dissabte, 29 de setembre del 2007

CARA I CREU EN EL DEBUT DEL FUTBOL BASE

Mal començament del Infantil A, aquesta tarda a Sadrià davant el Girona FC, que en tot moment ha controlat el partit, neutralitzant els intents dels jugadors espanyolistes que no han gaudit d’excessives ocasions de gol, i només en la recta final del matx haguessin pogut aconseguir el gol de la victòria, però el meta del conjunt gironí ha efectuat varies parades de mèrit, sobre tot una en la que el xut llunyà dels espanyolistes es colava però la gran resposta del porter visitant ha evitat que l’Espanyol obtingués la victòria cedint els primers dos punts cara a una lliga que comença de manera poc il·lusionant.

Bona victòria del Juvenil B de Josep Clotet, que ha golejat al Reus a domicili per 1-5. Després del gran partit de la setmana passada en que va arrasar davant el CE L’Hospitalet guanyant per 6-0, sembla que els blanc i blaus ja comencen a donar la mida del que s’espera per aquesta temporada.



L’Aleví b
de primer any ha guanyat per 2-0 a l’Escola de Futbol Olot amb gols de Rubén García i Carles Martinez. A més, l’Espanyol ha errat el llançament d’una pena màxima que ha acabat sortint desviada a la dreta del porter visitant. Els nens de Jacint Magrinyà han demostrat la seva superioritat i han començat bé el campionat, que com sempre serà molt dur, ja que aquesta categoria és de les més difícils ja que els jugadors a més de ser un any més joves que la majoria de rivals, passen del futbol set a l’onze.



El Benjamí C ha guanyat per 9-0 al UD At. Gramanet C dins de la primera jornada del grup primer de la Primera Divisió Catalana de Benjamins, que és on està enquadrat aquesta temporada el tercer equip benjamí espanyolista. L’encontre no ha tingut gens d’història ja que en tot moments els blanc i blaus han mostrat una superioritat total davant un Gramanet impotent per contrarestar el joc dels espanyolistes.

El Infantil B, dins el grup segon de la Infantil Preferent, ha perdut per la mínima en el seu debut davant el CE Sant Gabriel A, equip descendit de la Divisió d'Honor la passada temporada, en un arbitratge segons els que han vist l’encontre molt desafortunat del col·legiat de torn.

ESPANYOL-DEPOR, DIUMENGE 17:00H.

Espanyol i Deportivo s’enfronten a l’Olímpic amb els darrers resultats negatius com a fons; el 1-3 de la temporada anterior i l’1-2 que va col·locar a la vora del descens fa dues temporades, avisen que no serà gens fàcil l’encontre que començarà a les 17:00 h. amb l’arbitratge de Luis Medina Cantalejo i a més, el Depor encara no ha guanyat cap encontre a domicili (uf, perill...!).

En la història del campionat de lliga a la màxima categoria, Espanyol i Depor s’han enfrontat 34 ocasions amb l’Espanyol com a local, donant-se 21 triomfs pericos, 7 victòries visitants i 6 empats. 75 gols espanyolistes i 35 gallecs es el balanç golejador d’aquest enfrontament.

La primera victòria gallega va ser en el primer cop en que es van veure les cares, a la jornada setze de la temporada 1941/42 en que els de Riazor van guanyar 1-2. Ja no ho van fer més fins 19 encontres més (16-2-0), quan la temporada 1991/92 van guanyar per 0-3, amb Sabaté a la banqueta de Sarrià, i amb un equip format per: Biurrun, Eloy, Ablanedo I, Mino, Angel Luis, Albesa, Ezequiel, Vilchez, Escaich, Lluis i a la segona part, Wutke i Alfarito Moreno... Sense comentaris !


El primer triomf perico va ser en la jornada 23 de la temporada 1943/44 per un contundent 7-0. Aquella data, l’Espanyol va formar amb: Martorell, Carnicero, Mariscal, Cardus II, Fábregas, Schild, Juncosa, Vidal, Jorge, Diego, Viela. Els gols els van aconseguir Jorge en quatre ocasions, Juncosa en dos, i Viela.

La temporada 1952/53 amb Escopelli, es va tornar a repetir el mateix guarisme per el que respecta als pericos; en aquella ocasió el 7-1 final deixava ben clar el potencial espanyolista. Domingo; Argiles, Parra, Cata; Tejedor, Artigas; Cruellas, Marcet, Mauri, Piquin i Arcas va ser l’onze i Arcas en tres ocasions, Cruellas en dos, Mauri i Marcet els golejadors.

El tercer resultat més contundent va ser la temporada 1968/69 en la que l’equip dels dofins va guanyar per 4-0, formant amb Romero; Osorio, Mingorance, Granero; Lico, Glaria; Vall, Rodilla, Re, Martinez V., i José Maria. Els gols aconseguits per Rodilla en dos ocasions, Vall i Martinez.
Ernesto Valverde ha convocat als següents homes per enfrontar-se a l'equip de Miguel Ángel Lotina: Lafuente, Kameni, Chica, Torrejón, Jarque, Zabaleta, Clemente, Lacruz, Moisés, Lola, Àngel, Jônatas, Coro, Valdo, Riera, Moha, Luis García, Jonathan i Tamudo.

El RCD Espanyol celebrarà en aquest partit el dia de Mèxic, motiu per el que es preveu assisteixi una bona representació de públic de la nació hispanoamericana.

divendres, 28 de setembre del 2007

EL FILIAL REP LA VISITA D'UN GIRONA SORPRENENTMENT QUART.

