divendres, 4 de gener del 2008

ESPANYOL - VILLARREAL:
UN DUEL D'ALTURA.


Ernesto Valverde ha convocat per el partit que el RCD Espanyol disputarà demà a les 22:00 hores en l’Estadi Olímpic Lluis Companys de Barcelona davant el Villarreal CF als següents jugadors:
Kameni, David García, Lacruz, Clemente, Valdo, Zabaleta, De la Peña, Luis García, Riera, Lafuente, Àngel, Moha, Torrejón, Coro, Moisés Hurtado, Tamudo, Jonathan i Lola.

Jarque segueix sent la gran absència ja que encara no ha pogut superar els problemes que arrossega al peu i que ja l’impediren d’estar a Riazor en el partit del dimecres a la Copa.
Tornen a la llista Clemente, David García, i Jonathan. Es cau de la mateixa, per motius tècnics Chica.

Per la seva banda, el tècnic del Villarreal CF, Manuel Pellegrini ha convocat per aquest encontre als següents divuit homes:
Porters: Viera i Diego López; defenses: Venta, Josemi, Angel, Cygan, Godin, Fuentes, i Capdevila; centrecampistes: Senna, Mavuba, Cani, Cazorla, Mati Fernández, Bruno i Pirés; davanters: Guille Franco i Rossi.

L’encontre serà dirigit per el mal col·legiat Arturo Daudén Ibáñez, del col·legi aragonès, bell conegut de l’afició espanyolista i trist protagonista en més d’un encontre de dolent record.

Els antecedents entre ambdós conjunts ja no poden estar més igualats: De vuit vegades que s’han vist les cares com a locals els blanc i blaus, només en dues ocasions la victòria ha correspost al conjunt català, altres dues als de La Plana, sent l’empat el resultat que més s’ha donat amb un total de quatre ocasions. Les cinc darreres confrontacions a l’Olímpic han acabat puntuant els castellonencs.

El Consell (encara que potser massa tard) ha decidit regalar 4 entrades gratuïtes per a nens i nenes de fins a 14 anys.

Les entrades es podran adquirir únicament a les taquilles principals de l'estadi a partir d'aquest divendres. L'horari de taquilles és el següent:

  • Divendres 4 de gener: de 10.30h a 13.30h i de 16h a 19h
  • Dissabte 5 de gener: de 10h fins a l'inici del partit

D'aquesta promoció queden exclosos els socis simpatitzants i els socis del La Curva i del sector 125 per qüestions d'aforament.

ATHLETIC CLUB - ESPANYOL: VUITENS

Avui a les dotze del migdia a la seu de la RFEF s’ha celebrat el sorteig de les eliminatòries del Campionat d’Espanya Copa SS.MM. el Rei, corresponents als vuitens i als quarts de final, en les que el RCD Espanyol es veurà les cares amb l’Athetic Club el 9 i 16 de gener i en cas de superar l’eliminatòria de vuitens jugaria amb el guanyador de l’aparellament Real Zaragoza - Real Racing els dies 23 i 30 de Gener.

VUITENS DE FINAL
Recreativo-Villarreal
Sevilla FC-FC Barcelona
Real Zaragoza-Real Racing
Club RCD Mallorca-Real Madrid
Athletic Club- RCD Espanyol
Real Betis-Valencia CF
At.Madrid-R.Valladolid
Getafe-Levante

QUARTS
Recreativo-Villarreal / Sevilla FC-FC Barcelona
Real Betis - Valencia CF / At. Madrid - R. Valladolid
Getafe - Levante / RCD Mallorca - Real Madrid
Real Zaragoza - Real Racing / Athletic Club - RCD Espanyol

dijous, 3 de gener del 2008

RECOMANACIONS PER EL PARTIT DAVANT EL VILLARREAL.

El RCD Espanyol-Vila-real CF es jugarà el proper dissabte 5 de gener a les 22.00h a l'Estadi Olímpic de Montjuïc.

Degut a la coincidència amb la nit de Reis, informem que els accessos a l'estadi per presenciar el partit estaran de la següent manera:



  • L'Avinguda Miramar estarà oberta a partir de les 16.00 hores.

  • El carrer del Foc estarà obert a partir de les 20.30 hores.

  • El carrer de Lleida estarà inoperatiu per l'accés a l'Estadi. Es podrà utilitzar a la finalització del partit.

  • El Passeig Olímpic estarà operatiu durant tot el dia. Es recomana aquest accés, i utilitzar el pàrquing del Sot del Migdia (amb capacitat per a 5000 cotxes). Els autobusos llançadores que el Club habilita habitualment mantindran la seva parada de sortida a la Plaça d’Espanya. El servei s'iniciarà a les 20.30 hores.


