dissabte, 27 de gener del 2007

L'INFORTUNI IMPEDEIX EL TRIOMF DEL FEMENÍ

L’Espanyol ha merescut més que aquest empat que el deixa a quatre punts més el gol- average amb el conjunt basc, favorable a aquests.

No han fet un gran partit el conjunt espanyolista, en part per la pressió i la manera de jugar d’un Athletic molt conservador que sols ha obert línies quan s’ha vist per sota el marcador.

Jugada polèmica ha estat, una caiguda d’Adriana, en una pilota llarga i que amb el contacte amb Ainhoa, ha acabat amb la davantera perica a la gespa. Oliva no ha assenyalat rés davant las protestes dels seguidors espanyolistes. En el primer quart d’hora poc digne de menció. Molta lluita al mig del camp, una centrada de Sara, rebutjada a còrner, un xut d’Elixabet molt desviat en el llançament d’una molt perillosa falta a la porteria de Cristina.

Al minut 26, Raquel Cabezón llença molt bé una falta, i Ainhoa es llueix rebutjant l’esfèrica. Al minut 34, una de les jugades desafortunades del conjunt de Santy Fernández; fins a quatre xuts de les periques (Raquel amb el punt de mira desviat, per dues vegades s’estavella als peus de les defensores) i els posteriors intents en la mateixa jugada acaben sempre rebotant al “mur” basc. Orueta treu una pilota quan ja superava a Ainhoa el remat d’Adriana.

La segona part l’Espanyol gaudiria de varies jugades molt clares. La primera una pilota en que Adriana ho té tot a favor davant la mitja sortida de la meta visitant, però la crack perica avui no ha tingut el dia, i el seu remat se’n va fora, a l’esquerra de la porteria bilbaïna. Marta Torrejón de cap, es a punt de marcar al rematar un servei de cantonada de Raquel, però el seu remat surt un pel massa alt.

I al 61, una perfecta centrada de Raquel Cabezón, es rematada de cap per Carol, i aconsegueix fer pujar al marcador el primer gol del partit.
Semblava que tot es posava de cara, malgrat que el conjunt basc obria línies en busca de l’empat, cosa que afavoria les sortides al contracop del conjunt blanc i blau.


El primer ensurt en una pilota morta dins l’àrea blanc i blava, amb un embolic que ni defenses ni davanteres encerten a fer-se amb l’esfèrica, després de rebots i rebuigs, l’Espanyol acaba treien el perill.

Sara deixa el seu lloc per Marta Cubí. El Athletic intenta empatar sense gaire convicció i en un contraco, una pilota llarga agafa a la defensa visitant a contra peu, i Adriana sola davant Ainhoa fora de lloc de la porteria, en comptes de rematar, intenta parar la pilota, buscar amb més precisió el remat, i connectar un fort xut que es marxa fora, a la dreta de la porteria, quan ho tenia tot a favor per sentenciar el partit.

I llavors em vist la cara més cruel del futbol. D’un més que possible 2-0 a la següent jugada em passat a l’empat que seria ja, el resultat definitiu. Una falta a prop de la cantonada dreta del atac basc, pengen la pilota, i a Cristina se l’hi escapa malauradament la pilota i tot hi haver tres defensores, Eba més llesta i amb més sort acaba aprofitant-se per empatar el partit amb una jugada desgraciada.

L’Espanyol ha continuat (tot i el cop dur rebut) intentant fer-se amb el partit, i després d’una gran jugada de tot l’atac perico i que mereixia molta més sort, Noemí llença des de la frontal un gran tret que obliga a Ainhoa a fer la parada del partit, rebutjant la pilota a còrner. Aquest es llença i altre cop, remats i rebuigs amb l’intent d’Ane que es a punt de pogué marcar però la defensa visitant molt encertada (s’ha de reconèixer) ho ha evitat.

Un Espanyol que ho ha intentat, ha tingut mala sort i aquesta vegada no ha estat un tòpic, tot i que el conjunt basc que ha vingut a defensar-se, a emportar-se un punt i gràcies i que finalment ho ha aconseguit.

Malgrat que aquest resultat deixa molt bé encarada la Superlliga per el conjunt basc (a expenses del recurs del Puebla al CSDD) encara resta molta lliga, encara son molts els partits que s’han de superar tant elles com les periques, i per tant rés s’ha perdut encara. Continuar lluitant per que la temporada passada a falta de cinc partits el conjunt del Híspalis li treia cinc punts a les periques. Just la mateixa diferència. Ànims per les noies, que encara tot es possible. No s’ha guanyat, però tampoc s’ha perdut, que això si hagués sigut irreversible.

FITXA TÈCNICA;
RCD Espanyol: Cristina, Ane, Aida, Marta Torrejón, Míriam, Lara, Noemí, Carol, Raquel Cabezón, Adriana, Sara Serna (Marta Cubí m. 73) (Resta de la banqueta: Dolors, Erika –ps-, Laura Falcés, Natalia Arroyo, Chola, Laura Queraltó)

Athletic Club Bilboko: Ainhoa Tirapu; Uriagereka, Vanesa, Marta Moreno, Itbi, Iztiar Gurrutxaga, Orueta, Gurutze (Irune Murua 81’), Elixabet Ibarra, Eba Ferreira, Erika Vázquez. (Resta de la banqueta; Leire Zabala, Andare –ps-, Ane Zarate, Lorena, Basualdo, Jessica)

Gols; 1-0 Carol (61’) , 1-1 Eba (71’)

Àrbitre: Sr. Oliva Bueno, amb Rodríguez i Barreda com assistents. Targeta groga a Vanessa.

Incidències; Partit disputat amb les cameres del Canal 33 en el camp principal de les instal·lacions de la Ciutat Esportiva de Sant Adrià. Presència de consellers del RCD Espanyol, i del seu President, Dani Sánchez Llibre
.


