diumenge, 18 de gener del 2015

SEGUEIXEN ELS FINALS FELIÇOS.
CAICEDO, NOVAMENT DETERMINANT (1-0)








RCD Espanyol: 1 - RC Celta de Vigo: 0

Important i patida victòria la que ha obtingut aquesta freda nit el conjunt entrenat per Sergio González en un gris partit davant un Celta que segueix en una ratxa nefasta a la lliga. Els blanc-i-blaus s’han tornat a abonar a un final trepidant i emocionant com be sent habitual darrerament i altre cop en els instants finals del partit mitjançant Caicedo, s’han endut el triomf després de que en els darrers minuts i esperonats altre cop per la grada, posessin setge a la porteria celtiña.

Ha sorprès (o potser ja menys) Sergio repetint alineació d’Abraham al mig del camp després dels bons partits de copa en detriment de Víctor Sánchez. Stuani ha tornat a sortir de titular a l’igual que un Fuentes cada cop més qüestionat per actuacions en les que no acaba d’estar tot l’encertat que seria precís.  Molt positiva la continuïtat d’un Héctor Moreno que cada cop va a més i aviat tornarà a ser el que era abans de la lesió.

Com si portés l’equip l’impuls encara, la inèrcia del final màgic de la copa, els primers minuts ha sortit endollat al terreny de joc i ha disposat de bons moments de futbol com una acció en la que Cañas ha finalitzat amb un remat ajustat al pal dret (4’), una bona obertura per Sergio García que ha xut un pèl creuat fora, o una acció en la que Abraham abans del quart d’hora de joc, ha centrat passejant-se l’esfèrica sense que el del Bon Pastor  hagi arribat al remat. Una bona triangulació (18’) finalitza amb obertura a la dreta i altre pilota centrada que es passeja sense rematador.

Però mica a mica l’Espanyol ha anat perdent gas.  El joc s’ha tornat menys fluït i el Celta ha passat forces menys angunies per mantenir el resultat. Al 43’ ensurt, doncs el Celta ha aconseguit marcar però la jugada ja estava invalidada per situació antireglamentària de Larrivey. En el darrer minut ha gaudit el quadre català d’una falta ben perillosa a prop de la frontal, però el llançament de Salva Sevilla no ha tingut conseqüències estavellant-se en la tanca.

En el segon temps ha tornat a sortir amb ganes els primers minuts l’Espanyol. Salva Sevilla ha habilitat per Sergio García qui ha tornat a posar un bon centre al que Stuani forçat, ha rematat però sense pogué precisar. Però en  el 51’ una pèrdua de pilota en una acció en la cobertura perica ha jugat en horitzontal, ha propiciat que Nolito li hagi ficat en profunditat una bola d’or pel remat de Larrivey. Kiko Casilla ha evitat el gol amb una gran aturada, i posteriorment, quan en segon instància  Orellana ha rematat a boca de gol amb Kiko ja totalment venut, la cobertura espanyolista entre  Fuentes i Moreno, han aconseguit evitar el gol gallec interceptant i rebutjant la pilota.  

Per contra, l’Espanyol ho ha intentat amb el bon saber fer de Lucas Vázquez per banda dreta, ficant-li una bona pilota per Sergio García, però el del Bon Pastor quan ha rematat amb poc angle, un defensor ha evitat el gol taponant i rebutjant el tret.  A la mitja hora de joc, una falta penjada per Salva Sevilla es rematada per Stuani de cap, per sobre la porteria.  L’Espanyol no controla el partit i el Celta arriba perillosament en poques però molt clares ocasions: Larrivey pedona altre cop davant Kiko Casilla en el 65’ en  rebre de Nolito una bona pilota.

