dissabte, 7 de juny del 2008

PUNT FINAL A UNA JORNADA PER OBLIDAR

EL FEMENÍ HA DE REMUNTAR EL 3-1 DE SARAGOSSA AMB EL SUPORT DELS FIDELS A SADRIÀ























FCB CADET: 1 - RCD ESPANYOL: 0


(Camp Municipal de Vilanova del Vallès, Vallès Oriental; Josep Maria).


No ha pogut ser: L’opció més factible per aconseguir el títol, tal com vàrem avançar a la prèvia de les tres finals, la del Campionat de Catalunya Cadet, s’ha esvaït per ben poc en un partit força igualat en el que qualsevol d’ambdós conjunts podia fer-se amb el campionat i la fortuna en els darrers minuts s’ha decantat cap el cantó barcelonista.


No ha fet un bon encontre el conjunt de Ramon Guerrero; ha sortit amb masses temors, amb massa respecte i sense poder imposar el seu joc en el mig del camp. Els primers minuts han estat de domini barcelonista, tot i que les primeres ocasions han estat en pilotes penjades a ambdós porteries rebutjades de punys per els respectius metes.


A l’Espanyol li costava donar sentit i profunditat al joc, i es jugava en camp propi la major part de l’estona. Amb tot, el primer xut ha estat de Pau amb un llançament des de fora de l’àrea. L’ocasió amb més profunditat ha estat pel cantó esquer, amb una jugada individual de Saborit que s’ha marxat de tres adversaris però no ha precisat el seu centre.


Els darrer quart d’hora del primer període ha correspost als blanc i blaus, però l’ocasió més perillosa als culés amb un contracop pel cantó dret de l’atac barcelonista culminat amb un llançament fora. L’absència total d’ocasions clares de gol eren la tònica general del partit i la tasca suau però continuada del col•legiat (tres targes contra cap als culés) minant la moral dels espanyolistes.

El segon temps ha variat ostensiblement: Els blanc i blaus s’han llençat mica a mica a l’atac i el Barcelona ha portat perill al contracop, augmentant en raó proporcional al cada cop més esforç atacant dels pericos.

Així un primer contracop perillós en la que el davanter centre culé guanya l’esquena a l’eix central perico es resolt amb forces problemes per Amat i Saborit obstruint el remat. Minuts després es Espinosa qui tot sol xuta als núvols després d’una gran ocasió en jugada originada per una indecisió en zona defensiva.

La gran ocasió espanyolista tindria lloc en el minut 60, quan una pilota acaba dins l’àrea, i Gabri controla es gira i evitant l’ oposició del defensor troba angle i deixa anar un xut que s’estavella al travesser de la porteria blaugrana.

Guerrero havia introduït canvis amb l’entrada de Carles Mur, Sani i Edu. El canari ha donat molta més profunditat al joc però ha pecat de massa individualisme. Al minut 66, una falta penjada per Blázquez es rematada de cap per Sani, sortint un xic desviada a la dreta.


Mentre l’Espanyol buscava el gol de la victòria, un contracop barcelonista a falta de tres minuts per la conclusió acaba amb la pilota rematada colpejant a la base del pal dret d’Edgar Badia i el rebuig franc el recull Roberto totalment sol, i marca a plaer el gol que priva a l’Espanyol del doblet en categoria cadet.

En els darrers instants ha tingut lloc el debut testimonial de Víctor Àlvarez del Cadet B, substituïnt a un lesionat Amat, i un Espanyol enfonçat moralment després del cop, ha estat incapaç de treure quelcom de profit en els minuts d'afegit en els que la meitat del temps el joc ha estat aturat.


Fitxa tècnica:
FC Barcelona: Ibáñez, Dalmau, Gómez, Balliu, Blanchart, Rosell, Espinosa (Bryan, m. 67), Palau, Carmona (Etock, m. 79), Gustavo (Sito, m. 80) i Ella (Roberto, m. 67).

RCD Espanyol: Edgard Badia; Albert Blázquez, Enric Saborit, Jordi Amat (Víctor Álvarez, m. 80), José Carlos (Josep Llorac, m. 60), Miki (Carles Mur, m. 55), Gabri, Xavier Montcusí, Pau Senent (Pablo, m. 70), Antonio (Edu, m. 55) i Marc Nierga (Sani, m. 55).

Àrbitre: Raul García. Ha mostrat targetes grogues a Antonio (m. 17), Enric Saborit (m. 28), José Carlos (m. 40).

Gol: 1-0, Roberto (m. 77)

Incidències: Camp Municipal de Vilanova del Vallès. Final del Campionat de Catalunya de Cadets. Temps assolellat després d’un matí molt incert climatològicament parlant.


FC BARCELONA ALEVÍ (?): 3 - RCD ESPANYOL ALEVÍ: 0


Foto d'arxiu.
Mamadou, autor de dos gols. El nen va ser molt ben alimentat i va crèixer molt
.




El FC Barcelona amb la seva legió de camerunesos s’ha fet també amb el títol del Campionat de Catalunya Aleví en derrotar al RCD Espanyol per un rotund 3-0, amb dos gols del “nen crescut” Mamadou.

