dissabte, 24 de gener del 2015

TERCERA DERROTA CONSECUTIVA DEL FILIAL (1-0),
AMB INFERIORITAT NUMÈRICA DURANT UNA HORA

Reus Deportiu CF: 1 - RCD Espanyol “B”: 0

Tercera derrota consecutiva d’un Espanyol B que ha començat 2015 de la pitjor manera amb només un punt de dotze en joc. L’equip de Planagumà ha sucumbit davant un Reus Deportiu que feia set jornades que no guanyava, mitjançant un gol de Carbià abans d’entrar en el darrer quart d’hora de joc en un partit en el que els espanyolistes han patit la injusta expulsió de Pol Llonch en el 33’ del primer temps.

Mamadou, amb un remat al pal, ha pogut donar l’empat en un partit en el que la superioritat en ocasions de gol dels locals ha sigut manifesta, erigint-se com a millor dels espanyolistes el seu meta Andrés Prieto qui tornava a l’onze inicial després de la greu lesió que va patir, tot i anar convocat en el darrer partit.  Tot i els esforços a la desesperada en els darrers minuts per aconseguir la igualada, l’equip reusenc s’ha defensat bé i ha aconseguit mantenir el resultat i fer-se amb els tres punts. Amb aquesta nova derrota i donada la igualtat existent, l’equip espanyolista es despenjarà demà de les quatres primeres posicions  caient a bon segur gairebé a la zona mitja de la classificació.   

Alineació sorpresa la que ha posat en joc avui el tècnic Lluis Planagumà. Amb Marc Fernández, i per darrera Carmona, Pirulo i Luque com a homes d’atac, ha fet pagar els plats trencats de la desfeta davant l’Olot a jugadors com Joan Jordán, Mamadou i Jairo que s’ho han mirat d’inici des de la banqueta.

El primer temps ha sigut força igualat. Primers deu minuts amb domini local, sense ocasions, tan sols una manca d’enteniment entre Ángel i Andrés sortint, ha provocat que el lateral allunyés la bola refusant per sobre la pròpia porta perillosament (17’).  L’equip espanyolista mica a mica va fent-se amb el control del partit traient-se el domini de sobre.   
La primera ocasió dels reusencs ha arribat al 26’ de joc amb un xut de Carbià que ha aturat bé Andrés. Al 31’ un centre des de l’esquerra és rematat per Sellarés tocant d’esquenes involuntàriament amb el braç Héctor, no apreciant punibilitat el col·legiat murcià.

Lax Franco, s’ha començat a complicar la vida a l’hora de mostrar les cartolines primer amonestant a Carbià en una jugada en la que la mereixia més Raillo entrant en planxa, i posteriorment un parell de minuts compensaria l’errada mostrant-li una a Pol Llonch totalment injustificada. Al 33’, el migcampista veuria la segona de manera justa, i acabaria abandonant el terreny de joc deixant al seu equip amb deu jugadors en un partit al que se li faria molt, molt llarg al quadre espanyolista.

Abans del descans, dues arribades locals. Un centre enverinat del lateral Olmo que rebutjà en planxa llençant-se Héctor avançant-se al possible remat, i en el darrer minut altre arribada per banda d’Olmo amb passi de la mort per Xisco, qui envia als núvols quan ho tenia tot al seu favor. Fou la més perillosa dels primers quaranta-cinc minuts.
En el segon temps, Nacho González dona entrada a Alex Colorado per Jaume. Amb superioritat, l’equip reusenc entrant per bandes i amb una marxa més en el seu joc, comença a posar en seriosos problemes al quadre perico.  Als 3’ de la represa, Rober providencial evita el remat de Xisco en un centre d’Olmo.  Un centre perillós per l’altre banda (Ñoño), el refusa Andrés jugant-se el físic davant la falta comesa per Marc Sellarés.         
En errada defensiva, a punt de marcar Sellarés però fa un mal control dins l’àrea i acaba refent-se la cobertura visitant rebutjant oportunament.  Portàvem deu minuts del segon temps i ja s’estava patint força...  Segueix Andrés erigint-se com a millor dels visitants,  aturant amb seguretat un remat de cap d’Edgar Hernández en un servei de cantonada (63’). Posteriorment en dos temps, un llançament de Sellarés (64’).

