dissabte, 14 d’agost del 2010

COPA CATALUNYA FEMENINA 2010

EL JUVENIL "A" GUANYA 2-1 AL BADALONA, I JUGARÀ DEMÀ LA FINAL DEL TORNEIG SANT ROC A ARENYS DE MAR


L’Espanyol femení disputarà les semifinals de la Copa Catalunya de futbol femení 2010 el proper dissabte 28 d’Agost davant l’actual guanyador de la competició, el FC Barcelona.

Enguany la fase final d’aquesta competició es disputarà els 28 i 29 d’Agost, en el Municipal de les Planes de Sant Joan Despí, escenari on ja va tenir lloc la fase final de 2007 i en la que es va imposar en la final l’Espanyol a l’etern rival.

La primera semifinal (reedició de les cinc darreres finals de les que les quatre primeres van caure del cantó espanyolista), que disputarà el conjunt d’Oscar Aja davant les barcelonistes donarà començament a les 10:00 h. del matí, mentre que a les 12:00 tindrà lloc la segona semifinal entre els equips del Levante Las Planas FC i la UE L’Estartit. Serà la primera vegada que arriba a la final altre equip que no sigui els dos clubs de la ciutat de Barcelona, ja que el caprici del sorteig així ho va voler.

Diumenge 29 a les 18:00 hores, tindrà lloc la gran final a la que esperem pogué veure a les noies del RCD Espanyol. L'entrada serà gratuïta.




Dissabte 28 d’agost

10:00 hores: FC Barcelona - RCD Espanyol
12:00 hores: FC Levante las Planas – UE L’Estartit


Diumenge 29 d’agost

18:00 hores: Final


divendres, 13 d’agost del 2010

MARXA EL DARRER DELS DESCARTATS:
VALDO SE'N VA AL LLEVANT



Valmiro Lopes Rocha (Villaseca - Villablino, León, 23/04/1981), ha deixat de ser jugador del RCD Espanyol.

El jugador cedit la passada temporada al Málaga CF era el darrer dels descartats per Pochettino en trobar sortida degut a la seva elevada fitxa. El Levante UD. l’ha incorporat amb la carta de llibertat sota el braç, després que hagin fructificat les negociacions per liquidar-li el seu contracte.

Tot i que no hi ha dades oficials (per no variar) en les darreres hores ha transcendit en diversos mitjans de comunicació que l’Espanyol es feia càrrec d’una part de la fitxa (totalment inassolible pel conjunt granota), estalviant-se la resta i d’aquesta manera el conjunt valencià es fa amb el jugador sense tenir que fer efectiu cap mena de traspàs al club espanyolista. Sortosament és el darrer dels casos que quedaven per solucionar, ja que amb tractes com aquest...



REMUNTADA I TRIOMF (1-2),
PER FINALITZAR AQUESTA GIRA

Mentre en els despatxos s’estan intensificant les gestions per completar el planter amb el fitxatge prioritari d’un defensa central que pugui aportar experiència a l’equip, aquest, va posar punt i final a aquesta gira per terres andaluses i asturianes, amb un triomf davant un històric com el Real Oviedo vingut a menys i que deambula per la Segona Divisió B com a ombra d’aquell conjunt que durant moltes temporades va militar a la màxima categoria del futbol nacional.

Els asturians es van avançar en el marcador en els primers instants del matx, però l’Espanyol en menys de mitja hora des de que va encaixar el gol, li va donar la volta al marcador amb gols de Forlín i de Luis García, que va pogué complir el seu desig de jugar al Carlos Tartiere encara que sigui en partit amistós i a sobre va aconseguir el gol del triomf espanyolista.




Fitxa tècnica:
Real Oviedo: Aulestia, Víctor Díaz, Jandro, Manu Busto, Perona, Negredo, Falcón, J.Rodríguez, López Ramos, Nano, i Pascual.
Substitucions: Xavi Moré per Jandro, Richi per Manu Busto, m. 46; Yosu per Pascual, m. 57; Artabe per Víctor Díaz, m. 64; Jonhy per Nano, m. 65; Miguel per Perona, m. 69; Gonzalo per López Ramos, m. 74; Moisés per Falcón, m. 81.

RCD Espanyol: Kameni; Chica, Jordi Amat, Galan, David García; Forlín, Javi Márquez; Verdú, Luis García, Callejón; i Osvaldo.

Substitucions: Casilla per Kameni, Didac per David García, Coro per Callejón, Raul Rodríguez per Forlín, Moisés per Jordi Amat, Manu Molina per Galán, i Iván Alonso per Verdú, m. 46; Galán per Chica, Rui Fonte per Luis i Pau Senent per Osvaldo, m. 68;


Àrbitre: José Ramón Piñeiro Crespo, del col•legi asturià. Cartolines grogues a Forlín, m.37, Luis García, m.40, i Dídac, m.86

Gols: 1-0: Nano, m.6; 1-1: Forlín, m.13; 1-2: Luis García, m.33.