Fitxa tècnica:

FC BARCELONA: M. Vito; Dani, Aleix, Fran, Mousta, Kaptoun, Adama, Enguene, Mamadou, Adrià i Sebas. També han jugat: Agustí, Pol, Eric, Àlex, Marc, Sergi i Ferran.

RCD ESPANYOL: David, Navarrete, Villanueva, Pablo, Calvo, Juba, Jack, Albert, Mula, Patrick i Samper. També han jugat: Lluís, Jonathan, Marc, Gabriel, Ribas, Aarón i Gerard.

Àrbitre: Jorge Pertegal. Ha mostrat targeta groga al espanyolista Albert (m. 38)

Gols: 1-0, Sebas (m. 7); 2-0, Mamadou (m. 30); 3-0, Mamadou (m. 41).


Com anècdota direm que feia bastants anys (que un recordi) que no succeïa que el FC Barcelona s’adjudiqués els tres títols; en el seu moment ho va intentar amb el mètode de “saltejadors d’equips” arrambant amb talonari amb tot el que tenia certa classe i tècnica al futbol base perico: Ara, amb els jugadors d’edat incerta “apadrinats” per Eto’o sembla haver obtingut la solució per posar remei a la seva frustració i enveja cara al futbol base espanyolista. En fi, és el que hi ha...

Continuarem lluitant, continuarem sofrim i algun dia vencerem.





EL JUVENIL DIU ADÈU A LA COPA



FC BARCELONA: 2 - RCD ESPANYOL: 0

Dins la negra jornada que viu avui el futbol base, el RCD Espanyol juvenil també ha caigut eliminat al Mini Estadi en perdre per 2-0 davant l'etern rival. Per tant, no es podrà conquerir el triplet juvenil aquesta temporada.

Fitxa tècnica

FC Barcelona: Miño, Montoya (Mauri, min.85), Alex Bolaños, Fonta, Blasco, Jonathan (Vallés, min.55), Pons (José Luis, min.82), David González, Rochina (Osado, min.76), Polaco i Iago.

RCD Espanyol: Víctor Ibáñez, Ricarte, Dídac, Víctor Ruiz, David, Alex (Aleix, min.65), Guillem (Sergio, min.77), Max, Sielva, Baena i Canario (Charly, min.70).

Gols: 1-0: Iago (min.35); 2-0: Rochina (min.40).

Àrbitre: Sr. Miranda Torres (C.Catalán). Ha amonestat a David, Ricarte, Iago, David González i Osado.

Incidències: unes mil persones al Mini Estadi.




L'ESPANYOL PERD LES DUES
FINALS DEL MATÍ A VILANOVA

JORNADA NEGRA: EL JUVENIL CAU AL MINI PER 2-0. PUNT FINAL A LA TEMPORADA DEL JUVENIL.



















FCB INFANTIL: 4 - RCDE INFANTIL : 1

Els jugadors africans imposen la seva llei.
El FC Barcelona ha estat superior en la final de infantils que han disputat culés i pericos en el Municipal de Vilanova del Vallès, lloc que els pensats de la FCF han tingut a be de organitzar, en un lloc a mig fer les grades, municipi allunyat i mal senyalitzat del Vallès Oriental i no precisament el lloc més adient per disputar finals.

Tot i que als tres primers minuts, ambdós equips ja havien estrenat el marcador, ha estat els culés qui s’han avançat amb massa facilitat i amb l’ajut de l’actuació arbitral que ha deixat molt que desitjar, i amb la superioritat física dels jugadors d'origen africà, han establert un marcador de 4-1 sentenciant l’encontre amb un resultat excessiu. El segon període ha estat un tràmit per els barcelonistes tot i els esforços dels pericos per reduïr distàncies en el marcador.



Fitxa Tècnica:

FC Barcelona: Marc Vergara, Aitor Ruano, Alberto Tavira, Vivaldi Bakoyock, Brian Olivar, Fernando Quesada, Christian Herrera, Olive Moussima, Mamadou Silla, Pol Calvet i Gerard Deulofeu. També han jugat Robert Costa, Pol Busquets, Carlos Martínez, David Babunski, Pol Roige, Alain Ebwelle i Hendrio Araujo.

RCD Espanyol: Sergio Fernández, Carlos Albarrán, Óscar Arroyo, José Manuel, “Coco” Corella, Eric Jacobs, Lucho, Casado, Óscar Medina, Aitor i Tarsi Aguado. També han jugat Gerard Font, Eric Ayala, Alex Ruiz, Ángel Sánchez, Carlos Ruiz i Nestor Turró.

Àrbitre: Arnau Llopart, del comitè català. Excessivament barcelonista. A més tampoc feia falta, ja se n’hagués sortit prou bé amb els seus camerunesos el conjunt de Sant Joan Despí, sense l’ajut arbitral. A més de donar un gol molt dubtós, ha aplicat diferent criteri a l’hora d’assenyalar les faltes d’un i altre equip. Ha mostrat targetes grogues a Brian Oliva (m. 9), Gerard Deulofeu (m. 33) per part barcelonista i a Nestor Turró (m. 42), Oscar Arroyo (m. 54) i Alex Ruiz (m. 66) per part espanyolista.