En mig de l’assetjament, Planagumà que ja havia donat entrada en el 51’ a Joan per Pirulo, substitueix Carmona per Mamadou. Abans de complir-se la mitja hora de joc, Xisco envia pel centre a Carbià qui colant-se en mig dels dos centrals, aconsegueix entrar a l’àrea i rematar lluny de l’abast del meta Andrés que en aquesta ocasió ben poc ha pogut fer.

Ha tingut el 2-0 el quadre reusenc en una errada defensiva en un passi horitzontal que en relliscar el darrer home espanyolista la bola no ha arribat al destí previst, i s’ha marxat tot sol Edgar rematant, i traient una increïble mà excepcional el porter espanyolista.  Un minut després (78’), treu altre cop en una excel·lent intervenció un remat de Xisco,  i la bola refusada la salva un defensor després del xut a boca de canó d’Edgar.

Aquesta darrera jugada que no ha acabat amb el segon dels reusencs de pur miracle ha donat pas a un ràpid contracop en el que en la frontal de l’àrea de càstig s’ha fet amb la bola Mamadou, i d’un tret sec que botant a la gespa davant Edgar, a mitja alçada s’ha estavellat en el pal esquerra. Ha sigut l’única gran oportunitat dels espanyolistes per igualar el partit. Gran ocasió, però única. I així és molt difícil fer-ho tant amb deu, com amb onze jugadors...

Jairo en lloc de Luque a manca d’onze minuts ha sigut la tercera modificació introduïda per Planagumà per intentar l’empat.  Però el pal de Mamadou ha ficat la por al cos dels reusencs i aquests potser confiats de manera prematura amb el triomf li han vist les orelles al llop i han donat  un pas enrera a protegir aquesta mínima però important avantatge. Fent gairebé el triple de faltes que els espanyolistes durant tot el partit, no s’han refiat gens ni mica del filial perico i s’han dedicat ja a defensar el marcador clarament.  Una rampa del lateral Olmo ha contribuït a que es perdés minut i mig (87’) d‘un preciós temps que se li exhauria al filial espanyolista.

Però ja no hi ha hagut cap opció: només un lliure directe en el 88’ que ha llençat molt malament Jordán intentant sorprendre obrint a l’esquerra en comptes de llençar a porta directament amb el fort vent a favor. Es més altre cop en el 90’ ha hagut de salvar al seu equip Andrés Prieto rebutjant un fort remat de Xisco i en el 93’ evitant el gol en un remat a boca de canó de Carbià, - l’autor de l’únic gol del partit -, en una acció prèvia molt mal refusada de la cobertura perica.       


Fitxa tècnica:
Reus Deportiu CF: Edgar Badía, Olmo, Moyano, Rubén Semedo,  Ñoño, Jaume, Carbià, Folch, Xisco, Vitor Silva i Marc Sellarés.  
Substitucions: Alex Colorado per Jaume, m. 46; Edgar Hernández per Folch, m. 60; Jorge per Sellarés, m. 83. Altres suplents: Cassamà, i Guillem (p.s.)

RCD Espanyol: Andrés Prieto, Rober, Raillo, Héctor, Ángel, Marc Roca, Luque,
 Pol Llonch, Adrià Carmona , Marc Fernández i Pirulo.
Substitucions: Joan per Pirulo, m. 51; Mamadou per Carmona, m. 65; Jairo per Luque, m. 79. Altres suplents: Koke (p.s.) i Marc Navarro.

Àrbitre: Salvador Lax Franco, del comitè territori murcià, assistit en bandes per Andrés Martínez Martínez i Ibán Fuentes Torrano. Ha mostrat cartolines grogues per part local a Ñoño, m 18, Carbià, m. 28, Jaume, m. 35 i Folch, m. 57, i per part espanyolista a Pol Llonch (en dues ocasions, m. 30 i 33’).

Gol: 1-0: Carbià, m. 74.

