dissabte, 29 de setembre del 2007

ESPANYOL-DEPOR, DIUMENGE 17:00H.

Espanyol i Deportivo s’enfronten a l’Olímpic amb els darrers resultats negatius com a fons; el 1-3 de la temporada anterior i l’1-2 que va col·locar a la vora del descens fa dues temporades, avisen que no serà gens fàcil l’encontre que començarà a les 17:00 h. amb l’arbitratge de Luis Medina Cantalejo i a més, el Depor encara no ha guanyat cap encontre a domicili (uf, perill...!).

En la història del campionat de lliga a la màxima categoria, Espanyol i Depor s’han enfrontat 34 ocasions amb l’Espanyol com a local, donant-se 21 triomfs pericos, 7 victòries visitants i 6 empats. 75 gols espanyolistes i 35 gallecs es el balanç golejador d’aquest enfrontament.

La primera victòria gallega va ser en el primer cop en que es van veure les cares, a la jornada setze de la temporada 1941/42 en que els de Riazor van guanyar 1-2. Ja no ho van fer més fins 19 encontres més (16-2-0), quan la temporada 1991/92 van guanyar per 0-3, amb Sabaté a la banqueta de Sarrià, i amb un equip format per: Biurrun, Eloy, Ablanedo I, Mino, Angel Luis, Albesa, Ezequiel, Vilchez, Escaich, Lluis i a la segona part, Wutke i Alfarito Moreno... Sense comentaris !


El primer triomf perico va ser en la jornada 23 de la temporada 1943/44 per un contundent 7-0. Aquella data, l’Espanyol va formar amb: Martorell, Carnicero, Mariscal, Cardus II, Fábregas, Schild, Juncosa, Vidal, Jorge, Diego, Viela. Els gols els van aconseguir Jorge en quatre ocasions, Juncosa en dos, i Viela.

La temporada 1952/53 amb Escopelli, es va tornar a repetir el mateix guarisme per el que respecta als pericos; en aquella ocasió el 7-1 final deixava ben clar el potencial espanyolista. Domingo; Argiles, Parra, Cata; Tejedor, Artigas; Cruellas, Marcet, Mauri, Piquin i Arcas va ser l’onze i Arcas en tres ocasions, Cruellas en dos, Mauri i Marcet els golejadors.

El tercer resultat més contundent va ser la temporada 1968/69 en la que l’equip dels dofins va guanyar per 4-0, formant amb Romero; Osorio, Mingorance, Granero; Lico, Glaria; Vall, Rodilla, Re, Martinez V., i José Maria. Els gols aconseguits per Rodilla en dos ocasions, Vall i Martinez.
Ernesto Valverde ha convocat als següents homes per enfrontar-se a l'equip de Miguel Ángel Lotina: Lafuente, Kameni, Chica, Torrejón, Jarque, Zabaleta, Clemente, Lacruz, Moisés, Lola, Àngel, Jônatas, Coro, Valdo, Riera, Moha, Luis García, Jonathan i Tamudo.

El RCD Espanyol celebrarà en aquest partit el dia de Mèxic, motiu per el que es preveu assisteixi una bona representació de públic de la nació hispanoamericana.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M