Incidències: Uns 3.400 espectadors es van donar cita al Carlos Tartiere en el dia de la presentació oficial del conjunt asturià
.


.PRETEMPORADA 2010/11RCD ESPANYOL.
Data, HoraPartit i terreny de jocRivalRes
24/07 19:00AMISTÓS (Estadi Mpal. Palamós) PALAMÓS CF - RCDE0-4
28/07 20:30AMISTÓS (Camp Mpal. Peralada)CF PERALADA - RCDE0-3
31/07 21:45XXXVI T. CIUTAT DE BARCELONARCDE - UC SAMPDORIA0-0 (p 6-5)
07/08 22:00LVI T. RAMON DE CARRANZA RCDE - SEVILLA FC1-1 (p 4-1)
08/08 22:00LVI T. RAMON DE CARRANZA FINAL: RCDE-ATLÉTICO M.1-1 (p 4-3)
11/08 19:30MEMORIAL RAMON LOSADASPORTING GIJÓN - RCDE1-0
12/08 20:30PRESENTACIÓ R. OVIEDO. (C.Tartiere) REAL OVIEDO - RCDE1-2
21/08 19:00IV CIUTAT DE TARRAGONA C. GIMÀSTIC T. - RCDE-


GOLEJANT SOTA LA FORTA PLUJA

L'ESPANYOL GUANYA 1-2 (FORLÍN I LUIS GARCÍA) AL NOU TARTIERE DAVANT EL REAL OVIEDO















RCD Espanyol "B": 5 - Kitchee CS Hong - Kong: 0


El RCD Espanyol B ha golejat a un conjunt d’un modest potencial com ha estat l’equip del Kitchee de Hong-Kong, en un encontre en el que els de Toni Rovira s’han marxat al descans amb una còmoda avantatge de quatre gols. Al segon període, tot ha canviat amb les condicions meteorològiques, ja que la persistent tempesta que anava acostant-se cap a la Ciutat Esportiva amb trons i llampecs, ha acabat descarregant un autèntic diluvi que ha deslluït i perjudicat el transcórrer del segon temps on els blanc-i-blaus tan sols han anotat un gol i des del punt de penal.

Ha estat un partit en el que degut al baix nivell del rival, tant Gerardo al primer temps com Edgar Badía a la segona part, els metes espanyolistes han sigut simples convidats a un encontre en el que els blanc-i-blaus han deixat resolt en els primers quaranta cinc minuts.

Dani Nieto, el jugador més incisiu de l’atac espanyolista (i el màxim golejador de la pretemporada del filial), ja ha avisat al primer minut de joc amb un xut creuat des de l’esquerra. També l’altre golejador d’aquesta nit, Lucas Porcar, (que ha tornat a jugar en punta d’atac), ha avisat amb una internada en la que davant el meta ha intentat col•locar-li l’esfèrica lluny del seu abast, i per molt poc no s’ha convertit en gol la jugada, ni tampoc al segon pal Cervera ha pogut rematar l’esfèrica passada.

L’ocasió més clara ha arribat al minut 17’ quan Dani Nieto ha desaprofitat un clar u contra u davant el meta visitant, estavellant-li la rematada al cos del porter quan ho tenia tot a favor. No ha trigat més que poc més d’un minut, per que l’exterior esquerra espanyolista s’hagi refet de l’anterior errada, i aquest cop rebent una pilota avançada, supera la cobertura controlant molt bé, i encarant al porter amb un xut ras el supera fent pujar el primer gol al marcador.

Sis minuts després, pilota a l’àrea per Lucas Porcar; el davanter espanyolista controla, i quan retalla al seu rival, es derribat clarament assenyalant el col•legiat el punt fatídic. El propi Lucas agafa la bola i la col•loca als onze metres des d’on amb un xut ras, aconsegueix el segon gol del filial perico.

El propi Lucas hagués pogut incrementar el tempteig, amb un xut des de la frontal que ha obligat a rebutjar amb molts problemes al porter visitant. L’equip espanyolista no s’ha conformat amb la renda aconseguida i abans del descans ha assolit el tercer gol després d’una preciosa jugada de Víctor Àlvarez per l’esquerra amb una passada en profunditat a Dani Nieto qui de primera remata al fons de la porteria després de la mitja sortida del porter. Tres minuts després, una passada en profunditat d’Isaías al forat, per Nieto qui es torna a marxar tot sol, i quan encara al porter, no xuta sino que molt intel•ligent veu totalment sol a Lucas a qui li regala el gol, establint el 4-0.