Gols: 1-0, Deulofeu (m. 2); 1-1, Lucho (m. 3); 2-1, Fernando Quesada (m. 11), 3-1, Moussima (m. 17); 4-1, Mamadou Silla (m. 29).


Incidències: Final del Campionat de Catalunya de Infantils, disputada en el Municipal de Vilanova del Vallès. En el camp ha guanyat els blaugranes, però en la grada els pericos. Força animació dels pares i mares espanyolistes que al llarg de la temporada s’han distingit per recolzar al RCD Espanyol amb els càntics i crits d’ànim continuats.
Presència del President del RCD Espanyol, Dani Sánchez Llibre, Jaume Martínez, Manel Casanova entre altres.


divendres, 6 de juny del 2008

A LES PORTES DE LA GLÒRIA

LA REMUNTADA DEL SAO PAULO PRIVA A L'ESPANYOL DE SER CAMPIÓ DEL MON SUB-17 (1-2)



SAO PAULO: 2 - RCD ESPANYOL : 1


No ha pogut ser: El Sao Paulo s’ha proclamat campió del mon sub 17.


I ho ha fet remuntant el resultat favorable dels espanyolistes que han marcat mitjançant Alex al minut set del primer temps.
L’Espanyol ha dominat el marcador en els quaranta cinc minuts, sense passar angunies i fent somniar amb el títol de campió del mon.

Però, al segon temps, els brasilers s’han transformat i el gol ràpid en el primer minut del segon període ha canviat les coses radicalment; l’Espanyol s’ha vingut avall física i psicològicament, i el conjunt paulista ha estat molt superior.

Fins a cinc clares ocasions de gol ha gaudit el conjunt carioca, una d’elles rebutjada amb la punta dels dits per Dinu per sobre el travesser, altre avançant-se al brasiler Oscar llençant-se als seus peus i al minut 62, el gol dels brasilers que han fet pols el feble sistema defensiu perico.

El brasiler Enrique tot sol davant la sortida desesperada de Dinu ha estavellat la pilota al pal dret, i en el darrer minut altre cop en un servei de falta, els brasilers han rematat contra la fusta de la porteria del romanès.

Només en els darrers deu minuts, l’Espanyol ha cremat les naus i s’ha llençat desesperadament per l’empat i ha tingut dues molt clares ocasions en la que la fortuna i l’encert no han estat del cantó espanyolista.

Primer entre Eric Pla i Saadick en una gran ocasió i posteriorment ja en els darrers moments un remat després d’un llançament de falta que acaba la bola als peus d’un davanter espanyolista que engalta un potent xut que salva miraculosament per els interessos brasilers, el seu meta Richard.

Bon paper del RCD Espanyol que ha arribat a la gran final i només ha caigut davant un equip superior donant-lo tot fins el darrer instant.

En la lluita pel tercer i quart lloc, el Partizan ha guanyat al Barça 5-0 amb una golejada d'escàndol, i ha acabat tercer.

Millor Àrbitre: Francisco Javier Ontanaya López
Trofeig Joc Net: Barcelona
Millor Porter: Dinu Bogdan (Espanyol)
Màxim Golejador: Skuletic Petar (Partizán) amb 7 gols
Millor Jugador: Oscar (Sao Paulo)
Quart
Classificat: Barcelona
Tercer Classificat: Partizán de Belgrado
Segon Classificat: Espanyol
Primer Classificat: Sao Paulo



QUATRE DERBIS EN UN DISSABTE

OSCAR PERARNAU SERÀ SEGON DE "TINTIN" MÁRQUEZ AL PRIMER EQUIP. JOSEP CLOTET, ES FARÀ CÀRREC DEL JUVENIL.


El dia dels quatre derbis
Aquest dissabte no serà un dia qualsevol: El RCD Espanyol en el seu futbol base, veurà fins a quatre derbis en les diferents categories.

El més important tindrà lloc al Mini Estadi, dissabte a les 16:00 hores, corresponent a la tornada de l’eliminatòria de quarts de final de la Copa del Rei Juvenil, amb resultat favorable als blaugranes d’1-1 aconseguit diumenge passat en la Ciutat Esportiva. L’Espanyol ha de marcar ja que l’empat a zero els deixa fora de la competició.


Els espanyolistes no podran comptar amb el seu capità, Guillem Savall per la lesió que es va produir en l’encontre d’anada.
El col·legiat encarregat de xiular el matx serà el català David Tomàs Bauló i serà el primer derbi en feu barcelonista aquesta temporada en categoria juvenil de Divisió d’Honor al quedar els blaugranes enquadrats al grup setè.