FOTO: josep maria

divendres, 26 de gener del 2007

A trencar les estadístiques en aquest enfrontament.

El conjunt d’Ernesto Valverde, visitarà el Nou Estadi de Tarragona, amb la intenció de no repetir errades passades, que sempre es produeixen davant els equips que ocupen l’última posició. A més el partit de la primera volta a Montjuïc, és present encara en la memòria de tots i les seves conseqüències es van deixar notar durant molt de temps dins l’equip i l’entorn.

A més, totes les vegades que el Nàstic ha estat en la primera divisió del futbol espanyol, els duels entre tarragonins i periquitos han acabat amb victòries locals.

El primer d’ells va ser el 29-2-1948 (temporada 47/48) amb Nogués com a tècnic del RCD Espanyol i Espada (que també va ser-ho) com a entrenador del C.Gimnàstic de Tarragona. En aquella ocasió perdia l’Espanyol 1-0 amb gol de Talltavull. Per part del RCD Espanyol van jugar:

Trias, Casas, Mariscal, Veloy, Parra, Llimós, Sospedra, Rosendo Hernández, Calvo, Artigas, i Venys. Al Nàstic hi havia homes com Domingo Balmanya, Juan Babot, Talltavull, José Cobo...

La segona vegada, va ser la temporada següent: i el resultat encara pitjor,ja que el conjunt perico sucumbia per 4-1 un 14/11/1948, a la jornada desena del campionat, amb gols de Alsua (7 temporades al Madrid, per recalar a Tarragona.), Martín (8 temporades al Barça, abans de signar per el Nàstic) , Català, i Bravo (8 temporades també amb el conjunt culé)
Per part espanyolista van jugar: Trias, Teruel, Fábregas, Veloy, Parra, Llimós, Camer, Piquín, Calvo, R. Hernández, Diego.


La tercera i última vegada va tenir lloc el dia 30/10/1949 a la jornada 9 de la última temporada (49/50) que el conjunt tarragoní va estar en la màxima divisió. Amb gols de Gallardo, Taltavull, Roig, i de Mas per part espanyolista.
L’Espanyol dirigit per Patricio Caicedo, va formar amb: Valero, Veloy, Parra, Fàbregas, Celma, Artigas, Camer, Piquín, Mas, R. Hernández, Oramas, amb la substitució del meta Valero al m.87’ per Garrigós.

S’acabaven els enfrontaments entre ambdós conjunts amb un balanç de tres victòries locals per bàndol, fins arribar al matx de la primera volta d’aquesta temporada on tots sabem el que va succeir, i que fins ara desnivella la balança a favor del conjunt grana.


fotos d'arxiu: josep maria.

DOBLE ENFRONTAMENT ESPANYOL-HOSPI

Aquest cap de setmana tant l’Espanyol B com el Juvenil de Divisió d’Honor jugaran els seus respectius encontres davant el CE Hospitalet.

Un 7 de Juliol de 1957 naixia l’actual Hospitalet al fusionar-se tres equips molt representatius de la ciutat com eren el CD Santa Eulàlia (fundat el 1950), el CF Hércules (1953) i UD Hospitalet (fundat el 1909). El club riberenc va militar tres temporades a la Divisió de plata del futbol nacional, però en 1967 va perdre la categoria baixant a tercera i va començar un camí que el va portar a preferent i a regional durant deu anys. Després de recuperar els anys 80 la tercera, en 1982 va pujar a Segona B.

Durant uns quants anys va ser filial del RCD Espanyol, i en les seves files van jugar jugadors com Cardona, Golobart, Solé, Forcadell, Robi, Mentxaca, Lardín (un partit, al menys que no hi havia lliga a primera).

3 temporades a Segona, 22 temporades a Segona B, 15 en Tercera, és l’historial en categories nacionals del conjunt riberenc.
Actualment va classificat en quarta posició amb 31 punts, set partits guanyats, deu empatats i tres – únicament – perduts.

La última alineació que va formar davant el FC Barcelona B, al que va guanyar per 3-1 va ser la següent;
Eduardo, Jornet, Medina, Edu, Casado, Endika, Hammouch (Hernández min.62), Cárcel, Asier (Giménez min.82), Felipe (Marculeta min.72)y Larios. Molta cura amb aquest davanter, Felipe, que va ser l’autor dels tres gols al filial blaugrana.

El partit tindrà lloc diumenge a les dotze a la Ciutat Esportiva de Sant Adrià.


Per la seva part, el Juvenil d’Oscar Perarnau, voldrà convertir en anècdota la derrota de la setmana passada davant el botxí del conjunt perico, el Real Mallorca, i tornar d’Hospitalet amb una victòria que certifiqui si no matemàticament, per que encara li resta unes sis victòries, si per que s’allunyin els fantasmes que es van pogué originar després de la derrota del diumenge, i posi ja la directa cap a la consecució del títol de lliga d’aquesta Divisió d’Honor Juvenil.

En front un Hospi molt necessitat de punts, ja que es troba a només dos punts dels llocs de descens. Ha perdut el doble de partits (12) del total que ha guanyat. Ha marcat 27 gols i en ha encaixat 44. Al partit d’anada, molt li va costar imposar-se el conjunt perico, ja que ho va fer per la mínima i a més es va produir la lesió de Juan Estudillo que encara no ha tornat als terrenys de joc.

En el seu camp, l’Hospi ha aconseguit bons resultats, però s’ha de tenir en compte que encara no ha jugat amb cap dels sis primers llevat del Girona, i precisament va perdre 0-2.



SADRIÀ 12:30 DISSABTE: NO HI FALTEU

Els enfrontaments amb l’Athletic Club a Sadrià han tingut de tot, emoció, incertesa al marcador, bon joc i un pronòstic sempre incert a priori.


