dissabte, 24 de febrer del 2007

RESULTATS DEL FUTBOL BASE I FEMENINS.

Dimecres 21-02-2007
Cadet B –Selecció Catalana (Amistós) 4-0

Ciutat Esportiva del RCD Espanyol


Dissabte 24-02-2007

C.E. Sant Adrià

Cadet B – F.C. Girona B 5-0

Infantil A – C.D. San Gabriel 5-2
Aleví B – C.E. Farners 5-0
Benjamí C – C.D. Masnou 3-2

Pre benjamí – U.E. Sants 13-1
Cadet femení - Riudeperes 12-1


Desplaçaments
U.E. Cornellà – Cadet A 2-1
E.C. Granollers –Aleví A 1-4
F.C Sant Cugat Esport – Benjamí B
5-3

Diumenge 25-02-2007

C.E. Sant Adrià

Espanyol B – Alicante C.F. 0-1
Femení B –U.E. Lleida 2-1
Aleví A – C.F. Riuprimer (Amistós)
0-2

Femení Base Infantil B - Maurina Egara. 1-1

Desplaçaments

C.D. Híspalis – Femení A
1-2

Damm C.F. – Juvenil A 1-3 ¡ CAMPIONS !
FC Barcelona –Juvenil B 1-0
Terrassa B – Infantil B 0-0
Gimnàstic Manresa – Benjamí A 0-3
Igualada - Infantil A Femení 0-1




UN HÍSPALIS-ESPANYOL QUE TREURÀ FUM


Partits de contrast els que disputaran aquest diumenge els femenins del RCD Espanyol. Mentre el primer equip viatja a Sevilla, per enfrontar-se al Híspalis / Sevilla, que voldrà venjar-se de la temporada passada, el filial perico rebrà a la Ciutat Esportiva al Lleida femení, setè a la taula sense cap al·licient més que el mirar de quedar el més alt possible.

El conjunt de Santy Fernández reviurà demà a la Ciudad Deportiva José Ramón Cisneros Palacios, un dels apassionants partits d’aquesta Superlliga malgrat que la situació es molt diferent als que es van viure la temporada passada.

En aquests moments l’Espanyol es segon a quatre punts del líder, i qualsevol ensopegada deixaria pràcticament resolta la lliga en favor de las bilbaïnes. Per tant l’Espanyol (igual que en les últimes quatre jornades la temporada passada) ha de jugar al límit conscient que no val a badar. En canvi, el conjunt andalús, és a una diferència abismal dels primers classificats, ja que ocupa la cinquena posició amb 32 punts, (a setze del líder) amb nou partits guanyats, cinc empats i quatre derrotes, amb un bagatge de 37 gols a favor i 27 en contra.

A més tindrà lloc altre duel (secundari en aquest cas, davant la importància dels punts), entre les dues golejadores d’ambdós equips: Adriana Martín amb 20 gols que encapçala la Superlliga en la faceta de realitzadores, i Auxi Jiménez que amb 17 (gairebé la meitat dels gols de les sevillanes), és tercera a només un gol de la davantera rayista Natalia de Pablos.

L’última jornada l’Híspalis va caure contundentment a Lezama per tres gols a zero, i l’alineació que va presentar Borrás va ser la formada per :

Inés, Rocío López, Amparo, Alex, Sandra García, Ana Romero, María Jaén, Alicia, Lourdes, Silvia, i Auxi amb la presència de Cori, Ana Mantas, Rocío Ríos, Sosa a la segona part. Cal destacar la davantera Lourdes que després de molts anys a la Superlliga, i concretament a Puebla es va retirar, i a mitja temporada ha tornat signant per el Sevilla.

Les últimes dues visites a Sevilla s’han saldat amb triomfs blanc i blaus amb un ambient molt crispat, que en el darrer encontre en la Ciutat Esportiva de Sadrià va continuar “in creixendo” .

El primer enfrontament davant l’Híspalis es remunta a un 18/11/01, jornada vuit de la incipient Superlliga i el resultat va ser de: Híspalis – RCD. Espanyol 0-5
Les blanc i blaves van formar amb:
RCD. Espanyol; Ana García Castanyi, Dolors, Susanna Sala, Simon, Ainara, Goretti, Rigau, Raquel, Olga, Sandra, Clara, (Gemma, Ester, Lara).
Gols: Clara, Rigau, Goretti, Dolors, Raquel (p)

La segona visita va ser un 13/10/02 i el resultat idèntic; victòria perica per 0-5. Les protagonistes en aquella ocasió van ser:

Vero; Mireia, Ainhoa Melendez, Miriam, Ainhoa (Noelia 60’), Marta Toha (Dolors 45’), Esther (Pati 67’) Raquel Cabezón, Sabina (Sandra Teixidó 45’), Goretti, Clara.
Gols: 0-1 Esther 0-2 Sandra 0-3 Clara 0-4 Gore 0-5 Raquel (p)

La temporada 2003/04 a la setzena jornada l’Espanyol es va imposar per un gol a zero.

