dijous, 3 de gener del 2008

L'ESPANYOL A VUITENS
EN SUPERAR AL DEPOR EN LA PRÒRROGA (1-2)

Molt han tingut que lluitar els homes de Valverde per poder-se desfer d’un voluntariós Deportivo de la Coruña que ha donat molts problemes als blanc i blaus, al empatar el gol inicial dels pericos i posar sota les cordes a un Espanyol que era clar favorit al haver-se avançat en el marcador mitjançant Luis.

Un Espanyol que surt a per la victòria
Ernesto Valverde tot i deixar a Tamudo en la suplència (dosificant forces), ha presentat un equip bastant competitiu en el que a part del capità, només sorprenia l’absència a la medul·lar de Moisés, ocupant Smiljanic el seu lloc.

Els pericos han sortit dominant el joc, tot i que el primer tret a porteria ha estat obra de Cristian bastant desviat.

Quan semblava que el Depor, (després d’uns primers minuts de domini visitant), es treia el domini de sobre, ha arribat la jugada del gol català; excel·lent Valdo, per la dreta arribant a línia de fons i centrant per que Luis García fiqui el peu i remati al pal contrari, ajudant el pal a que l’esfèrica entri dins.

El més difícil s’havia assolit, (o el més fàcil, vagin vostès a saber, en un equip que marca cada partit a domicili des de fa una temporada sencera). Faltava mantenir el resultat i si podia ser, acabar rematant l’encontre amb un segon gol.

Lafuente, protagonista
Aquest gol, fa que el Depor es deixi d’històries i es llenci a per el gol de l’empat, i al minut 18 disposa d’una gran ocasió al rematar de cap Coloccini i refusant el meta basc. Bodipo remata fregant el travesser una centrada per l’esquerra de l’atac local.

L’Espanyol hauria pogut sentenciar l’eliminatòria si Luis García hagués tingut més fortuna aquest cop al rematar una gran jugada de Riera que ha donat la passada de la mort i el davanter asturià a un metre de la línia de gol ha rematat a les cames de Filipe, salvant pel Deportivo el gol que hagués sigut definitiu.

El Depor estava cada cop més, tancant als espanyolistes que ja patien més per mantenir el to de frescor en el joc característic de l’equip d’Ernesto Valverde.
Lafita, arriba fins a la línia de fons, i centra per que Bodipo remati a boca de canó, i Lafuente salvi el gol amb una gran intervenció que si l’hagués fet Kameni, segur que es parlaria dies.

A la segona part, l’Espanyol és esborrat del camp
El Depor ja als tres minuts va pogué marcar, després d’un contracop de Bodipo que cedeix a Lafita, que d’esperó a boca de canó remata amb l’infortuni que rebota en Ángel, sortint a còrner.

L’Espanyol mitjançant Riera, porta perill a les immediacions de Munua, però el manacorí molt individualista es perd en més d’una ocasió i la jugada com altres, no acaba fructificant.

Lafuente atura un xut de Lafita, blocant. Però moments després amb els mateixos protagonistes acaba la jugada amb altre desenllaç: Xuta Lafita, no bloca Lafuente i el refús colpeja en Lola en el seu braç totalment obert tallant la trajectòria i Mejuto no dubta en assenyalar el màxim càstig que l’executa Sergio (segon gol a pilota parada en aquesta confrontació) i empata l’encontre i l’eliminatòria.

Surten Tamudo i Moisés
Ernesto Valverde s’ho havia pensat més d’una vegada en fer canvis, (potser massa) esperant un segon gol que decidís l’eliminatòria i pogués reservar les peces importants per el “partit de Champions” davant el Villarreal de dissabte. Però, el gol local, precipita els esdeveniments i obliga a corre-cuita al Txingurri a fer sortir al golejador espanyolista en lloc d’un desdibuixat Coro que no havia tingut gens de protagonisme en el matx. Moisés sortiria posteriorment per Lola.

El Deportivo insisteix en els pitjors moments d’un Espanyol que sembla que ha acusat i molt el cop del gol de l’empat. Ruben remata de cap al 66, un còrner botat per Sergio posant la por als espanyolistes.

Luis fa el primer xut a porta en el segon temps, que rebota en un defensor i acaba blocant Munua no sense problemes.

Moments angoixats, i surt Ivan...
La sort continua alineada amb els pericos: Coloccini tot sol erra en una clamorosa ocasió per anotar el segon.
Valverde no s’ho pensa més i surt Ivan que només sortir dona una sensacional passada a Luis que es derribat per Pablo Amo sense que Mejuto aquesta vegada assenyalés el màxim càstig.

El propi Ivan xuta, sortint la pilota fregant el travesser. Altre gran passada en profunditat del càntabre a Raul Tamudo, aquest no fa un bon control i es perd l’ocasió.