A Vilanova del Vallès
tindrà lloc aquest dissabte les finals dels Campionats de Catalunya a les diverses categories:

A les deu del matí, els infantils obriran el foc en la primera final. El conjunt de Josep Oliver s’ha fet amb un lloc a la final després de fer un bon campionat de Catalunya eliminant contundentment al CE Europa per 8-0, al Granollers, 4-0 i en les semifinals al Nàstic de Tarragona per 3-1.

El camí del seu oponent tampoc ha sigut gaire complicat, ja que els blaugranes van eliminar al Girona per 5-0, a la UE Lleida per 5-1 i en les semifinals van escombrar del camp al Cornellà (5-1). L’Espanyol intentarà revalidar el títol aconseguit la temporada passada al imposar-se als penals.
En els precedents aquesta temporada se inclinen per el cantó blaugrana tot i que a la Ciutat Esportiva Hans Gamper en lliga, l’Espanyol va guanyar 2-3 i en el Joan Babot va forçar un empat a dos, remuntant un 0-2 advers.


A les dotze, l’Espanyol té les màximes esperances posades en l’encontre que ambdós cadets disputaran. Els blanc i blaus actuals campions de lliga han deixat fora de la competició al CE L’Hospitalet (2-0), al CF Badalona (el rival més complicat, 4-1) i en la semifinal al sorprenent Barri Santes Creus que tot i perdre la categoria havia arribat a plantar-se a les semis.
El Barça per la seva part s’havia desfet del Figueres (2-0) a vuitens, amb molts problemes a quarts va vèncer a la Grama, i en semifinals contundentment va eliminar a un Cornellà (3-0) que semblava a priori, podia haver fet quelcom més.
Els precedents son favorables als pericos, tot i que en el darrer partit (torneig a Lloret de Mar) el triomf va ser pels culés trencant una ratxa de cinc victòries consecutives dels blanc i blaus.


I a les set de la tarda, els darrers en sortir al Municipal de Vilanova del Vallès, seran els alevins amb una final que per culpa dels penals no es va poder veure a Brunete, entre els dos conjunts. Els nois espanyolistes intentaran frenar a un Barça galàctic en quant a físic, amb els tant qüestionats Mamadou, Enguene com a referents.
Tot i que els precedents tots son favorables als culés, intentaran els pericos sobreposar-se al “impacte visual” del que tenen davant i posar-li les coses el màxim difícil possible
.
Sort per a tots ... Farà falta !


VUITENS DE FINAL (CADETS).QUARTS DE FINALSEMIFINALSFINAL
RCD ESPANYOL2RCD ESPANYOL4.
CE L'HOSPITALET0.RCD ESPANYOL4RCD ESPANYOL
CF BADALONA3CF BADALONA1.
UNIFICACIÓ LLEFIÀ0..
CF DAMM3..
UFB JÀBAC TERRASSA *p3UFB JÀBAC - TERRASSA2.
BARRI SANTES CREUS4BARRI SANTES CREUS *2BARRI STES. CREUS1
AE PRAT1(* pen.).
FC BARCELONA2FC BARCELONA1FC BARCELONA3FC BARCELONA.
FE FIGUERES0..
UD AT. GRAMANET3UD AT. GRAMANET.0.
C. MERCANTIL1..
UD CORNELLÀ1UD CORNELLÀ4UD CORNELLÀ0.
CE EUROPA0..
FC GIRONA.FC GIRONA1.
(Exempt).



.
VUITENS DE FINAL. (INFANT).

QUARTS DE FINAL

.SEMIFINALS.FINAL
FC BARCELONA3FC BARCELONA5FC BARCELONA5FC BARCELONA
FC GIRONA0
UE LLEIDA3UE LLEIDA1
CF BADALONA1
......
CF DAMM1
UD CORNELLÀ2UD CORNELLÀ1UD CORNELLÀ.0.
CE L'HOSPITALET*CE L'HOSPITALET1
(Exempt).(pen. *)
......
RCD ESPANYOL 8RCD ESPANYOL4RCD ESPANYOL3RCD ESPANYOL
CE EUROPA0
UNIÓ FB JABAC-TERRASSA0
EC GRANOLLERS *(P)0EC GRANOLLERS0
......
GIMNÀSTIC TARRAGONA3GIMNÀSTIC TARRAGONA3GIMNÀSTIC TARRAGONA1.
UE SANT ANDREU1
FUNDACIÓ MATARÓ 3CF RIUPRIMER 0
CF RIUPRIMER (pen.)3





VUITENS DE FINAL (ALEVINS).QUARTS DE FINAL.SEMIFINALS.FINAL
FC BARCELONA3FC BARCELONA5FC BARCELONA7FC BARCELONA
GIMNÀSTIC MANRESA0
EC GRANOLLERS3
GIMNÀSTIC TARRAGONA * (pen)3GIMNÀSTIC TARRAGONA0
CF DAMM0.
FP SÁNCHEZ LLIBRE.1FP SÁNCHEZ LLIBRE6F.P SÁNCHEZ LLIBRE1.
UD CORNELLÀ0.
UE SANT ANDREU1UD SANT ANDREU3
RCD ESPANYOL4RCD ESPANYOL1RCD ESPANYOL1RCD ESPANYOL
CE SANT GABRIEL0
UD AT. GRAMANET1UD AT. GRAMANET0
CE MANRESA0
UE LLEIDA2UE LLEIDA0
CE EUROPA1
CE L'HOSPITALET2CE L'HOSPITALET1CE L'HOSPITALET0.
FC GIRONA1


ESPANYOL - SAO PAULO:
GRAN FINAL DEL MUNDIALET SUB 17

El Juvenil del RCD Espanyol es va classificar dimecres per la gran final del IV Mundialet de Clubs “Trofeu Quixot” que s’està celebrant a terres manxegues, al vèncer al Partizán FK de Belgrad per un rotund i contundent 3-0 amb gols de Dani Nieto, Saddick, i Álvaro Vázquez.

