dimarts, 20 de gener del 2015

EL CADET "A" RESSITEIX LA PRESSIÓ DEL FCB
I GUANYA AL SEMPRE COMPLICAT CAMP DEL CORNELLÀ

MANU LANZAROTE CEDIT A L'ALAVÉS ON ES TROBARÀ AMB EL TAMBÉ CEDIT,SERGIO TEJERA I AMB L'EX ESPANYOLISTA GALÁN.














(Mpal. de Cornellà; Cornellà de Llobregat, El Baix Llobregat: Josep Maria)

UE Cornellà: 0 – RCD Espanyol Cadet “A”: 1

Efectivament; aguantà la pressió el conjunt de David Fernández que els sotmeté el  FC Barcelona amb el seu triomf davant Jàbac i Terrassa del dissabte amb el que els barcelonistes s’havien posat líders provisionals i en un difícil escenari com és el Mpal. de Cornellà davant el conjunt del Baix, els espanyolistes sortiren victoriosos del duel entre “veïns” i amb els tres punts conquerits tornà una jornada més a encapçalar la classificació de la Divisió d’Honor Cadet, proclamant-se campió d’hivern. El proper dissabte a l’Estadi Mpal. de la Devesa de Sant Carles de la Ràpita, l’equip perico tindrà una nova “final” davant la Rapitenca, equip ascendit aquesta temporada que ja li posà prou difícils les coses en el  debut a la Dani Jarque.

Amb la inclusió del nou fitxatge Adrián Jiménez (Reus Deportiu) en l’onze inicial, l’equip espanyolista afrontava aquest difícil encontre amb l’objectiu inexcusable –com sempre, però aquest cop més – davant el Cornellà després del triomf culer de dissabte, i amb les baixes de Fode, Jutgla i Arnau Alós.

L’equip perico des d’un primer moment va intentar fer-se amb el control del joc, sense especular ni donar-li la iniciativa al rival. Als dos minuts un cop de cap de Gilbert que sortí alt, fou el primer avís.  Respongué l’equip verd amb un altre remat de cap amb un cert embolic dins l’àrea perica, que expeditivament resolgué la cobertura espanyolista. Amb alternatives, el partit era mogut i disputat: Adrián atura el xut creuat de Javier Enrique que s’havia desfet de la sempre enganxosa marca de Pol Hernández.  Albert, segur al tall, evità mals majors en una incursió dels verds al 21’ de joc. Gilbert, en jugada individual, arriba a rematar fort, però amb varis defensors dins la trajectòria de l’esfèrica, aquesta colpeja en un defensor.

Al 23’ jugada per la banda dreta de l’atac visitant, i rematant la pilota centrada de primera Mateo, envia amb el peu la pilota dins la porteria del Cornellà. Fou el gol del triomf perico.  L’autor del gol protagonitzà una gran jugada marxant-se fins de tres rivals, però acabà centrant ja un pèl desequilibrat, malament. Un enviament llarg de Dani Reina el remata forçat Brugué aturant el meta del Cornellà.  El propi Dani Reina guanyant línia de fons envià un centre xut que s’enverinà i gairebé es cola dins. 

L’ocasió més clara del primer temps pels locals, fou en el 37’ quan en un servei de cantonada des de la dreta de Javier Enrique, fou rematat per Manrique saltant amb força i superant a la cobertura espanyolista, sortint la pilota creuada, fora. En el darrer minut Brugué reclamà una caiguda dins l’àrea verda, però Pazo Mora no aprecià punibilitat en l’acció.

S’inicià el segon temps, i al cap d’una estona, un parell d’ocasions locals. Xut de Javier Enrique al que respongué Adrián amb una bona intervenció (46’), i ensurt de consideració (48’) quan Onan Robas llençà un autèntic obús que va fer volar a Adrián llençant-se a la seva esquerra per alt, evitant el gol de l’empat refusant la pilota. El meta espanyolista es troba en estat de gràcia aquesta temporada, com ja ha demostrat en altres encontres com per exemple a la Gamper.

David Fernández mou la banqueta donant entrada a Pau i Anglada a la part ofensiva de l’equip.  Marcaria l’Espanyol Gilbert de cap a un llançament des de la dreta (54’), però Pazo Mora invalidaria l’acció per fora de joc del davanter espanyolista.  El jutge auxiliar que cobria l’atac perico no tingué gens de manies a l’hora d’aixecar bastant sovint la bandereta... Pol Lozano ho intentaria llençant un lliure directe massa centrat que aturà el porter local.  Molt bona l’acció de Pau Salvans per banda dreta centrant i per ben poc no arribà a connectar el cap Guillem Anglada (63’).