L’Espanyol B, després de l’ensopegada davant el CE Sabadell en la Copa Federació (un cop més sembla que aquí no interessa tampoc aquesta competició), rebrà en la sisena jornada del campionat de lliga al Girona FC que en aquests moments ocupa la quarta plaça empatant a vuit punts, amb un grup de quatre equips més. El conjunt gironí ha guanyat dos partits, ha empatat altres dos, i només ha perdut un (a la primera jornada) davant el líder Alicante.

La darrera ocasió que ambdós equips es van enfrontar va ser al Torneig de l’Estany a Banyoles, partit que va acabar amb el resultat inicial i gràcies al porter Quico Casilla es va guanyar una de les poques tandes de penals que s’han guanyat en els darrers temps.


Els gironins que van assolir l’ascens aquesta darrera temporada han tingut una “rivalitat” en els darrers temps amb els pericos, degut primer al famós partit en que aquells van guanyar remuntant en la darrera jornada de lliga enviant al conjunt entrenat llavors per Pedraza a Tercera Divisió, amb el propi Girona que tampoc es va salvar. La següent temporada, els gironins van quedar campions de Tercera, i l’Espanyol b subcampió en una lluita fins la darrera jornada, però d’aquell grup només l’Espanyol va obtenir l’ascens posteriorment.

A segona B, les darreres ocasions en que s’han vist les cares en la Ciutat Esportiva s’han saldat amb triomf perico (5-1) en la 2004/05 i empat a zero en la 2003/04. A tercera, la victòria va correspondre al filial blanc i blau per 2-1.

En el conjunt gironí ha marxat aquest estiu l’ex jugador del Juvenil, Guillem Cornellà, a part d’altres que han passat per la disciplina blanc i blava com és el cas de Arnal Llibert que després de militar en diversos equips ha recalat aquesta temporada al conjunt gironí procedent del Sant Andreu. També el ex membre del INTERTOTO-TEAM, David Sánchez, lateral dret d’aquell equip i company en la defensa dels Capdevila, David Charcos, Pedro Nieto, i cía. Altre jugador que va militar una temporada en l’Espanyol B a Tercera, Jordi Xumetra també va recalar al Girona després de sortir del filial espanyolista, i els defenses Sergi Raset i Jordi Dot també van pertànyer al filial perico.

L’encontre serà dirigit per el col·legiat Ignacio Hermosilla Alaña i començarà a les dotze del migdia en el camp principal de la Ciutat Esportiva de Sant Adrià.




Debut a la lliga del Cadet B, després de perdre la NIKE Premier Cup per penals, debutarà a la Ciutat Esportiva davant l’ EC Granollers diumenge a les deu del matí.
Per aquesta nova temporada, Lluis Planagumà disposarà del bloc que la temporada passada es va proclamar campió de Catalunya a Canovelles, més una sèrie de fitxatges efectuats per reforçar l’equip:

El porter provinent del Elx, Gerard Parreño, Jandro del equip malagueny de “Los Conejitos”, Sergi Darder del Manacor (jugador per el que van pujar els equips més poderosos del futbol espanyol), i els tres arribats de Sant Joan Despí, Antoni Montserrat, Gerard Muñoz, i Víctor Álvarez que han deixat els colors blaugranes per passar a jugar a l’etern rival.




Infantil A, i Aleví B debuten al campionat de lliga disputant els seus encontres aquest dissabte a la Ciutat Esportiva davant Girona FC i EF Olot respectivament a les 16:00 hores i 14:30 respectivament.

Entre els equips que juguen fora de Sadrià, cal destacar el matx que el juvenil A disputarà a Mallorca aquest diumenge a les dotze a la Ciutat Esportiva Antonio Asensio. El conjunt mallorquinista va ser l’únic equip la passada temporada que va vèncer al RCD Espanyol en els dos encontres de lliga.

RECORDANT NOSTRA HISTÒRIA.

El mític Arcas, màxim golejador en els primers 80 anys del Club, i actualment el tercer, darrera Tamudo i Marañón.



55 anys del primer triomf a Chamartín


Avui, recordant nostra història, farem menció del triomf perico a Madrid (el segon en lliga ja que abans ho havia aconseguit en el Viejo Chamartín, i el primer a l'estadi que actualment es denomina Santiago Bernabeu) del que avui es compleixen precisament 55 anys.

Era un 28 de setembre de 1952 i en el Nuevo Estadio de Chamartín, el conjunt espanyolista a la tercera jornada del campionat de lliga, va donar la campanada guanyant al Real Madrid CF., per 1-2.

El conjunt blanc entrenat per Juan Antonio Ipiña va formar amb:
J. Alonso; G. Alonso, Oliva, Navarro, Muñoz, Zarraga, Olmedo, Joseito, Pahiño, Olsen i Cedres.
Per part blanc i blava els onze homes que van fer història van ser:
Marcel Domingo; Argiles, Parra, Cata; Bolinches, Artigas; Arcas, Piquin, Mauri, Marcet i Egea.


El col·legiat va ser P. Bienzobas i els gols van ser aconseguits per Joseito que va marcar només començar l’encontre al minut primer, però els mítics Arcas (59’) i Pep Mauri (61’) li donaren la volta al marcador.

