sabem si era un centre o un remat, sense que ningú pogués arribar al remat en el segon pal. En el 33’ els olotins han demanat penal quan una pilota centrada ha sigut rebutjada pel cos del capità Héctor al reclamar que  la bola havia sigut tallada pel braç.

Márquez ha efectuat altre cop els tres canvis pràcticament seguits – doble substitució i un parell de minuts la tercera modificació - , però la dinàmica del partit no ha variat gens ni mica. Es més, al 88’ l’equip espanyolista s’ha complicat la vida doncs el seu central Eric Bertrand ha vist la segona cartolina  (en vint-i-tres minuts n’ha vist dues) i s’ha marxat expulsat pel col·legiat basc, i serà baixa en el proper encontre de lliga davant el CF Badalona. En els minuts restants, una ocasió dels visitants que amb superioritat numèrica ho han intentat, però el remat de Carlos Martínez després d’un retall, s’ha marxat fora a un metre del pal dret.      



Fitxa tècnica:
RCD Espanyol B: Pau, Rober, Aitor, Héctor, Eric Bertrand, Raillo, Borja, Xavi Puerto, Mamadou, Canario i Clerc.
Substitucions: Kilian per Borja, m. 79; Áday per Mamadou, m. 79; Miravent per Canario, m. 82. Altres suplents: Koke (p.s.), i Ruben Duarte.

UE Olot: Oscar, Freixa, Hostench, Savall, Rojas, Xavi Muñoz, Carlos Martínez, Roger, Uri, David López i Coro.
Substitucions: Serra per Rojas, m. 43; Miki per Roger, m. 59; Ferron per Xavi Muñoz, m. 76. Altres suplents: Sergio López (p.s), i Arnau.

Àrbitre: Aitor Gorostegui Fernández-Ortega del comitè territorial basc, assistit en bandes per Iker De Francisco Grijalba i Aitor Mosqueira Antón. Cartolines grogues per  Xavi Puerto, m. 29, Rober, m. 41, Raillo, m. 56, Eric Bertantd (65’ i 88’) per part espanyolista, i per part visitant l’han vist Roger, m. 20, Hostench, m. 80, Serra, m. 82 i Carlos, m. 87.

Gols: 0-1: Carlos Martínez, m. 14; 1-1: Clerc, m. 46

Incidències: Encontre corresponent a la 20èna. jornada  (primera de la segona volta) del campionat de lliga del grup 3r. de Segona Divisió “B”, disputat aquesta tarda de dissabte al camp 1er. de la Ciutat Esportiva Dani Jarque.

En la lateral descoberta, presència d’un grup de seguidors de la UE Olot desplaçats en autocar,  que al marge d’animar al seu equip durant tot l’encontre, han aplaudit en el minut 21 en record de Dani Jarque, fet que en la Ciutat Esportiva encara no s’havia viscut per part d’una afició rival.   

En les files del conjunt olotí, els que foren jugadors del filial espanyolista Guillem Savall i Miguel Martínez Moya “Miki”.  Encontre retransmès en directe pel Canal Esports 3 de TV3.   Cel molt cobert, temperatura suau i agradable, molt minsa la precipitació caiguda en el segon temps del partit.







S E N T I M E N T P E R I C O . C O M