En el segon temps, diversos canvis en l’equip espanyolista, i la pluja que ha fet acte de presència en Sadrià.
El joc ha baixat bastant i tot i que l’Espanyol ho ha seguit intentant (remat de cap de David López que ha sortit a còrner), les ocasions han minvat bastant.

El davanter Daniel López ha disposat d’una molt bona oportunitat en un contracop, però en comptes d’assistir al centre on hi havia desmarcat un company, s’ha entretingut entrant per la lateral de l’àrea i ha perdut l’ocasió.

Al minut 26, la pluja ha caigut amb extremada virulència dificultant notablement el desenvolupament del partit, tot i el bon drenatge de la gespa del camp primer. David López, el migcentre cedit la passada temporada al Terrassa, ha pogut marcar el cinquè amb un remat que després de tocar en un defensor s’ha marxat ajustat al pal dret. Anteriorment també Willy Yemba ha gaudit d’una ocasió però ha acabat xutant a les mans del porter.

En el darrer quart d’encontre, una pilota en profunditat per Chuli dins l’àrea, (havia sortit a mitja segona part), s’intenta escapolir de la marca defensiva i cau (per la falta del contrari i també per la situació de la gespa que fa que es rellisqui amb facilitat). El col•legiat assenyala la pena màxima i el propi Chuli marca batent per l’esquerra al porter del Kitchee. Fins el final, una excel•lent jugada d’Àngel que es marxa per banda entre dos contraris i la seva centrada es rematada de volea per Yemba, buscant l’escaire, però surt per sobre el travesser.

Els deu darrers minuts s’han disputat com bonament s’ha pogut i inclòs quan l’àrbitre ha xiulat la fi del partit el marcador electrònic assenyalava el minut “37” del segon període...



RCD Espanyol: Gerardo; Fran Grima, Guillem Savall, Pere Segarra, Víctor Álvarez; David López, Isaías, Cervera; Sergio Ginés, Dani Nieto, i Lucas Porcar.
Substitucions: Edgar Badía per Gerardo; Albert Blázquez per Víctor Álvarez; Dani per Sergio Ginés; Romero per Lucas Porcar, m. 46. Oscar Sielva per Isaías, m. 56; Ángel i Chuli per Grima i Lucas Porcar, m. 65. Willy Yemba i Tarrés per Cervera, i Guillem Savall, m. 73.

Gols: 1-0: Dani Nieto, m. 18; 2-0: Lucas Porcar, -pen- m.25; 3-0: Dani Nieto, m. 34; 4-0: Lucas Porcar, m. 37; 5-0: Chuli –pen- , m. 77.

Incidències: Ciutat Esportiva del RCD Espanyol, Camp Principal, n 1. Terreny en bones condicions. Partit jugat amb il•luminació artificial en la seva major part. Temperatura suau per l’horari però humida i xafogosa. En el segon període forta tempesta amb aparell elèctric, que ha provocat una pluja intensa i torrencial en els darrers vint minuts que ha estat quan ha descarregat amb major virulència.

dimecres, 11 d’agost del 2010

RESULTAT INJUST:
SUPERIORS, PERÒ HA FALTAT GOL... (1-0)

Real Sporting Gijón: 1 – RCD Espanyol: 0

Perden la imbatibilitat, en un resultat injust.
El RCD Espanyol ha perdut el seu primer encontre i primer trofeu estiuenc en la present pretemporada en perdre a Luarca per 1-0 davant el conjunt del Sporting de Gijón, en un encontre en el que el conjunt de Mauricio Pochettino no ha merescut perdre en absolut, ja que l’únic equip que ha aconseguit posar el futbol en la malmesa i indecent gespa d’aquest camp on han tingut a bé disputar l’encontre, ha estat l’equip espanyolista i en especial en el transcurs del segon temps, en el que en la major part del temps ha tancat als asturians en el seu camp i inclòs en la seva àrea. Un cop més a l’equip li falta quelcom a dalt; més poder realitzador i en especial quan l’equip marxa amb el marcador en contra, fet que ja acusava més del compta en la temporada passada.

Pochettino ha alineat dos equips totalment distints en cadascuna de les dues meitats del encontre. Com a principal novetat, la presència del ex de la Gramanet, el central Raul Rodríguez formant parella amb Galán a l’eix de la cobertura.

El primer temps ha estat molt travat, poc futbol, marques excessivament dures, joc vorejant el reglament i inclòs una pica-baralla amb Ivan Alonso de protagonista quan els equips abandonaven el terreny de joc, a conseqüència de diferents entrades que han gaudit d’una excessiva permissibilitat arbitral.

Tot i que Alonso rematava de cap un còrner al minut quatre per sobre el travesser, o Morán posava a prova a Kameni en un llançament directe bombejat que el camerunès enviava per sobre el travesser, o un xut de Coro fluix i ras que no ha estat problema per Juan Pablo, les ocasiones clares de gol han brillat per la seva absència en aquests primers compassos del partit.