Amb aquest triomf, l’Espanyol es convertia en líder de la primera divisió en guanyar els tres primers encontres. Aquella ratxa triomfal del equip de Scopelli “el Conejo” continuaria encara al encadenar fins a set triomfs consecutius (14 punts), empat a Riazor, victòria davant l’Oviedo (3-0) i de nou empat (1-1) a domicili davant el Malaga, i victòria davant l'Atlético (2-0), (20/22 punts) per caure derrotat per primer cop en el campionat a la jornada dotze en un vergonyós derbi disputat a Les Corts, en el que les autoritats franquistes de l’època amb el gobernador civil Felipe Acedo Colunga, repressor i prominent culé, es van alinear amb els que sempre es “declaren perseguits” dins d’una sèrie de desafortunats successos que es van produir en aquella farsa de partit, i que tot i deixar al RCD Espanyol amb una avantatge de quatre punts respecte al conjunt blaugrana, van marcar un abans i un després en la marxa de l’equip que ja no va guanyar cap dels nou restants encontres fora de Sarrià.

L’equip de l’oxigen va quedar en quarta posició darrera del Madrid que va ser tercer, València subcampió i l’equip tan “poc estimat” per el franquisme va guanyar la lliga. Quatre anys després, inauguraria el seu nou estadi després d’obtenir de les autoritats franquistes gràcies a la mediació de moltes de les més altes figures del règim dictatorial, la requalificació dels terrenys de Les Corts, (zona verda) amb la màxima qualificació possible (greuja comparatiu amb Sarrià), solucionant els seus greus problemes econòmics i podent així construir el ja vell estadi que en l’actualitat tenen.

CLASSIFICACIÓ (JORNADA 5a.) 1a. DIVISIÓ

CLASSIFICACIÓ PRIMERA DIVISIÓ

CLASSIFICACIÓ PJ PTS PG PE PPGF GC
1 REAL MADRID CF 513410133
2 VILLARREAL CF 51240185
3 VALENCIA FC51240187
4 FC BARCELONA51132093
5 AT. MADRID5822194
6 REAL MALLORCA5822195
7 RECREATIVO5822177
8 ALMERIA5721276
9 RCD ESPANYOL5721277
10 SEVILLA FC46202117
11 AT. OSASUNA4512153
12 REAL VALLADOLID5512279
13 REAL MURCIA5512235
14 REAL ZARAGOZA5512269
15 ATHLETIC CLUB5512247
16 DEPORTIVO5512237
17 REAL RACING5512227
18 REAL BETIS B.5202348
19 GETAFE CF5202338
20 LEVANTE UD51014210

dijous, 27 de setembre del 2007

FOTO OFICIAL DEL PRIMER PLANTER




foto: rcd espanyol.com

PRIMER AMISTÓS DE L'OLESA - ESPANYOL.

No va començar gaire bé en el seu primer amistós, el Club Bàsquet Olesa – Espanyol en perdre a Olesa en front el Don Piso Uni Girona, equip de Lliga Femenina 2, per una diferència de dotze punts (60-72), tot i que el partit seria per anar agafar ritme, i fer proves cara a la temporada.

Olesa-Espanyol: Marçal (15), Lelas (10), Gallego (12), Boada (6) i Vila (6). Cinc inicial. Benti (3), Ortega, Basth, Jiménez (6), Carrasón (2). 15 faltes. 8/8 tirs lliures. 7 triples: Marçal (3), Gallego (2), Benti i Vila.


Don Piso Uni Girona: Moreno (9), González (7), Ventrovova (8), Hrichova (7) i Vilarrubla (5). Cinc inicial. Siñol (10), Xargay (14), Ribas, Oliveira (12) i Rosanas. 17 faltes. 6/6 tirs lliures. 8 triples: Xargay (2), Siñol (2), Hrichova, Moreno, González i Vilarubla.


Parcials: 16-20; 35-34; 47-52; 60-72;


Dades: diari de Girona.

MAL RESULTAT DEL FILIAL A LA COPA FEDERACIÓ (2-0)

El RCE Espanyol B, amb alguns jugadors juvenils van desaprofitar l'ocasió de obtenir un resultat positiu cara al proper encontre, el de tornada que es jugarà el dimecres 3 d'octubre, a la Ciutat Esportiva de Sant Adrià.

Fitxa Tècnica:
CE Sabadell: Miguel Ángel, Xavi Roca (Sierra, min.53), Cervián, Antúnez, Jaume, Siso (Ezequiel, min.79), Villanova, Toni Mora, Fran, Finidi (Pradas, min.64), Montero.

RCD Espanyol B: Pecha, Brachi, Gerard (Víctor Ruiz, min.74), Guille Savall, Reyes, Juanjo (Charly Ruiz, min.63) , Javi López, Márquez, Plata, Xavi García, Sito Riera (Pedraza, min.63)

Gols: 1-0 Fran (min.40), 2-0 Pradas (min.88)

Àrbitre: Perez Fuentes.

dimecres, 26 de setembre del 2007

TRIOMF AGÒNIC, I TAMBÉ HISTÒRIC DEL RCD ESPANYOL

foto d'arxiu.
Ángel Martínez, marca el primer gol a la màxima categoria. (Aquí el veiem en un partit davant el Benidorm, la passada temporada a Sadrià) . Com a producte de la pedrera espanyolista, ens alegrem per el seu gran gol i el triomf d'un Espanyol necessitat de tranquil·litat.


Campanada en el Pizjúan (2-3).

El RCD Espanyol capaç del millor i del pitjor ha fet honor a la seva ben guanyada fama, guanyant (i donant la gran sorpresa de la jornada) al Sevilla FC, (actual numero 1 en el rànquing mundial) després d’haver posat dels nervis a tots els espanyolistes que hem patit escoltant el partit per les cadenes de radio ja que a darrera hora i en contra del anunciat, el partit no ha estat ofert en cap modalitat; ni en obert ni en format de pagament.

