divendres, 23 de gener del 2015

GAIREBÉ SENSACIONAL!!!! (3-1)
AQUEST GOL... QUE QUEDI EN SIMPLE ANÈCDOTA











RCD Espanyol: 3 - Sevilla FC: 1

Gran partit de l’Espanyol en l’anada dels quarts de final de la Copa del Rei. El millor del que portem de temporada i dels millors que hem vist al nou estadi. Un Espanyol que encoratjat per la pròpia dinàmica del partit i per la força de la grada (encara que hagi tornat a ser una entrada totalment lamentable pel pobre nombre d’espectadors presents), ha acabat passant per sobre del quadre andalús com si fos una piconadora.

Els gols de Caicedo, Sergio i Lucas deixaven una sensació de eufòria i glòria a les grades,  que Bacca en temps d’afegit s’ha encarregat de agrir amb el seu gol, aferrant-se a ell un moribund Sevilla que amb aquest raig de llum, somnia altre cop en que la fortuna estigui del seu cantó a l’hora de la veritat. Al Sánchez Pizjuán, allà on es jugarà la tornada i on amb un 2-0 en tenen prou.  L’avantatge de jugar la tornada a casa és aquesta. Que quan saben com ha anat l’anada i que és el que necessiten per passar, ho poden intentar-ho al seu estadi...  

Però ja son masses les vegades que històricament ha trucat a la porta de la fortuna l’equip sevillista. Potser sigui ja el moment de que aquests jugadors – els nostres –   demostrin que no ha sigut tot fruït d’un parell de nits de copa davant rivals confiats amb la seva hipotètica superioritat,  i que aquí hi ha molta més fusta que el que fins ara l’equip de Sergio ens ha ensenyat.  Allà caldrà donar el do de pit i acabà la feina avui tant bé i tant merescudament han deixat encarrilada.

Sorprenia el tècnic espanyolista alineant a Montañés i deixant fora a Lucas, i a Colotto per Moreno... En el partit més important (o al menys així ens ho han venut) calia posar els millors sobre la gespa i deixar les rotacions per altres millors ocasions. Però...  li ha sortit prou bé l’assumpte,  i l’equip ha sortit sense complexes en el que son sempre minuts de tempteig en el que cap dels dos equips volia córrer riscos.  Montañés ha sigut el primer (9’) en intentar-ho escapant-se i arribant a línia de fons, però el seu passi enrera ha sigut defectuós sense destinatari. Al 10’ Denís Suárez llença una falta alta, que acaba a la xarxa superior de la porteria.  Una errada al rebutjar de cap Álvaro obliga a emprar-se a fons molt atent al tall Colotto.       

Era el minut 18, i en una combinació dels locals arribava la pilota en la frontal per Víctor Sánchez qui passava en horitzontal per Caicedo. L’equatorià es girà i envià una canonada a l’escaire dreta de la porteria de Rico. Tot un autèntic golarro que obria la porta a la il·lusió, al somniar.

En una acció en la que per ben poc comet penal l’equip català, sent fora a la lateral de l’àrea tot i la caiguda de Vitolo dins, els sevillistes han estat a prop de l’empat en llençar el lliure directe Denís Suárez colpejant l’esfèrica a la part superior del travesser. 

L’Espanyol en mig d’un partit ja d’anades i tornades, perdé en excés diverses pilotes molt compromeses que provocà el contracop dels andalusos. En un d’ells Gameiro sortosament remata molt malament quan tenia forat (30’), i en altre en el 43’ rebutjant perillosament contra la pròpia porta al tall, Álvaro, sortint la bola fora.

Entre mig, l’Espanyol disposaria de varies arribades, com una acció en la que Víctor Álvarez tornant de la línia de fons li roba la cartera a un refiat Pareja, però xuta a les mans de  Rico (33’) i una recuperació de Víctor Sánchez, amb escapada i resolució amb un tret que surt fora.  Pau, molt segur tot el partit, s’ha hagut d’emprar a fons llençant-se a la gespa arribant primer que Gameiro (38’). En el darrer minut és Sergio García qui al contracop arribaria fins les immediacions de l’àrea andalusa però el seu remat l’atura Rico. 1-0 i sensació que quedava molt per fer encara i massa temps per patir...

Unai Emery dona entrada a Bacca per Reyes.   Arbilla a la sortida d’un servei de cantonada en el 50’, ho intentaria amb un xut amb l’exterior que aturà bé el meta Rico. Mentre, amb el col·legiat guanyant-se l’esbroncada del respectable, totes les cartolines anaven caient del cantó espanyolista... L’Espanyol seguia perdent pilotes compromeses i en una d’elles Fernando Navarro envia un llançament que surt fora.  En el 58’ l’experiència i veterania llençant lliures directes de Nico Pareja posa a prova a un Pau que es llença molt bé a la dreta blocant.  Gran ocasió en el 58’ quan Sergio García movent-se entre línies segueix portant de corcoll a la cobertura andalusa i dona una passada per l’entrada de Víctor Álvarez qui superant al meta remata però el cos de Pareja tapona i evita el gol.

Sergio considera que la benzina ja se li ha acabat a Caicedo i dona entrada a Stuani. Trigaria quelcom més en deixar que Lucas Vázquez ens mostrés el seu art en lloc d’un Montañés que no acaba de funcionar...  Inclòs Arbilla ens mostrà detalls tècnics en una jugada que finalment Sergio ficava pel cap de Stuani rebutjant un defensor a córner.

En el 72’ Lucas Vázquez d’esperó combina en curt en el vèrtex amb Víctor Sánchez qui intenta passar al centre tallant Arribas amb la mà. El col·legiat assenyala la pena màxima però no li mostra la segona targeta al defensor del Sevilla. El del Bon Pastor llençant molt bé a l’esquerra de Rico eleva a dos la diferència, i comença a fer somniar a l’afició espanyolista.