L’Espanyol s’enfrontarà avui al Sao Paulo que en l’altre semifinal va eliminar al FC Barcelona en la tanda de penals després d’arribar a la fi de l’encontre amb empat a zero.

El conjunt de Pepín Cabezas està fent un campionat digne de menció en el que tan sols ha empatat un encontre (Sevilla, 1-1) justament en el que no hi havia rés en joc.

Avui, l’Espanyol a les 19:00 h. en el Salto del Caballo (Toledo), tindrà altre cita històrica en el seu futbol base, davant l’actual campió de la darrera edició d’aquest torneig.


Fitxa Tècnica:

RCD Espanyol: Dinu Bogdan, Pere Martínez (Jordi Roig, m. 70), Albert Mozo, Julián Serrano, Ángel Martínez, Marc de Val, Manu Molina, Adrià Tuneu (Álex Rodríguez, m. 45), Marc Caballé, Dani Nieto (Álvaro Vázquez, m. 45) i Saddick Buolaouali (Eric Pla, m. 56)


Partizán FK: Nikolic Marko; Mezei nebojsa, Miljkovic Vojkan, Rasovic Luka, Savic Milan, Randjelovic Predag (Drjpljanin Miljan. 45), Ljajic Adem, Skuletic Petar, Jovanovic Ivan (Ostojic Milos, m. 45), Scepovic Marko (Antonic Djordje, m. 56) i Gavrilovic Nebojsa.

Gols: 1-0: Dani Nieto; 2-0: Saddick; 3-0 Álvaro Vazquez.

Àrbitre: David Jiménez, va mostrar targetes grogues a Álvaro (m. 61) i a Mezei Nebojsa (m. 10).

Incidències: Semifinals del Mundialet de Clubs Sub -17. Partit disputat en el Salto del Caballo, Toledo.

dijous, 5 de juny del 2008

ENTREVISTA: JORDI TEJEDOR.




"SENSE PÈLS A LA LLENGUA: SENSE PLOMES AL BEC"

Primer de tot agraïm la participació en aquest seguit d’entrevistes a diferents socis de base i penyistes del RCD Espanyol per intentar esbrinar quina és la seva impressió del que ha succeït en nostre club i com veuen el futur més proper. Ara el torn és per Jordi Tejedor, President de la Penya Blanc i Blava de Vilanova i la Geltrú.

Comencem per la vessant social.

Sou president de l’ambaixada perica a la capital del Garraf. Hi ha molts pericos per aquestes latituds? Té molts socis la Penya Blanc Blava de Vilanova?

Sí molts entre el Garraf, el Penedès i el Baix Penedès.
A Vilanova som al voltant de cinc-cents.

Deu ser difícil (com a tot arreu) mobilitzar als espanyolistes passius, als que tan sol es limiten a anar al camp cada quinze dies i que s’impliquin en projectes de la penya. Com ho tenim això?

El secret de l’èxit es cercar al bons pericos disposats a treballar abnegadament per la penya. Si es profunditza, en surten de bons.



Veu organitzar un debat al que personalment vaig assistir i va ser tot un èxit i veu participar al Periconcurs per primer cop, arribant a semifinals. Quins projectes com a penya teniu cara al futur, hi hauran més col·loquis en el futur?

El nostre principal objectiu es consolidar-nos com a penya, després volem fer nous actes com els que hem organitzat aquesta temporada, triant als protagonistes més adients en cada ocasió.
Al tenir que dependre del club qui es el encarregat de decidir qui ens envia, estem supeditats a la seva decisió final.
També organitzarem actes d’esplai i lleure durant el transcurs de la temporada com calçotada, xatonada i excursions culturals.


L’Espanyol es gaudeix o es pateix.... O tot una mica?

Ho tinc molt clar: es pateix quasi sempre i es gaudeix de felicitat en molt poques ocasions.

En tota la meva vida perica, ara que tinc ja cinquanta vuit anys tan sols he estat molt feliç en unes sis o set temporades en total, com, la dels “delfins” de Janos Kalmar, la de Santamaria en la que vam quedar tercers a la lliga, la de Clemente que ens va portar a la final de la U.E.F.A., la de J.A. Camacho, la de Paco Flores al 2000 al guanyar la Copa del Rey a Valencia, la de Lotina al 2006 amb l’altre Copa del Rey a Madrid i finalment la passada al arribar amb Valverde a la segona final de la U.E.F.A.