La primera vegada que el conjunt basc va visitar les instal·lacions de Sadrià, va ser la temporada 2002-03 en un partit corresponent a la 7ena jornada de la Superlliga.

En aquella ocasió l’empat a un va ser el resultat, davant un equip que per primer cop jugava a la màxima competició i ja portava la directa cap a la consecució del títol, amb la lluita colze a colze amb el Llevant.

Les jugadores blanc i blaves que van disputar aquell partit van ser:
Vero; Ainhoa, Yoli, Susanna Sala, Ruth, Ainhoa Meléndez, Míriam, Raquel Cabezón, Noelia (Esther 52’), Goretti, Clara, (Sandra T. 77’) Gols: Raquel 1-0 (3’) 1-1 Itziar (34’)

El segon matx entre bilbaïnes i catalanes va tenir lloc a la 8èna jornada de la temporada 2003/04 un 9 de novembre de 2003. En aquella ocasió, la superioritat basca es va fer evident, malgrat que l’Espanyol fins l’últim instant va pogué guanyar l’encontre després d’una gran remuntada que es va tallar de soca-rel en el últim sospir quan Iraia, (la jugadora que va marxat aquest estiu a EE.UU.) va aconseguir el gol de la victòria visitant. Sobre la gespa sintètica del camp número tres de Sadrià ambdós conjunts van formar amb les següents jugadores:

Espanyol: Patri; Maria, Yoli, Miriam, Sandra, Mireia, Sara, Raquel, Marta Cubí, Goretti, Gemma Pacheco. ( Ruth Creix, Berta Carles, Clara Clofent)
Athletic; Uguzna, Uriageka, Itziar, Lexurri, Izibi, Iraia, Ibarra, Gurutze, Eba, Lorena, Irantzu (Capa, Zabala, Belén, Orueta)
Gols; 0-1 Eba 3’ 0-2 Eba 6’, 0-3 Gurutze 23’, 1-3 Sara 29’, 2-3 Mireia 42’, 3-3 Yoli 64’, 3-4 Gurutze 74’, 4-4 Goretti 83’, 4-5 Iraia 90’

El tercer enfrontament, ja amb l’actual tècnic Santy Fernández en la direcció del femení, va tenir lloc el 23-1-2005 a la jornada 16èna., i les taules al marcador, igualant i neutralitzant els dos avantatges visitants, van ser el resultat final del matx.

Espanyol; Cristina, Marisa, Mireia, Miriam, Marta Torrejón, Lara, Raquel, Laura, Goretti, Sara, Marta Cubí.
Athletic: Capa, Vanesa, Marta, Itziar, Tzibi, Iraia, Orueta, Zuriñe (Uriagenerena 80’), Irantzu, (Irune 85’), Erika, Lorente, (Gurutze 65’)
Gols; 0-1 Erika 1’ 1-1 Marta Cubí 50’, 1-2 Erika 65’, 2-2 Sara 68’

I per últim la temporada passada, la del “triplet”, a la jornada 14, primer partit de la segona volta, un Athletic que rendia visita a Sadrià amb el 1-4 de la jornada inaugural del campionat a Lezama, i que un 18/12/2005 sucumbia per fi amb els debuts d’ Olga Rodríguez, i Noemí Rubio (del CE Sabadell retirat) per 3-1.

En aquella històrica ocasió, l’encontre també era televisat per el Canal 33 de Televisió de Catalunya i es va jugar en idèntic escenari que demà; al camp principal de Sadrià.
Amb un començament desbordant als vint-i-tres minuts ja guanyaven per dos gols a zero.
Les noies que van formar en aquella alineació per la història blanc i blava, van ser:

Espanyol; Cristina, Ane, Olga Rodríguez, Míriam, Marta, Lara (Sara Quiles m.5’), Noemí, (Araceli), Carol, Marta Cubí, Adriana, Sara Serna.
Athletic; Uguzne, Marta M., Itziar, Gurutze, Iraia, Ane, Nerea, Erika, Amaia, Zuriñe, Elisabeth.
Gols; 1-0 Cubí 19’, 2-0 Carol 23’, 3-0 Sara 75’, 3-1 Irantzu 80’

De cara al partit de demà, l’Espanyol és pendent del estat en que es trobi Míriam Diéguez un dels puntals de l’equip, no sols en la faceta defensiva si no a l’hora de donar sortida des de darrera a la pilota i moure l’equip.

Per part del Athletic, Íñigo Juaristi, ha donat ja la llista de convocades per el partit, que son les següents; Ainhoa, Uriagereka, Vanessa, Leire Zabala, Marta Moreno, Itzi, Guru, Tzibi, Irune Murua, Jessi, Arrate Orueta, Ane Zarate, Eli Ibarra, Erika, Eba, Lorena, Andere y Maitane Basualdo.

El conjunt basc, molt sòlid en defensa, té com a líder del equip a Itziar Gurrutxaga jugadora de 29 anys que es la organitzadora del joc, al mig del camp. Molta cura també amb noies com Erika Vàzquez (24 anys, 46 gols en 57 encontres de lliga, i ¡ 9 gols ! en 8 partits de UEFA) i Eba (41 gols en 77 encontres de lliga i 3 en UEFA) o Gurutze (27 gols en 88 partits de lliga i 8 gols en 12 encontres de la UEFA Women´s Cup) , Elixabet Ibarra (més de 100 encontres i 42 gols) a la línia d’atac, i en defensa jugadores molt experimentades com Vanessa (més de 100 partits a la Superlliga) ,Tzibi o (Marta que ha jugat tots els minuts fins ara).

El Athletic ha disputat aquestes setmanes de parada de la Superlliga, dos encontres amistosos amb equips de inferior categoria. Amb el Zarautz victòria 0-7 de les bilbaïnes, i davant el Racing Reocín a Bermeo el 7 de Gener victòria 3-0.