Un Espanyol que el problema el té més, al mig i enrera, que a davant
En contra del que s’ha vingut dient tota la pretemporada i els primers partits, on l’Espanyol té de veritat el problema es en defensa i en un mig del camp totalment descompensat i amb una fragilitat que evidència una inseguretat total. Davant, els Riera, Luis i fins i tot el capità Raul Tamudo si no van sobrats al menys donen la talla.

El conjunt d’ Ernesto Valverde ha tornat a mostrar les seves debilitats, la manca de confiança en sí mateix, i una falta total de maduresa futbolística al tornar-se a deixar empatar amb un resultat favorable de 0-2 que ha posat molt complicat l’encontre; avui ha sortit bé, però l’Espanyol pateix molt en certs moments del joc, en que l’equip perd el rumb i es nota a faltar un lideratge en el mig del camp que sàpiga controlar un partit i el ritme quan el resultat es ja gairebé sentenciat, a fi d’evitar situacions com les que avui s’han tornat a repetir.

Dir que l’encontre ha començat amb un joc molt dolent per ambdós equips, que el rus Kersakhov no ha tingut el dia, errant una ocasió molt clara, quan després de rebre una passada en profunditat de Maresca ha trencat l’eix de la defensa marxant-se per velocitat i al encarar a Kameni que ha fet un gran partit, ha rematat tan malament com ha sabut, xutant fora desviat a l’esquerra del camerunès.

Renato ha rematat d’esquenes amb una xilena a centre del lateral Alves, que no ha tingut més conseqüències.

Primer gol d’Àngel
Pilota pentinada per Luis, cau morta a la frontal de l’àrea de càstig del conjunt local, i el mig centre Àngel, engalta una volea que es cola per l’esquerra de Palop, aconseguint un gran gol que dona avantatge al conjunt avui de rosa i negre.

En els darrers minuts del primer temps ja comença a donar senyals del que ens esperarà a la segona part. Un Espanyol nerviós en defensa, una parella de centrals acusant la situació i patint en el lateral davant Alves i Navas.

El Sevilla surt molt fort
Kerzhakov de nou perdona la vida al Espanyol; llançament de falta, remat de Escudé de cap amb camí de gol, Kameni es llueix rebutjant com pot amb molts reflexes, però la pilota cau molt a prop del pal dret on es troba el rus, tot sol, e incomprensiblement a un metre de la porteria envia la pilota als núvols de la capital andalusa.

El conjunt local intensifica el seu domini; de nou, Kerzhokov remata, aquest cop de cap a una centrada de Navas (tot un incordi per la integritat defensiva perica) i Kameni atura molt segur.

L’Espanyol augmenta l’avantatge amb un segon gol
En canvi és l'equip català qui treurà profit d'un atac després d'un llarg desplaçament a banda esquerra on Riera (el millor de l’Espanyol junt amb Kameni) controla, fa jugada arribant a la línia de fons, i centra per que entrant de darrera Luis García al primer pal connecti amb l’esfèrica batent a Palop, de remat ajustat al pal dret.

Ens tornàvem a trobar amb idèntica situació que al Ruíz de Lopera, però aquest cop davant un perillós Sevilla, que robatoris a part en el Camp Nou, segueix sent un dels millors equips d’Europa i la qüestió era saber fins on s’havia après de les errades del passat.

Torna els nervis, la descomposició de l’equip i es veu venir el desastre...
I no podia ser de pitjor manera... Amb un gol en pròpia porta, en una acció desafortunada en que un centre de Navas per la dreta (superant un cop més a Chica) es rebutjat amb el peu per Jarque amb tanta desgràcia que s’introdueix la pilota en la seva pròpia porteria.

L’equip no obstant, ja feia estona que no anava molt fi. Valverde ho ha volgut arreglar donant entrada a Lola en lloc d’un Jònatas que ha entrat molt poc en joc, i avançant a Ángel. Però tot ha estat infructuós per que altre vegada se n’ha anat a norris quan una centrada per l’esquerra del jugador que ha ingressat al terreny de joc en el segon temps, Capel, ha estat rematada per Kone de cap, fent vistes Kameni, i davant la passivitat dels defensors molt poc llestos en la jugada.

El Sevilla a la càrrega. Als parapets, que disparen amb artilleria pesada !
El Sevilla que ja havia fet sortir inclòs a Kanoute, amb el gol de l’empat i la pressió de la seva afició es llença encara més si cal, a l’atac total, davant un Espanyol totalment enfonsat anímicament per la manera en que s’ha desenvolupat el partit.

Kerzhakov de volea en la frontal, obliga de nou al camerunès a lluir-se aturant la pilota junt al pal dret. El mateix jugador, remata de cap per sobre el travesser altre centre perillós de Navas. Els nervis van en augment i es produeix una situació embolicada després d’una jugada de nou per la dreta en la que Chica es desbordat, i la centrada al àrea petita es rebutjada fins a tres cops per defensors pericos que son incapaços de treure’s del damunt la bola.

Altre centre de Navas, es passeja per tot l’àrea petita, davant la desesperació dels sevillans que veuen com es resisteix a entrar la pilota. Un cop més, Navas guanya línia de fons i la seva centrada es rematada per Kanoute sortint un pel desviada pel pal dret.

Molt perillosa una passada en profunditat a Kanoute que obliga a Kameni a anticipar-se traient-li la pilota quan ja es disposava a rematar.