Es recomana als socis que vinguin a l'Estadi Olímpic amb temps suficient. El RCD Espanyol vol transmetre la preocupació de la Guàrdia Urbana respecte a la problemàtica d'accessos pel partit davant el Vila-real CF i agraeix la seva total col•laboració per trobar fórmules que minimitzin al màxim els problemes generats per la Cavalcada de Reis de dissabte a la tarda.


RCD ESPANYOL.


L'ESPANYOL A VUITENS
EN SUPERAR AL DEPOR EN LA PRÒRROGA (1-2)

Molt han tingut que lluitar els homes de Valverde per poder-se desfer d’un voluntariós Deportivo de la Coruña que ha donat molts problemes als blanc i blaus, al empatar el gol inicial dels pericos i posar sota les cordes a un Espanyol que era clar favorit al haver-se avançat en el marcador mitjançant Luis.

Un Espanyol que surt a per la victòria
Ernesto Valverde tot i deixar a Tamudo en la suplència (dosificant forces), ha presentat un equip bastant competitiu en el que a part del capità, només sorprenia l’absència a la medul·lar de Moisés, ocupant Smiljanic el seu lloc.

Els pericos han sortit dominant el joc, tot i que el primer tret a porteria ha estat obra de Cristian bastant desviat.

Quan semblava que el Depor, (després d’uns primers minuts de domini visitant), es treia el domini de sobre, ha arribat la jugada del gol català; excel·lent Valdo, per la dreta arribant a línia de fons i centrant per que Luis García fiqui el peu i remati al pal contrari, ajudant el pal a que l’esfèrica entri dins.

El més difícil s’havia assolit, (o el més fàcil, vagin vostès a saber, en un equip que marca cada partit a domicili des de fa una temporada sencera). Faltava mantenir el resultat i si podia ser, acabar rematant l’encontre amb un segon gol.

Lafuente, protagonista
Aquest gol, fa que el Depor es deixi d’històries i es llenci a per el gol de l’empat, i al minut 18 disposa d’una gran ocasió al rematar de cap Coloccini i refusant el meta basc. Bodipo remata fregant el travesser una centrada per l’esquerra de l’atac local.

L’Espanyol hauria pogut sentenciar l’eliminatòria si Luis García hagués tingut més fortuna aquest cop al rematar una gran jugada de Riera que ha donat la passada de la mort i el davanter asturià a un metre de la línia de gol ha rematat a les cames de Filipe, salvant pel Deportivo el gol que hagués sigut definitiu.

El Depor estava cada cop més, tancant als espanyolistes que ja patien més per mantenir el to de frescor en el joc característic de l’equip d’Ernesto Valverde.
Lafita, arriba fins a la línia de fons, i centra per que Bodipo remati a boca de canó, i Lafuente salvi el gol amb una gran intervenció que si l’hagués fet Kameni, segur que es parlaria dies.

A la segona part, l’Espanyol és esborrat del camp
El Depor ja als tres minuts va pogué marcar, després d’un contracop de Bodipo que cedeix a Lafita, que d’esperó a boca de canó remata amb l’infortuni que rebota en Ángel, sortint a còrner.

L’Espanyol mitjançant Riera, porta perill a les immediacions de Munua, però el manacorí molt individualista es perd en més d’una ocasió i la jugada com altres, no acaba fructificant.

Lafuente atura un xut de Lafita, blocant. Però moments després amb els mateixos protagonistes acaba la jugada amb altre desenllaç: Xuta Lafita, no bloca Lafuente i el refús colpeja en Lola en el seu braç totalment obert tallant la trajectòria i Mejuto no dubta en assenyalar el màxim càstig que l’executa Sergio (segon gol a pilota parada en aquesta confrontació) i empata l’encontre i l’eliminatòria.

Surten Tamudo i Moisés
Ernesto Valverde s’ho havia pensat més d’una vegada en fer canvis, (potser massa) esperant un segon gol que decidís l’eliminatòria i pogués reservar les peces importants per el “partit de Champions” davant el Villarreal de dissabte. Però, el gol local, precipita els esdeveniments i obliga a corre-cuita al Txingurri a fer sortir al golejador espanyolista en lloc d’un desdibuixat Coro que no havia tingut gens de protagonisme en el matx. Moisés sortiria posteriorment per Lola.

El Deportivo insisteix en els pitjors moments d’un Espanyol que sembla que ha acusat i molt el cop del gol de l’empat. Ruben remata de cap al 66, un còrner botat per Sergio posant la por als espanyolistes.