Stuani rebent en profunditat altre cop de Sergio García tindria el tercer, però no aixeca prou davant la sortida de Rico en primera instància i continuant la jugada des de la frontal es Víctor Sánchez qui bombeja la bola salvant un defensor sota pals en uns moments en que l’Espanyol ho broda, i a sobre inclòs el col·legiat amonesta amb cartolina groga a varis sevillistes...  Segueix insistint el quadre català i un centre molt tancat de Sergio García el toca lo just Lucas salvant Rico amb el peu. Un franc contraatac de Lucas acaba amb el mà a mà i altre cop salva el meta del Sevilla rebutjant i a punt estar el rebot d’entrar dins en segona instància.

La bogeria esclata al Power8 Stadium. Gran jugada de Sergio García ficant un passi perfecte a l’espai per l’entrada d’un Lucas Vázquez que remata creuant la pilota lo suficientment com per batre a Rico aquest cop per la seva esquerra. Era el 3-0. El deliri; com podeu veure aquesta seria la darrera foto feta per un servidor.

Exigències de transport no m’han permès veure el desenllaç final d’un partit que ha acabat sent un suplici. Primer amb l’únic errada de Pau al llançament d’una falta de Dneís que se la menja i sortosament surt alt el remat de cap d’Iborra. Després amb el gol visitant després d’un mega embolic dins l’àrea espanyolista en el que ha hagut de tot fins que Bacca ha afusellat trobant forat a la dreta de la porta espanyolista (91’). I encara hagués pogut acabar tot com el rosari de l’aurora (estil partit davant el Benfica del 2007) si en una escapada de Denís Suárez qui encarant Pau, ha rematat fort però sortosament per sobre el travesser.  

Una llàstima aquest gol del Sevilla, però a bon segur que l’equip es refarà i sent conscient del que es juga, es deixarà la pell al Pizjuán amb aquests dos gols d’avantatge i sempre amb la ment d’aconseguir un gol salvador que faria molt més complicada encara la tasca dels andalusos. Abans, però l’Almeria... La Copa és l’objectiu, però l’equip no es pot adormir a la lliga mentre no estigui garantida la permanència...      


Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Pau; Arbilla, Colotto, Álvaro, Duarte; Cañas, Víctor Sánchez, Montañés, Víctor Álvarez; Sergio García i Caicedo.
Substitucions: Stuani per Caicedo, m. 60; Lucas Vázquez per Montañés, m. 66; Salva Sevilla per Cañas, m. 77.

Sevilla FC: Rico; Aleix Vidal, Pareja, Arribas, F. Navarro; Iborra, Coke; Vitolo, Reyes, Denís Suárez; i Gameiro.
Substitucions: Bacca per Reyes, m. 46; Deulofeu per Vitolo, m. 61; Aspas per Gameiro, m. 76.

Àrbitre: Jesús Gil Manzano, del comitè territorial extremeny, assistit en bandes per Ángel Nevado Rodríguez i José Manuel Fernández Miranda. Cartolines grogues a Montañés, m. 11, Caicedo, m. 37, Álvaro, m. 55, Arbilla, m. 59, Arribas, m. 62, Nico Pareja, m. 72, Stuani, m. 83 i Sergio García, m. 85.

Gols: 1-0: Caicedo, m. 18; 2-0: Sergio García (pen.), m.73; 3-0: Lucas Vázquez, m. 80; 3-1: Bacca, m. 91.

Incidències: Encontre corresponent a l’anada dels Quarts de Final del campionat de Espanya – Copa de S. M. el Rei, disputat al Power8 Stadium davant 14.838 espectadors. Tant en el minut 16’ per Antonio Puerta com en el 21 per Dani Jarque les dues aficions han ovacionat en el record a tots dos futbolistes.  La Curva ha tret unes pancartes recordant les quatre Copes guanyades a la història del club, i una altre en la que es podia llegir “a por la quinta”. La Juvenil ha mostrat una pancarta “Vayamos a semis”.     

   

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Llàstima del gol del Sevilla en temps afegit que espero no ens compliqui massa el passi a semifinals.Qui ho anava a dir??? Ahir Sergio va donar una lliçó de com llegir un partit i de com administrar els canvis. La seva aposta de jugar, la primera part, a veure-les venir, va ser tot un encert. Llàstima que sols 14.800 espectadors van poder gaudir del cop de sabata de Caicedo en un dels millors gols, fins ara, de la temporada. Els canalles de les TV's i la LFP, han acabat amb el futbol, com el coneixíem fins fa poc, amb els camps plens. Pau segueix creixent partit rere partit, Arbilla va fer un molt bon partit, Duarte va confirmar les bones sensacions que va oferir en el seu debut, etc. En definitiva una nit per a no oblidar en molt de temps i que ens ha fet pujar l'orgull de ser pericos a fites impensables fins fa poques dates.

Príncep

Josep Maria ha dit...

Efectivament, a veure si a la tornada ho acaben d'arrodonir i s'aconsegueix el passi a les Semifinals.

L'horari, dia laborable, sense molts mitjans de transport, és horrible. I el pitjor és que a vegades paguen justos per pecadors en la crítica, per que ahir havia gent amb motius per no anar-hi, per no pogué anar-hi. Socis de penyes llunyanes, per absència de rodalies sentit BCN, metro a les 0.00 el darrer... Però moltes vegades no es així, doncs juguem diumenge a les 17:00 i som 18.000 tirant llarg... i llavors no hi ha més excusa que el veure-ho per la TV per comoditat i no passar fred o calor depenent de l'època...
Salutacions.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M