La plantilla de Juaristi, es la següent:

*1 AINHOA Tirapu de Goñi “Sensi” (Iruñea, 4-7-84) 1,70m 65 kg.
22 MARIA Luke Astigarraga (fitxada de l’EIBAR) 6-6-86
25 ANDERE Legina García. (2ón equip) (Guetxo, 17-3-89)


*2 URIAGEREKA NEREA Madariaga (Mungia 24-3-83) 1,64m 59 kg.
*3 VANESSARodríguez Vega (Barakaldo, 29-11-79) 1,72m.68 kg.
*4 LEIRE ZABALA Vázquez (Barakaldo, 30-07-80) 1,70m.62 kg.
*5 MARTA MORENO Remírez (Iruñea, 18-12-82) 1,66m.57 kg.
*8 TZIBI, J.Aitziber Juaristi Caballero (Bilbao, 28-05-76) 1,63m.58 kg.
*14 Ane ZARATE Arana (Gernika, 28-08-83) 1,77m.63 kg.
*18 ZURIÑE Gil García de Azilu (Gasteiz, 20-02-87) 1,63m.58 kg.

*6 ITZIAR Gurrutxaga Bengoetxea (Elgoibar, 04-04-77) 1,63m.55 kg.
*11 ORUETA Arrate Orueta Olabarria (Bilbao, 08-08-84) 1,74m.65 kg.
12 Janire BEITIA Aransolo (Mundaka, 10-11-83) 1,65m.55 kg. (FILIAL)
*16 AMAIA OLABARRIETA Elordui (Lezama, 28-07-82) 1,67m.55 kg.
*21 LORENA Sánchez Muñoz (Barakaldo, 12-02-73) 1,69m.66 kg.
23 Maitane BASUALDO Abasolo, (Amurrio, 13-6-86) (la passada temporada al filial)


*7 GURUTZE Fernández Callejo (Urretxu, 04-05-79) 1,60m.53 kg.
*9 IRUNE MURUA Cuesta (Barakaldo, 23-04-86) 1,69m.62 kg.
*10 JESSICA Gómez Díaz (Bilbao, 05-12-84) 1,57m.53 kg.
*15 MAIDER Real Rodríguez (Zornotza, 23-06-84) 1,61m.54 kg. (Cedida fins a final temporada al Berrio-Otxoa.)
*17 ELIXABET IBARRA Rabancho (Azkoitia, 29-06-81) 1,61m.57 kg.
*19 ERIKA Vázquez Morales (Iruñea, 16-02-83) 1,65m.52 kg.
*20 EBA Ferreira Martínez (Barakaldo, 13-07-73) 1,66m.63 kg.

foto d'arxiu; josep maria

dijous, 25 de gener del 2007

ENTREVISTA AMB JORDI BRANSUELA.




A menys de quaranta hores per la disputa de l’encontre més important del que portem de temporada per el femení A, en el que es veurà les cares amb el líder de la categoria, el Atlhetic Club Bilboko, hem volgut fer-li unes preguntes als segon entrenador de l’equip, els senyor Jordi Bransuela, per veure com estan els ànims i la moral previ al gran partit que es viurà dissabte a les dotze i mitja a Sadrià, al camp principal i amb les cameres del Canal 33 en directe, aixecant acta del mateix.


Primer de tot, felicitats per el triomf a Torrejón, no sé si ho sabies, però ha sigut sempre un equip “gafe” (a excepció de l’any passat). ¿Com vas veure l’equip després de l’aturada?

Bueno el equipo sabía muy bien que el partido de Torrejón seria muy complicado y la verdad respondió de manera excelente, con grado muy alto de seriedad y mucha implicación durante todo el partido y eso nos hace estar muy satisfechos pues Torrejón es un campo difícil de ganar.


¿Com es troben les lesionades tant les tres ja que porten tant de temps com el cas de Míriam?.

Tanto Laura Queraltó como Chola ya están con el grupo les falta la dinámica de grupo y coger ritmo, a Olga le queda muy poco y en cuanto Miriam creo que llegara para el partido del sábado.

¿Que en penses, dels tres punts de més que apareixen en el haver d’un Athletic Club, sense guanyar-los en el camp de joc? ¿Creus que poden influir decisivament en la sort del campionat, i més tenint en compte la manera en que es va resoldre l’última Superlliga tan ajustadament?

Eso es un tema que tanto Puebla como Athletic saben lo que sucedió y nosotros acatamos lo que hay ahora que nos sacan 4 puntos y debemos atraparlas.

Aquestes setmanes, nostre rival, l’Athletic ha jugat diversos encontres amistosos. En canvi l’Espanyol ha seguit altre manera de preparar l’equip. ¿Arriba en bon moment, aquest partit? ¿Físicament es troba l’equip altre cop en un bon nivell, malgrat que això sigui una pregunta per el preparador físic, que em pots dir?

Sin duda nos llega en buen momento, hemos realizado una mini- pretemporada este mes y el trabajo esta siendo muy bueno, el equipo esta físicamente y mentalmente en condiciones.


Tot i que l’any passat ja es va jugar al camp de gespa natural, també per els mateixos motius televisius, ¿ Que em penseu, tant tu com Santy, i l’equip... afavoreix jugar en un camp gran i de gespa natural, o per contra esteu acostumats a jugar al camp 3er, de Sadrià?

Está claro que nos gusta mas el campo grande por nuestro juego que es vistoso y de mucha velocidad, yo creo que no debemos notar el jugar en uno u otro campo.

¿De veritat es tan superior el conjunt de Juaristi, o això encara pot donar moltes voltes, i més tenint en compte que les primeres jornades semblava que el Llevant arrasava i ara en canvi és tercer?