Incidències: Encontre corresponent a la 22èna. jornada del campionat de lliga del grup 3r. de Segona Divisió “B”, disputat aquesta tarda de dissabte a l’Estadi Mpal. de Reus. En les files del quadre reusenc, el meta Edgar Badía i el migcampista Jaume Delgado. LLuis Planagumà complia cent partits a la categoria de bronze del futbol espanyol, com a entrenador dels filials del Villarreal CF i RCD Espanyol.  


L'ESPANYOL I LA MANIGUA,
A LA FESTA DELS TRES TOMBS

El RCD Espanyol i la GPE Manigua, en la tradicional festa popular


FOTOS: GPE Manigua.

Aquest dissabte el RCD Espanyol ha participat en l'edició 190 de la tradicional festa popular de Barcelona dels Tres Tombs, que se celebra en honor a Sant Antoni Abat, patró dels animals.

Per tercer any consecutiu, el RCD Espanyol hi ha participat a la desfilada i a la festa amb una carrossa.  La mascota del club “el Perico”, ha viatjat en un dels carruatges portant els colors blanc-i-blaus per tota la ciutat comtal, la bandera de l'entitat i joves amb símbols blanc-i-blaus. Enguany, la Gran Penya Espanyolista Manigua ha tingut una important participació, ja que a la carrossa del club han participat socis i components del futbol base d’aquesta ambaixada espanyolista.

La benedicció dels Tres Tombs i els animals s’ha dut a terme davant de l’Escola Pia de Sant Antoni, i Antoni Miquel “Leslie” i Santi Carulla han estat els encarregats de donar el pregó. La caravana de carrosses ha sortit sobre les 11h des del carrer Calàbria i ha arribat un parell d'hores més tard a la Plaça Sant Jaume, on el President de la Penya Manigua Dani Bosch ha coincidit amb l’Alcalde de Barcelona amb qui s’ha saludat,  i a qui ja se li va lliurar en el seu moment una xapa contra la “Pericofòbia”, quan va visitar l’estand de la Plaça de Catalunya per la fira d’entitats de la Mercè.


AGENDA SOCIAL:
LOGO DEL 60è ANIVERSARI DE LA MANIGUA.
15è ANIVERSARI DEL PERICO FERROVIARI


GRAN PENYA ESPANYOLISTA MANIGUA.

Logo del 60è Aniversari.

La GPE Manigua compleix 60 anys el proper mes de maig (des de 1955). A tal efecte, presenta el logo commemoratiu del 60è aniversari de la GPE Manigua. Ja informarem, oportunament, dels actes que s'organitzaran per celebrar aquesta efemèride.






EL PERICO FERROVIARI

XVè. Aniversari

La Penya el Perico Ferroviari celebrarà amb un sopar el seu XVè Aniversari el proper divendres 6 de febrer de 2015 a partir de les 21.30 al restaurant Can Travi Nou de Barcelona. Durant el sopar, serà otorgot el tradidicional premi "Ferroviari de l'any" a José Maria Calzón, delegat del primer equip. El preu del sopar és de 50 euros, i de 27 el menú infantil.  




COMUNICATS PEL PARTIT DAVANT L'ALMERÍA.

Ara més que mai, tots junts podem!

La nostra més que centenària història ens diu que quan equip i afició anem de la mà som invencibles. Per aquesta raó, la Federació Catalana de Penyes del RCD Espanyol, a arrel dels últims partits vibrants viscuts a la Copa i amb la gran il•lusió d’arribar a un horitzó cada cop més proper, volem fer una crida a l’afició del RCD Espanyol a assistir massivament al Power8 Stadium per recolzar els nostres jugadors el proper partit de Lliga, que es disputarà el diumenge contra l’Almeria a les 19h. Junts empenyerem l’equip a la victòria i aconseguirem tres punts vitals que ens poden dur a fer un salt il•lusionant. Junts, jugadors i afició, transformarem la il•lusió en realitat i la realitat en il•lusió. Ara més que mai, tots junts podem! 


No ens pots fallar, no podem fallar, ens veiem diumenge al Power8 Stadium, la nostra història ens crida!

Visca l’Espanyol!

FEDERACIÓ CATALANA DE PENYES DEL RCD ESPANYOL.



