divendres, 26 de gener del 2007

A trencar les estadístiques en aquest enfrontament.

El conjunt d’Ernesto Valverde, visitarà el Nou Estadi de Tarragona, amb la intenció de no repetir errades passades, que sempre es produeixen davant els equips que ocupen l’última posició. A més el partit de la primera volta a Montjuïc, és present encara en la memòria de tots i les seves conseqüències es van deixar notar durant molt de temps dins l’equip i l’entorn.

A més, totes les vegades que el Nàstic ha estat en la primera divisió del futbol espanyol, els duels entre tarragonins i periquitos han acabat amb victòries locals.

El primer d’ells va ser el 29-2-1948 (temporada 47/48) amb Nogués com a tècnic del RCD Espanyol i Espada (que també va ser-ho) com a entrenador del C.Gimnàstic de Tarragona. En aquella ocasió perdia l’Espanyol 1-0 amb gol de Talltavull. Per part del RCD Espanyol van jugar:

Trias, Casas, Mariscal, Veloy, Parra, Llimós, Sospedra, Rosendo Hernández, Calvo, Artigas, i Venys. Al Nàstic hi havia homes com Domingo Balmanya, Juan Babot, Talltavull, José Cobo...

La segona vegada, va ser la temporada següent: i el resultat encara pitjor,ja que el conjunt perico sucumbia per 4-1 un 14/11/1948, a la jornada desena del campionat, amb gols de Alsua (7 temporades al Madrid, per recalar a Tarragona.), Martín (8 temporades al Barça, abans de signar per el Nàstic) , Català, i Bravo (8 temporades també amb el conjunt culé)
Per part espanyolista van jugar: Trias, Teruel, Fábregas, Veloy, Parra, Llimós, Camer, Piquín, Calvo, R. Hernández, Diego.


La tercera i última vegada va tenir lloc el dia 30/10/1949 a la jornada 9 de la última temporada (49/50) que el conjunt tarragoní va estar en la màxima divisió. Amb gols de Gallardo, Taltavull, Roig, i de Mas per part espanyolista.
L’Espanyol dirigit per Patricio Caicedo, va formar amb: Valero, Veloy, Parra, Fàbregas, Celma, Artigas, Camer, Piquín, Mas, R. Hernández, Oramas, amb la substitució del meta Valero al m.87’ per Garrigós.

S’acabaven els enfrontaments entre ambdós conjunts amb un balanç de tres victòries locals per bàndol, fins arribar al matx de la primera volta d’aquesta temporada on tots sabem el que va succeir, i que fins ara desnivella la balança a favor del conjunt grana.


fotos d'arxiu: josep maria.



S E N T I M E N T P E R I C O . C O M