Els minuts anaven passant i l’amenaça de la pròrroga era ja una realitat: Ni el llançament d’un lliure directe en la frontal a càrrec de Luis que bloca Munua, ni una errada tremenda de Zabaleta perdent una pilota en línia de mitjos, que provoca el contracop local i Bodipo superant la sortida desesperada de Lafuente, a porta buida, xuta per sobre, alteren el inamovible marcador que porta a la prolongació.

L’Espanyol torna a recuperar el nivell
Els darrers minuts de l’encontre ja eren de domini espanyolista. En el temps de prolongació aquest domini s’intensificà, davant un Deportivo exhaust que ha cremat els seus millors cartutxos sense assolir el premi al seu esforç.

Torna a sortir el millor Espanyol, el de les remuntades a Sevilla, al Calderón o tants llocs. El que dona el cop en el moment just.
Chica, es a punt de marcar en dues similars jugades que acaben amb un xut fort que acaba blocant Munua, i amb un obús que surt a un pam del pal esquer de la porteria dels gallecs. El domini ara sí, era intens pels blanc i blaus, i era qüestió d’esperar a que la fruita madura caigués de l’arbre pel seu propi pes, com va succeir sense anar més lluny en el darrer encontre a domicili.

Riera i Tamudo en una bona combinació no troben la desitjada definició. Mentre, el Deportivo confirma que aquesta eliminatòria (de la que ha fet més que mèrits per guanyar-la) se li escapava ja definitivament; Filipe, anant-se de dos rivals, remata al pal esquer de la porteria d’un batut Lafuente. La sort dels campions es torna a alinear amb un Espanyol que en la següent jugada Tamudo dona el primer avís rematant desviat.

Raul Tamudo, un cop més
Després d’una centrada perfecta de Ivan de la Peña, Raul Tamudo remata de cap en el darrer minut de la primera part de la pròrroga, amb la col·laboració involuntària d’un desafortunat Munua que no pot blocar, degut també al bot i a l’estat del camp i de la pilota mullada, i acaba entrant dins, significant l’1-2 definitiu i que s'evaporés l'amenaça dels maleïts penals, tot i quedar la segona part, ja s’intuïa que aquest Depor negat cara a porta seria incapaç de fer dos gols per pogué classificar-se per els vuitens.

A la segona part, Sergio reclama penal quan Zabaleta l’agafa persistentment dins l’àrea.
Luis no aprofita un contracop ben dirigit per Ivan, i sí marca en canvi en una jugada en la que Mejuto invalida per fora de joc de Ivan de la Peña.

Encara tindria temps el Deportivo per tornar a estavellar la pilota a la fusta de la porteria de Lafuente, aquest cop Guardado. El propi jugador mexicà junt amb Bodipo no podran culminar altres jugades, (les darreres ja) d’un Deportivo ja entregat als blanc i blaus.

Un cop més, els espanyolistes dobleguen en eliminatòria de Copa als gallecs (només un cop al llarg de la història ha acabat amb triomf del Deportivo) i entraran al bombo en el sorteig que es farà a la RFEF per decidir l’aparellament dels vuitens de final.

RC Deportivo: Manua, Barragán, Coloccini, Filipe, Pablo Amo, Sergio, J. Rodríguez, Cristian (Rubén, m. 57), Lafita (Verdú, m. 85), Riki (Guardado, m. 70) i Bodipo.

RCD Espanyol:
Lafuente (8), Zabaleta (6), Lacruz (5), Torrejón (5,) Chica (6), Ángel (6) (De la Peña, m. 78) (8), Lola (5) (Moisés, m. 67) (7), Valdo (7), Riera (6), Coro (4) (Tamudo, m. 62) (7) i Luis García (7)

Àrbitre: Mejuto González del col·legi asturià. Ha mostrat targetes grogues a Chica, m. 32, Riki, m. 63, Barragán, m. 90, Sergio, m. 95. Ha deixat sense sancionar un clar penal a Luis García, i un altre a Zabaleta que ha agafat a Sergio. Es clar que aquest ha estat a la prorroga, que potser ja no hagués fet falta si hagués xiulat el clar penal sobre el davanter asturià del RCD Espanyol.

Gols: 0-1 Luis, m. 15 1-1 Sergio –pen- , m. 60, 1-2 Tamudo m. 104

Incidències: Estadi de Riazor; partit de tornada dels setzens de final del Campionat d’Espanya, Copa SS.MM. el Rei. Encontre passat per aigua durant bona part del mateix. Altre encontre més a la llarga llista d’encontres en els que els blanc i blaus acaben consecutivament invictes. Han fet la sacada d’honor varis esportistes campions del mon d’hoquei sub-20 amb Espanya.