dissabte, 21 d’abril del 2012

DESIGNACIONS I POSTERIORS RESULTATS

.
DESIGNACIONS
I
 RESULTATS

DIAHORA
EQUIP
EQUIP
ÀRBITRE
CAMP
1819:00RCD Espanyol "B"CF Montañesa2-0Jorge Pertegal Méndez C. Esp. Dani Jarque
2212:00RCD Espanyol "B"CF Amposta44-0David García RoselC. Esp. Dani Jarque
--Juvenil "A"------
2210:00Juvenil "B"C.E. L'Hospitalet1-2José Antonio Molina Fdez.C. Esp. Dani Jarque
2118:00Cadet "A"C.E. Mercantil4-0Alex Gómez MenesesC. Esp. Dani Jarque
2118:00FE. CE. JúpiterCadet "B"0-5Victòria Petrova BorislavovaMpal. La Verneda.
2115:45UE Vilassar MarInfantil "A"2-3Santiago Molina ManzanoXevi Ramon
2116:00Infantil "B"UD Cornellà3-1David Lizarde TorresC. Esp. Dani Jarque
2114:30Aleví "A"U.E. Sant Andreu4-0Ignacio Benedet JiménezC. Esp. Dani Jarque
2212:30FP.EF. CalellaAleví "B"1-6Juan A.Mesones González La Muntanyeta
.....
2109:00C.E. EuropaBenjamí "A"0-3Edgar Boada HidalgoMpal. L'Àliga.
2114:30Benjamí "B"Gimnàstic Manresa1-3Enric López VivesC. Esp. Dani Jarque
2109:00Vila Olímpica CEPrebenjamí1-5Miguel Dolado VillamayorAgapito Fernández
.....
2019:00Femení "A"Levante UDF0-0Santiago López QuintanaC. Esp. Dani Jarque
2216:00UE Sant AndreuFemení "B"2-0José Asensio TejeroC. Dep. Dani Jarque
2217:00EF BonaireFemení "C"0-1Daniel Galera Serrano Camp del Bonaire
2212:00Juvenil-C. Fem.C.E. Mercantill2-2Oscar Romeo GallénC. Esp. Dani Jarque
2118:30CF EsparregueraFemení Cadet1-7Ricard García SimóMpal. Esparreguera
2420:00Infantil "A" Fem.CD Sant Gabriel---Albert Calduch MulaC. Esp. Dani Jarque
2209:00CF Molins de ReiInfantil "B" Fem.3-1Manuel Devesa Pereiro Josep Raich
2211:30Aleví-Benj. Fem.PBB Viladecans17-0Albert Calduch MulaC. Esp. Dani Jarque
.....

"CORO ÉS LA VIDA: HISTORIA D'UN HEROI DE L'ESPANYOL"
PRESENTAT AHIR A LA GPE MANIGUA














(Seu social de la Gran Penya espanyolista Manigua; Barcelona: Josep María)

Ahir vespre va tenir lloc a la seu social de a capital de Catalunya, una nova presentació del llibre “Coro és la vida: Història d’un heroi de l’Espanyol” després de la que va tenir lloc a la Banyoles natal i dilluns a la Ciutat Esportiva Dani Jarque amb el propi jugador (i amb la destacable absència de consellers del RCDE). Aquesta biografia autoritzada de Ferran Corominas Telechea, es l’autor el periodista ara de “El 9 Esportiu” i anteriorment del períodic “Blanc i Blau”, Marc Raymundo.

L’acte que va iniciar-se als voltants d’un quart de nou amb una petita intervenció com a presentació per part del President de la GPE Manigua, Dani Bosch, qui va donar la paraula al conductor de l’acte, el Director del Grup Editorial 23 Perico, Sergio Fidalgo. Com a ponents van anar parlant successivament  Nacho Julià, l’ex jugador del futbol base Guillem Cornellà, Araceli Pérez, Josep Lluis Masriera i Manel Rodríguez.

Fidalgo va fer la presentació de l’acte recordant-nos aquells gols històrics que van fer d’en Coro un jugador que serà recordat per totes les generacions de pericos.  Nacho Julià va fer l’incís de que s’ha de conservar la memòria de tots aquells jugadors que han passat a l’historia deixant una emprenta inesborrable i que curiosament la gran majoria d’ells doncs han sortit de la no millor manera i sinó per aquests llibres, els pericos més joves no en tindrien coneixement de molts d'aquests jugadors.