Tot el que resta es patiment, en les baixades a segona, els quasi descensos com fa ara dos anys amb el partit a Montjuïc vers la Reial Societat i per damunt de tot, aquesta primera volta que ha fet l’equip aquest any que tan sols ha estat un enlluernament passatger.



La veritat: Vos éreu dels que va aguantar fins el darrer segon el dia de la Real, o dels que van marxar i no van voler mirar ja el final? Com veu viure aquells moments...

Sí, soc dels partidors que ens vam quedar fins a la fi de l’encontre. Aquell dia no crec que el pugui oblidar mai, dons vaig cridar, vaig patir molt i també vaig plorar com un nen.



Amb tot lo negatiu d’aquells moments, molt diferents del que s’ha viscut ara amb una bona part de l’afició allunyada i farta de l’equip. Creieu que tenim motius com deien els càntics de la Curva, per “estar hasta los huevos”

Per fer-te respectar, primer has de respectar, i crec que no hi ha cap persona que desitgi el fracàs de lo que s’estima.
La nostra força d’un sentiment té sempre que estar per damunt dels resultats esportius.

La nostra cultura esportiva, no ens permet fer com els conjunts anglesos que encara que perdin son animats per els seus incondicionals “supporters”.

Ser perico representa molt més que el perdre la calma en els moments delicats. Jo, personalment tinc per norma estimar més al Espanyol en els moments complicats.



Deu costar omplir un autocar per pujar a l’Olímpic a les penyes que es troben lluny de Barcelona en dies com el darrer...

Es veritat. Els seguidors es refreden i llavors entrem els directius de la penya per fer una labor de cercar i convèncer als que resten freds.

A la nostra penya tenim una part de associats que son persones grans i ens costa molt d’animar-los.


Que em dieu del tema del famós DVD Com pot ser que una cosa infecta com aquella pogués veure la llum pública i més sent pagat amb els diners de tots els contribuents?

Això vol dir que els polítics erren com a qualsevol fill de veí.


La típica pregunta obligada: Que dimonis ens ha passat aquesta segona volta? Creu que hi ha justificacions lògiques ?

La resposta es que això només passa a can perico, i per això som diferents.



Penseu que és el millor per el RCD Espanyol, la no continuïtat del tècnic per la propera temporada?

Sí es millor per ell i per el club, si més no, desitjo tornar-lo a veure entrenant l’Espanyol.


Justifica segons la seva personal opinió els sous que cobren, la tasca dels senyors Tomàs i Herrera en les seves parcel·les. Que en penseu? Han complert, està satisfet amb la seva gestió ?

No ens qüestionaríem aquest tema si la piloteta hagués entrat a la segona volta.
El mon del futbol està muntat així i en aquesta parcel·la no m’hi vull posar.



Jo no tinc ni idea de medicina, però quan sento que un jugador nostre té per “dos setmanes”, m’espanto... ¿Que en penseu, del tema mèdic?

No conec el tema a fons i ho deixo per els entesos.


Hem tocat sostre esportivament, degut a les limitacions del crèdit sindicat?

Crec que el que és avantatjós per una banda, es perjudicial per l’altre.
Penso que a la vida sempre hi surten solucions i s’han de cercar.


Suposem que cau altre plaça Intertoto i per renuncies de l’Athletic o qui sigui, ens ofereixen jugar-la a les fases prèvies al juny. Que hauria de fer el consell?

Oblidar aquesta campanya nefasta i preparar a consciència la propera.



Sap el Consell veritablement quin model de club vol, o per el contrari és una improvisació depenent dels resultats?

Crec que té present el model, mes lluitar contra tantes adversitats, desgasta i a vegades es veuen les coses clares.



Com veieu el futur post- Dani i post- Tamudo?

Amb ganes de continuar amb fe en el nostre club .
Las persones no son insubstituïbles encara que parlem de Dani i Tamudo.



A què ha d’aspirar esportivament el nostre Espanyol? Com veu el futur a Cornellà – Prat?

Sempre dic que hem de tocar de peus en terra i llavors podrem suportar tots els inconvenients que sens dubte vindran.
Ens hem de acostumar a que no siguin tant importants els resultats esportius.

Moltes gràcies per tenir la pacicència de contestar a aquesta entrevista.



UN COMBINAT JUVENIL TRIOMFA
AL PRESTIGIÓS TORNEIG DE CHÊNOIS

Foto: Torneig Internacional de Chênois.


52è Edició del Torneig del Club Sportif Chênois.
Dissabte 31 de maig i diumenge 1 de juny de 2008) .


Una combinació de juvenils del RCD Espanyol es va fer amb el títol en aquest prestigiós torneig internacional celebrat a la localitat suïssa de Chênois, derrotant a la final al Besiktas turc per 2-1.


Diumenge, 1 de Juny. FASE FINAL.