Espanyol: Vero, Sandra, Ruth, Mireia, Miriam, Lara (Maite), Raquel, Gema Pacheco (Petit), Berta, (Marta Cubí), Sara, Goretti. Gol; Goretti, 40’

Amb Santy Fernández a la banqueta del femení, i el Híspalis convertit en secció del Sevilla FC, la temporada 2004/05 va tenir lloc la primera victòria andalusa, no exempta de polèmica:

Sevilla; Inés, Moreno, Amparo, Maria, Isabel, Alexandra, Danara, María Jaén, (Jennifer 80’), Vanesa, Romero (Nadia 70’), Alicia, (Victoria 55’), Coral, (Auxi 80’)
Espanyol: Cristina, Elena, (Mireia, 50’), Marisa, (Silvia 80’), Marta Torrejón, Míriam, Lara, Araceli, Laura Bestué, Goretti, Sara, Marta Cubí
Gols; 1-0 Moreno 10’, 2-0 Coral 30’, 3-0 Vanesa 45’, 3-1 Cubí 55’, 3-2 Marta Cubí 60’, 3-3 Goretti 65’, 4-3 Romero 70’, 5-3 Auxi +90’

El següent enfrontament entre sevillanes i barcelonines va tenir lloc el 20/11/2005 i va concloure amb derrota espanyolista en un encontre marcat per la polèmica arbitral, i els tres gols d’Auxi Jiménez.
Sevilla; Lucía, Alexandra, Amparo, Cori, Rocío López, Vanesa, Alicia, Ana Romero, Sandra,Silvia, Auxi (Cristina, Nadia, Rocío Ríos,Carmen)
Espanyol: Cristina, Ane, Dolors, Míriam, Olga, Carol, Lara, Clara,Marta Cubí, Adriana, Sara (Araceli, Mireia, Marisa)
Gols; 0-1 Sara m.9’, 1-1 Auxi 45’, 1-2 Sara 46’, 2-2 Auxi, 51’, 2-3 Carol, 54’, 3-3 Sandra 66’, 4-3 Auxi, 76’

Dir que l’Espanyol acabaria guanyant precisament la Superlliga al conjunt de Sebastián Borrás, en un agònic final, que a més va tenir continuació en una apassionant eliminatòria copera
en la que les noies de l’Espanyol van donar complida compta guanyant 4-1 l’anada i remuntant un 2-1 advers durant el partit de tornada, per tornar-se a imposar 2-3.
Les andaluses demà voldran vendetta. Les periques continuar en el seu bon moment de joc. Demà als voltants de les tres de la tarda, veurem qui s’emporta el gat a l’aigua.





El femení B, rep a Sadrià a un Lleida que ocupa la setena posició del campionat de Primera Nacional, a partir de les 11:30 h.
La victòria serà necessària, per pogué continuar en aquesta segona posició que és tot un luxe per el RCD Espanyol, tractant-se d’un filial, i amb baixes de consideració, com és la ja sabuda de Raquel Corral, encara màxima golejadora de l’equip.
El conjunt del Segrià per la seva part, ha guanyat vuit encontres, ha empatat tres, i n’ha perdut set. Es troba a nou punts de les espanyolistes, i han marcat 27 gols i n’han rebut 34.


La plantilla de la UE. Lleida femení està composada per les següents jugadores:
Porteres: Janet Esqué Sumalla i Mònica Blasco Paüls
Defenses: Míriam Abós Barreda, Anna Cortés Cava, Dolors Gou Altisent, Andrea Pardell Marco, Anna Roset Moyà
Mitjos: Sandra Bullich Siscart, Abigail Espin Milla, Bea Lara Consuegra, Anna Pallarés Pascual, Mar Pallarés Pascual, Andrea Porta Arrabalín, Pilar Porta Arrabalín,
Aida Ramírez Farré, Mar Sellés Baiget, Anna Espinet Tomàs, Olga Roset Moyà
Davanteres; Raquel Arrán Arévalo, Cristina Garcia Martínez, Sandra Luque Ruiz

Fotos d'arxiu: josep maria.
Foto d'Auxi Jiménez: Sevillagrande.com
Foto UE Lleida femení: web UE Lleida.com

IMPORTANT CAP DE SETMANA PER EL FUTBOL BASE PERICO

EL JUVENIL POT SER CAMPIÓ










foto d'arxiu: josep maria.