CRIDA A l'AFICIÓ: “LA LLIGA” ÉS LA VIDA, LA COPA “LES GANES DE VIURE”

Estem immersos en un moment dolç, un moment en el qual tot/ap erico/a està orgullós/a del seu equip, l'eufòria s'ha ensenyorit del nostre dia a dia. Anar a l'estadi torna a produir pessigolleig en l'estómac, les xarxes socials respiren positivisme i l'afició s'ha unit com feia temps que no ho feia.

Sabem que aquest pot ser el nostre any, pot ser la temporada que ens faci plorar d'emoció en tornar a aixecar aquesta copa que tants records amaga. Però tot no s'acaba aquí, la Lliga també forma part d'aquesta il•lusió, és la competició que pot portar-nos a l'èxit o al fracàs, és qui ens avala històricament i qui ens ha portat a les increïbles finals de UEFA, però també a descensos i situacions límits per a l'existència del nostre club. El nostre grup bé sap d'això, doncs hem estat partícips d'èxits i fracassos del nostre club en aquests 24 anys de vida.

Per tot això, des de la Penya Juvenil Espanyolista 1991 volem fer una CRIDA A TOTA L’AFICIÓ, un crit d'esperança i compromís, perquè aquest diumenge acudim en massa a l'estadi. Un diumenge a la 19:00h., dia perfecte per menjar als voltants de l'estadi, per venir amb els amics, familiars i coneguts pericos, fer una bona prèvia i, una vegada dins de l'estadi, convertir-lo en una caldera com ha passat en aquests últims tres partits a casa.

Estem orgullosos de ser pericos, i ho hem de plasmar a la nostra casa, amb els nostres, de la mà amb l'equip.

EL DIUMENGE T'ESPEREM, entre tots empenyerem a l'equip perquè aconsegueixi la victòria davant l'Almeria, per seguir amb la il•lusió d'aconseguir coses grans, per seguir amb aquesta dinàmica de positivisme i els jugadors vegin que la Lliga és tan, o més important, que la Copa. Si aconseguim la victòria, tot serà més fàcil per passar l'eliminatòria i arribar a semifinals.

PENYA JUVENIL RCDE 1991


Després del increïble partit d'ahir, ens agradaria fer una crida perquè es vagi en massa diumenge a les 19:00h. Se'ns planteja una nova batalla i l'equip ens necessita. No us quedeu a casa, tots a Cornellà. És el moment de mirar cap amunt i guanyar-les totes! No hi ha excuses: els jugadors ens necessiten, l'Espanyol ens necessita!

THE UNITY

CURVA RCDE.

divendres, 23 de gener del 2015

LLERONA REMUNTA CONTRA PRONÒSTIC
A LES BENJAMINES ESPANYOLISTES (3-4)












RCD Espanyol Aleví-Benjamí Femení: 3 – CE Llerona: 4

El Llerona remuntà un advers 3-1 i acabà enduent-se els tres punts de la Dani Jarque tallant de soca-rel una ratxa de tres victòries consecutives que havien instal·lat al quadre entrenat per Alex Gasso en la segona posició de la classificació. El conjunt blanc-i-blau continua sent segon malgrat la derrota, però únicament per que el CE Sabadell descansà en aquesta jornada i té dos partits menys disputats que l’Espanyol.

En la propera jornada l’equip perico veurà com el seu rival, el CE Sant Gabriel, líder de la categoria, ajornarà el seu partit per les obres de remodelació del seu terreny de joc, el Ruíz Casado de Sant Adrià en el que s’està instal·lant una nova gespa.


Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Lucía Hernández, Lara Collado, Rosario Berman, Laura Mas, Claudia Montero, Eva Félix, i Claudia Gómez.
També: Berta Egea, Mireia Andrés, Iris González, Jannet Rodríguez i Carla Llanes.

CE Llerona: Alba Navarro, Claudia Girao, Laura Lobo, Cristina Enrich, Sandra Pons, Carola Fontán i Rita Aguyé.
També: Florencia Valentina, Claudia Redondo, Gómez Pujol, i Estela Vilanova.