Guillem Cornellà va ser un futbolista que va arribar la temporada 2001/02 al futbol base del RCD Espanyol. Enguany milita al FC Santboià a la tercera divisió i per aquelles casualitats de la vida i del futbol va ser qui va marcar el gol del triomf del conjunt vermell a la Ciutat Esportiva en el partit que l’enfrontà a l’Espanyol “B”. Com a perico, Guillem va viure el gol de Coro a Girona on es trobava cedit per l’Espanyol aquella temporada 2005/06. El futbolista va narrar als presents, el seu article del llibre on reflecteix tots els sentiments d’aquell tràgic encontre i aquells instants decisius per la historia de la nostra entitat.  

Araceli Pérez va elogiar les virtuts de Ferran Corominas, la seva serenor, la seva qualitat com a persona sense rancúnia i va agrair en nom de  tots els socis per que quedi per les properes generacions  la memòria de Ferran Corominas gràcies a aquest llibre. Al marge del seu sentiment eufòric per aquell gol en aquell minut 92 quan ja pocs crèiem en la salvació, Araceli va mostrar també el seu pesar i profund enuig amb els jugadors que havent sigut campions d’Espanya, en canvi ens havien dut a aquella dramàtica situació totalment incomprensible d’estar al costat del precipici segons abans de finalitzar el campionat de lliga, i amb tot allò que hagués comportat un descens de l’Espanyol a Segona.   

Josep Lluis Masriera, membre de la Fundació Privada del RCD Espanyol, i President de la Penya “Els pericos economistes” va incidir en el gran dèficit de literatura escrita que hi havia abans d’aquesta darrera dècada envers el RCD Espanyol, on a part del llibre de Juan Segura Palomares poca cosa més hi havia.  Va fer esment a la proliferació en els darrers anys de llibres pericos com a sinònim d’un clar creixement a nivell social de l’entitat. També al igual que Julià va reconèixer i lamentar que des de l’entitat no ha hagut una tasca de divulgació de tots aquells jugadors que han tingut una especial rellevància en el seu pas per la institució.

Després el torn va ser pel periodista Manel Martínez del “9 Esportiu” no va parlar de Coro de qui ja ho havien fet la resta de ponents, sinó de l’autor al que coneix perfectament havent sigut company d’ell en els darrers vuit anys i del propi llibre. Va asseverar que l’èxit del llibre serà què és fet amb el sentiment, i dins del nostre club té especial valor tot el que es fa amb el sentiment.

Va tancar el torn dels parlaments com no podia ser d’altre manera, l’autor del llibre Marc Raymundo. Primerament va lamentar que li va ser impossible a Coro pogué estar present en l’acte doncs demà (avui pel lector) té un partit a vida o mort a la Creu Alta en situació desesperada del seu equip el Girona FC.  Va explicar-nos que el llibre consta de 65 entrevistes. Ens parla que la idea va sorgir quan ja no jugava ni anava convocat. Llavors va pensar que estàvem davant els darrers dies de Coro a l’Espanyol i que ja més que probablement no el veuríem jugar més amb la nostra samarreta. Va decidir fer un llibre i va tenir que desplaçar-se a Pamplona (on Coro havia anat cedit a Osasuna) per tenir amb ell una entrevista, tot  i no havent tingut cap relació anteriorment, el jugador després d'explicar-li el projecte,  va acceptar. Després els problemes van ser per cercar una editorial, sent finalment 23 Perico qui va acceptar l'oferiment i el projecte va tirar endavant.    

Ens va explicar Raymundo els inicis d’en Coro al Banyoles des dels set anys vestint de blanc-i-blau. El seu pas pel Vilobí, quan va abandonar un entrenament per veure in situ la final de Mestalla, el gol en el seu debut de Copa del Rei a Elx, els seus històrics gols com el que li va salvar el cap a Lotina davant l’Athletic, el de la final del Bernabeu, el de la Copa de Catalunya davant el Barcelona, el mític gol de la salvació –el que segurament fa decidir fer aquest llibre – , els seus gols a la Copa de la Uefa i en especial amb el Werder Bremen a les semifinals als dos camps. 

Sobre el gol decisiu que va permetre a l’Espanyol pogué seguir a la màxima categoria del futbol espanyol i tenir tres anys després un estadi com el que tenim, el llibre en parla amb una especial atenció amb entrevistes a 14 personatges de l’espanyolisme i inclòs també no espanyolista, com Rodolfo Bodipo, jugador llavors del CD Alavés i autor del gol que donà el triomf del conjunt basc sobre el Deportivo de la Coruña i que condemnava a l’Espanyol al descens a la Segona Divisió. Molt bo aquest contrapunt ja que aquest testimoni des de l’altre banda de la barricada, ens dona un punt de vista molt sovint oblidat (la història la escriuen sempre els vencedors) del que es va viure a l’altre cantó... es a dir,  a Vitòria i com va quedar-se l’afició del club basc quan va arribar la noticia del gol de Coro. Certament esgarrifós, un ambient que lògicament va contrastar amb la eufòria i bogeria d’aquell moment històric viscut al Lluis Companys.
             