En primer lloc, dir que aquest migdia si el FC Barcelona no guanya en Badalona el partit corresponent a la lliga Divisió d’Honor Juvenil, o si l’Espanyol guanya demà a les dotze del migdia al Feliu i Codina d’Horta davant la Damm, el RCD Espanyol haurà conquerit el primer títol de la temporada.
Els homes d’Oscar Perarnau (aquest any sí) seran campions ja que disposen d'un avantatja que de moment és de 19 punts, amb un partit menys el conjunt barcelonista.

Per la seva banda, el juvenil B de Joan Salvans, ho tindrà molt més complicat ja que qualsevol intent de conquerir el campionat passa per no perdre demà a les dotze en la Ciutat Esportiva Hans Gamper, davant l’etern rival, i guanyar la setmana que ve, l’encontre que en el seu dia es va ajornar davant el Sant Andreu en el Narcís Sala. Els cinc punts que porten els blaugranes en cas de derrota es convertirien en vuit i ja seria una diferència pràcticament insuperable, i més tenint en compte la irregularitat que durant tota la temporada han fet gala els juvenils de primer any del RCD Espanyol.

L’Espanyol B, pendent de la llista que doni Ernesto Valverde per viatjar a Pamplona, i davant les baixes que té, que podrien obligar a comptar amb jugadors del filial (Julián, Serrán...), s’enfrontarà demà al segon classificat, l’Alacant, en un duel que pot marcar ben bé les aspiracions reials del conjunt de Joan Francesc “Rubi”.
A més el conjunt perico no podrà comptar amb la presència ni de De Pablos sancionat ni d’Ángel per lesió.
L’Alacant, ocupa la segona posició al grup tercer de la Segona Divisió B, a set punts del líder Terrassa, i tan sols a tres punts d’avantatge del tercer i quart classificat (Badalona i Alcoyano, respectivament), amb dotze partits guanyats, cinc d’empatats i set perduts.35 gols a favor i 23 en contra és el seu balanç golejador.

Interessant també l’encontre que es disputarà a Cornellà, a la Via Ferrea, entre el cinquè classificat i un Espanyol que s’ha col·locat a només un punt del líder, degut a l’última ensopegada del Barça a casa, on va salvar un punt in – extremis davant un Lleida que li va complicar i molt la vida.

L’aleví de Villarroya en la lluita amb els culers per fer-se amb el títol (de moment la diferència real es d’una derrota, en el enfrontament de la primera volta), mirarà de no deixar-se sorprendre per un Granollers que ja va mullar (2-2) en la seva visita a Sadrià, per jugar-se’l tot en la visita del conjunt culé a la Ciutat Esportiva en la jornada 25ena.

La resta d’encontres es presumeixen com a victòries fàcils en teoria, ja que en el futbol mai es pot dir blat, ja que els rivals ocupen posicions molt avall en les classificacions.

ATLETISME: CAMPIONAT D'ESPANYA DE CROS



foto d'arxiu: josep maria. Isabel Eizmendi al front de l'equip de Cross, intentarà deixar ben alt l'escut i els colors blanc i blaus.




A Jerez de la Frontera, aquest diumenge a les 12:45 tindrà lloc el LXII Campionat d’Espanya de Cross per Clubs.

A la prova femenina de Cross Curt, 4.220 metres, en un circuit habilitat a l’efecte en la Pradera Hípica de Chapín, en les immediacions de l’ Estadi Municipal, i les pistes d’atletisme annexes, l’Associació d’Esports Blanc i Blau mirarà d’engrandir l’historial de la secció.
L’equip blanc i blau estarà format per Isabel Eizmendi, Mª Dolores Pulido, Mª Teresa Pulido, Vinyet Nogueró, Ester Ramos Rubio.

En front tindran el Carrefour Bezana que és l’equip que l’any passat va ser el guanyador (Elena Moreno, Irene Pelayo, Sara Valderas), el Puerto de Alicante OHL (Carmen Baldo, Rosa Baldo, Suzanne Hasler i Rocío Rodríguez) i el Puma Chapín Jerez (Imma Castillo, Rosana Fernández, Amaya Sanfabio i Tamara Sanfabio) com a rivals més importants.

La resta de clubs participants en la prova on les blanc i blaves prendran part son l’AA Catalunya, AD Maratón, Almendralejo, At. Crevillent, At Fuenlabrada, CA Manresa, CA Vic, CA Toledo, Caja Rural Salamanca, Scania Navarra, Krafft San Sebastián, St. Casablanca, Canal Isabel I, Tossal S. Alacant, Eliocroca, Playas Jandia, Diputación Córdoba, Caja Canarias,CDB Paris...