Sergio (que ha trigat força en moure banqueta) dona entrada a Montañés per Salva Sevilla i minuts després a Caicedo per Stuani.  I com sol ser habitual, en arribar als darrers deu/dotze minuts, l’equip s’ha decidit a anar clarament pel partit, prenent riscos, però tancant al rival. La jugada detonant de la reacció ha estat una bona acció  de Sergio avançant i jugant per Caicedo qui no controla del tot, però aconsegueix tornar-li al del Bon Pastor i aquest deixa anar un tret que s’estavella al travesser (79’). Pobre bagatge en quant a remats entre els tres pals, doncs per esperar-ne el primer ha hagut d’arribar-se gairebé als vuitanta minuts.  Caicedo uns minuts després ho ha provat amb un remat que no eleva el suficient i atura el meta Sergio.

El Celta faria el seu únic relleu (84’ entrant Sergi Gómez) i els minuts s’anirien exhaurint amb un Espanyol que ho intentà i amb un Celta que ja signava per bo l’empat defensant-lo amb ungles i dents ( i sobre tot, amb moltes faltes que el col·legiat ha assenyalat però amb poques amonestacions ).  

Quan ja el cronòmetre s’acostava als noranta reglamentaris, Lucas Vázquez des de la seva banda dreta centra una pilota que pentina Sergio García dins l’àrea; petit embolic amb el refús de Cabral, i amb la seva habilitat i esperit d’autèntic killer dins l’àrea, no perdona Caicedo anotant el gol del triomf.  S’afegiren de temps complementaris dos minuts, en els que aprofità Sergio per substituir a l’altre Sergio per perdre l’oportú temps i per que la parròquia espanyolista que avui s’ha donat cita al Power 8 Stadium li tributés la merescuda ovació corresponent.     Arriba amb aquest triomf el quadre català als 23 punts al final de la primera volta del campionat, mentre que el seu rival d’avui, l’equip gallec, suma la seva novena jornada sense conèixer el triomf.    

       
Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Kiko Casilla; Arbilla,  Álvaro,  Héctor Moreno, Fuentes; Cañas, Abraham, Lucas Vázquez, Salva Sevilla; Sergio García i Stuani.
Substitucions: Montañés per Salva Sevilla, m. 69; Caicedo per Stuani, m. 76; Víctor Sánchez per Sergio García, m. 92.  

RC Celta: Sergio, Jonny Castro,  Fontas, Cabral, Augusto, Radoja, Pablo Hernández, Khron-Dehli, Orellana,  Nolito i Larrrivey.
Substitucions: Sergi Gómez per Khron-Dehli, m. 84.

Àrbitre: Eduardo Prieto Iglesias, del comitè territorial navarrès, assistit en bandes per Francisco Javier García Sabuco i Manuel Aboy Rivas.  Ha mostrat cartolines grogues a Arbilla, m. 54, Cañas, m. 57, Fontas, m. 60, Álvaro, m. 72, Pablo Hernández, m. 81, Nolito, m. 84,

Gol: 1-0: Caicedo, m. 89.

Incidències: Encontre corresponent a la 19èna jornada (darrera de la primera volta) del campionat de lliga de 1ª. Divisió (LLIGA BBVA), disputat aquesta freda nit de gener al Power8 Stadium, davant la presència de 12.710 espectadors.     


1 comentari:

Anònim ha dit...

Estem en bona línia. Fins i tot jugant un partit ben discret (no vam crear cap ocasió de gols fins al minut 78 de partit), sota la meva opinió, vam guanyar, ahir ben entrada la nit, amb gol de Caicedo en els darrers sospirs del partit que ens va enfrontar al Celta. No vaig acabar d'entendre la no alineació d'en Víctor Sánchez ni la no convocatòria d'en Rubén Duarte i ahir al contrari que dijous em va semblar que Sergio González va estar lent en l'administració dels canvis. Ah, i la pobra assistència d'espectadors comença a ser digne d'un estudi sociològic. Senyors Tebas i Rouras, si us plau, vagin a la merda!!!

PRÍNCEP




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M