Luis fa el primer xut a porta en el segon temps, que rebota en un defensor i acaba blocant Munua no sense problemes.

Moments angoixats, i surt Ivan...
La sort continua alineada amb els pericos: Coloccini tot sol erra en una clamorosa ocasió per anotar el segon.
Valverde no s’ho pensa més i surt Ivan que només sortir dona una sensacional passada a Luis que es derribat per Pablo Amo sense que Mejuto aquesta vegada assenyalés el màxim càstig.

El propi Ivan xuta, sortint la pilota fregant el travesser. Altre gran passada en profunditat del càntabre a Raul Tamudo, aquest no fa un bon control i es perd l’ocasió.

Els minuts anaven passant i l’amenaça de la pròrroga era ja una realitat: Ni el llançament d’un lliure directe en la frontal a càrrec de Luis que bloca Munua, ni una errada tremenda de Zabaleta perdent una pilota en línia de mitjos, que provoca el contracop local i Bodipo superant la sortida desesperada de Lafuente, a porta buida, xuta per sobre, alteren el inamovible marcador que porta a la prolongació.

L’Espanyol torna a recuperar el nivell
Els darrers minuts de l’encontre ja eren de domini espanyolista. En el temps de prolongació aquest domini s’intensificà, davant un Deportivo exhaust que ha cremat els seus millors cartutxos sense assolir el premi al seu esforç.

Torna a sortir el millor Espanyol, el de les remuntades a Sevilla, al Calderón o tants llocs. El que dona el cop en el moment just.
Chica, es a punt de marcar en dues similars jugades que acaben amb un xut fort que acaba blocant Munua, i amb un obús que surt a un pam del pal esquer de la porteria dels gallecs. El domini ara sí, era intens pels blanc i blaus, i era qüestió d’esperar a que la fruita madura caigués de l’arbre pel seu propi pes, com va succeir sense anar més lluny en el darrer encontre a domicili.

Riera i Tamudo en una bona combinació no troben la desitjada definició. Mentre, el Deportivo confirma que aquesta eliminatòria (de la que ha fet més que mèrits per guanyar-la) se li escapava ja definitivament; Filipe, anant-se de dos rivals, remata al pal esquer de la porteria d’un batut Lafuente. La sort dels campions es torna a alinear amb un Espanyol que en la següent jugada Tamudo dona el primer avís rematant desviat.

Raul Tamudo, un cop més
Després d’una centrada perfecta de Ivan de la Peña, Raul Tamudo remata de cap en el darrer minut de la primera part de la pròrroga, amb la col·laboració involuntària d’un desafortunat Munua que no pot blocar, degut també al bot i a l’estat del camp i de la pilota mullada, i acaba entrant dins, significant l’1-2 definitiu i que s'evaporés l'amenaça dels maleïts penals, tot i quedar la segona part, ja s’intuïa que aquest Depor negat cara a porta seria incapaç de fer dos gols per pogué classificar-se per els vuitens.

A la segona part, Sergio reclama penal quan Zabaleta l’agafa persistentment dins l’àrea.
Luis no aprofita un contracop ben dirigit per Ivan, i sí marca en canvi en una jugada en la que Mejuto invalida per fora de joc de Ivan de la Peña.

Encara tindria temps el Deportivo per tornar a estavellar la pilota a la fusta de la porteria de Lafuente, aquest cop Guardado. El propi jugador mexicà junt amb Bodipo no podran culminar altres jugades, (les darreres ja) d’un Deportivo ja entregat als blanc i blaus.

Un cop més, els espanyolistes dobleguen en eliminatòria de Copa als gallecs (només un cop al llarg de la història ha acabat amb triomf del Deportivo) i entraran al bombo en el sorteig que es farà a la RFEF per decidir l’aparellament dels vuitens de final.


Fitxa Tècnica:
RC Deportivo: Manua, Barragán, Coloccini, Filipe, Pablo Amo, Sergio, J. Rodríguez, Cristian (Rubén, m. 57), Lafita (Verdú, m. 85), Riki (Guardado, m. 70) i Bodipo.