Ha estat una centrada a la mateixa línia de fons de Ivan Alonso que de primera ha rematat suau i amb intenció Luis García però desviada, la primera ocasió amb claredat que s’ha vist en aquest partit i sobre el quart d’hora de joc. Precisament en aquells instants, el local Gregory s’ha hagut de retirar lesionat en un mal pas donat, probablement pel lamentable estat de la gespa; fet difícil de comprendre en un lloc (Astúries) on precisament l’estat verd dels prats pot fer pensar en una verda catifa als camps de la zona.

Abans del gol local, un bon contracop espanyolista amb dolenta resolució de Ivan Alonso que xuta fluix i ras, massa fàcil per Juan Pablo. Al minut 32, un lliure directe que executa Sangoy, Carlos Kameni fa vistes (tot i que era molt difícil que hi arribés, amb la seva agilitat felina mai es sap), i la pilota s’allotja a l’escaire dreta. Seria el resultat definitiu ja que l’Espanyol s’ha mostrat molt poc efectiu en atac a l’hora de culminar les moltes accions ofensives que ha protagonitzat durant el partit.

Els darrers minuts del primer temps han estat de domini asturià, amb un Sporting que el gol li ha donat ales; Una rematada de Bilic que rebutja amb molts problemes Kameni a còrner, un contracop en el que la cobertura perica ha tallat en darrera instància resolent bé, una rematada de Jorge de cap a la sortida d’un còrner invalidat per falta a un defensor perico, però que ha permès veure l’esmentada agilitat felina del camerunès, han estat algunes de les accions del conjunt local. Per contra, un xut creuat des de la frontal de Coro, o un contracop amb centrada d’Àlvaro molt tancada i que ha acabat a mans del meta del Sporting, han estat les accions d’un Espanyol que ha intentat reaccionar.

En el segon període, Pochettino ha canviat tot l’equip. Com a novetats, la presència de jugadors com Manu Molina al doble pivot, de Pau Senent, o de Rui Fonte a l’extrem. Tot i que les primeres accions de perill ha correspost a l’Espanyol en una llarga combinació d’atac que ha acabat amb un xut de Pau per sobre el travesser, i en una jugada per banda de Osvaldo de la que el seu centre xut ha colpejat a la part superior del travesser, ha estat el conjunt del Sporting qui ha gaudit de l’ocasió més clara fins les hores, al quedar-se tot sol Bilic davant Kiko Casilla, i el meta d’Alcanar en una gran intervenció mostrant el gran nivell en que es troba, ha salvat el segon gol asturià enviant a còrner la rematada.

Preciado ha realitzat tres canvis entrant Diego Castro, Barral i Nacho Novo. L’Espanyol a mida que passaven els minuts ha anat incrementant el seu domini, jugant des de darrera en comptes de buscar la passada llarga com en el primer temps, i ha anat tancant als locals. L’Espanyol ha arribat bé a les immediacions de l’àrea asturiana, i inclòs amb penetracions per banda arribant a l’àrea gran i fins i tot a la petita, però sempre o la passada errònia o el desencert, o l’encert defensiu evitava que els de Pochettino empatessin un encontre en el que han estat molt superiors per joc i domini.

En una badada del meta local, Rui Fonte li ha robat la cartera i quan anava a rematar la jugada, ha estat agafat pel braç, fet que era penal i cartolina vermella. El col•legiat no ha volgut saber-ne res un cop més i ja van uns quants aquesta pretemporada...


En el darrer tram, els de Pochettino han posat setge a la porteria local, i en acció perfecta de Callejón endinsant-se per la lateral de l’àrea i arribant fins la cuina, deixa enrera perfectament per Verdú, que amb tot a favor envia la bola fora a l’esquerra de Juan Pablo. Diverses combinacions entre Verdú i Calllejón, un xut des de fora de l’àrea tret pel peu del porter i una rematada de Javi López a la sortida d’un còrner, blocat pel meta, han estat algunes clares jugades en les que l’Espanyol ha evidenciat una manca de poder realitzador, mal aquest que ja afectava a l’equip en temps no gaire pretèrits. Demà, Oviedo, conjunt de Segona Divisió B, i nou banc de proves per un Pochettino que aviat haurà de treure conclusions definitives (si és que les pot treure després de no haver vist encara jugar ni a Dátolo, ni Mattioni, ni Ivan de la Peña, ni els dos probables fitxatges que s’especula puguin arribar a Cornellà-El Prat).


