dimecres, 26 de setembre del 2007

TRIOMF AGÒNIC, I TAMBÉ HISTÒRIC DEL RCD ESPANYOL

foto d'arxiu.
Ángel Martínez, marca el primer gol a la màxima categoria. (Aquí el veiem en un partit davant el Benidorm, la passada temporada a Sadrià) . Com a producte de la pedrera espanyolista, ens alegrem per el seu gran gol i el triomf d'un Espanyol necessitat de tranquil·litat.


Campanada en el Pizjúan (2-3).

El RCD Espanyol capaç del millor i del pitjor ha fet honor a la seva ben guanyada fama, guanyant (i donant la gran sorpresa de la jornada) al Sevilla FC, (actual numero 1 en el rànquing mundial) després d’haver posat dels nervis a tots els espanyolistes que hem patit escoltant el partit per les cadenes de radio ja que a darrera hora i en contra del anunciat, el partit no ha estat ofert en cap modalitat; ni en obert ni en format de pagament.

Un Espanyol que el problema el té més, al mig i enrera, que a davant
En contra del que s’ha vingut dient tota la pretemporada i els primers partits, on l’Espanyol té de veritat el problema es en defensa i en un mig del camp totalment descompensat i amb una fragilitat que evidència una inseguretat total. Davant, els Riera, Luis i fins i tot el capità Raul Tamudo si no van sobrats al menys donen la talla.

El conjunt d’ Ernesto Valverde ha tornat a mostrar les seves debilitats, la manca de confiança en sí mateix, i una falta total de maduresa futbolística al tornar-se a deixar empatar amb un resultat favorable de 0-2 que ha posat molt complicat l’encontre; avui ha sortit bé, però l’Espanyol pateix molt en certs moments del joc, en que l’equip perd el rumb i es nota a faltar un lideratge en el mig del camp que sàpiga controlar un partit i el ritme quan el resultat es ja gairebé sentenciat, a fi d’evitar situacions com les que avui s’han tornat a repetir.

Dir que l’encontre ha començat amb un joc molt dolent per ambdós equips, que el rus Kersakhov no ha tingut el dia, errant una ocasió molt clara, quan després de rebre una passada en profunditat de Maresca ha trencat l’eix de la defensa marxant-se per velocitat i al encarar a Kameni que ha fet un gran partit, ha rematat tan malament com ha sabut, xutant fora desviat a l’esquerra del camerunès.

Renato ha rematat d’esquenes amb una xilena a centre del lateral Alves, que no ha tingut més conseqüències.

Primer gol d’Àngel
Pilota pentinada per Luis, cau morta a la frontal de l’àrea de càstig del conjunt local, i el mig centre Àngel, engalta una volea que es cola per l’esquerra de Palop, aconseguint un gran gol que dona avantatge al conjunt avui de rosa i negre.

En els darrers minuts del primer temps ja comença a donar senyals del que ens esperarà a la segona part. Un Espanyol nerviós en defensa, una parella de centrals acusant la situació i patint en el lateral davant Alves i Navas.

El Sevilla surt molt fort
Kerzhakov de nou perdona la vida al Espanyol; llançament de falta, remat de Escudé de cap amb camí de gol, Kameni es llueix rebutjant com pot amb molts reflexes, però la pilota cau molt a prop del pal dret on es troba el rus, tot sol, e incomprensiblement a un metre de la porteria envia la pilota als núvols de la capital andalusa.

El conjunt local intensifica el seu domini; de nou, Kerzhokov remata, aquest cop de cap a una centrada de Navas (tot un incordi per la integritat defensiva perica) i Kameni atura molt segur.

L’Espanyol augmenta l’avantatge amb un segon gol
En canvi és l'equip català qui treurà profit d'un atac després d'un llarg desplaçament a banda esquerra on Riera (el millor de l’Espanyol junt amb Kameni) controla, fa jugada arribant a la línia de fons, i centra per que entrant de darrera Luis García al primer pal connecti amb l’esfèrica batent a Palop, de remat ajustat al pal dret.

Ens tornàvem a trobar amb idèntica situació que al Ruíz de Lopera, però aquest cop davant un perillós Sevilla, que robatoris a part en el Camp Nou, segueix sent un dels millors equips d’Europa i la qüestió era saber fins on s’havia après de les errades del passat.

Torna els nervis, la descomposició de l’equip i es veu venir el desastre...
I no podia ser de pitjor manera... Amb un gol en pròpia porta, en una acció desafortunada en que un centre de Navas per la dreta (superant un cop més a Chica) es rebutjat amb el peu per Jarque amb tanta desgràcia que s’introdueix la pilota en la seva pròpia porteria.

L’equip no obstant, ja feia estona que no anava molt fi. Valverde ho ha volgut arreglar donant entrada a Lola en lloc d’un Jònatas que ha entrat molt poc en joc, i avançant a Ángel. Però tot ha estat infructuós per que altre vegada se n’ha anat a norris quan una centrada per l’esquerra del jugador que ha ingressat al terreny de joc en el segon temps, Capel, ha estat rematada per Kone de cap, fent vistes Kameni, i davant la passivitat dels defensors molt poc llestos en la jugada.

El Sevilla a la càrrega. Als parapets, que disparen amb artilleria pesada !
El Sevilla que ja havia fet sortir inclòs a Kanoute, amb el gol de l’empat i la pressió de la seva afició es llença encara més si cal, a l’atac total, davant un Espanyol totalment enfonsat anímicament per la manera en que s’ha desenvolupat el partit.