La venjança la serveix Tamudo
En mig del continuat atac sevillà, Tamudo avança, arriba a les immediacions de l’àrea de càstig, cedeix a Ángel, i aquest li torna de primera a mitja alçada superant als dos homes que tanquen la cobertura andalusa, i Raul Tamudo, fa un precís control, i davant Palop, remata amb una gran definició, assolint el tercer i aquesta vegada sí, definitiu gol del triomf del RCD Espanyol al Sánchez Pizjuan. Al primer intent, ja ha havia arribat la venjança esportiva de Glasgow.

També s’ha de dir, que en els minuts que restaven, tot i una errada de Kameni, l’Espanyol ha sabut gestionar bé sense passar més angunies que les pròpies d’un resultat curt, en feu del millor equip del mon, amb el cronòmetre indicant l’esgotament dels darrers instants.
En tot, s’ha de dir que encara li falta molt a aquest equip, però el principal potser ja s’ha assolit avui, recuperar la confiança en si mateixos, i esperar que l’equip guanyi quelcom més en agressivitat i en mantenir la tensió i el control de la situació sigui quin sigui el resultat. Per que no ho oblidem, avui al Pizjúan jugaven el campió i el sots-campió d’Europa de la Copa de la UEFA, i no pas un equip de juvenils. Es per això que certes actituds, i certs detalls no poden permetre’s en jugadors que han demostrat a tots la seva vàlua i la seva qualitat.

Fitxa Tècnica:
Sevilla FC: Palop, Maresca, Dani Alves, Duda, Adriano, J. Navas, Renato, Escudé, Mosquera, Kerzhakov i Keita
Sustitucions: Diego Capel i Kone per Duda i Mosquera al minut 46, i Kanoute per Adriano al m. 60.

RCD Espanyol: Kameni, Lacruz, Jarque, Torrejón, Chica, Moisés, Ángel, Valdo, Riera, Jônatas i Luis García.
Substitucions: Lola per Jônatas m. 62, Tamudo per Valdo m. 75 i Zabaleta per Lacruz, m. 77.

Àrbitre
: Mejuto González. Ha mostrat targetes grogues a Riera (47’), Luis García (55’), J. Navas (61’), Zabaleta (84’) i Renato (89’).

Gols:
0-1 Ángel, m. 30, 0-2 Luis García, m. 54, 1-2 Jarque pp. M. 60, 2-2 Kone, m. 68 2-3 Tamudo, m. 88.

Incidències: Estadi Ramón Sánchez Pizjúan de Sevilla. Partit corresponent a la cinquena jornada del campionat de lliga en data avançada. En principi després de diverses informacions contradictòries i erràtiques en les que es assegurava que el matx seria televisat al final ni per la sexta ni per pay per View s’ha ofert l’encontre, dins la guerra que mantenen MediaPro i Audio Visual Sport.
Els jugadors del RCD Espanyol han dipositat un ram de flors en el lloc on va patir el primer desmai el jugador desaparegut Antonio Puerta en els prolegòmens del partit.

dimarts, 25 de setembre del 2007

AGENDA FUTBOL BASE.

26-9CE Sabadell - Espanyol BCopa Federació. Anada Semif. 20:30 h. Nova Creu Alta, Sabadell.
30-9Espanyol B - Girona FC Lliga. Ciutat Esportiva, 12:00h.
30-9RCD Mallorca - Juvenil ALliga, C Esportiva Antonio Asensio, 12:00h. Palma de Mallorca.
29-9CF Reus Deportiu - Juvenil BLliga. Mpal. Morell, Reus. 16:00h.
30-9CE Europa-Cadet ALliga. Nou Sardenya 18:00h.
30-9Cadet B -EC GranollersLliga. Ciutat Esportiva, 10:00h.
29-9Infantil A - Girona FCLliga. Ciutat Esportiva, 16:00h.
30-9CE Sant Gabriel -Infantil B.Lliga. Camp J.L.Ruíz Casado, Sant Adrià del B. 10:00h.
30-9Girona FC - Aleví ALliga. Mpal. Can Gilbert del Pla, Girona. 11:00h.
29-9Aleví B - UE Olot. Lliga. Ciutat Esportiva, 14:30h.
29-9CD Blanes - Benjamí A Lliga. Mpal. Blanes, n 1. 9:30h.
29-9CF Mirasol Bacó U. - Benjamí BLliga. Mpal. Mirasol, Sant Cugat. 10:30h.
29-9Benjamí C - UD At. GramenetLliga. Ciutat Esportiva, 15:30h.
29-9FC Sant Cugat - Pre Benjamí AAmistós. Mpal. Sant Cugat. 10:30h.
30-9CE Premià de Mar- Pre Benjamí AAmistós. Mpal. Premià de Mar, 10:00h.

LA NIKE TAMBÉ ES VA PERDRE PER PENALS

foto d'arxiu.

Al Babot també es va donar idèntica circumstància. I a Arnedo davant el Zaragoza en semis, davant el Madrid, i el B a Manlleu en pretemporada, i la Copa Catalunya el primer equip i el .... (millor no seguir...)





Els penals tornen a privar d’un títol a l’Espanyol

El passat dissabte, al Camp Municipal dels Alumnes Obrers de Vilanova es van disputar els encontres de la fase catalana de la Premier Cup Nike.