Fitxa Tècnica:
Sporting Gijón: Juan Pablo, Orfila, Gregory, Ivan Hernández, José Ángel, Matabuena, Marcos, Sangoy, Luis Morán, Ayoze, i Bilic.
Substitucions: Jorge per Gregory, m. 15; Barral per Sangoy, Diego Castro per Moran, i Nacho Novo per Ayoze, m. 66. Sergio Álvarez per Bilic, m. 79.

RCD Espanyol: Kameni; Chica, Galán, Raul Rodríguez, Didac; Moisés, Javi Márquez; Coro, Luis García, Álvaro; i Ivan Alonso.
Segon temps: Kiko Casilla; Javi López, Forlín, Jordi Amat, David García; Manu Molina, Pau; Verdú, Callejón, Rui Fonte; Osvaldo.

Àrbitre: Coronas Durán, del comitè territorial asturià. Ha mostrat cartolines grogues a Manu Molina, m. 78 per tallar per darrera un contracop i Marcos, m. 87, per joc dur.

Gol: 1-0: Sangoy, m. 32.

Incidències: XIII Memorial Ramon Losada, disputat en el camp de La Veigona, Luarca (Asturias). Presència d’aficionats espanyolistes en aquest lamentable escenari triat per aquest amistós. Primer trofeu que no conquereix l’equip de Pochettino aquest estiu després de fer-se amb el Vila de Palamós, el Ciutat de Barcelona, i el Ramon de Carranza.



SPORTING-ESPANYOL:
AVUI, CANAL 33, 19:30 h.

.PRETEMPORADA 2010/11RCD ESPANYOL.
Data, HoraPartit i terreny de jocRivalRes
24/07 19:00AMISTÓS (Estadi Mpal. Palamós) PALAMÓS CF - RCDE0-4
28/07 20:30AMISTÓS (Camp Mpal. Peralada)CF PERALADA - RCDE0-3
31/07 21:45XXXVI T. CIUTAT DE BARCELONARCDE - UC SAMPDORIA0-0 (p 6-5)
07/08 22:00LVI T. RAMON DE CARRANZA RCDE - SEVILLA FC1-1 (p 4-1)
08/08 22:00LVI T. RAMON DE CARRANZA FINAL: RCDE-ATLÉTICO M.1-1 (p 4-3)
11/08 19:30MEMORIAL RAMON LOSADASPORTING GIJÓN - RCDE1-0
12/08 20:30PRESENTACIÓ R. OVIEDO. (C.Tartiere) REAL OVIEDO - RCDE1-2
21/08 19:00IV CIUTAT DE TARRAGONA C. GIMÀSTIC T. - RCD ESPANYOL -



.PRETEMPORADA 2010/11RCD ESPANYOL "B".
DataPartit i terreny de jocRivalRes
29/07AMISTÓS. (Andorra)Selecció sub-21 ANDORRA0-4
01/08AMISTÓS (Zona Esp. Mpal. Tona, 18:30h. )UE TONA - RCDE B0-4
05/08TORNEIG HISTÒRICS (Guinardó)CE EUROPA - RCDE B (3x1)1-1
05/08TORNEIG HISTÒRICS (Guinardó)CD MASNOU - RCDE B (3x1)0-1
12/08AMISTÓS (C.Esp. Sadrià)RCDE B - Kitchee SC HONG-KONG5-0
15/08AMISTÓS (Els Canyars, Castelldefels)UE CASTELLDEFELS - RCDE B-
19/08TORNEIG TRIANGULAR ÈTIM (FALSET)FALSET ESP / REUS -
22/08TORNEIG REMOLINS-B. (Amposta)REMOLINS BITEM / AMPOSTA-




dimarts, 10 d’agost del 2010

AL GIRONA NO LI INTERESSA
EL BRASILER WELLINGTON BARONI...


Segons publica aquest matí “Diari de Girona”, en la seva secció de informació esportiva, el Girona FC ha rebutjat fer-se amb els serveis del jugador del RCD Espanyol, Wellington Baroni.


La direcció esportiva del club gironí va comunicar al lateral brasiler Wellington Baroni, futbolista que ocupa la banda esquerra de la defensa i que ha estat a prova durant aquesta pretemporada amb l'equip de Raül Agné, que no ha convençut al cos tècnic i que, per tant, haurà de tornar a l'Espanyol, club al qual pertany.

Segons publica Diari de Girona.cat,
“el jove jugador, de només 21 anys, va valorar molt positivament la seva estada a Girona tot i lamentar la decisió final del club. M'he reunit amb la directiva i m'han comunicat que no compten amb mi; creuen que sóc massa jove i volen algú amb més experiència. Són coses del futbol, què hi farem. He passat un temps molt bo aquí, això és el que m'emporto".