El RCD Espanyol va ser campió d’aquesta prova (en la categoria d’homes) l’any 1967, un 12 de febrer a Madrid per última vegada. El mateix any ho va ser també en categoria junior.

Molta sort a les atletes de l’Associació i que puguin deixar ben alt els colors i l’escut del RCD Espanyol.

divendres, 23 de febrer del 2007

FUTBOL 7: CLASSIFICACIONS DELS MÉS PETITS.

CLASSIFICACIÓ BENJAMÍ PREFERENT GRUP 1er.


CLASSIFICACIÓ PJPTS PG PE PP GFGC
1 FC BARCELONA 1954180112712
2 RCD. ESPANYOL 1952171112918
3 UD AT.GRAMANET-M.194715228232
4 C. GIMNÀSTIC MANRESA 194213346834
5 C. MERCANTIL 193812255950
6 CE. MANRESA 193310365737
7 CF CUBELLES 19298564951
8 ESCOLA F.GAVA 19268293847
9 EC GRANOLLERS 19236563642
10 JÀBAC CA'N JOFRESA192170122957
11 FP. E. TERRASSA FC 191954104366
12 ESCOLA F. SABADELL191853112456
13 C. NATACIÓ TERRASSA191435113457
14 E.F. PRAT BLAUGRANA 191233132159
15 UE CASTELLBISBAL 195121619113
16 MARTORELL ASSOC. ESPOR.193101822106




CLASSIFICACIÓ BENJAMÍ PREFERENT GRUP 2ón.
CLASSIFICACIÓ PJPTS PG PE PP GFGC
1 UDA GRAMANET "B" 194313427238
2 GRANOLLERS "B"194213337637
3 CD BLANES "A"194113247543
4 FP SÁNCHEZ LLIBRE "A" 193912348143
5 CF SANT CUGAT ESPORT "A"193812256434
6 CE EUROPA193612076133
7 MARTORELLES "A" 193511264740
8 RCD ESPANYOL "B"193210276361
9 FC BARCELONA "B"19289195248
10 SANT GABRIEL"A" 192581105659
11 P. BARCELONISTA S. CELONI 19247395760
12 CF BADALONA "A" 19226493943
13 CE LLIÇÀ DE MUNT "A"191132142968
14 FUNDACIÓ PR. JÚPITER 191031143485
15 FC. PALAU SOLITÀ I PLEG.19930162288
16 CERDANYOLA MATARÓ "A"19512162775


CLASSSIFICACIÓ BENJAMÍ PRIMERA DIVISIÓ GRUP 5è.

CLASSIFICACIÓ PJPTS PG PE PP GFGC
1 UE SANT ANDREU "A"2053172111522
2 ROCAFONDA C.F."A" 204715236632
3 CD PREMIÀ "A"204414247331
4 RCD ESPANYOL "C"193812259742
5 PREMIÀ DE DALT "A"203812266737
6 UE VILASSAR DE MAR "A" 203711457654
7 JUVENTUS, AC. "A" 193310364041
8 BLANES "B"193210275443
9 UD. CIRERA "B"193010095341
10 MASNOU AT. "A" 20297855647
11 VALLDEMIA MARISTES "A"202480125860
12 UD AT.GRAMANET-M."D" 19247395055
13 MASNOU CD. "A"202271124349
14 CF BADALONA "B"201132153277
15 CD MONOPOL "A"19101181989
16 CE ARENYS DE MUNT(retirat 2ªv)0000000


CLASSIFICACIÓ PRE BENJAMÍ GRUP 1er.

CLASSIFICACIÓ PJPTS PG PE PP GFGC
1 RCD. ESPANYOL154515001907
2 UAT.GRAMANET MILAN1540131114220
3 CF BADALONA153913029015
4 SANT GABRIEL153010059935
5 VILA OLÍMPICA. C.E.15279068430
6 CF. LLOREDA 15268258141
7 Pª .BARC. CINC COPES15258167546
8 FP CE JÚPITER 14227167351
9 U.E. SANTS15196186865
10 UNIFIC. BADALONA SUD151550103288
11 CE. Pª BARCEL. BARCINO146201216103
12 CD CARMELO156201324142
13 U.D. ALBINENSE-70156201320149
14 CE APA POBLE SEC15310149211

CLASSIFICACIONS i FUTBOL 7

CLASSIFICACIÓ SUPERLLIGA FEMENINA


CLASSIFICACIÓ PJPTS PG PE PP GFGC
1 ATHLETIC. BILBOKO184815305919
2 RCD ESPANYOL184414225417
3 LEVANTE184213326114
4 RAYO VALLECANO183410444532
5 HÍSPALIS18329543727
6 TORREJÓN18258193232
7 PUEBLA18258192737
8 ATLÉTICO FÉMINAS18226482333
9 OVIEDO MODERNO18174592436
10 REAL SOCIEDAD181543111539
11 SPORTING CLUB H. 181435101844
12 FC BARCELONA181334111730
13 LAGUNAK181233122355
14 TRANSPORTES ALCAINE181233121232


FUTBOL 7 (BASE FEMENI)

Foto d'arxiu: josep maria


L’Espanyol base Femení B, continua encapçalant la classificació del grup 2ón., després de guanyar al camp del Cerdanyola del Vallès per un contundent 2-12. Les nenes de José Manuel Reina tot i les dolentes condiciones climatològiques del matí del dissabte, van fer un bon partit, molt concentrades i amb molta solidesa com a equip.