Es evidente que el Athletic de este año no tiene nada que ver con el del anterior año. Es un equipo muy equilibrado que tiene muchos recursos y que esta poniendo un ritmo muy fuerte en la competición, pero no hay que olvidarse que llevamos una jornada solo de la segunda vuelta y nosotros Levante y Sevilla estaremos ahí hasta el final.

I per últim, no et demanaré cap pronòstic, queda clar que s’ha de intentar guanyar de la manera legal que sigui, però si que si vols fer una crida als afeccionats, tens l’ocasió.

Animar al público a que venga a Sadrià a apoyar a las chicas ya que es muy importante el partido de cara a la temporada, sobretodo por que las jugadoras se sienten muy queridas por la afición perica y el grado de motivación se sube al presenciar unas gradas llenas de gente animando al equipo en un partido crucial y por que es unos de esos partidos que no te puedes perder si te gusta el fútbol.

Moltes gràcies i molta sort per aquest partit i per la resta del campionat.

Foto d'arxiu: josep maria. (Jordi Bransuela, amb les jugadores periques, en el moment agradable del triomf en el primer títol de la temporada. Tant de bo, escenes com aquestes es tornin a viure al femení perico)

VALVERDE RENOVAT PER DUES TEMPORADES

FOTO: rcd espanyol.com

Canvi de rumb en la política esportiva de Dani.

Valverde ha estat renovat per dues temporades.

Fins ara, des de que va accedir a la presidència del RCD Espanyol, mai cap entrenador s’havia renovat per més d’una temporada. Sota la premissa genèrica i comprovada per desgràcia en més d’una ocasió del “que avui es blanc, demà pot ser negre”, tots els tècnics signaven per una temporada, inclòs alguns eren fitxats a mitja temporada sols per acabar de la manera més digna, o per assolir miraculoses salvacions. Acabar l’any... tornar a començar de nou i a encetar altre projecte.

Aquesta decisió es un gir brusc a tota una línia esportiva durant aquestes temporades. La decisió és prenyada de un cert risc que a tothom no passarà per desapercebuda. No és el mateix una que dues temporades, i la idiosincràsia precisament d’aquesta entitat sempre exposada a tempestuosos esdeveniments ja no sols esportius si no també socials i de funcionament intern de la pròpia Sociedad Anònima Esportiva, és corre certs riscos molt perillosos.

Però també s’ha de dir que precisament aquesta inestabilitat a tots els àmbits és precisament el que haurà fet donar un cop d’efecte als dirigents de l’Entitat, per deixar-se ja d’una vegada d’especulacions, d’històries, i confiar d’una vegada per totes en un projecte donant-hi tota la confiança amb un tècnic que paradoxes de nostre club, va ser a un pas d’augmentar la nòmina de tècnics a indemnitzar per acomiadament.

Esperem que això faci recapitular els plantejaments que fins ara em patit aquest club, esportivament parlant, i les decisions tècniques es prenguin per les dues persones en aquests moments màximes responsables sense ingerències externes de ningú per molt poder que tingui en el club, i conjuntament es planifiqui amb calma però sense pauses la propera temporada per que ara la principal excusa d’altres anys ja no hi serà. És clarificat ja per tant l’horitzó a nivell tècnic per el futur del Espanyol que (així ho esperem) ha de conduir al nou estadi de Cornellà Prat.

ELS MÉS PETITS, I LES MÉS PETITES

CLASSIFICACIÓ BENJAMÍ PREFERENT GRUP 1er.

CLASSIFICACIÓ PJPTS PG PE PP GFGC
1 FC BARCELONA 15427019912
2 RCD. ESPANYOL 154013119815
3 UD AT.GRAMANET-M.153812216225
4 C. GIMNÀSTIC MANRESA 153411145527
5 CE. MANRESA 15278344029
6 C. MERCANTIL 15268254045
7 CF CUBELLES 14216353134
8 EC GRANOLLERS 15195462930
9 ESCOLA F. GAVÀ 14175272836
10 E.F SABADELL 15175282143
11 JÀBAC CA'N JOFRESA 151550102047
12 C. NATACIÓ TERRASSA14133472841
13 E.F. PRAT BLAUGRANA 15123391939
14 FP. E. TERRASSA FC.15123393055
15 MARTORELL ASSOC. ESPOR.15310141675
16 UE CASTELLBISBAL14202121477


CLASSIFICACIÓ BENJAMÍ PREFERENT GRUP 2ón.

CLASSIFICACIÓ PJPTS PG PE PP GFGC
1 GRANOLLERS EC. "B"·153511226330
2 UD AT.GRAMANET-M."B"153511225829
3 CD BLANES "A"153411136031
4 FP. SÁNCHEZ LLIBRE "A"15309336433
5 FC SANT CUGAT ESPORT "A" 15289154828
6 CE EUROPA "A" 15279064925
7 CF MARTORELLES "A"15268253734
8 FC BARCELONA "B"15217083938
9 Pª. BARCELON. SANT CELONI15206274749
10 RCD. ESPANYOL "B"14206264249
11 CF BADALONA "A" 15185373537
12 SANT GABRIEL "A"14165194046
13 CE LLIÇÀ DE MUNT "A" 151132102354
14 FP. CE JÚPITER"A"141031102454
15 FC PALAU SOLITÀ -PLEG."A"15620131675
16 CERDANYOLA MATARÓ "A"14512111851


