dissabte, 27 de gener del 2007

L'INFORTUNI IMPEDEIX EL TRIOMF DEL FEMENÍ

L’Espanyol ha merescut més que aquest empat que el deixa a quatre punts més el gol- average amb el conjunt basc, favorable a aquests.

No han fet un gran partit el conjunt espanyolista, en part per la pressió i la manera de jugar d’un Athletic molt conservador que sols ha obert línies quan s’ha vist per sota el marcador.

Jugada polèmica ha estat, una caiguda d’Adriana, en una pilota llarga i que amb el contacte amb Ainhoa, ha acabat amb la davantera perica a la gespa. Oliva no ha assenyalat rés davant las protestes dels seguidors espanyolistes. En el primer quart d’hora poc digne de menció. Molta lluita al mig del camp, una centrada de Sara, rebutjada a còrner, un xut d’Elixabet molt desviat en el llançament d’una molt perillosa falta a la porteria de Cristina.

Al minut 26, Raquel Cabezón llença molt bé una falta, i Ainhoa es llueix rebutjant l’esfèrica. Al minut 34, una de les jugades desafortunades del conjunt de Santy Fernández; fins a quatre xuts de les periques (Raquel amb el punt de mira desviat, per dues vegades s’estavella als peus de les defensores) i els posteriors intents en la mateixa jugada acaben sempre rebotant al “mur” basc. Orueta treu una pilota quan ja superava a Ainhoa el remat d’Adriana.

La segona part l’Espanyol gaudiria de varies jugades molt clares. La primera una pilota en que Adriana ho té tot a favor davant la mitja sortida de la meta visitant, però la crack perica avui no ha tingut el dia, i el seu remat se’n va fora, a l’esquerra de la porteria bilbaïna. Marta Torrejón de cap, es a punt de marcar al rematar un servei de cantonada de Raquel, però el seu remat surt un pel massa alt.

I al 61, una perfecta centrada de Raquel Cabezón, es rematada de cap per Carol, i aconsegueix fer pujar al marcador el primer gol del partit.
Semblava que tot es posava de cara, malgrat que el conjunt basc obria línies en busca de l’empat, cosa que afavoria les sortides al contracop del conjunt blanc i blau.


El primer ensurt en una pilota morta dins l’àrea blanc i blava, amb un embolic que ni defenses ni davanteres encerten a fer-se amb l’esfèrica, després de rebots i rebuigs, l’Espanyol acaba treien el perill.

Sara deixa el seu lloc per Marta Cubí. El Athletic intenta empatar sense gaire convicció i en un contraco, una pilota llarga agafa a la defensa visitant a contra peu, i Adriana sola davant Ainhoa fora de lloc de la porteria, en comptes de rematar, intenta parar la pilota, buscar amb més precisió el remat, i connectar un fort xut que es marxa fora, a la dreta de la porteria, quan ho tenia tot a favor per sentenciar el partit.

I llavors em vist la cara més cruel del futbol. D’un més que possible 2-0 a la següent jugada em passat a l’empat que seria ja, el resultat definitiu. Una falta a prop de la cantonada dreta del atac basc, pengen la pilota, i a Cristina se l’hi escapa malauradament la pilota i tot hi haver tres defensores, Eba més llesta i amb més sort acaba aprofitant-se per empatar el partit amb una jugada desgraciada.

L’Espanyol ha continuat (tot i el cop dur rebut) intentant fer-se amb el partit, i després d’una gran jugada de tot l’atac perico i que mereixia molta més sort, Noemí llença des de la frontal un gran tret que obliga a Ainhoa a fer la parada del partit, rebutjant la pilota a còrner. Aquest es llença i altre cop, remats i rebuigs amb l’intent d’Ane que es a punt de pogué marcar però la defensa visitant molt encertada (s’ha de reconèixer) ho ha evitat.

Un Espanyol que ho ha intentat, ha tingut mala sort i aquesta vegada no ha estat un tòpic, tot i que el conjunt basc que ha vingut a defensar-se, a emportar-se un punt i gràcies i que finalment ho ha aconseguit.

Malgrat que aquest resultat deixa molt bé encarada la Superlliga per el conjunt basc (a expenses del recurs del Puebla al CSDD) encara resta molta lliga, encara son molts els partits que s’han de superar tant elles com les periques, i per tant rés s’ha perdut encara. Continuar lluitant per que la temporada passada a falta de cinc partits el conjunt del Híspalis li treia cinc punts a les periques. Just la mateixa diferència. Ànims per les noies, que encara tot es possible. No s’ha guanyat, però tampoc s’ha perdut, que això si hagués sigut irreversible.

FITXA TÈCNICA;
RCD Espanyol: Cristina, Ane, Aida, Marta Torrejón, Míriam, Lara, Noemí, Carol, Raquel Cabezón, Adriana, Sara Serna (Marta Cubí m. 73) (Resta de la banqueta: Dolors, Erika –ps-, Laura Falcés, Natalia Arroyo, Chola, Laura Queraltó)

Athletic Club Bilboko: Ainhoa Tirapu; Uriagereka, Vanesa, Marta Moreno, Itbi, Iztiar Gurrutxaga, Orueta, Gurutze (Irune Murua 81’), Elixabet Ibarra, Eba Ferreira, Erika Vázquez. (Resta de la banqueta; Leire Zabala, Andare –ps-, Ane Zarate, Lorena, Basualdo, Jessica)

Gols; 1-0 Carol (61’) , 1-1 Eba (71’)

Àrbitre: Sr. Oliva Bueno, amb Rodríguez i Barreda com assistents. Targeta groga a Vanessa.

Incidències; Partit disputat amb les cameres del Canal 33 en el camp principal de les instal·lacions de la Ciutat Esportiva de Sant Adrià. Presència de consellers del RCD Espanyol, i del seu President, Dani Sánchez Llibre
.


FOTO: josep maria



S E N T I M E N T P E R I C O . C O M