RCD Espanyol:
Lafuente (8), Zabaleta (6), Lacruz (5), Torrejón (5,) Chica (6), Ángel (6) (De la Peña, m. 78) (8), Lola (5) (Moisés, m. 67) (7), Valdo (7), Riera (6), Coro (4) (Tamudo, m. 62) (7) i Luis García (7)

Àrbitre: Mejuto González del col·legi asturià. Ha mostrat targetes grogues a Chica, m. 32, Riki, m. 63, Barragán, m. 90, Sergio, m. 95. Ha deixat sense sancionar un clar penal a Luis García, i un altre a Zabaleta que ha agafat a Sergio. Es clar que aquest ha estat a la prorroga, que potser ja no hagués fet falta si hagués xiulat el clar penal sobre el davanter asturià del RCD Espanyol.

Gols: 0-1 Luis, m. 15 1-1 Sergio –pen- , m. 60, 1-2 Tamudo m. 104

Incidències: Estadi de Riazor; partit de tornada dels setzens de final del Campionat d’Espanya, Copa SS.MM. el Rei. Encontre passat per aigua durant bona part del mateix. Altre encontre més a la llarga llista d’encontres en els que els blanc i blaus acaben consecutivament invictes. Han fet la sacada d’honor varis esportistes campions del mon d’hoquei sub-20 amb Espanya.

dimecres, 2 de gener del 2008

AGENDA

06-1Espanyol B - FC TerrassaCiutat Esportiva12:00 h.
05-1Juvenil A - CD San FranciscoCiutat Esportiva16:00 h.
4/5-1CF Lloret/ Malvarrosa -Fortun/ Aleví A. Amistós F-7 Lloret12:00 h.
4/5-1Benjamí C. Per confirmarAmistós. Lloret P.C.
06-1Femení B - Girona FCCiutat Esportiva10:00 h.

ATLETISME: DARRERA CURSA DEL 2007

Foto: A.E. Blanc i Blau.
Ilias Hayk (esquerra de la foto) i Ait KAmouch (dreta)
els triomfadors blanc i blaus a la San Silvestre barcelonina, junt amb els discapacitats.



IX Cursa dels Nassos; San Silvestre a Barcelona.

Com és habitual en el darrer dia de l’any, es va celebrar la Cursa dels Nassos a Barcelona, la San Silvestre barcelonina, amb presència d’atletes de l’Associació d’Esports Blanc i Blau.

No va pogué ser la cursa que esperàvem per diferents motius; el principal, l’absència del màxim favorit de l’Associació Driss Lakhuaja que ens hagués assegurat un duel entre blanc i blau i blaugrana (Pol Guillén) d’aquells que fan època, sempre es clar per darrera dels keniates, guanyadors i sense rivals. Driss amb febre no va pogué participar i per a més inri, l’altre membre de l’equip, El Moustafá Younes es va tenir que retirar a mitja cursa per problemes físics.

Tampoc a la categoria femenina les coses van sortir millor ja que Teresa Pulido no va pogué ser present al darrer instant, i Vinyet Nogueró sortia d’una lesió acabant al vint-i-unè lloc, amb un temps de 40:46, (19:56 a mitja cursa) i a 4:05 m. km.

Els guanyadors van ser els altletes keniates per partida doble: Peter Bomo amb 29:19 i en segon lloc Abraham Chelanga amb 29:50, mentre que a la categoria femenina Pamela Porton amb un registre de 33:16 va ser la guanyadora seguida de la també keniata Elen Cherono amb un temps de 33:32.

Però els grans triomfadors blanc i blaus va ser Ait Kamouch Abderramán, que va arribar onzè en la general sent el primer atleta en la categoria de promesa amb un temps de 31:18, (15:38 parcial). En la darrera Jean Bouin va ser segon, però aquest dilluns va superar totes les expectatives.

Ilias Hayk, va ser el millor juvenil amb un temps de 33:33 (16:39 parcial) i 3:21 m. km., entrant primer dins la seva categoria.

En la modalitat de cadira de rodes, Rafael Botello i Jordi Madera (segon i tercer respectivament) van acompanyar un cop més en el podi a l’atleta del Vic, Puigbó, que va ser el guanyador final de la cursa. Khalid Zerguini, va ser cinquè i Alonso sisè.


Luque va guanyar a Masnou
L’atleta de l’AEBiB va ser el vencedor en la San Silvestre celebrada diumenge a Masnou. A la localitat del Maresme, l’atleta blanc i blau, amb un temps de

CLASSIFICACIÓ

1 Enrique Luque 25:00 3:08 14:53 1 SenM AE BLANC I BLAU
2 David Martinez Lujan 25:39 3:13 15:22 2 SenM C.A. MANRESA
3 Ignasi Avila Rodriguez 25:59 3:15 15:37 3 SenM C.A. MANRESA

Comença un any, doncs, que serà decisiu per la sort de l’atletisme blanc i blau, cara a Cornellà-Prat. Esperarem esdeveniments, i per l’esforç i el sacrifici dels atletes i per la història prolífica d’èxits en atletisme que acompanyat des de gaire bé els seus orígens al RCD Espanyol, esperem que tots sàpiguen estar a les alçades de les circumstàncies en aquests temps decisius per el futur de l’atletisme perico. No dic més.




dimarts, 1 de gener del 2008

COPA DEL REI:
DEPORTIVO - ESPANYOL, RIAZOR:21:00 H.