14h30 Final 7è – 8è lloc: Neuchatel Xamax - FC Barcelona: 0-3
15h30 Final 5è i 6è lloc: CS Chênois - Panionios: 2-1
16h30 Final 3r lloc: Olympic Marsella - OGC Nice: 1-1 *penals: 3-0
17h30 Final: RCD Espanyol - Besiktas 2-1


RCD ESPANYOL CAMPIÓ.


L'ESPANYOL A LES TRES FINALS:
TRIOMF SOFRIT DE L'ALEVÍ





RCDE ALEVÍ : 1- CE L'HOSPITALET: 0


Amb dificultats, a la final
El RCD Espanyol Aleví va obtenir la classificació per la final del Campionat de Catalunya d’Alevins que es disputarà aquest dissabte a les 19:00 hores en el Municipal de Vilanova del Vallès, en vèncer al CE L’Hospitalet per 1-0 en un partit en el que al igual que davant la Gramanet en quarts, el conjunt de Villarroya va patir en excés per aconseguir la classificació.

L’equip aleví, amb quatre baixes (Genís, Jan, Brunet, Samper) ha arribat just de forces i de benzina a aquest tram final de temporada bastant carregat d’encontres i ahir va tornar a veure’s dominat en amples fases de l’encontre.

Albert avança als pericos en el que serà definitiu gol del triomf
Una pilota jugada per la dreta de l’atac espanyolista es centrada al segon pal, i Albert que estava sol, semblava que no hi arribaria però acaba fent-se amb la bola i el seu remat creuat al pal contrari acaba significant l’únic gol del partit.

Sobre el quart d’hora, Jack tindria una ocasió però el seu remat forçat surt desviat per poc a l’esquerra del meta riberenc.

La primera ocasió dels del Llobregat, va ser mitjançant un llançament perillós de falta, però David Oliveros va blocar ben posicionat sense cap tipus de problemes.

La darera ocasió en el primer temps va ser una bona jugada de Jack que va donar una passada en profunditat a Mula, però el xut del davanter golejador espanyolista va ser fluix i el seu intent de vaselina va acabar sent aturat sense problemes.

No va ser un bon primer temps, tot i que l’Espanyol es va acabar imposant.

Segon temps dominat de principi a fi per l’Hospi
Als sis minuts de la represa, l’Hospitalet va tenir la primera ocasió seriosa del partit al xutar creuat tot i que desviat va donar un avís del que veuríem en aquest segon temps: Domini total dels riberencs, i en moltes fases del segon temps, l’Espanyol seria incapaç de sortir de camp propi, tot i que els visitants en cap moment van donar mostres de ser capaços de poder empatar l’encontre, amb un Espanyol que es va defensar molt be.

Jack va centrar una bona pilota però Gabri no va rematar be de cap, sortint l’esfèrica molt per sobre del travesser. Era la primera aproximació de perill i ja a l’equador del segon temps.

El davanter Jack va fer-se amb una pilota arravatant-li al defensor visitant, i després d’anar-se amb elegància d’un segon adversari centra a l’àrea, però Gastón no pot rematar, al intentar superar al seu marcador per buscar angle, en comptes de xutar tal com li venia.

L’Hospitalet que va fer un molt bo encontre, va demostrar la seva innocència a l’hora d’arribar a les immediacions de l’àrea espanyolista. Tot el seu domini estèril va quedar resumit en un intent ja en les acaballes del matx, mitjançant un perillós llançament de lliure directe que va blocar David sense cap tipus de problema.
L’Espanyol per la seva banda, va tenir amb un llançament també de falta a càrrec de Lluis (que va tornar a pujar de l’Aleví B), i que va acabar a les mans del meta visitant.

RCD Espanyol: David: Juba, Villanueva, Xavi, Pablo; Roger Gorrea, Albert; Patrick, Aitor, Mula i Jack. També van jugar, Lluis, Gastón, Xalabarder, Gabriel.

Gol: 1-0: Albert, m. 9

L'ESPANYOL A LES TRES FINALS:
EL INFANTIL DERROTA AL NÀSTIC FENT UN BON PARTIT

ESPANYOL - SAO PAULO, FINAL DEL MUNDIALET DE CLUBS SUB 17. ALEVÍ I INFANTILES CLASSIFIQUEN PER LES FINALS DELS CAMPIONATS DE CATALUNYA,






Victòria del RCDE Infantil davant el Nàstic (3 - 1)


El RCDE Infantil s’ha classificat per la gran final del Campionat de Catalunya que dissabte a les deu del matí l'enfrontarà al FC Barcelona en el Camp Municipal de Vilanova del Vallès, al vèncer per 3-1 al Gimnàstic de Tarragona en encontre disputat aquest vespre a la Ciutat Esportiva de Sant Adrià del Besós.

L’Espanyol surt fort
Conscient de la dificultat que oferia el conjunt grana (van acabar tercers empatats a punts amb el conjunt espanyolista), els blanc i blaus han sortit d’un primer moment a per totes amb intenció de no deixar-se sorprendre per el conjunt tarragoní.

Així quan encara no s’havien complert els dos primers minuts, Eric Jacobs ha aconseguit obrir el marcador aprofitant la primera jugada de perill dels espanyolistes.

