dissabte, 24 de febrer del 2007

UN HÍSPALIS-ESPANYOL QUE TREURÀ FUM


Partits de contrast els que disputaran aquest diumenge els femenins del RCD Espanyol. Mentre el primer equip viatja a Sevilla, per enfrontar-se al Híspalis / Sevilla, que voldrà venjar-se de la temporada passada, el filial perico rebrà a la Ciutat Esportiva al Lleida femení, setè a la taula sense cap al·licient més que el mirar de quedar el més alt possible.

El conjunt de Santy Fernández reviurà demà a la Ciudad Deportiva José Ramón Cisneros Palacios, un dels apassionants partits d’aquesta Superlliga malgrat que la situació es molt diferent als que es van viure la temporada passada.

En aquests moments l’Espanyol es segon a quatre punts del líder, i qualsevol ensopegada deixaria pràcticament resolta la lliga en favor de las bilbaïnes. Per tant l’Espanyol (igual que en les últimes quatre jornades la temporada passada) ha de jugar al límit conscient que no val a badar. En canvi, el conjunt andalús, és a una diferència abismal dels primers classificats, ja que ocupa la cinquena posició amb 32 punts, (a setze del líder) amb nou partits guanyats, cinc empats i quatre derrotes, amb un bagatge de 37 gols a favor i 27 en contra.

A més tindrà lloc altre duel (secundari en aquest cas, davant la importància dels punts), entre les dues golejadores d’ambdós equips: Adriana Martín amb 20 gols que encapçala la Superlliga en la faceta de realitzadores, i Auxi Jiménez que amb 17 (gairebé la meitat dels gols de les sevillanes), és tercera a només un gol de la davantera rayista Natalia de Pablos.

L’última jornada l’Híspalis va caure contundentment a Lezama per tres gols a zero, i l’alineació que va presentar Borrás va ser la formada per :

Inés, Rocío López, Amparo, Alex, Sandra García, Ana Romero, María Jaén, Alicia, Lourdes, Silvia, i Auxi amb la presència de Cori, Ana Mantas, Rocío Ríos, Sosa a la segona part. Cal destacar la davantera Lourdes que després de molts anys a la Superlliga, i concretament a Puebla es va retirar, i a mitja temporada ha tornat signant per el Sevilla.

Les últimes dues visites a Sevilla s’han saldat amb triomfs blanc i blaus amb un ambient molt crispat, que en el darrer encontre en la Ciutat Esportiva de Sadrià va continuar “in creixendo” .

El primer enfrontament davant l’Híspalis es remunta a un 18/11/01, jornada vuit de la incipient Superlliga i el resultat va ser de: Híspalis – RCD. Espanyol 0-5
Les blanc i blaves van formar amb:
RCD. Espanyol; Ana García Castanyi, Dolors, Susanna Sala, Simon, Ainara, Goretti, Rigau, Raquel, Olga, Sandra, Clara, (Gemma, Ester, Lara).
Gols: Clara, Rigau, Goretti, Dolors, Raquel (p)

La segona visita va ser un 13/10/02 i el resultat idèntic; victòria perica per 0-5. Les protagonistes en aquella ocasió van ser:

Vero; Mireia, Ainhoa Melendez, Miriam, Ainhoa (Noelia 60’), Marta Toha (Dolors 45’), Esther (Pati 67’) Raquel Cabezón, Sabina (Sandra Teixidó 45’), Goretti, Clara.
Gols: 0-1 Esther 0-2 Sandra 0-3 Clara 0-4 Gore 0-5 Raquel (p)

La temporada 2003/04 a la setzena jornada l’Espanyol es va imposar per un gol a zero.