A l’acte hi va ser present a nivell penyístic representant la FCPE, al marge de la Vicepresidenta de la FCPE i Presidenta de la Penya Els Incansables, Araceli Pérez, Salvador Fosas, tresorer de la FCPE i president de la Penya Blanc i Blava de Sabadell, així com a membres d’altres penyes del RCD Espanyol.

Després dels parlaments, va haver-hi un refrigeri i un pica-pica fins que als voltants de tres quarts de deu va finalitzar l’esdeveniment.


TAULES ENTRE ESPANYOL I LLEVANT (0-0)

RCD Espanyol Femení “A”: 0 –  Levante U.D.F: 0


Espanyol i Llevant han empatat a zero en l’encontre corresponent a la 29ena. jornada disputat ahir divendres a les 19:00 hores, retransmès en directe per Marca TV.
L’equip valencià, molt ben situat sobre la gespa, anul·là amb èxit les principals armes ofensives d’un Espanyol bastant espès en l’ocasió i s’enduu un punt molt lluitat i treballat en un partit molt travat,  davant un Espanyol que no va saber aprofitar les poques ocasions clares de gol que va disposar. Un partit que no ha tingut res a veure amb el joc exhibit entre Rayo i Espanyol en la darrera jornada.

Després d’un primer quart d’hora amb domini altern, amb més possessió del conjunt granota, l’Espanyol protagonitzaria la primera arribada quan una pujada per banda dreta de la lateral en els darrers partits Marta Torrejón, centrà i rematà molt fluix Mary Paz, aturant sense cap tipus de problemes Sandra Paños.  L’acció més perillosa de les espanyolistes en aquest primer temps va ser un xut des de la frontal a càrrec de Lianne Sanderson que va sortir a un metre a la dreta de la porta llevantinista.  Sara Monforte engaltà un potent tret però es marxà fora a còrner després de tocar lleugerament en una defensora.

L’oportunitat més clara de tot el primer temps no va ser per les espanyolistes sinó per les valencianes. La exjugadora del RCD Espanyol, la molletenca Alexia Putelles executà un servei directe de falta amb la seva esquerra d’or, i la pilota s’estavellà a mitja alçada al pal esquer de la porteria defensada per Mariajo.  Una bona acció d’Alicia superant Vanesa acaba amb un centre xut que es perd fora molt tancat. El Llevant donava la cara portant perill en alguna jugada aïllada mentre es defensava amb ordre i tot feia pensar que el partit podia perfectament acabar amb l’empat inicial ja que les ocasions en prou feines sovintejaven a les dues àrees.

En el segon temps el partit transcorri sota els mateixos paràmetres del primer. L’Espanyol ha gaudit d’un parell o tres d’ocasions molt clares com un gran xut de la nord-americana Joana Lohman (que altre cop ha vist l’inici del partit des de la banqueta) que traient Sandra, li ha caigut el refús a Sara Serna que no ha sabut culminar l’acció errant en la rematada. Lianne Sanderson ha sigut qui també ha estat més a prop del gol espanyolista quan després de rebre de Mary Paz, ha rematat ajustat traient l’esfèrica a còrner la meta del conjunt granota.  Un Llevant que precisament ha tingut en Alexia la jugadora més perillosa i que ha sortosament pels interessos espanyolistes no ha sabut definir davant una batuda Mariajo, en rebre una centrada de la jugadora d’homònim nom del quadre blaugrana.           




Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: Mariajo;  Marta Torrejón, Lara, Vanesa, Sónia Matías; Meseguer, Monforte;  Aida, Débora, Lianne Sanderson; Mary Paz.
Substitucions: Sara Serna per Aïda, m. 60;  Joanna Lohman per Lara, m. 68; Andrea Pereira per Sónia Matías, m. 82; Brenda per Débora, m. 92.

UD Levante: Sandra Paños, Maider, Ruth, Andrea, Mariajo, Alicia,  Nerea,  Anabel, Alba, Alexia, i Bernauer.
Substitucions: Peque per Nerea, m. 64; Neus per Alícia, m. 94.