CLASSIFICACIÓ BENJAMÍ C. 1ª DIVISIÓ GRUP 5è

CLASSIFICACIÓ PJPTS PG PE PP GFGC
1 UE SANT ANDREU "A"153812219219
2 ROCAFONDA C.F."A"153712125222
3 CD PREMIÀ "A"153210236326
4 CD PREMIÀ DE DALT "A"15299245527
5 RCD. ESPANYOL "C"15268256139
6 UE VILASSAR DE MAR "A" 15268256043
7 CD BLANES "B"14258154325
8 AC JUVENTUS "A"15258163136
9 UD. CIRERA "B"14217074131
10 MASNOU AT. "A"15215644036
11 VALLDEMIA MARISTES "A"15217085251
12 UD AT.GRAMANET-M."D"15206273544
13 CD. MASNOU "A"151341102941
14CF BADALONA "B"15822112356
15 CE. AREYNS DE MUNT "A"15310148131
16 CD MONOPOL "A"15000161574


CLASSIFICACIÓ PRE - BENJAMÍ

CLASSIFICACIÓ PJPTS PG PE PP GFGC
1 RCD. ESPANYOL124212001556
2 UAT.GRAMANET MILAN11289119018
3 CF BADALONA11279027212
4 SANT GABRIEL11217048328
5 VILA OLÍMPICA. C.E.11217046126
6 FP CE JÚPITER 11217046736
7 Pª .BARC. CINC COPES11196146636
8 CF. LLOREDA12196155935
9 U.E. SANTS11165155045
10 CE. Pª BARCEL. BARCINO12620101585
11 UNIFIC. BADALONA SUD1162091383
12 CD CARMELO11620923102
13 U.D. ALBINENSE-70113101011120
14 CE APA POBLE SEC1031096139


CLASSIFICACIÓ CADET FEMENÍ GRUP 1er.

CLASSIFICACIÓ PJPTS PG PE PP GFGC
1 FC BARCELONA1339130010616
2 RCD ESPANYOL133411118114
3 SANT CUGAT ESPORTS13237244130
4 CF REUS 200213195443835
5 CE EUROPA12195443333
6 FE AT. VILAFRANCA 13195442828
7 FF TORROELLA 13196163436
8 BASE OLERDOLA13175262635
9 CE SABADELL13144272224
10 VILANOVA I LA G.1293092058
11 UNIF. CIUTAT MERID.1241110450
12 CF AT. RIUDEPERES13411111084


CLASSIFICACIÓ INFANTIL GRUP 1er.

CLASSIFICACIÓ PJPTS PG PE PP GFGC
1 RCD ESPANYOL11289111085
2 SANT GABRIEL927900696
3 CE EUROPA1025811604
4 CF IGUALADA11248035318
5 ESC.ESP. GUINEUETA11186052932
6 FE AT. VILAFRANCA11124073241
7 FC SANTBOIÀ11103172164
8 CF VILANOVA I LA G. 1151281560
9 EFO 87, CF104118782
10 ESPARRAGUERA1131010890


CLASSIFICACIÓ INFANTIL GRUP 2ón.

CLASSIFICACIÓ PJPTS PG PE PP GFGC
1 RCD ESPANYOL "B"13341111806
2 CE SABADELL133311026911
3 MAURINA EGARA "C"13299222914
4 ENFAF11279025822
5 SANT CUGAT ESPORTS.12217052415
6 ESC. F. BARBERÀ AND.12216334147
7 MIRASOL BACÓ UNIÓN13144272335
8 CERDANYOLA DEL V."D"13134182951
9 MANRESA "A"12113271936
10 F. E. AT. VILAFRANCA13113281855
11 E F. BONAIRE1231011856
12 BELLAVISTA MILAN13101121767

dimecres, 24 de gener del 2007

AGENDA FUTBOL BASE I FEMENINS.


L’avançament del femení a dissabte, trastoca un pel els habituals horaris. Destacar que el juvenil B jugarà a les quatre de la tarda de dissabte i l’Infantil A, a les dotze del migdia. Per la seva banda el Cadet B jugarà diumenge abans de l’encontre del Espanyol B.

Dissabte 27 de Gener.
Sadrià
Femení A– Ath. Bilboko 12:30h
Juvenil B – Cornellà B 16:00h
Infantil A– Nàstic 12:00h
Aleví B – Girona 14:30h
Benjamí A – Cubelles C.F 15:30h
Benjamí B – Barcelona F.C 16:45h
Femení Cadet – Torroella F.F.18:00h.


Desplaçaments

L'Hospitalet – Juvenil A 18:00h Olímpic Feixa Llarga
Barri S. Creus – Cadet A 16:30h Annex Municipal Reus
EF Garrotxa– Infantil B 10:30h E.F. Garrotxa
Gimn. Manresa – Aleví A 12:00h Gimnàstic Parc
Badalona C.F – Benjamí C 10:30h Municipal Morera (Badalona)
P. B. Barcino – Pre Benjamí. 10.00h. Mpal. C/ Menorca (Sant Martí de Provençals, Bna.)

Diumenge 28 de Gener
Sadrià
Espanyol B – C.E. L'Hospitalet 12:00h
Cadet B – E F Garrotxa 10:00h
Infantil B Femení – CE Sabadell F. 9:30h.

Desplaçaments

Barcelona B – Femení B 12:30h C.E. Johan Gamper
EFO 87 (Esc.F.Olesa) – Infantil A Femení. 12.00 Mpal. Les Planes (Olessa de M.)
foto d'arxiu: josep maria

AMISTÓS DAVANT EL ACCRINGTON STANLEY 4:1












Un combinat de jugadors del primer equip i del filial s’han enfrontat avui en un amistós d’entrenament a les instal·lacions de la Ciutat Esportiva de Sant Adrià, al conjunt anglès del Accrington Stanley de la Legue Two (equivalent a la segona B espanyola).