Jugaren : Mireia, Carla, Paula, Andrea Pereira, Anna , Alba, Esmeralda, Marina, Genma, Andrea García.Baixes: Mariana per malaltia i Maria Luisa per lesió. Gols: Andrea Garcia 2, Anna 1, Andrea Pereira 4, Carla 1, Alba 2, Esmeralda 1, Genma 1.


CLASSIFICACIONS FUTBOL 7 FEMENÍ

CLASSIFICACIÓ CADET FEMENÍ GRUP 1er.

CLASSIFICACIÓ PJPTS PG PE PP GFGC
1 FC BARCELONA1751170014120
2 RCD ESPANYOL1743141210019
3 F.ESP. AT. VILAFRANCA 17319444535
4 SANT CUGAT ESPORTS 17299264739
5 CE EUROPA 17267554941
6 CE. BASE OLERDOLA 17268273740
7 FF TORROELLA 17258184345
8 CF REUS 2002 16205564350
9 CE SABADELL171752102940
10 VILANOVA I LA G.171240132490
11 UNIF. CIUTAT MERID.1651213556
12 CF AT. RIUDEPERES175121414102


CLASSIFICACIÓ INFANTIL FEMENÍ BASE GRUP 1er.

CLASSIFICACIÓ PJPTS PG PE PP GFGC
1 RCD ESPANYOL143411121328
2 EUROPA, CE 13341111775
3 SAN GABRIEL 123311019010
4 IGUALADA CF133010036018
5 ESC.ESP. GUINEUETA14248063636
6 FE AT. VILAFRANCA13155084044
7 FC SANTBOIÀ151132102284
8 CF VILANOVA I LA G. 1261381661
9 ESPARRAGUERA 156201313113
10 EFO 87, CF13411119116


CLASSIFICACIÓ INFANTIL FEMENÍ BASE, GRUP 2ón

CLASSIFICACIÓ PJPTS PG PE PP GFGC
1 RCD ESPANYOL "B"1743141211017
2 CE SABADELL174013138724
3 ENFAF 164012128738
4 MAURINA EGARA "C"173511243822
5 ESC. F. BARBERÀ AND. 163310335652
6 SANT CUGAT ESPORTS.16279073026
7 MIRASOL-BACO UNIÓN 17206293248
8 MANRESA CE171752102846
9 F. E. AT. VILAFRANCA 171442112672
10 CERDANYOLA DEL V. "D"171341123473
11 BELLAVISTA MILAN17721142777
12 E F. BONAIRE 1631015868


GOLEJADORES:

RCD Espanyol Cadet femení

Eva 23
Montse 17
Nerea 13
Helena 9
Sandra de la Cruz 8
Cristina 8
Anna Jornet 7
Maria Chueca 7
Isabel 4
Sandra Anglada 2
Jessica 1

RCD Espanyol Infantil A.

Andrea Alltman 24
Andrea De la Fuente 23
Alexia 16
Marta 15
Ariadna 15
Mikaela 10
Mireia 7
Sara García 6
María Álvarez 5
Claudia 4
Andrea Cabrera 4
Andrea Rius 3

RCD Espanyol Infantil B

Alba 34
Anna López 23
Andrea Pereira 12
Carla Borrás 10
Maria Lluisa 8
Gemma 6
Andrea García 5
Marina 3
Sheila 2
Esmeralda 2
Mariana 2
Mireia 2
Paula 1

Agenda

Cadet Femení-Riudeperes (Dissabte, 18.00 hores, Sant Adrià)

Igualada - Infantil A Femení (Diumenge, 9:00 h. Les Comes, Igualada)

Infantil B Femení - Maurina Egara (Diumenge, 9.30, Sant Adrià)


AMB CLAREDAT, A VUITENS: (2-0)



El RCD Espanyol s’ha classificat per els vuitens de final de la Copa de la Uefa, al tornar a derrotar al AS Livorno Calcio, amb gols de Lacruz i Coro.