Els dos màxims favorits a fer-se amb la victòria final, els cadets de primer any d'Espanyol i Barça van fer bons els pronòstics i van arribar a una renyida final que un cop més es va decidir a la fatídica tanda de penals, (1-3) després d'arribar a la fi del partit amb empat a zero, loteria aquesta dels penals que sembla ser el conjunt espanyolista mai compra cap número.
Es dona a més, la circumstància, que el seu rival i a la fi el guanyador del torneig, ja va passar a la final al imposar-se també a la tanda de penals en les semifinals.

En les prèvies, el RCD Espanyol havia guanyat al Blanca Subur (3-0), i al conjunt lleidatà del At. Segre (5-0). En quarts de final havien eliminat al Girona FC per 2-0 i en semifinals havien guanyat al Reus per 3-0. Per la seva banda el conjunt del carrer Arístides Mallol havia guanyat en la lligueta al Tortosa per 7-0, a l’AEM Lleida per 2-0, i en quarts de final va deixar fora a la UE Lleida per 3-0 i en semifinals el anteriorment esmentat encontre amb el Gimnàstic que es va decidir als penals després de arribar també al final dels quaranta minuts de joc amb empat a zero; alguns tenen una flor...

L’anterior temporada també l’Espanyol es va quedar a les portes de pogué jugar la fase estatal de la NIKE Premier Cup al caure davant la Grama... Endevinen com ? Es clar que si... Per penals !!!! .


UN ESPANYOL AMB MOLTS DUBTES SE LA JUGA AMB EL SEVILLA.

Aquesta nit a les 21:00 hores en el Sanchez Pizjúan de Sevilla, l’Espanyol rendeix visita al conjunt sevillista, per primer cop des de la disputa de la final de Glasgow, amb un moment no gaire afortunat en que es troben els homes d’Ernesto Valverde, després del mal joc exhibit en el que portem de campionat, i sobre tot l’agre sabor deixat després de les dues remuntades a domicili després d’avançar-se en el marcador, (la darrera amb derrota) en front Betis i Recreativo.

Es d’esperar que Ernesto Valverde introdueixi canvis però en aquests moments es tota una incògnita encertar l’abast de les novetats en l’onze titular.

Juande Ramos va donar la llista de convocats formada per divuit homes, entre els que destaca la reincorporació de Hinkel, Maresca i Diego Capel que no van viatjar a Barcelona en el darrer partit que va acabar amb un altre escàndol arbitral per no ser l’excepció. Per contra, es cauen de la mateixa Dragutinovic, De Mul i Poulsen.


La llista completa la formen: Palop, De Santic, Daniel Alves, Hinkel, Boulahrouz, Mosquera, Escudé, Adriano, Martí, Renato, Maresca, Keita, Jesús Navas, Duda, Diego Capel, Kanouté, Koné y Kerzhakov.


Per problemes físics s’han quedat fora de la convocatòria Luis Fabiano, que no ha superat las molèsties que pateix i Fazio, degut als problemes que va patir amb l’encontre disputat amb el Sevilla Atlético.



El femení del RCD Espanyol i el FC Barcelona van empatar a dos gols (Lara) en l'encontre amistós que ahir va tenir lloc en el Camp de Salt de Pi a Esplugues amb motiu de la inauguració de la nova gespa artificial.


El RCD Espanyol B, disputa demà a les 20:30 a Sabadell, l'anada de la primera eliminatòria de la Copa Federació de Futbol, davant el CE Sabadell.

ÈXIT DE LA GPE MANIGUA A LES FESTES DE LA MERCÈ






Un cop més amb motiu de les festes de la Mercè, i dins de la XII Fira d’Entitats que es celebra a la Plaça Catalunya de Barcelona, la Gran Penya Espanyolista Manigua ha mantingut obert un estand els tres darrers dies, amb objecte de difondre el sentiment espanyolista i promocionar tot el que suposa aquesta ambaixada perica, de les més antigues del Club i donar a conèixer el seu futbol base, la història a través de fotografies, i en definitiva, contribuir a mantenir l’esperit perico en primera línia en dates tan significatives per la capital de Catalunya.

Ahir dilluns festa de la Mercè, han passat per l’estand el conseller Toni Alegre, i l’ex jugador del RCD Espanyol Antonio Jiménez Sistachs “Toni” qui va pertànyer al club blanc i blau en dues etapes i va ser trofeu Zamora defensant la nostra samarreta.
Entre la nombrosa gent que ha desfilat i ha visitat l’estand cal dir, que de polítics només el senyor Trias en dues ocasions s’ha dignat a fer-nos una visita i xerrar unes paraules amb la gent de la Manigua que allà ens trobàvem.

En mig d’un oceà de uniformitat futbolísticament parlant, aquest estand es una illa de sentiment i de resistència blanc i blava, de promoció de nostre club i d’una penya que manté futbol base ininterrompudament des de fa 32 anys.

Ambdós, representant al RCD Espanyol, primer van estar presents i van participar en la construcció d'una piràmide gegant de sabates amb motiu de la commemoració dels deu anys de la firma del Tractat d'Ottawa contra les mines anti–persones.




dilluns, 24 de setembre del 2007

VICTÒRIA DEL JUVENIL 2-0 DAVANT L'EUROPA

El juvenil del RCD Espanyol va tenir molts més problemes dels previstos per derrotar per dos a zero, al CE Europa. El gol de la tranquil·litat va arribar als instants finals del matx.

Fitxa Tècnica.
RCD Espanyol: Víctor, Ricarte (Oriol Sans, min.60), David, Víctor Ruiz, Dídac Vila, Albert Moñino, Macalou Guimba (Lucas Porcar, min.60), Carlos Ruíz, Guillem Creus ( Lluis Crous, min.80), Àlex i Marc Mas (Sergio, min.70).