Fa uns dies es va solucionar el cas d’altre dels jugadors descartats del filial espanyolista, com és el davanter centre Enric Gallego Puigsech, (Barcelona, 12/09/86) jugador fitxat l’estiu de la temporada passada del Club Esportiu Premià. El davanter va anotar dos gols en el campionat (l’empat a dos davant el Lleida que no impedir el cessament posterior de Clotet, i el gol del triomf davant Gavà 1-0 a Sadrià en el darrer minut del partit).

Foto d'arxiu.
Enric Gallego, a l'esquerra de la fila superior de la foto.


Enric Gallego ha signat per la UE Cornellà, equip també del Grup 5è de la Tercera Divisió.

Resten per aclarir quina serà la solució envers els casos de Juanjo Ciércoles, Alex Arias,el propi Wellington Baroni, el romanès Max, i el cas de Marc Pedraza que per la seva elevada fitxa és un problema de primera magnitud. També haurà d’aclarir-se quin és el futur de diversos porters, entre ells el de Isaac Becerra, ja que ara mateix quatre porters prenen part en la pretemporada del filial.

ELS FITXATGES DEL FEMENÍ:
AVUI, ALBA MONTSERRAT


Fotos d'arxiu. Alba Montserrat junt a la ex espanyolista Goretti en el darrer encontre de lliga a Sadrià, i en la foto inferior, l'ara porter espanyolista en la formació del conjunt gironí en el Memorial Glòria Solà i Fusté.



Concloem aquesta sèrie d’informes sobre els fitxatges del Femení A espanyolista amb la darrera de les incorporacions. La porter Alba Montserrat.

Alba Montserrat, nascuda el 9 de Juny de 1984 és la incorporació que els tècnics del femení han portat a terme per cobrir la baixa de Marina Marimón.
Formada a les categories inferiors del FC Barcelona, va formar part de l’equip sub 17 català en el campionat de seleccions autonòmiques de 1998, 1999, 2000 i 2001, debutant amb la selecció catalana, amb 14 anys, sent llavors suplent d’una altre gran portera blanc-i-blava, Sandra Marot.

Fet curiós el que va tenir lloc un 17 de febrer de 2002 en el que l’Espanyol es va enfrontar al FC Barcelona en un amistós de futbol sala amb motiu del “Futbol Planet” a Montjuïc. En aquella ocasió l’Alba era la titular del conjunt barcelonista que va caure 9-3 on la que una molt jove Adriana ja començava a despuntar en les files barcelonistes, mentre que en l’Espanyol aprofitava la sueca Elin Ekblom per jugar ja que la RFEF s’ho impedia a la lliga per ser estrangera...

L’Alba va militar a Primera Nacional amb el FC Barcelona aquelles temporades i no va obtenir l’ascens a Superlliga en perdre la fase d’ascens el seu equip davant SD Lagunak, fins que les circumstàncies van fer que la portera titular del Sabadell, Maria José Pons (actualment a l’Espanyol), marxés a can Barça, i curiosament, Alba Montserrat va deixar l’entitat blaugrana després d’una temporada molt complicada i acabar fitxant per l’equip amb més pressupost en aquells moments en el futfem català: El CE Sabadell de Santy Fernández, que acabava de guanyar la Copa de la Reina l’any del seu centenari a la Nova Creu Alta davant l’Estudiantes de Huelva on militava la davantera fins ara de l’Espanyol, Mery. Ambdues porteres van viure situacions difícils en els seus clubs, i van canviar d’equips donant-se aquesta circumstància esmentada.

Al CE Sabadell va romandre les temporades 2003/04, 2004/05 i 2005/06, on va coincidir amb jugadores de la categoria de Laura del Río, Adriana, Noemí, Chola, Carol, Paulina, Maria J. Pérez, etc. Va ser l’època daurada del conjunt arlequinat en el que només dos punts el van separar del campió en un final polèmic de lliga.

Ha format part de la Selecció Catalana Femenina tres anys seguits fins que per decisió pròpia (tema familiar degut als horaris, ja que a Sabadell entrenaven cada dia), va decidir no seguir prenent part en el combinat català en el que ha jugat set anys en total.

Amb la marxa de diverses jugadores i del tècnic del conjunt arlequinat, el CE Sabadell va perdre bastant potencial, acabant vuitè la temporada 2004/05. Va d’haver de lluitar aquella temporada per la porteria – aconseguint ser titular – amb altre gran portera que posteriorment acabaria recalant a les files del Sevilla: Lucía.

Alba Montserrat va viure el cop dur que va significar que el seu equip va haver-se de retirar a meitat de temporada pels greus problemes d’índole econòmic que resultaren irreversibles, en plena temporada 2005/06.