El resultat ha estat de quatre gols a un, a favor dels espanyolistes.
Els homes que han sortit a la gespa del camp 1er, han estat en un principi del primer equip més la inclusió del jugador Àngel.
Alineació; Gorka sota pals, Ángel, Lacruz, Moha, David García, Ito, Fredson, Jônatas, Costa, Coro, Pandiani.
David i Costa han tornat després de les seves lesions.
Els gols assolits per Fredson, Jônatas, Moha, i Javi Márquez de penal. Els anglesos han escurçat diferències a les acaballes de l’encontre.
A la segona part els homes del filial han substituït als del primer equip, menys Ito, Costa, Fredson, Moha i Gorka que han estat substituïts al primer quart de la segona part.


FOTOS: josep maria.

COMENTARI


RENOVACIÓ DE VALVERDE

Sembla ser que molt aviat s’anunciarà la renovació del contracte que lliga a Ernesto Valverde amb el RCD Espanyol.

Molt han canviat les coses des de que semblava que tenia penjant l’espasa de Damòcles com a tècnic (s’ha de reconèixer que així va ser, encara que es vulgui negar) a la situació d’ara. Tinc que dir que des d’aquest mitjà modest, se li ha criticat i al mateix temps se l’ha defensat quan així els fets feien que els arguments es decantessin per una u altre opinió.

Valverde va arribar a l’Espanyol, a un equip traumatitzat tant a nivell d’equip com d’afecció. Les dues cares de l’equip, en una esquizofrènica cursa durant la temporada passada que va acabar bé, però que va tenir les dues cares aquella setmana d’abril amb la consecució del títol de Copa del Rei i al següent partit en mig de les celebracions, la crua realitat d’un equip que flirtejava massa amb el foc del descens, va cloure amb aquell final d’infart on va estar a punt de baixar per primer cop a la història el campió de copa de la mateixa temporada.

Això, unit al desastrós començament (idèntic al de la temporada passada), va fer que les llums d’alarma s’encenguessin potser massa d’hora...
Valverde li va costar molt... potser massa, trobar un equip base, deixar els invents i els canvis per la pre temporada, i posar fil a l’agulla el més ràpid possible, per evitar la imatge que va donar de trobar-se realment perdut amb un “material” que no sàvia com ni per a on agafar-ho.

Per sort, Valverde va mostrar-se molt més valent i de caràcter del que ens pensàvem molts. Aquell dia (era un dissabte i l’equip viatjava a Vila-Real )

http://sentimentperico.blogspot.com/2006/10/revoluci-valverde.html
que vaig publicar la llista de convocats i va deixar tota una col•lecció de “famosos” a Barcelona, i que vaig posar una foto d’ell portant dues pilotes, “Valverde amb dues pilotes” resumia el que necessitava en part aquesta plantilla. Autoritat, i un tècnic sense miraments a l’hora d’exigir a tots els professionals el màxim i al mateix temps un joc sense complexes (com el dia del Barça) i amb objectius més ambiciosos que els que ens tenen acostumats els ploraners tècnics que en tingut que patir moltes vegades.

La prova que quant equip i afecció es conjura per obtenir quelcom més que la simple marxa deambulant per les zones mig- baixes de la classificació (Copa del Rei, la temporada passada), o quan la situació es ja límit i no admet demora a l’hora de exigir-se el màxim, es llavors quan l’equip respon.

A més, Valverde ha sabut rectificar d’errades comeses al començament. Ha sabut donar-se compta com a pocs tècnics en aquest club, que no es millor qui ve de fora moltes vegades que el que ja tenim a casa. Inclòs quan en alguna ocasió es el propi entrenador qui havia portat per expressa recomanació el jugador en qüestió. De savis es rectificar i donar-se compta dels errors; I centrals en tenim per parar un tren... altres llocs potser no n’estaran tan de ben coberts per els nois de la pedrera, però al eix de la defensa si.

En la situació crítica del començament, quant la situació era pitjor inclòs que la temporada passada, i les més negres perspectives sobrevolaven Can Perico, amb una enquesta que des d’aquest mitja es va fer un diumenge a Sadrià, cridava l’atenció que un 60% dels enquestats eren contraris a la destitució del tècnic, i cercaven les responsabilitats a altres persones, i col•lectius dins la Institució. Al final, el poble sobirà moltes vegades té raó, malgrat que el nervis aflorin en les persones que porten les responsabilitats executives de l’ Entitat i estiguessin a punt d’augmentar la nòmina de tècnics destituïts en els darrers anys.

Naturalment el camí no ha estat cap passeig... en mig queden nits com la del Rayo, i la catarsis interna i col•lectiva que estem segurs es va produir amb tan desastrós i vergonyós en la forma, esdeveniment.

Per tant, “Txingurri” endavant, sense complexos, sense por, sense escoltar el que puguin dir els mitjans de comunicació (ni aquest ) i porta a terme les teves idees, rectificant quant vegis que es necessari les coses mal fetes, i amb ambició que potser és el que més fa falta en aquesta entitat.

I es clar, resta el tema de la durada del contracte. El mon del futbol aconsella sols una temporada. Pot ser dues donarien una estabilitat i un poder al tècnic en mig de tanta inestabilitat els darrers anys que seria necessari dins el imperi del “que avui es blanc, demà pot ser negre”, però ...



FOTO d'arxiu: josep maria (partit del segle, amb Pineda al fons)
foto:
libertad digital.com.

dimarts, 23 de gener del 2007

CLASSIFICACIONS FUTBOL BASE

CLASSIFICACIÓ SEGONA DIVISIÓ B. GRUP 3er.

CLASSIFICACIÓ 2ona. B.PJ PTS PG PE PPGF GC
1 TERRASSA204112532913
2 ALICANTE20341046 3020
3 HUESCA20329563120
4 L'HOSPITALET203171032216
5 VALENCIA MESTALLA20318751813
6 LLEIDA20307942416
7 ALCOYANO20298572620
8 SANT ANDREU20298572019
9 VILLAJOYOSA20298571822
10 BENIDORM20298572227
11 RCD ESPANYOL B 20277672724
12 BADALONA20266861814
13 LEVANTE B20266861316
14 ORIHUELA 20235 87 1720
15 UAT. GRAMANET20236591927
16 AT. OSASUNA B202055101826
17 ELDENSE20194791524
18 BARBASTRO201931071323
19 BARCELONA B20183981422
20 UE FIGUERES201846101426


CLASSIFICACIÓ LLIGA NACIONAL JUVENIL GRUP 7è.