El RCD Espanyol s’enfrontarà avui a les 21:00 hores, amb arbitratge de l’asturià Manuel Enrique Mejuto González, al Deportivo de la Coruña a Riazor en la tornada dels setzens de final de la Copa de SS.MM. El Rei, amb resultat d’empat a un en l’anada disputada a Montjuïc.

Ernesto Valverde ha convocat per aquest encontre a Kameni i Lafuente com a porters, Zabaleta Chica, Lacruz, Torrejón com a defenses, Moisés, Lola, Ángel, De la Peña com a mitjos, Coro, Moha, Riera, Valdo per les bandes, i Luis García i Tamudo com a davanters.

Son baixa per aquest encontre Rufete i Jarque per lesió, i Clemente Rodríguez de permís a l’Argentina. No van convocats David García i Jonathan Soriano per decisió tècnica.

El tècnic basc del Deportivo, Miguel Ángel Lotina ha convocat per aquest matx a Munúa, Fabricio, Barragán, Coloccini, Adrián López, Filipe, Sergio, Juan Rodríguez, Verdú, Cristian, Lafita, Riki, Pablo Amo, Guardado, Bodipo i Rubén.

L’Espanyol passaria a vuitens sempre que guanyi, o que assoleixi empats superiors a un gol. En cas d’empat a un gol hi hauria prorroga i el resultat inicial o la victòria local donen la classificació als gallecs.

LES DARRERES FOTOS DE CORNELLÀ-PRAT.







Bon any nou, peric@s!
Per començar l’any, què millor que mostrar-vos les darreres fotos del nou estadi de Cornellà – Prat, fotos fetes ahir mateix, no sol de la part de l’Avinguda del Baix Llobregat, de la que en una balconadad'un pis ja llueix la senyera blanc i blava si no de la part que dona a les rondes, tot i la dificultat ja que el lloc es tancat i per tant no vaig pogué accedir per la part de vora la carretera.

diumenge, 30 de desembre del 2007

IMATGES DEL 2007:
UN ANY HISTÒRIC.

ADÉU 2007...
FELIÇ ANY 2008 A TOHOM !!!

Adéu 2007
Estem dient adéu a un any històric per el RCD Espanyol; 2007 serà recordat dins aquest nou Espanyol que sorgeix en les acaballes de l’estada a Montjuïc i davant el que serà el gran repte e il·lusió de tot l’espanyolisme, el trasllat al nou estadi de Cornellà – Prat.

Per segona vegada a la seva història vam arribar a una final continental. Aquesta, va cloure amb idèntic desenllaç (des del punt de penal); però la imatge que va oferir l’equip va ser totalment diferent i cal afegir-li tot el ressò que va produir que un equip perdés el títol imbatut i amb un jugador menys durant bona estona del partit i en una prorroga èpica gràcies a un col·legiat suïs que no va estar a l’alçada dels dos grans finalistes.

Un Espanyol que tot i la irregular marxa a la lliga en la temporada passada que va acabar amb un discret onzè lloc, va deixar-nos moments que mai oblidarem; el 3-1 davant l’etern rival a Montjuïc, i sobre tot els dos gols catalans i, legals de Raul Tamudo per contraposar a dos gols amb accent argentí, lletjos, aconseguits amb la astúcia del trampós, que van donar just càstig a qui pretén sempre fer valer els seus privilegis i el seu factor de preponderància per guanyar allò que no mereix per les vies legals.

Raul Tamudo es sens dubta, el personatge del 2007, a nivell futbolístic a Catalunya. Controvertit per a molts, tímid, amic dels seus amics, tot el que vulguin. Però ja és per mèrit propi el màxim realitzador de tota la història en lliga, aviat (més aviat del que us penseu vosaltres), serà el jugador que més cops hagi vestit la samarreta blanc i blava en lliga, i sols li falta aconseguir tres gols en un encontre com a espina clavada en el seu historial.