Gir de 180 graus a la seva carrera, i després de militar a un club d’èlit, signarà la següent temporada 2006/07 pel conjunt gironí del Llers, en el que va obtenir una desena posició al grup tercer de Primera Nacional; curiosament el destí del Llers també va ser el mateix que el del CE Sabadell. Al conjunt del Llers, va obtenir una beca per estudiar periodisme a Portugal fet que li va possibilitar entrenant-se amb el potent club portuguès 1º Dezembro on va coincidir amb la jugadora ara espanyolista Sonia Matias.

A l’Agost de 2007 fitxa per la UE L’Estartit, conjunt que acabava de pujar a la Superlliga després de intentar-ho en tres fases d’ascens consecutives i torna a defensar l’Alba, la porteria, a la màxima categoria del futbol femení espanyol.

Un novè lloc, fregant ben a prop la posició que donava dret a disputar la Copa, va ser la classificació del conjunt gironí en la primera temporada de la porter ara espanyolista. Dotzè lloc la temporada 2008/09 i en la darrera temporada no va pogué el conjunt empordanès ficar-se al grup que lluitava pel títol, quedant campió de grup a la segona fase, i disputant la Copa de la Reina. Alba no jugarà l’anada d’aquesta eliminatòria en la que l’Estartit cauria per un contundent 7-0 davant un Llevant molt lluny de les altures ja que va patir una lesió que l’havia allunyat varis mesos dels terrenys de joc, i malgrat disputar la tornada amb victòria catalana (3-0), l’equip cauria eliminat als vuitens.

Ara, compartirà porteria amb Maria José Pons, que com és lògic part com a favorita per continuar defensant la integritat de la meta espanyolista ja que quan parlem de Mariajo, ho fem de la segona portera de la Selecció d’Espanya... No obstant, Oscar Aja ha demostrat que no té favoritismes i jugarà qui ho faci més bé i demostri ser millor, per sobre de noms i passats esportius. Ambdues es troben després d’haver compartit idèntics equips però en moments diferents.

dilluns, 9 d’agost del 2010

AGENDA FUTBOL BASE


AGENDA FUTBOL BASE

9/15 d'Agost 2010

DATA

EQUIP

RIVAL

PARTIT / CAMP

HORA

12 AGOEspanyol "B"Hong Kong Sub-21 Amistós. Ciutat Esportiva Sadrià19:00
15 AGOEspanyol "B"U.E. Castelldefels Amistós. Mpal. Els Canyars, Castelldefels19:30
14 AGOJuvenil "A"C.F. Badalona Torneig Arenys de Mar. Mpal. Arenys de Mar20:00
15 AGOJuvenil "A"Damm o GramanetTorneig Arenys de Mar. Final o partit 3r i 4rt lloc. 18:00/ 20:00
14 AGOJuvenil "B"U.E. RapitencaTorneig Manel Forné. Mpal. La Devesa, Sant Carles de la Ràpita18:00
15 AGOJuvenil "B"Valencia o Kyoto SangaTornegi Manel Forné. Final o 3r i 4rt. lloc. 17:00 / 18:30
9/16 AGCadet "B"FC Brasov, Astra Ploiesti, FC Bihor.Torneig Brasov (Romania)S/C
13 AGO Femení "B"Hardin Simons UniversityAmistós. Ciutat Esportiva Sadrià20:00

FAN HISTÒRIA GUANYANT EL CARRANZA,
I DEDICANT-LI A DANI JARQUE EL TRIOMF


RCD Espanyol: 1 (4) – C. Atlético de Madrid: 1 (3)

CAMPIONS DEL CARRANZA !!!

El RCD Espanyol ha fet aquesta nit història. Ha guanyat per segona vegada en la seva tercera participació el més prestigiós torneig estiuenc a Espanya. Hi ho ha fet en el dia més assenyalat, just el dia en que es compleix el primer aniversari de la mort d’en Dani Jarque. A ell i a la seva memòria eterna de tot l’espanyolisme, va dedicat aquest triomf històric i aquestes línies.


Després de 37 anys, l’Espanyol s’ha fet amb el Carranza i a tornat a derrotar al seu rival com ahir al Sevilla, a la tanda de penals. Ni els més vells del lloc veien tantes tandes consecutives i en tant poc marge, guanyades pels blanc-i-blaus que tenen tot un historial prolífic de desgràcies consumades des del punt de penal.

Davant un Atlético que en joc ha estat superior, els de Pochettino s’han superposat a totes les adversitats com que en la primera jugada del partit (llançament de còrner des de la dreta al primer minut), Diego Costa aprofitant la passivitat defensiva i la mitja sortida dolenta de Cristian, anotés el primer gol que li donava avantatge en la final.

Els matalassers sense Forlán, i els internacionals sub-21, i amb el Kun Agüero que ha sortit en el segon període, no han sabut aprofitar el fet de marcar només començar el matx, ja que altre errada defensiva en aquest cop madrilenya, ha acabat amb una recuperació de pilota en tres quarts, assistència de Ivan Alonso per Callejón que tot sol davant Joel, li envia la bola pel cantó més difícil ajustat al pal dret. El davanter de Motril trenca la mala ratxa i anota un gol important, que ja era hora...