Espanyol: Vero, Sandra, Ruth, Mireia, Miriam, Lara (Maite), Raquel, Gema Pacheco (Petit), Berta, (Marta Cubí), Sara, Goretti. Gol; Goretti, 40’

Amb Santy Fernández a la banqueta del femení, i el Híspalis convertit en secció del Sevilla FC, la temporada 2004/05 va tenir lloc la primera victòria andalusa, no exempta de polèmica:

Sevilla; Inés, Moreno, Amparo, Maria, Isabel, Alexandra, Danara, María Jaén, (Jennifer 80’), Vanesa, Romero (Nadia 70’), Alicia, (Victoria 55’), Coral, (Auxi 80’)
Espanyol: Cristina, Elena, (Mireia, 50’), Marisa, (Silvia 80’), Marta Torrejón, Míriam, Lara, Araceli, Laura Bestué, Goretti, Sara, Marta Cubí
Gols; 1-0 Moreno 10’, 2-0 Coral 30’, 3-0 Vanesa 45’, 3-1 Cubí 55’, 3-2 Marta Cubí 60’, 3-3 Goretti 65’, 4-3 Romero 70’, 5-3 Auxi +90’

El següent enfrontament entre sevillanes i barcelonines va tenir lloc el 20/11/2005 i va concloure amb derrota espanyolista en un encontre marcat per la polèmica arbitral, i els tres gols d’Auxi Jiménez.
Sevilla; Lucía, Alexandra, Amparo, Cori, Rocío López, Vanesa, Alicia, Ana Romero, Sandra,Silvia, Auxi (Cristina, Nadia, Rocío Ríos,Carmen)
Espanyol: Cristina, Ane, Dolors, Míriam, Olga, Carol, Lara, Clara,Marta Cubí, Adriana, Sara (Araceli, Mireia, Marisa)
Gols; 0-1 Sara m.9’, 1-1 Auxi 45’, 1-2 Sara 46’, 2-2 Auxi, 51’, 2-3 Carol, 54’, 3-3 Sandra 66’, 4-3 Auxi, 76’

Dir que l’Espanyol acabaria guanyant precisament la Superlliga al conjunt de Sebastián Borrás, en un agònic final, que a més va tenir continuació en una apassionant eliminatòria copera
en la que les noies de l’Espanyol van donar complida compta guanyant 4-1 l’anada i remuntant un 2-1 advers durant el partit de tornada, per tornar-se a imposar 2-3.
Les andaluses demà voldran vendetta. Les periques continuar en el seu bon moment de joc. Demà als voltants de les tres de la tarda, veurem qui s’emporta el gat a l’aigua.





El femení B, rep a Sadrià a un Lleida que ocupa la setena posició del campionat de Primera Nacional, a partir de les 11:30 h.
La victòria serà necessària, per pogué continuar en aquesta segona posició que és tot un luxe per el RCD Espanyol, tractant-se d’un filial, i amb baixes de consideració, com és la ja sabuda de Raquel Corral, encara màxima golejadora de l’equip.
El conjunt del Segrià per la seva part, ha guanyat vuit encontres, ha empatat tres, i n’ha perdut set. Es troba a nou punts de les espanyolistes, i han marcat 27 gols i n’han rebut 34.


La plantilla de la UE. Lleida femení està composada per les següents jugadores:
Porteres: Janet Esqué Sumalla i Mònica Blasco Paüls
Defenses: Míriam Abós Barreda, Anna Cortés Cava, Dolors Gou Altisent, Andrea Pardell Marco, Anna Roset Moyà
Mitjos: Sandra Bullich Siscart, Abigail Espin Milla, Bea Lara Consuegra, Anna Pallarés Pascual, Mar Pallarés Pascual, Andrea Porta Arrabalín, Pilar Porta Arrabalín,
Aida Ramírez Farré, Mar Sellés Baiget, Anna Espinet Tomàs, Olga Roset Moyà
Davanteres; Raquel Arrán Arévalo, Cristina Garcia Martínez, Sandra Luque Ruiz

Fotos d'arxiu: josep maria.
Foto d'Auxi Jiménez: Sevillagrande.com
Foto UE Lleida femení: web UE Lleida.com



S E N T I M E N T P E R I C O . C O M