La lliga actual, amb els tretze encontres en que l’equip de Valverde està imbatut, les victòries a domicili davant el Valencia, Sevilla, Atlético, el triomf a casa davant el líder, i l’empat amb regust dolç davant el Barça son partits que deixen per la història els homes del “Txingurri”. Arribar a les festes nadalenques a un punt del màxim rival, tercers en zona Champions, era quelcom impensable quan altre cop vàrem incrementar la odiosa estadística perdent el primer encontre a l’Olímpic.

Ha estat l’any de l’explosió de Albert Riera, que l’ha permès jugar a la Selecció Espanyola amb Tamudo i Luis (altre fet digne de menció). La consolidació d’homes com Jarque, el mateix Luis, com a ídols del poble perico. El de la confirmació dels gols decisius, fonamentals en moments claus, d’en Ferran Corominas mentre desfulla la margarita amb l’amenaça de la seva marxa del Club. L’any de Walter Pandiani i Gorka Iraizoz, traspassats posteriorment després de ser les figures d’una UEFA que va fer trempar als espanyolistes com mai: El 4-0 davant els israelians, aquella semifinal davant un Werder Bremen, equip que en l’anterior (1988) no va pogué ser el rival a la final, per culpa d’aquells maleïts del Bayer 04, aquest cop tornava a caure, amb un 3-0 que aquest cop sí va ser suficient pels pericos i a més, confirmat amb altre triomf amb remuntada inclosa, a Bremen (1-2).

A més aquest 2007 que ja s’esgota en mig d’una Catalunya diferenciada com sempre per els riures i les llàgrimes, però a l’inrevés del que històricament ha succeït, aquest cop son els blanc i blaus els que gaudeixen, feliços i demostren el camí del canvi històric que aquesta terra necessita a nivell d’esport i particularment en el futbol.
Aquest canvi es manifesta, assolint el club fundat per catalans més important de la nostra terra, un augment significatiu de la seva massa social, arribant gairebé als 30.000 associats, que el permet encarar el futur amb un optimisme com mai en l’entitat.

Un any que ens va deixar un campionat de lliga del Juvenil A, del que potser s’esperava quelcom més en les següents competicions, i en el que amb la nova fornada, acaba l’any com a líder i amb totes les il·lusions del mon. Títols de lliga per els infantils de primer any, per el Cadet B, per el Prebenjamí, i un Campionat de Catalunya (Infantil) amb un tercer lloc a Brunete i un munt de subcampionats van ser el més destacat de nostra pedrera, que per damunt de resultats va tornar a ser (i continua sent-lo) decisiva a l’hora de nodrir al primer equip i al capdavant de la feina, un Espanyol B que amb problemes, patiments, i un començament molt complicat aquesta temporada, sembla veure ja la llum després de la foscor del túnel, en el difícil transitar per la Segona B.

Fruït d’això, Ángel Martínez, el darrer nou valor en alça d’un Espanyol triomfant; és normal en les alineacions del primer equip una mitjana de set jugadors formats al futbol base espanyolista, en una Ciutat Esportiva que ha viscut canvis a nivell dels camps, de noves oficines, gimnàs, etc. i de la que el consistori adrianenc ha requalificat una part en la que en un parell d’anys amb la remodelació urbanística d’aquella zona, es construirà en part d’ella ajudant a eixugar el deute històric de l’entitat.

La mala sort en aquest any gloriós ha estat per el femení. Primer, amb una lliga que es va escapar al darrer sospir, mediatitzada per la decisió del CSDD d’acceptar el recurs de l’Athletic Club que revocava la sentència del mateix organisme que deixava sense efecte una decisió d’alineació indeguda dictada per el Comité de Competición de la RFEF en el seu dia. En un dramàtic desenllaç, els nervis van passar factura a tots dos contendents i cap dels dos equips va ser capaç d’imposar-se en els dos darrers encontres, deixant la sort del títol a una decisió que encara avui és pendent de resolució a la justícia ordinària.

Tampoc en la Copa de la Reina es va pogué assolir el títol tot i la brillant classificació per la final, en la que el Llevant va estar més afortunat, en un matí esperpèntic viscut en un camp impropi d’una final, en el que els aeroports van tornar a jugar altra mala passada a l’Espanyol, en aquest cas amb els equipatges.

La decisió de donar un canvi a l’equip amb el relleu a la banqueta per motius extra esportius, no ha fructificat a nivell de resultats ni de joc, amb un campionat en el que la lesió greu de l’estendard del femení, Adriana Martín, ha vingut a empitjorar encara més, una marxa de l’equip ja per sí, per sota de les previsions, en una categoria que és diu “que està més igualada que mai”, però la realitat és que el líder li treu 15 punts a les espanyolistes i 34 al darrer classificat en tretze encontres disputats.