Àrbitre: Santiado López Quintana, de la delegació de Barcelona. Ha mostrat cartolina groga a Sara Monforte,  m.55, per part local.

Incidències: Encontre corresponent a la jornada 29ena. de lliga de Primera Divisió Femenina, disputat en el camp primer de la Ciutat Esportiva Dani Jarque, amb les cameres de Marca TV que han retransmès en directe el partit.  Abans del començament del partit, les nenes de l'equip Infantil-Aleví “A”  han ofert a l’afició el títol de lliga recentment conquerit. Les noies del RCD Espanyol han saltat al terreny de joc amb una samarreta donant ànims a les tres lesionades de gravetat del conjunt perico: Sara Mérida, Carla Cotado i Ana Romero "Willy".  


CLASSIFICACIÓ PRIMERA DIVISIÓ FEMENINA.
 

.CLASSIFICACIÓPTS PJPG PE PP GFGC
1
F.C. BARCELONA
7928261110016
2
ATHLETIC CLUB
732823418720
3
R.C.D. ESPANYOL
662920639828
4
RAYO VALLECANO
562818287038
5
LEVANTE U.D.
5529151045026
6
ATLÉTICO DE MADRID
502815585736
7
REAL SOCIEDAD
472814594331
8
SPORTING CLUB HUELVA
472814594340
9
PRAINSA TRANSP. ALCAINE
4028124126264
10
C.D. SANT GABRIEL
3428104144952
11
Sp. COM. LLANOS OLIVENZA
322895143449
12
U.D. COLLERENSE
322895145070
13
U.E. L'ESTARTIT
232865173263
14
S.D. LAGUNAK
222864182358
15
C.A. MÁLAGA
222864183372
16
VALENCIA C.F.
222871203374
17
F.V.P.R. EL OLIVO
132834213788
18
E.M.F. REOCÍN
828222429105
 
 


divendres, 20 d’abril del 2012

GRAN GOLEJADA DEL BENJAMÍ "B"
A DOMICILI, DAVANT UN FEBLE LA LLAGOSTA (2-9)

CD La Llagosta: 2 – RCD Espanyol Benjamí “B”: 9

Fitxa tècnica:
CD La Llagosta: José Luis Tamayo, Sergio de la Rosa, Juan J. Macíà, Izán Viña, Adrián Gómez, Daniel Quiñones, i Ferran Uceda.
Suplents: Ivan Vicente, Aitor Tamayo, Felipe Medialdea, i Dídac Cobo.

RCD Espanyol: Marçal, Marc Pubill, Sergi Corbera, Ismael, Eliseo, Julen Fernández, i Junior.
Suplents: Jordi Venteo, Facundo, José Miguel, Jonathan, Dídac (p.s.) i Txus.

Àrbitre: Alonso Belmonte Ruíz.

Gols: 0-1: Junior, m. 1; 0-2: Facundo, m. 14; 0-3: Julen Fernández, m. 19; 0-4: Txus, m. 22; 1-4: Izán Viña, m. 24; 2-4; Aitor Tamayo, m. 27; 2-5: Txus, m. 28; 2-6: José Miguel, m. 32; 2-7: Jonathan, m. 37; 2-8: Jonathan, m. 38; 2-9: Txus, m. 41.

Incidències: Encontre corresponent a la jornada 25ena. del campionat de lliga del grup segon de Primera Divisió Benjamí, disputat al Nou Mpal. Joan Gelabert de La Llagosta.  


CLASSIFICACIÓ PRIMERA DIVISIÓ BENJAMÍ, GRUP 2n.


.CLASSIFICACIÓ PTS PJPG PE PP GFGC
1
F.C. SANT CUGAT ESPORTS "B"
572617639747
2
C. GIMNÀSTIC MANRESA
562518259249
3
C. NATACIÓ TERRASSA
552518167743
4
C.E. MERCANTIL
4925154610065
5
C.E. MANRESA
472613858440
6
C.F. IGUALADA "B"
442613588960
7
VIC RIUPRIMER REFO F.C.
412512586757
8
U.E. MOLLET C.F.
3824122105757
9
E.C. GRANOLLERS
372411496046
10
R.C.D. ESPANYOL "B"
3726114117055
11
U.E. SANT ANDREU
332596105764
12
U.D. At. GRAMENET
292592146572
13
U.D. CAN ANGLADA
282584135356
14
C.D. LA LLAGOSTA
925232047116
15
C.D. PREMIÀ DE DALT "B"
925302236119
16
F.C. PALAU SOLITÀ I PLEGAMANS
525122228133


INFANTIL "B": A MANLLEU TAMPOC;
ESPERANT LA REACCIÓ DAVANT EL CORNELLÀ

AEC Manlleu: 3 – RCD Espanyol Infantil “B”: 3

De nou se li va escapar el triomf al conjunt espanyolista en la seva visita al Mpal. d’Esports de Manlleu. El quadre de David Fernández guanyava 1-3 a falta de poc més de vint minuts per finalitzar el partit. Al final, empat a tres gols tot i jugar l’equip osonenc amb inferioritat numèrica per expulsió d’un dels integrants del conjunt local, Trulls, als minuts finals del primer temps.