CLASSIFICACIÓ PJPTS PG PE PP GFGC
1 FC BARCELONA B173712142613
2 RCD ESPANYOL B173310344427
3 GIMNÀSTIC173310343721
4 CE EUROPA17319443322
5 GRANOLLERS173110163729
6 MERCANTIL17278362723
7 LLEIDA17277641919
8 AT. GRAMANET17246652819
9 CORNELLÀ B17247372623
10 TERRASSA17247372226
11 BADALONA B17225752019
12 SANT ANDREU B17226472931
13 CASTELLDEFELS17225752326
14 DAMM B17184671521
15 MANRESA17185392635
16 JÀBAC CA'N JOFRESA17164491926
17 EF PRAT BLAUGRANA171125101133
18 JOSEP MARIA GENÉ17411151645


CLASSIFICACIÓ DIVISIÓ D'HONOR CADET


CLASSIFICACIÓ PJPTS PG PE PP GFGC
1 BARCELONA154515005811
2 RCD. ESPANYOL154214016911
3 CORNELLÀ15288432216
4 L'HOSPITALET15289152120
5 DAMM15267532821
6 TERRASSA15258162723
7 GRAMANET15247352112
8 BADALONA15217081925
9 GIRONA15205552326
10 BARRI S.CREUS15206271624
11 SANT ANDREU15165192030
12 FE FIGUERES15144292134
13 EF OSONA14144291328
14 UE LLEIDA14123391730
15 JÀBAC CAN JOFRESA14721121137
16 CUBELLES14202131018


CLASSIFICACIÓ CADET PREFERENT GRUP 2ón.


CLASSIFICACIÓ PJPTS PG PE PP GFGC
1 RCD ESPANYOL B153912305114
2 FP SANCHEZ LLIBRE153712123413
3 EUROPA15268254619
4 PB ANGUERA15237262028
5 SANT BABRIEL15227173030
6 GIRONA B15226451919
7 DAMM B14226442931
8 GRAMANET B15215642923
9 GRANOLLERS14215642723
10 MATARÓ25216362224
11 MANRESA15195462119
12 MASNOU15164471521
13 GIM. MANRESA15132761329
14 EF OSONA B151341102039
15 SANT ANDREU B15102491332
16 EF GARROTXA14512111944


CLASSIFICACIÓ DIVISIÓ D'HONOR INFANTIL


CLASSIFICACIÓ PJPTS PG PE PP GFGC
1 FC BARCELONA15451500623
2 RCD ESPANYOL15421401523
3 DAMM15288432814
4 GIRONA 15258162414
5 CORNELLÀ15247352122
6 EUROPA15236541211
7 MATARÓ15226451317
8 JÀBAC CA'N JOFRESA15216362428
9 GIMNÀSTIC15196181734
10 BADALONA15185371823
11 GRANOLLERS15175281423
12 GRAMENET15154471924
13 MANRESA15123391838
14 EF TÀRREGA15113210926
15 FE FIGUERES15112581235
16 SANT GABRIEL 15512121038


CLASSIFICACIÓ INFANTIL PREFERENT GRUP 2ón


CLASSIFICACIÓ PJPTS PG PE PP GFGC
1 RCD ESPANYOL B15431410457
2 L'HOSPITALET153611313011
3 RIUPRIMER15309334029
4 BLANES12257442116
5 VILASSAR DE MAR15257441813
6 EF GARROTXA15236542423
7 PREMIÀ15227172524
8 CORNELLÀ C15216362414
9 MANLLEU15205552025
10 GRANOLLERS B15185372725
11 TERRASSA B15163751418
12 FP EUROPA15154382126
13 AT BISBALENC15144291527
14 G. MERCANTIL B151132101632
15 JÚPITER15923101637
16 BARRI SANTES CREUS B1561311635


CLASSIFICACIÓ ALEVÍ DIVISIÓ D'HONOR


CLASSIFICACIÓ PJPTS PG PE PP GFGC
1 FC BARCELONA154314107611
2 RCD ESPANYOL14371211577
3 CORNELLÀ153310323518
4 GRAMANET15258162417
5 GIMNÀSTIC MANRESA15246631814
6 EUROPA15226452723
7 NÀSTIC15226451825
8 GRANOLLERS15194742520
9 L'HOSPITALET14195451011
10 LLEIDA15175282024
11 SANT ANDREU13174561318
12 DAMM15154472424
13 CAN'RULL R.T. 15154381333
14 RIUPRIMER15102491141
15 EF VALLS151031111146
16 MOLLERUSSA1520213858


CLASSIFICACIÓ ALEVÍ PREFERENT GRUP 2ón.


CLASSIFICACIÓ PJPTS PG PE PP GFGC
1 GIRONA153611313812
2 MANRESA15351122429
3 RCD ESPANYOL B153411134819
4 GRANOLLERS B153411134113
5 MERCANTIL153210234418
6 MATARÓ15299243322
7 TERRASSA15267533015
8 FE FIGUERES15237262823
9 FP SÁNCHEZ LLIBRE15195462224
10 EF GIRONÉS15185372734
11 EF SANT FELIU GUIXOLS15165192165
12 RUBÍ151132101341
13 ESCOLA PIA OLOT151031111838
14 SANT GABRIEL B15721121638
15 FARNERS15721121240
16 PB COLLBLANC SANTS 1561311426



S E N T I M E N T P E R I C O . C O M