Consolidació de l’Associació d’Esports Blanc i Blau que a nivell de l’atletisme (no reconegut com a secció per part del Consell) amb els colors i l’escut, han passejat per els pobles de Catalunya, d’Espanya, i del món, l’esperit de lluita i de sacrifici d’un equip orfe de nom, però amb la qualitat humana dels seus membres i amb grans èxits simbolitzats com a referent per la història de l’atletisme espanyol, amb la medalla de bronze de Maria Vasco al passat Mundial d’Osaka.

Estrena del CB Olesa amb el nom d’Espanyol com a part de la seva nomenclatura, dins la màxima categoria del bàsquet nacional femení en detriment del Universitari Barça; mentre uns desfan, altres intenten construir...
Amb tot, no es hi falta raó als que pensen que és un greuge amb l’atletisme, que gratuïtament no poden competir amb nostre nom.
Amb un principi difícil, sembla que les noies del Olesa – Espanyol ja li han agafat el pols a la competició màxima del bàsquet estatal.

En aquest any que esgota els seus darrers instants, és l’any en que el poble perico ha pogut constatar, veure amb el seus propis ulls (incrèduls moltes vegades), forjada aquesta incredulitat amb la força dels pals rebuts, dels cops d’infortuni suportats, com, poc a poc s’alçava al cel l’esquelet del nou estadi de Cornellà – Prat, iniciant-se un compte enrera que tots, absolutament tots els pericos, portem ja gravat a la nostre ment, mentre els més afortunats ja han escollit seient per la nova llar blanc i blava.

L’estabilitat de l’entitat, a nivell social i accionarial s’ha vist confirmada amb la darrera Junta General, amb una pau històricament difícil d’aconseguir, però que el gran moment que viu la societat, ha fet que inclòs els opositors hagin afluixat sensiblement amb el silenci (trencat algun cop, amb desafortunades i airades declaracions) del principal accionista de l’entitat.

A nivell social, les enormes discrepàncies en certs temes, recullen perfectament la pluralitat d’un Club, que és un ampli ventall ideològic unit per uns colors forjats amb una història de patiment i glòria en comptades però gaudides ocasions, que ens uneix a tot el poble perico.

Un any per sentir-nos tots contents, però no per dormir-se en els llorers de l’èxit, si no per continuar el difícil camí de convertir el RCD Espanyol, gran en història i en sentiment, en una entitat gran dins el futbol espanyol i europeu, i en el difícil camí en el que tots aportem nostre granet de sorra, de fer-se un lloc digne, sense greuges, sense imposicions ni vassallatges en una Catalunya real més plural del que la Catalunya oficial vol imposar sistemàticament, al mon del futbol.

Per últim, desitjar-vos a tots els lectors, una bona sortida i entrada d’any, i un feliç 2008 per a tots, amb tot el meu SENTIMENT PERICO.

FEMENINS BASE: EXCEL·LENT PRIMERA VOLTA


CLASSIFICACIÓ SEGONA DIVISIÓ CATALANA, GRUP 3er.


CLASSIFICACIÓ PJPTS PG PE PP GFGC
1 RCD ESPANYOL "C"925810525
2 CF ARGENTONA10247304414
3 CE XAICA "B"9206213710
4 FC GLADIADOR9196122713
5 AE LA SALLE PREMIÀ10186043717
6 P. BAR. ANGUERA "B" 9175222523
7 AT. MASNOU9103152028
8 UD LOURDES 8103141526
9 BADALONA CF "B"962071237
10 UE SANT ANDREU "B"94117831
11 CF SUSANNENC930361241
12 CF BARCELONETA101019549