D’entrada dir que Ernesto Valverde ha mantingut el bloc de competició europea, es a dir amb Gorka, Lacruz, Coro, Pandiani, i en el doble pivot Costa i Moisés. David García ha tornat una setmana més a ser el lateral esquer titular.

L’Espanyol s’ha mostrat molt superior als italians, que tot i tenir que remuntar el resultat advers del partit d’anada, han estat molt pobres d’idees i amb molt pocs arguments ofensius, i en la recta definitiva del matx, totalment impotents han recorregut a les pitjor armes dels italians; joc brut, provocacions, fet aquest que ha provocat que es quedessin amb inferioritat numèrica l’últim quart de l’encontre.

L’Espanyol no ha sortit a especular, conscient d’error passats que no em referiré i ha anat d’un bon principi per el partit.
Al minut sis, Moisés obre a la dreta molt bé, on Rufete dribla al seu marcador, s’interna, però la seva passada de la mort és interceptada en el darrer moment i Luís no pot rematar. Un minut després, és Coro, qui en individual jugada penetra per el centre, es marxa de dos contraris, i xuta un tret sec i ras que surt fregant el pal dret de la porteria d’Amelia. Era el primer avís seriós.

La rèplica dels italians no s’ha fet esperar; Cesar, sol en banda esquerra, li arriba en bones condicions l’esfèrica i s’interna a l’àrea i el seu tret creuat es rebutjat per Gorka en una molt bona intervenció evitant el gol del conjunt de la Toscana. Al minut 11, una centrada per l’esquerra de Coro, no arriba per molt poc ni Costa, ni Jarque ni Lacruz, i es passeja la pilota entre defenses i atacants sense que ningú la toqui. Posteriorment, centre de Rufete, que Pandiani remata de cap, i obliga a lluir-se a Amelia en una gran intervenció, aturant l’esfèrica sota la mateixa línia de gol.

L’Espanyol jugava be, i el ritme del partit era bastant alt. Molt diferent dels partits que ens tenen acostumats en la lliga. Fruït del major domini, i de la major claredat d’idees, els catalans han anat imposant-se poc a poc, fins que al minut 15, una centrada d’un servei de cantonada (gràcies, Ivan, per no ser-hi) ha tocat Jarque en primera instància i Lacruz, el central basc en el segon pal, lliure totalment, ha rematat al fons de la porteria italiana, en posició totalment legal, ja que a l’altre pal es trobava Filippini en la mateixa línia de gol.

Lucarelli remata alt, un servei de Fiore. A partir d’aquests moments, el joc mica a mica va decaient, les ocasions clares de gol comencen a esvair-se, i l’Espanyol comença a retenir la pilota, passades curtes, domini de l’esfèrica, i poca profunditat davant un marcador que ja el situava clarament amb avantatge en l’eliminatòria.

Fiore ho intenta, però Gorka molt atent es llença als seus peus, abans que el mitja punta italià pogués rematar en condicions.

La segona part s’inicia amb el famós minut primer de patiment en el que cada partit hi ha algun que altre ensurt. Aquesta vegada ha estat Jarque qui ha salvat el gol de l’empat, després que César totalment sol, xutés creuat.

Però avui no era dia de patiments, i la escassa parròquia blanc i blava es mereixia quelcom més. I allà estava Coro (el de les grans ocasions) per fer un altre d’aquells gols que queden bordats amb lletres d’or en la història perica. Tot i que el d’avui no era dels decisius, si que l’ocasió era també en un bon escenari, certificant el passi als vuitens de final. La jugada naixia a la defensa perica; Chica s’enduia la pilota i habilitava a un Rufete despistat que en un primer moment no s’adonava de la passada, però amb tot Rufete encara aconseguit fer-se amb ella, corre la banda, el passi de Luís García a Costa que de primera arriba a Coro, que para, retalla i engalta un xut amb paràbola que es cola a la porteria defensada per Amelia.

El perill (escàs) del Livorno, tenia un nom: Paulo Sergio Betanin, que ha sortit amb substitució de Filippini, i que en dues jugades ha deixat constància de la seva classe. Al 56, ha estat David qui ha tingut que interceptar la centrada de Paulinho Betanin abans que la situació derivés en pitjors conseqüències. La segona de Betanin, més tard, ha estat aturada per Gorka després d’una centrada de Coppola que havia sortit en el lloc de Passoni.

El joc ha començat a embrutir-se, primerament amb una forta entrada de Passoni a Costa. Coro ha demanat pena màxima en una caiguda al entrar a l’àrea entre dos contraris. Un contrataca preciós de Coro i Moha ha acabat amb aquell per terra sense que el col·legiat belga indiqués l’oportuna falta i la conseqüent targeta.