L’Espanyol controlava bastant bé l’encontre, però un gol és mínima renda i en qualsevol jugada es podria llençar a les escombraries l’esforç i treball ben fet. El Cornellà tingué en el 73’ una falta molt perillosa, que sortosament estavellà la pilota a la tanca. El partit ja estava força obert, amb anades i tornades, i mentre l’Espanyol ho intentava amb la velocitat d’Anglada (una mitja volta i remat acabà a córner en interceptar un defensor), el Cornellà ho intentava amb un centre des de l’esquerra que es passejà per l’àrea petita no arribant al remat un davanter per ben poc.

A dos minuts del final del partit els verds llençaren fins a dos serveis de cantonada consecutius i intentaren posar setge a la porteria espanyolista, però la cobertura perica un cop més ratllà a gran nivell. Les dues darreres ocasions de perill, foren pels espanyolistes: Sosa marxant de dos rivals assistí per Pau, però l’extrem dret perico no xutà de primera i se li acabà marxant la bola per línia de fons. I la segona també amb Juan Sosa de protagonista amb un remat que s’estavellà a l’exterior de la xarxa lateral. Pazo Mora assenyalà la fi del partit després d’uns minuts d’afegit. L’Espanyol guanyà a Cornellà; Prova superada.       


Fitxa tècnica:
UD Cornellà: Ramon Juan, Pau Mateo, Xavier Manrique, Román Tugarinov, Joan Castells, Juan Fernández, Javier Enrique, Xavier Miras, Raul Baena, Ryuya Mitsuzuka, i Víctor Manuel.
Suplents: Lluis Martorell (p.s.), José Javier, Xavier Cencillo, Onán Robas i Arnau Arruebo.

RCD Espanyol: Adrián, Dani Reina, Pol Hernández, Alex Cubedo, Albert, Pol Lozano, Adrián Jiménez, Izan, Brugué, Carles Gilbert i Mateo.
Substitucions: Anglada i Pau per Adrián Jiménez i Mateo, m. 49; Sosa per Brugué, m. 69; Alex Pastor i Marc Llinares per Dani Reina i Carles Gilbert, m. 75. Altres suplents: Carlos García i Lluis Andreu (p.s).

Àrbitre: Francisco Javier Pazo Mora, de la delegació del Baix Llobregat, assistit en bandes per David Ruíz Lucas i Lluis Cintas Grau. Va mostrar cartolines grogues als locals Raul Baena, m. 17, Xavier Manrique, m. 49 i Pau Mateo, m. 63 i als visitants Albert, m. 56, i Pol Lozano, m. 73

Gol: 0-1: Mateo, m. 23

Incidències: Encontre corresponent a la 15èna jornada (darrera de la primera volta) del campionat de lliga de la Divisió d’Honor Cadet, disputat a les 15:00 hores (amb deu minuts de retard al esperar la finalització de l’anterior encontre que s’estava jugant) del passat diumenge al Mpal. de Cornellà de Llobregat. Ambient assolellat, alguns núvols, temperatura hivernal.      







  CLASSIFICACIÓ DIVISIÓ D'HONOR CADET
. CLASSIFICACIÓ PTS PJ PG PE PP GF GC
1 R.C.D. ESPANYOL 43 15 14 1 0 35 7
2 F.C. BARCELONA 42 15 14 0 1 62 11
3 C. GIMNÀSTIC DE TARRAGONA 32 15 10 2 3 33 20
4 U.D. CORNELLÀ 26 15 7 5 3 23 14
5 C.F. BADALONA 24 15 7 3 5 25 27
6 C.F. DAMM 21 15 6 3 6 21 15
7 UNIÓ F.B. JABAC I TERRASSA 21 15 6 3 6 25 23
8 F.C. GIRONA 20 15 6 2 7 24 29
9 ESCOLA F. GIRONÉS-SÀBAT 18 15 4 6 5 14 19
10 C. ESCOLA F. GAVÀ 15 15 3 6 6 16 19
11 U.E. RAPITENCA 15 15 4 3 8 20 30
12 U.E. BORDETA LLEIDA 13 15 3 4 8 13 29
13 LLEIDA ESPORTIU T.C.F. 12 15 2 6 7 14 25
14 U.E. SANT ANDREU 12 15 3 3 9 13 36
15 C.E. ESCOLA FUTBOL MATARÓ 11 15 3 2 10 17 26
16 F.C. SANT CUGAT ESPORT 9 15 2 3 10 14 39





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M