L’Espanyol ha jugat bé en els primers minuts; Oscar Medina, un dels més destacats del matx, ha culminat una molt bona jugada amb un remat més defectuós que s’ha marxat fora. Albarrán també ha estat a punt de marcar, però la seva rematada també ha sortit desviada.

Desperta el Nàstic
Després d’un domini total dels espanyolistes en els primers deu minuts, el conjunt grana ha començat a fer-se amb el control del joc, i el primer intent seriós de portar perill a les immediacions de David Aroca, ha estat una jugada en la que el dorsal 16, ha arribat a línia de fons, i la seva passada de la mort, ha estat rematada per el número 17 alt, per sobre del travesser en una gran ocasió per establir l’empat.

El Nàstic ha anat augmentant el perill a l’àrea espanyolista, i al minut 15, un remat ha tingut que ser tret per José Manuel sota pals, salvant el gol grana.

L’ empat
Gol, que no s’ha pogut evitar en una badada defensiva en la que el Nàstic ha aconseguit l’empat al transformar un servei de cantonada, en la que l’esfèrica s’ha acabat introduint dins la porteria perica ajustada el segon pal.

El partit era ja dominat per els visitants que han pogut tornar a marcar en una jugada en la que el meta perico David ha evitat el gol al imposar-se en un contra un amb el davanter tarragoní.

Una pilota perduda en zona de mitjos dels espanyolistes, ha propiciat el contracop visitant que ha acabat amb un xut des de fora de l’àrea que ha sortit fregant el travesser.

Darrers minuts del primer temps, per els espanyolistes
Autèntica jugada desgraciada la que en el 31 s’ha produït: Alex de cap se’n porta una bola en línia de mitjos passa en profunditat a Oscar que centra per la dreta ras i en la boca de gol, Aitor remata amb tot al seu favor i un defensor treu sota pals, recollint el refús Oscar Medina que torna a rematar i tornen a treure sota pals amb el meta ja batut.

En el darrer minut del primer temps, Oscar Medina protagonitza una jugada individual en la que després de marxar-se de tres adversaris, engalta un xut que es cola a la dreta del meta tarragoní.

Aquest gol ha donat molta tranquil·litat al conjunt de Josep Oliver, i això s’ha vist en el segon temps on els espanyolistes han jugat molt millor, dominant i fent-se amos i senyors de l’encontre.

Així les ocasions han començat a prodigar-se en l’àrea visitant; Lucho ha protagonitzat una jugada de mèrit marxant-se de dos adversaris però la seva centrada no ha arribat al destinatari, perdent-se a còrner.

La sentència
El mateix Lucho ha tingut el tercer gol en les seves botes al quedar-se sol davant el meta visitant, però el seu xut ha fet impacte en el porter que ha refusat avortant la gran ocasió, arribant la bola a Oscar Medina qui dins l’àrea ha controlat, ha retallat i ha estat derribat, sense que el col·legiat no ho dubtés ni un moment assenyalant el punt de penal.

Aitor s’ha encarregat de transformar-lo i tot i que el porter ha tocat la pilota, aquesta ha acabat penetrant dins la porteria ajustada al pal esquer.
Era la sentència d’un partit en el que la victòria espanyolista ha quedat refrenada per un bon joc en el segon temps davant un bon Gimnàstic.

Encara podia haver incrementat l’Espanyol el compte, després d’un gran contracop de Coco Corella que ha arribat a línia de fons, ha centrat i la pilota s’ha passejat per tota la porteria arribant al segon pal on Lucho tot sol ha colpejat malament a la pilota enviant-la fora i perdent una gran ocasió.

L'ocasió més perillosa del segon temps pels visitants ha sigut un xut del número 10 que tot sol en el segon pal ha desaprofitat la passada llarga que li han enviat, rematant molt malament.

Encara ha hagut més ocasions espanyolistes: El meta s’ha avançat a Lucho en un contracop molt bo d’oscar que ha acabat amb una passada a l’espai. I les darreres ocasions, una molt bona centrada de Lucho que Tarsi tot sol a metro i mig de la porteria no ha pogut connectar amb l’esfèrica, un servei de còrner tret per Didac, que ha pentinat Alex fora i un remat de Didac des de fora de l’àrea que ha sortit a mig metre del pal.

Triomf just d’un Espanyol millor, davant un Nàstic que ha plantat cara però que no ha pogut respondre al bon joc perico en el segon temps.

RCD Espanyol: David, Álex, Arroyo, José Manuel, Coco Corella, Eric Jacobs, Albarrán, Didac, Lucho, Aitor i Oscar Medina.
També han jugat: Sergio, Gerard Font, Tarsi, Ángel i Carlos Ruíz. Eren baixa per problemes físics Nestor i Casado.
Gols: 1-0: Jacobs, m. 2; 1-1, m. 16; 2-1 Oscar Medina, m. 35; 3-1, Aitor, pen., m. 49

Incidències: Ciutat Esportiva de Sadrià. Partit de semifinals del Campionat de Catalunya de Infantils.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M