Al 75, Gorka és el protagonista, després que Lucarelli llenci una falta perillosa que s’estavella en la tanca, i el posterior remat es rebutjat per el porter espanyolista, i ell mateix acaba fent-se amb la pilota.

Valverde li ha donat una altre oportunitat a Jônatas, que avui ha fet un bon partit en el temps escàs que ha estat sobre la gespa de l’Olímpic.
I en mig de la impotència dels italians que veien com s’esvaïen les escasses opcions per classificar-se ha tingut lloc l’expulsió de César, després de colpejar la cara de Chica, quan aquest li havia fet falta. L’àrbitre ha solucionat el tema amonestant ambdós protagonistes, però en el cas de l’italià era ja la segona i per tant ha tingut que abandonar el terreny de joc.

Per acabar, diguem que una gran jugada en la que Jônatas passa en profunditat en mig del contracop perico a Pandiani que retalla i veu desmarcat al propi brasiler en el segon pal i li passa una mil·limètrica passada que acaba anotant Jônatas, però el gol no puja al marcador ja que el jutge auxiliar tenia aixecada la bandereta. Una llàstima per que el gol i la jugada havia estat esplèndida, i li hagués vingut molt bé al jugador brasiler.

FITXA TÈCNICA

RCD Espanyol: Iraizoz (6), Chica (6), David García (6), Jarque (7), Lacruz(8) ; Moisés (7) (Ito m.49’) (6), Costa (8), Rufete (7) (Moha m. 60’) (6), Coro (7); Luís García (6) (Jônatas Domingos m.73) (7) i Pandiani (7)

AS Livorno Calcio: Amelia, Grandoni, Kuffour, Pfertzel, Filippini (Paulinho, m.51), Morrone, Passoni (Coppola m.62’), Cesar, Fione, Lucarelli (Vidiga m.79’)

Gols: 1-0 Lacruz, m. 15, 2-0 Coro, m. 49.

Àrbitre; Paul Allaerts, belga. Ha mostrat targetes grogues a Filippini 22’, Cesar 40’ i 77’ motiu per el que ha estat expulsat, Kuffour 50’, Passoni 60’, Rezaei, 77’, i per part espanyolista Coro,70’ Chica 78’

Incidències; Partit de tornada dels setzens de final de la Copa de la UEFA, disputat en l’Estadi Olímpic de Montjuïc davant 12.134 espectadors dels que uns 1.800 eren tifosis del Livorno, i alguns que altres culés amb estelades, que han proferit els típics crits que tots podem endevinar. Fortes mides de seguretat en el dispositiu adoptat davant els extremistes d’un i d’altre cantó.
L’Espanyol s’enfrontarà al Macabbi Haiffa en els vuitens de final de la Copa de la UEFA.

EL MILLOR DE L’ENCONTRE: Juanmari Lacruz. El central basc ha tornat a fer un gran partit com gairebé tots els encontres que ha disputat en competició europea. Cal recordar, partits a Praga, a Amsterdam, o a Livorno, en el que aquell central espantós, insegur, i molt criticat per tothom (jo també m’incloc) en més d’un partit a la lliga, és transforma en un bon defensa i a sobre a contribuït a marcar el primer gol de l’encontre que posava en clara franquícia l’eliminatòria.


Eduardo Costa també ha fet un gran encontre. Esperem que vagi a més, i torni a ser aquell jugador que tot i tenir deficiències en la creativitat, si que al menys com a pivot defensiu, recuperant pilotes, va destacar en partits la temporada passada (en comptades ocasions, però algunes importants com en el Bernabeu el dotze d’abril).


RESULTATS TORNADA COPA DE LA UEFA
Az –
Fenerbaçe 2-2
Nanci
– Shaktar 0-1
Blacburn R.-
Leverkusen 0-0
M. Haiffa –
CSKA M
. 1-0
D
inamo Buc.-
Benfica 1-2
Osasuna –
Girondins
1-0 (pror.)
PSG –
AEK Atenas
2-0
Celta –
Spartak M
2-1
Sevilla –
Steaua
1-0
Panathinaikos
–Lens 0-0
Parma
–Braga 0-1
Newcastle –
Zulte Waregeem
1-0
Ajax A.
– Werder Bremen 3-1
Rangers –
H. Tel-Aviv
4-0
Espanyol –
Livorno
2-0
Tottenham Classificat


VUITENS DE FINAL

Maccabi Haifa FC - RCD ESPANYOL
Newcastle United FC - AZ Alkmaar
Sevilla FC - FC Shaktar Donetsk
SC Braga - Tottenham Hotspur
RC Celta de Vigo - Werder Bremen
RC Lens - Bayer 04 Leverkusen
Paris Saint Germain FC - SL Benfica
FC Rangers - CA Osasuna

Els partits d´anada es disputaran el 8 de març, i els de tornada el 14 o 15 de març

dijous, 22 de febrer del 2007

¡ NO VAL A BADAR !: ESPANYOL-LIVORNO 21:30 h.

foto d'arxiu; josep maria. Moisés va ser protagonista a Montjuïc en l'últim duel entre pericos i un conjunt italià.