CE Europa: Adri, Uri, Óscar, Navarro (Molina, min.51), Jonás, Edu, Josu (Mario, min,71), Carlos, Mora (Llombard, min.27), Saddik (Daniel, min.51)i David.


Àrbitre: Gustavo Rebollo López. Va amonestar a Saddik, (min.8), Navarro (min.10), Àlex (min.39), Carlos (min.58), Jonás (min.61) i Albert Moñino (min.68).


Gols: 1-0: Àlex (min.5); 2-0: Dídac Vila (min.92).Incidències: Uns 400 espectadors a la Ciutat Esportiva de Sant Adrià del Besós.

Més informació: rcd espanyol.com

CLASSIFICACIÓ DIVISIÓ D'HONOR JUVENIL GRUP TERCER

DIV. D'HONOR JUVENIL PJPTS PG PE PP GFGC
1 REAL ZARAGOZA 3930083
2 GIRONA FC3930061
3 SAN FRANCISCO37210 52
4 RCD ESPANYOL3721041
5 CF BADALONA3620141
6 CD AMISTAD3620154
7 SD LA SALLE3620156
8 REAL MALLORCA3411164
9 UE CORNELLÀ3411144
10 UE EUROPA3310223
11 UE LLEIDA3310226
12 BALSAS PICARRAL3101213
13 CE MATARÓ3101213
14 CD FERRIOLENSE3101214
15 UE SANT ANDREU3101237
16 STADIUM CASABLANCA3000305

GRAN PARTIT DEL JUVENIL "B" (6-0)






El juvenil B, en un gran encontre, va derrotat ahir matí al CE L’Hospitalet, equip que la passada temporada militava a la Divisió d’Honor, per 6-0 en un partit en el que el poc públic assistent s’ho ha passat d’allò més bé, no només amb els gols si no amb el bon joc i els gran detalls tècnics que han ofert els jugadors i principalment el jugador romanès debutant.

Avui debutaven en partit oficial tant el porter com el migcentre de nacionalitat romanesa. El conjunt de Josep Clotet, que va començar la lliga perdent a Castelldefels ha fet un encontre molt complert, presentant les seves credencials cara al títol de lliga que tindrà com a rival un any més al Barça que ha començat molt fort guanyant ambdós encontres.

RCD Espanyol ha format amb: Dinu; Pere Martínez, Albert Mozó, Angél, Vega, Juli Serrano, Adrià Tomeu, Max, Chuli, Oscar Sielva i Dani Nieto.
A la segona part, Álvaro, Borja Criado, Jordi Roig i Quique Amador.


Els gols pericos han estat marcats per Tomeu, Chuli, Oscar Sielva en dues ocasions, Ángel de penal, Dani Nieto.
El col·legiat ha estat David Medie Jiménez de la territorial catalana.

CLASSIFICACIÓ JUVENIL LLIGA NACIONAL GRUP 7è.


CLASSIFICACIÓ PJPTS PG PE PP GFGC
1 FC BARCELONA "B"26200150
2 UD AT. GRAMENET2620061
3 TERRASSA FC2411062
4 UE CASTELLDEFELS2411053
5 UE SANT ANDREU "B"2411020
6 RCD ESPANYOL "B"2310173
7 DAMM CF "B"2310142
8 GIRONA CF "B"2310133
9 CE EUROPA "B"2310133
10 F. SANCHEZ LLIBRE2310122
11 CF REUS DEPORTIU2310134
12 C. MERCANTIL2310136
13 CE L'HOSPITALET2310126
14 CE MANRESA2101134
15 UE CORNELLÀ "B"2101126
16 AT. HORTA2101108
17 EC GRANOLLERS2000214
18 C.GIMNÀSTIC 20002010


.

BON EMPAT DEL B, A ORIOLA. (2-2)

Fitxa tècnica
Orihuela CF: Felip, Oscar Alvarez, Martín Tártara, Kiko Ratón, Cases (Juanjo Martínez, min.66), Juanjo, Carlos Pérez, Amantegui, Verza, López (Juanma Cruz, min.58) i Iván Espadas (Diego Ribera, min.79).

Espanyol B: Kiko, Toni Lao, Oscar Reyes, Dídac, Gerard (Juanjo, min.46), Tito, Zamora, Márquez (Juanma, min.46), Sito (Pedraza, min.77), Jordi Gómez i Palanca.

Àrbitre: Arcediano Monescillo. Ha amonestat als locals Oscar Alvarez, Carlos Pérez, Amantegui i Kiko Ratón, que ha estat expulsat per doble amonestació, i als visitants Dídac y Márquez.

Gols: 1-0, Kiko Ratón (min.22); 2-0, Kiko Ratón (min.34). 2-1, Juanma, de pen. (min.55); 2-2, Dídac (min.75).

Incidències: Uns 2.500 espectadors han presenciat el partit a Los Arcos.

Dades: rcd espanyol.com

CLASSIFICACIÓ SEGONA DIVISIÓ B, GRUP 3er.