Kerzhakov de volea en la frontal, obliga de nou al camerunès a lluir-se aturant la pilota junt al pal dret. El mateix jugador, remata de cap per sobre el travesser altre centre perillós de Navas. Els nervis van en augment i es produeix una situació embolicada després d’una jugada de nou per la dreta en la que Chica es desbordat, i la centrada al àrea petita es rebutjada fins a tres cops per defensors pericos que son incapaços de treure’s del damunt la bola.

Altre centre de Navas, es passeja per tot l’àrea petita, davant la desesperació dels sevillans que veuen com es resisteix a entrar la pilota. Un cop més, Navas guanya línia de fons i la seva centrada es rematada per Kanoute sortint un pel desviada pel pal dret.

Molt perillosa una passada en profunditat a Kanoute que obliga a Kameni a anticipar-se traient-li la pilota quan ja es disposava a rematar.

La venjança la serveix Tamudo
En mig del continuat atac sevillà, Tamudo avança, arriba a les immediacions de l’àrea de càstig, cedeix a Ángel, i aquest li torna de primera a mitja alçada superant als dos homes que tanquen la cobertura andalusa, i Raul Tamudo, fa un precís control, i davant Palop, remata amb una gran definició, assolint el tercer i aquesta vegada sí, definitiu gol del triomf del RCD Espanyol al Sánchez Pizjuan. Al primer intent, ja ha havia arribat la venjança esportiva de Glasgow.

També s’ha de dir, que en els minuts que restaven, tot i una errada de Kameni, l’Espanyol ha sabut gestionar bé sense passar més angunies que les pròpies d’un resultat curt, en feu del millor equip del mon, amb el cronòmetre indicant l’esgotament dels darrers instants.
En tot, s’ha de dir que encara li falta molt a aquest equip, però el principal potser ja s’ha assolit avui, recuperar la confiança en si mateixos, i esperar que l’equip guanyi quelcom més en agressivitat i en mantenir la tensió i el control de la situació sigui quin sigui el resultat. Per que no ho oblidem, avui al Pizjúan jugaven el campió i el sots-campió d’Europa de la Copa de la UEFA, i no pas un equip de juvenils. Es per això que certes actituds, i certs detalls no poden permetre’s en jugadors que han demostrat a tots la seva vàlua i la seva qualitat.

Fitxa Tècnica:
Sevilla FC: Palop, Maresca, Dani Alves, Duda, Adriano, J. Navas, Renato, Escudé, Mosquera, Kerzhakov i Keita
Sustitucions: Diego Capel i Kone per Duda i Mosquera al minut 46, i Kanoute per Adriano al m. 60.

RCD Espanyol: Kameni, Lacruz, Jarque, Torrejón, Chica, Moisés, Ángel, Valdo, Riera, Jônatas i Luis García.
Substitucions: Lola per Jônatas m. 62, Tamudo per Valdo m. 75 i Zabaleta per Lacruz, m. 77.

Àrbitre
: Mejuto González. Ha mostrat targetes grogues a Riera (47’), Luis García (55’), J. Navas (61’), Zabaleta (84’) i Renato (89’).

Gols:
0-1 Ángel, m. 30, 0-2 Luis García, m. 54, 1-2 Jarque pp. M. 60, 2-2 Kone, m. 68 2-3 Tamudo, m. 88.

Incidències: Estadi Ramón Sánchez Pizjúan de Sevilla. Partit corresponent a la cinquena jornada del campionat de lliga en data avançada. En principi després de diverses informacions contradictòries i erràtiques en les que es assegurava que el matx seria televisat al final ni per la sexta ni per pay per View s’ha ofert l’encontre, dins la guerra que mantenen MediaPro i Audio Visual Sport.
Els jugadors del RCD Espanyol han dipositat un ram de flors en el lloc on va patir el primer desmai el jugador desaparegut Antonio Puerta en els prolegòmens del partit.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

HOLA EN JOSEP MARIA TENS MOLTA RAÒ, GUANYAR AQUEST PARTIT HA ESTAT MOLT IMPORTANT, EM RECORDO AQUEST DIUMENGE QUAN PARLAVEN AMB LA NOSTRA PENYA EL LLANTO, TOTS MENYS NOSALTRES CREIEN QUE PERDERIEM AHIR, NOSALTRES VAM DIR QUE GUANYARIEM I HEM GUANYAT, AIXÒ COM T`HO DIUS ÉS UNA PETITA VENGANÇA PER LA COPA DE LA UEFA, ARA ESPEREM QUE L'EQUIP NO S' ADORMI I QUE CONTINUI GUANYANT PARTITS, TAMBÉ ÉS MOLT IMPORTANT QUE GENT DE LA PEDRERA DE L'ESPANYOL AGAFI CONFIANÇA I MARQUI GOLS COM L'ÀNGEL, I QUE ELS ÍDOLS DE L'AFICIÓ TORNIN A TRIOMFAR COM R. TAMUDO I QUE EL L. GARCIA CONTINUI TAMBÉ MARCANT,AQUEST ANY JA PORTA 3, ÉS EL NOSTRE MÀXIM GOLEJADOR.

Albert ha dit...

Quina gran nit. Jo escoltant el partit per la ràdio vaig envejar tenir un estadi com el del Sevilla. Com apretava la gent! A Cornellà serem imbatibles. Visca l'Espanyol!




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M