Amb aquest empat son ja cinc els encontres consecutius sense guanyar (2/15) i en tota la segona volta tan sols ha vençut en un dels 9 partits disputats. Números certament incomprensibles tractant-se d’una fornada que fins les hores havia passat per totes les categories amb la màxima nota, obtenint amb una superioritat abassegadora els diversos campionats de lliga, així com el torneig de Brunete disputat a Cádiz.

L’equip que ha vist com ha realitzat una important incorporació en les darreres setmanes, l’extrem Guillem Anglada, ha vist també com dos jugadors que duien bastants temporades a l’entitat, Jairo i Arnau, abandonaven l’entitat espanyolista.  

Demà dissabte a la Ciutat Esportiva Dani Jarque (16:00h.), l’equip perico rebrà la visita d’un sempre perillós UD Cornellà, sisè a la classificació. Els espanyolistes son novens, i tenen com a perseguidors a la Damm CF a un punt, i a l’Europa a dos com rivals més a prop.
   
  
Fitxa tècnica:
AEC Manlleu: Joaquín Saperas, David García, Jordi Jaumira, Roger Cunill, Oriol Pujadas, Roger Fortet, Joel Solà, Arnau Trulls, Ángel Ginesta, Jordi Vila, i Marc Campdelacreu.
Suplents: Alan Canals, Arnau Casas, David Solanich, Adrià Balagué, i Ángel Hernández.

RCD Espanyol: Adrián, Dani Reina, Yohanes, Albert, Marc Llenares, Pol, Juan, Guillem, Gaku, Sergi i Joel.
Suplents: Marc Vicente, Alex Vega (p.s.), Fode, Guillem Anglada, Josep, i Mateo.

Àrbitre: Melcior Fabré Vila.  Va mostrar cartolines grogues als locals Arnau Trulls (18’ i 31’) i David Solanich, m. 42  i als  visitants Juan, m.33, Guillem, m.40,  Guillem Anglada, m. 63 i Pol, m. 67.

Gols: 1-0: Jordi Vila, m. 13; 1-1: Josep Puig, m. 34; 1-2: Guillem Anglada, m. 43; 1-3: Mateo, m. 47; 2-3: Marc Campdelacreu, m. 50; 3-3: Adrià Balagué, m. 66.

Incidències: Encontre corresponent a la jornada 25ena. del campionat de lliga del grup segon de Primera Divisió Infantil, disputat en el Mpal. d’Esports de Manlleu.


CLASSIFICACIÓ PRIMERA DIVISIÓ INFANTIL, GRUP 2n.


.
CLASSIFICACIÓ
PTS
PJ
PG
PE
PP
GF
GC
1
C.F. BADALONA
68
25
22
2
1
83
25
2
FUND. PRIV. ESP. MATARÓ
63
25
20
3
2
79
20
3
F.C. BARCELONA "B"
52
25
16
4
5
62
35
4
VIC RIUPRIMER REFO F.C.
46
25
13
7
5
64
42
5
UFB JÀBAC i TERRASSA "B"
40
25
12
4
9
55
57
6
U.D. CORNELLÀ "B"
40
25
12
4
9
57
47
7
F.C. SANT CUGAT ESPORT
40
25
12
4
9
47
42
8
C.E. MERCANTIL
36
25
11
3
11
54
48
9
R.C.D. ESPANYOL "B"
31
25
8
7
10
50
49
10C.F. DAMM "B"302586114845
11
C.E. EUROPA
29
25
8
5
12
40
44
12
A.E.C. MANLLEU
272576125462
13
U.D. CIRERA
21
25
4
9
12
37
74
14
C.GIMNÀSTIC MANRESA "B"
19
25
5
4
16
28
55
15U.E. VILASSAR DE MAR "B"152543183771
16
U.D. At. GRAMENET
6
25
1
3
21
26
105






S E N T I M E N T P E R I C O . C O M