CLASSIFICACIÓ PJ PTS PG PE PPGF GC
1 ALICANTE CF51341094
2 CD BENIDORM 51132073
3 UE LLEIDA51031165
4 GIRONA FC5822173
5 TERRASSA FC 5822196
6 CF GAVÀ5822163
7 UD At.GRAMANET5822176
8 BADALONA CF5822166
9 CE SABADELL5721299
10 VILLARREAL CF "B"5721266
11 CE L'HOSPITALET5721244
12 ORIHUELA CF5613155
13 RCD ESPANYOL B 5613167
14 BADALONA CF5620367
15 IBIZA-EIVISSA 5613168
16 CD ALCOYANO5411345
17 ONTINYENT CF5411368
18 M. CASTELLDEFELS5310448
19 LEVANTE UD "B"5201258
20 CD DENIA5202328

EL FEMENÍ B S'IMPOSA PER 5-0 AL TORTOSA- EBRE















Molt bona primera part del RCD Espanyol femení B, en la que va resolgué l’encontre i va aconseguir sumar la segona victòria en el que portem de campionat.

Inici trepidant
Ja al primer minut el conjunt de Titi Camúñez es va avançar al marcador gràcies a un gol de Carol, que va superar amb un tret ras la sortida de Rosana, sense que pogués evitar una defensora que la pilota acabés entrant dins la porteria. El Tortosa ja s’havia pogut estrenar en el marcador gràcies a un discutit penal (pot ser més fora que dins de l’àrea) que Lilo no va saber transformar, parant Elvira Serra.

Després dels primers compassos trepidants, el joc s’estabilitza fins que passats els vint minuts, l’Espanyol torna a la càrrega; Rosana ha d’anticipar-se a Corredera, rebutjant amb el peu abans que aquesta arribi a una pilota amb molt de perill.
Carol, se’n va per velocitat trencant la defensa tortosina i davant Rosana, la intenta superar driblant-la però aquesta reacciona molt bé i evita un gol pràcticament cantat.

Marta fa el segon i marca el camí cap a la golejada
Altre vegada l’Espanyol supera per velocitat la defensa del conjunt visitant i en aquest cop és Marta Corredera qui es marxa tota sola, i no perdona davant Rosana, establint el dos a zero que encarrilava el triomf del filial perico.

Carol es refaria de l’errada anterior i aquesta vegada amb una bona definició, després de controlar la pilota, i davant la sortida de la portera visitant, de perfecta vaselina deixa l’encontre vist per a sentència. Mancava gairebé dos terços de partit però ja només era qüestió de saber quin seria el nombre de gols que es veurien.

La mateixa Carol, instants després, després de rebre una bona passada de Meritxell, d’un bon xut bat a Rosana.

Una única ocasió per part tortosina
Benages assisteix a Joana, qui remata davant Elvira obligant a la portera local a lluir-se en una molt bona intervenció.

Les dues darreres jornades tindran com a protagonista a Ylenia, que remata creuat després d’una passada de Carol, i Rosana aquest cop es llueix evitant el gol, i ja en les acaballes del primer temps, la pròpia Ylenia aconsegueix el cinquè i definitiu gol després d’una formidable acció de Marta Corredera per banda dreta que cedeix el passi de la mort a la número onze perica que estableix el resultat definitiu en que acabaria l’encontre.

La segona part, ja ens la podíem estalviar
Les noves dimensions del camp tres fa que sigui molt difícil a un equip visitant tancar-se, afavoreix la millor classe i velocitat de nostres jugadores però a l’hora també es un handicap per aguantar el desgast que suposa un alt ritme de joc durant tot l’encontre. A part, el poc caliu existent ara debut a les distàncies entre el públic i el terreny de joc, i un resultat ja contundent com el que reflectia el marcador, afavoreix que la segona part fos cada cop a menys, amb escassetat de jugades dignes de menció i molt ensopit.

Tan sol una gran parada de Rosana després d’una jugada per la dreta de Kenti amb el xut d’aquesta, altre jugada de Kenti superant per velocitat a Gis, i el remat de Carol es marxa fora, i altre jugada amb idèntiques protagonistes i amb la mateixa resolució.
Per part tortosina, un remat de Joana fora, massa creuat. Els tècnics van aprofitar per fer canvis durant aquest període i poc més en un segon temps que ja hi sobrava donat el marcador existent.

Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol B: Elvira; Reche, Malena, Nerea, Kenti, Elena, Marta Corredera, Helena Roig, Carol, Meritxell, i Ylenia.
(Substitucions: Brenda, Olguita, Lara, Lorente per Meritxell, Ylenia, Nerea i Kenti.)
CFF Tortosa –Ebre: Rosana; Silvia, Tipeta, Lorena, Gis, Alba, Cupi, Joana, Benages, Carla i Lilo.
(Substitucions: Judith, Angels, Marta, Alicia.)

Àrbitre: Eduardo Pascual Oliva, del col·legi català.

Gols: 1-0 Carol, 2-0 Marta Corredera, 3-0 Carol, 4-0 Carol, 5-0 Ylenia.

Incidències:
Partit disputat en un horari no habitual, a les dotze del migdia del dissabte, davant poc públic. Entre els assistents al matx, el conseller Joan Collet amb la seva família.


CLASSIFICACIÓ PRIMERA NACIONAL FEMENINA GRUP 3er.

CLASSIFICACIÓ PJPTS PG PE PP GFGC
1 FC BARCELONA412400152
2 CE EUROPA412400167
3 CE SANT GABRIEL49301134
4 GIRONA FC493011311
5 COLLERENSE47211125
6 PENYA BLANC BLAVA R.47211118
7 RCD ESPANYOL B46202179
8 CFF TORTOSA-EBRE462021310
9 UE LLEIDA462021314
10 UE L'ESTARTIT B46202811
11 AA.VV.SON COTONER41013312
12 UE BREDA41013316
13 CD BANYOLES 40004618
14 UE RUBÍ40004420





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M