Àrbitre: Antonio García Fernández, de la delegació de Barcelona.

Gols: 1-0: Berta Egea, m. 14; 2-0: Lara Collado, m 19; 2-1: Gómez Pujol, m. 20; 3-1: Jannet Rodríguez, m. 34; 3-2: Laura Lobo, m. 41; 3-3: Laura Lobo (pen.), m. 52; 3-4: Claudia Redondo, m. 57.

Incidències: Encontre corresponent a la 13èna. jornada del campionat de lliga de Primera Divisió Aleví-Benjamí-Prebenjamí Femenina, disputat el matí del passat diumenge (11:30h.) al camp de F-7 de la Ciutat Esportiva Dani Jarque.    


 CLASSIFICACIÓ PRIMERA DIVISIÓ ALEVÍ-BENJAMÍ-PREBENJAMÍ FEMENINA.

CLASSIFICACIÓ PTS PJ PG PE PP GF GC
1 C.D. SANT GABRIEL 31 11 10 1 0 49 10
2 R.C.D. ESPANYOL 22 11 7 1 3 42 30
3 C.E. SABADELL F.C. 22 9 7 1 1 54 13
4 C.E. LLERONA 18 11 5 3 3 34 37
5 C.F. IGUALADA 16 11 5 1 5 31 32
6 U.E. CENTELLES 14 11 4 2 5 30 39
7 U.D. VILADECANS 12 10 4 0 6 32 34
8 MARTORELL ASSOC. ESP. 7 11 1 4 6 10 31
9 ESCUELA F. BONAIRE 6 10 2 0 8 14 48
10 UNIFICACIÓ STA. PERPÈTUA 4 11 1 1 9 22 44



GOLEJADES DELS INFANTILS FEMENIS "A" i "C"

CE Europa: 1  - RCD Espanyol Infantil “A” Femení: 11

Victòria de l’equip entrenat per Jaime Gerbolés a l’Àliga davant l’antepenúltim classificat, l’Europa. Diumenge a les 10:00h. a la Ciutat Esportiva, l’equip espanyolista rebrà al líder d’aquest grup segon de Primera Divisió Infantil-Aleví,  l’invicte  Penya Blanc Blava La Roca que avantatge en cinc punts a les espanyolistes i que només ha cedit un empat al llarg del campionat, i que ja va derrotar per un ample 4-1 en el partit de la primera volta. Al marge de la classificació, sempre un Espanyol – PBB La Roca en categoria femenina arrenca espurnes tant al camp com malauradament dins el públic.
  

Fitxa tècnica:
CE Europa: Núria González, Judith Carmen, Ariadna Antón, Clara Sánchez, Judit Escaich, Julia Prat i Claudia Meca.
També: Avery Clark, Paula Rivero, Claudia López, Emma González, i Catia Pedrosa.

RCD Espanyol: Anna Antuña, Paula Sanabria, Carla Ariza, Paula Jiménez, Julia Guerra, Ariadna Rubio, i María Tostado.
També: Janet Martínez (p.s.), Noelia Muñoz, Roses Badía, Eva Fuster i Xènia Pérez.

Àrbitre: Pablo González Ferrer de la delegació de Barcelona.

Gols: 0-1: Maria Tostado, m. 11; 0-2: Ariadna Rubio, m. 13; 0-3: Paula Jiménez, m. 15; 0-4: Roses Badía, m. 19; 0-5: Eva Fuster, m. 30; 1-5: Judith Escaig, m. 45; 1-6: Carla Ariza, m. 48; 1-7: Ariadna Rubio, m. 51; 1-8: Xènia Pérez, m. 58: 1-9: Eva Fuster, m. 60; 1-10: Paula Jiménez, m. 64; 1-11: Xènia Pérez, m. 66.

Incidències: Encontre corresponent a la 13èna. jornada del campionat de lliga del grup 2n. de Primera Divisió Infantil - Aleví Femenina, disputat el matí del passat dissabte al Mpal. de l’Àliga a Barcelona.
   

 CLASSIFICACIÓ PRIMERA DIVISIÓ INFANTIL-ALEVÍ FEMENINA. GRUP 2n.