Sota les ordres del col·legiat belga Paul Allaerts, l’Espanyol rebrà avui a les 21:30 hores al Livorno Calcio, en partit corresponent a la tornada dels setzens de final de la Copa de la UEFA.

Amb la presència de 2.000 tifosis del conjunt “Amaranto” en les grades de l’Olímpic, els italians voldran donar la sorpresa i donar-li la volta a una eliminatòria que en el partit d’anada els catalans van encarrilar per 1-2.

Ara més que mai, si de veritat es vol fer quelcom en aquesta competició (l’única que ens queda, per que a la lliga sembla ser que estarem en terra de ningú), és necessari la participació decisiva de nostre afecció, per que una cosa és jugar a porta tancada, i altre pitjor jugar a fora en el teu propi camp.

Per el partit d’aquesta nit, Ernesto Valverde ha convocat els següents jugadors;
Gorka Iraizoz, Kameni, Velasco, Jarque, Torrejón, Chica, Lacruz, Moisés, Jônatas, Ito, Rufete, Coro, Moha, Costa, Luis García, David García, Pandiani i Tamudo. Els mateixos convocats del diumenge amb l’excepció de Riera que cau de la llista per lesió i en el lloc seu a la convocatòria entra Velasco.

Difícil pogué encertar l’alineació ja que Valverde farà rotacions al tractar-se d’un partit en meitat de setmana, però sembla ser que a la porta estarà Gorka, en defensa podria alinear a Chica, David García, Lacruz, Jarque, en el mig del camp Moisés i Costa com a pivots, Rufete i Moha per bandes, Coro com a mitja punta i Pandiani com a davanter.

El tècnic Arrigoni per la seva part ha convocat a 19 homes, tots els disponibles a excepció de Bergvold i Knzevic no inscrits a la UEFA. Es a dir, Amelia i Manitta com a porters; Balleri, Galante, Grandoni, Kuffour, Pasquale, Pavana, Pfertzel i Rezaei com a defenses; Cesar, Coppola, Filippini, Fiore, Morrone, Passoni i Vidigal com a mitjos i Lucarelli i Paulinho Betanin com a davanters centres.

En l’últim partit del Livorno al Calcio, el conjunt de Arrigoni va guanyar per 2-1 al Messina, equip de la zona baixa de la classificació, amb gols de Fiore i Lucarelli.
Per part del conjunt de la Toscana van jugar: Amelia; Filippini, Galante, Rezaei, Morrone, Pasquale, Passoni, Belleri, Grandoni, Fiore, Lucarelli, amb les substitucions de Vidigal i Pfertzel. Van quedar sense jugar a la banqueta: Manitta, Paulinho, Aparecido, Coppola, Pavan.

Els anteriors enfrontaments europeus davant equips italians s’han resolt amb un triomf i dos empats. En la temporada 1987-88 en la que el conjunt perico va ser sots-campió de la competició continental, primer el Milan (empat a zero, després de guanyar a Lecce 0-2, Zubillaga i Pichi), i després l’Inter de Milà (1-0 Orejuela, fent bo l’empat a un a San Siro, Lauridsen).

La passada temporada va tenir en la lligueta de la fase de grups el tercer compromís davant italians. Va ser front el Palerm i va acabar amb empat in extremis a un gol, amb la diana en les acaballes de Moisés Hurtado. Els catorze jugadors que van participar van ser els següents.
RCD Espanyol:Gorka, Zabaleta, Jarque, Moisés Hurtado, David García, Costa, De la Peña, Armando Sá (Fredson min.76), Luis García, Jofre (Corominas min.61) y Jonathan (Tamudo min.61).


L’Espanyol en el seu bagatge europeu ha guanyat 25 partits europeus dels 53 disputats, n’ha empatat 10 i ha perdut 18. Ha marcat 71 gols i ha encaixat 56.

El Livorno Calcio ha guanyat tres partits aquesta temporada en UEFA (al austríacs del Paschin per 2-0 i 0-1, i al Auxerre francès a la lligueta.) n’ha empatat dos (Haifa i Partizan) i ha perdut també dos (Rangers i Espanyol).

Recordem que el conjunt català es classifica sempre que guanyi, empati, o perdi 0-1. El 1-2 condemnaria a jugar una pròrroga, i qualsevol victòria visitant per guarismes més alts, classificarien als italians.





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M