FEMENINS BASE. FUTBOL 7


CLASSIFICACIÓ CADETPJPTS PG PE PP GFGC
1 RCD ESPANYOL 8248001134
2 F. ESP. AT VILAFRANCA8217015118
3 CF REUS DEPORTIU8186027813
4 CF VILANOVA GELTRU 8134132734
5 CE ESPARRAGUERA8103142439
6 FC SANTBOIÀ793041634
7 P. BAR. CERVELLÓ84116862
8 CF MOLINS DE REI74115661
9 CD ODENA80008462
CLASSIFICACIÓ INFANTIL "A"PJPTS PG PE PP GFGC
1 RCD ESPANYOL925810977
2 CF BADALONA923720939
3 ESCOLA ESP. GUINEUETA923720489
4 ESCUELA F. BONAIRE10196134716
5 PENYA BLANC BLAVA R.9165134034
6 CE SANT GABRIEL "C"9124052629
7 CE EUROPA "B"9124053240
8 ENFAF8113233743
9 ESC. F. BARBERÀ ANDALUCIA9103153842
10 UE VILASSAR DE MAR104118975
11 CF PALAUTORDERA "B"1031091489
12 AE LA SALLE PREMIÀ91018795
CLASSIFICACIÓ INFANTIL "B"PJPTS PG PE PP GFGC
1 CD SANT GABRIEL103010001641
2CE SABADELL FC "B"1028910491
3 P. BARC. SANT CELONI102790111531
4 RCD ESPANYOL "B"11217046255
5 UE SEVA9196123221
6 CF BADALONA "B"10134152540
7 C. BELLAVISTA MILAN11134163057
8 CF OLÍMPIC LA GARRIGA10113251358
9 UD TARADELL10103162969
10 CF AT. RIUDEPERES1072172151
11 CF BASE VICREMEI "B"1062081231
12 CF PALAUTORDERA962071952
13 AT. BALENYÀ10000109113

CLASSIFICACIONS FUTBOL 7:
EL BENJAMÍ C VA ASSOLIR EL LIDERAT

BENJAMÍ PREFERENT GRUP 2on.PJPTS PG PE PP GFGC
1 RCD. ESPANYOL 133612016920
2 FC BARCELONA133311026116
3 SANT CUGAT ESPORT FC "B"133311025517
4 UD At. GRAMANET133110124620
5 CF BADALONA 13248054537
6 GRANOLLERS EC13196163624
7 JÀBAC C J - TERRASSA "B"12186064134
8 CE SANT GABRIEL13186072720
9 CD BLANES13185353837
10 UE SANT ANDREU13175254333
11 CE EUROPA13175264639
12 FP SÁNCHEZ LLIBRE12154353238
13 Pª BARC. SANT CELONI13113282259
14 CE SABADELL FC1272192246
15 CF MARTORELLES 1210111772
16 UD CIRERA1300013687
BENJAMÍ PREFERENT G. 1er. PJPTS PG PE PP GFGC
1 C. GIMNÀSTIC MANRESA123612004816
2 CE MANRESA 133210215717
3 UD AT. GRAMANET13309314623
4 FC BARCELONA "B"13289134227
5 ESCOLA F. GAVA13206253529
6 C. MERCANTIL13206253232
7 UNIÓ FB JABAC I TERRASSA 13165173332
8 RCD ESPANYOL "B"13154364245
9 UE CASTELLDEFELS 13154363240
10 SANT CUGAT ESPORT FC13133463739
11 EC GRANOLLERS "B" 12133453237
12CF VILANOVA GELTRU 13134183847
13 MIRASOL-BACO UNIÓN CF12124082545
14 UE SANT ANDREU "B"13112562940
15 CF CUBELLES12103182752
16 ESCOLA F. SABADELL 13620111549
BENJAMÍ 1a. DIVISIÓ 1er. G.PJPTS PG PE PP GFGC
1 RCD ESPANYOL "C"133311028822
2 UD VILADECANS133311025517
3 E. F. PRAT BLAUGRANA133110128717
4 UE SANTS123110109225
5 UE CORNELLÀ "B"133010035923
6 AE PRAT 13289135925
7 CE SANT GABRIEL"B" 13227155136
8 CE EUROPA "C"12155073349
9 UD AT. GRAMANET "C"13134182647
10 FA ESPLUGUENC 13134184579
11 FP CE JÚPITER13134182256
12 U AT. HORTA 13113282058
13 SALESIANS BOSCO-HORTA "C"13113282464
14 CF BARCELONETA13103192865
15 UD POLVORITENSE LA MARINA 13930102972
16 CF BUFALÀ13000131880
PREBENJAMÍ GRUP 1er.PJPTS PG PE PP GFGC
1 RCD. ESPANYOL113311002056
2 VILA OLIMPICA C. ESP.11331100657
3 CD SANT GABRIEL11258128027
4 CF BADALONA11258126627
5 UD AT. GRAMANET11248037728
6 ARRABAL-CALAF GRAM.11227135532
7 CF LLOREDA11165154647
8 CE P. BARC. BARCINO11165155660
9 FC MARTINENC11165154558
10 CF UNIFICACIÓN LLEFIÀ11165153551
11 UE SANTS11113264857
12 PONT DE MARINA-SAGRADA F.1162092163
13 FP CE JÚPITER1162091670
14 UNIFICACIÓ BADALONA SUD1141191975
15 CF MONTAÑESA1141191980
16 UNIFIC.CIUTAT MERID. 11000110165





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M