. CLASSIFICACIÓ PTS PJ PG PE PP GF GC
1 PENYA BLANC BLAVA LA ROCA 37 13 12 1 0 62 11
2 R.C.D. ESPANYOL 33 13 11 0 2 80 24
3 C.D. SANT GABRIEL "B" 31 13 10 1 2 50 25
4 ESCUELA F. BONAIRE 25 13 8 1 4 47 38
5 C.E. MERCANTIL 18 13 5 3 5 35 33
6 U.E. CENTELLES 16 13 5 1 7 41 37
7 C.E. MANRESA 15 13 4 3 6 33 44
8 VIC RIUPRIMER REFO FC 13 13 4 1 8 33 57
9 C. E. SABADELL F.C. 13 13 4 1 8 28 57
10 C.E. EUROPA 13 13 4 1 8 29 57
11 U.E. SANT ANDREU 12 13 4 0 9 48 62
12 C.E. PUIGREIG 1 13 0 1 12 30 71














RCD Espanyol Infantil “C” Femení: 10 – FC Cerdanyola Vallès: 0

Desena victòria del Infantil C Femení espanyolista, d’un equip que ho ha guanyat tot i encapçala la taula del grup segon de Segona Divisió Infantil Femenina, amb cinc punts d’avantatge sobre el segon classificat el Juventud 25 Setiembre. El proper encontre de les blanc-i-blaves serà davant la Fundació Grama el migdia del proper diumenge a la Ciutat Esportiva Dani Jarque.  

A aquest partit corresponen aquestes fotografies de la part superior d’aquest article.
  

Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Paula Gámez, Laura Sánchez, Paula Sanz, Alba Martínez, Xènia Pèrez, Laura Quero, i Rita Fernández.
També: Diana Bertolín, Claudia Francés, Maria Isabel, Janet Martínez, Ainhoa García i Raquel Panadero.

FC Cerdanyola Vallès: Ana Collado, Emma Estrella, Irene Montolio, Patricia Oliva, Irene Canel, Emma García, i Olga Verdugo.
També: Núria Moralo, Sara Sánchez, Paula Martín, Judith Torras, i Katherine Maria.

Àrbitre: Biel Ormad Ravella, de la delegació de Barcelona.

Gols: 1-0: Paula Sanz, m. 2; 2-0: Laura Quero, m. 7; 3-0: Xènia Pérez, m. 48; 4-0: Alba Martínez, m. 54; 5-0: Alba Martínez, m. 55; 6-0: Alba Martínez, m. 55; 7-0: Rita Fernández (pen.), m. 60; 8-0: Paula Sanz, m. 61; 9-0: Maria Isabel, m.65; 10-0: Paula Sanz, m. 68.

Incidències: Encontre corresponent a la 13èna. jornada del campionat de lliga del grup 2n. de Segona Divisió Infantil-Aleví Femenina, disputat al migdia del passat diumenge al Camp de F-7 de la Ciutat Esportiva Dani Jarque.  


 CLASSIFICACIÓ SEGONA DIVISIÓ INFANTIL-ALEVÍ FEMENINA. GRUP 2n.

. CLASSIFICACIÓ PTS PJ PG PE PP GF GC
1 R.C.D. ESPANYOL "C" 30 10 10 0 0 93 10
2 JUVENTUD 25 SEPTIEMBRE 25 10 8 1 1 64 23
3 F.C. MARTINENC 24 10 8 0 2 66 15
4 C.D. ARRABAL-CALAF GRAM. 18 10 6 0 4 40 17
5 F.C. CERDANYOLA VALLÈS 18 10 6 0 4 31 48
6 FUNDACIÓ ESPORTIVA GRAMA 16 10 5 1 4 27 30
7 C.D. BADÍA DEL VALLÈS 12 10 4 0 6 40 55
8 C.E. SABADELL F.C. "C" 11 10 3 2 5 27 33
9 F.C. SANT CUGAT ESPORT 6 10 2 0 8 30 51
10 C.E. SEAGULL 3 10 1 0 9 20 51
11 C.E. VACARISSES 0 10 0 0 10 4 109




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M