Una errada d’Amat molt insegur avui, obliga a Cristian a sortir salvant el segon gol davant Reyes. Un xut de Raul, surt per sobre el travesser al minut 7. El ritme era frenètic. En els primers compassos, l’Atlético ha entrat per banda esquerra on David no podia amb el seu par, i Reyes buscant forat remata molt fort però un pèl alt. Una errada d’Amat en passar a Cristian amb el cap, i la pilota curta es aprofitada per l’autor del gol Diego Costa que s’avança al meta argentí, i el seu remat suau es tret pel propi Jordi Amat metre i mig abans de la línia de gol.La defensa no ha ratllat al nivell d’anteriors encontres. Cal dir que Pochettino ha alineat un inèdit tàndem a l’eix defensiu format per Moisés i Amat.

Amb les taules al marcador i amb el pas dels minuts, mica a mica, les disposicions tàctiques d’ambdós conjunts i l’agrupament de línies han dificultat el ritme trepidant dels primers minuts i ha baixat clarament el nivell del joc ofensiu del primer quart d’hora.

Al minut 21, Cristian Álvarez s’ha hagut de retirar lesionat a conseqüència d’una jugada anterior que l’ha impedit continuar; el seu lloc ha estat ocupat pel protagonista del partit, el meta Kiko Casilla que ha despertat l’animadversió i el rebuig del públic cadista, el seu ex equip on va romandre cedit les dues passades temporades. Tampoc tindrà massa sort el darrer fitxatge, el brasiler Mattioni, que també ha tingut que abandonar el terreny de joc i deixar el seu lloc a Javi López.

Del darrer tram del primer període, significar un contracop perico finalitzat amb xut de Callejón blocat per Joel, una rematada de Filipe ben blocada per un molt segur Kiko, i una volea de Callejón en llançament buscant la sorpresa a càrrec de Javi Márquez per sobre la tanca. El xut del de Motril, per sobre el travesser molt desviat. En els darrers instants, un parell d’ensurts en varies accions dels madrilenys que no han tingut majors conseqüències.

Però l’Atlético ha anat per feina, i ja en el segon temps ha donat entrada a un desequilibrant Kun Agüero que ha portat de bòlid a la parella de centrals espanyolistes. Pochettino per la seva part ha donat entrada a Alvaro i Osvaldo, per Javi Márquez i Coro.

Reyes ha pogut marcar el segon gol matalasser, quan després de varis refusos, engalta un xut ras des de la frontal que s’estavella a la base del pal dret. Kun en ràpid contracop, no ha pogut superar la sortida d’un encertat Kiko Casilla a la lateral dreta de l’àrea espanyolista, xutant al cos del meta d’Alcanar.

L’Atlético intensifica el seu domini, posa setge a la porteria espanyolista, i torna a estar a punt de marcar després d’una centrada de Varela que Agüero remata forçat als núvols. El propi jugador argentí deixa en evidència a Amat en dos retalls en un pam de terreny en la frontal, i intenta afusellar Kiko, salvant el gol el meta espanyolista amb una gran aturada, acabant d’allunyar el perill David García, junt al pal esquer.

Pochettino veu que se li escapa el partit, i canvia la parella de centrals donant entrada a Forlín i Galán que a més es poden emprar amb més contundència ja que no estan amonestats. Faltava la meitat del segon temps per davant, i semblava que havia passat el pitjor quan l’Espanyol intenta sorprendre al contracop en jugada d’Alvaro que Osvaldo no pot culminar errant la passada. Un enviament de Kiko llarg a Callejón enganxat en banda en línia de tres quarts, control lliscant la línia i passada Álvaro que es marxa del seu marcador col•locant un precís centre ras, que es interceptat per un defensor quan ja estava tot sol Osvaldo amb la canya a punt.

El joc s’ha igualat un xic, després d’aquest ensurt que s’ha dut el conjunt madrileny i s’ha entrat en una fase de joc més dur, i d’un show targeter del basc Pérez Lasa que posats ha acabat expulsant a Luis García que es trobava a la banqueta com a suplent.

El conjunt matalasser ha efectuat canvis, i en el tram final del partit ha disposat de dues ocasions en les que l’encert de Kiko Casilla traient-li la bola al davanter quan anava a rematar, o rebutjant un centre xut de Kun, han salvat de nou al conjunt perico. Els darrers intents madrilenys, un xut de Salvio blocat fàcil per Casilla i un lliure directe conseqüència d’una falta a pocs metres de la frontal realitzada per un resen incorporat Pau Senent, que el Kun ha llençat ras, ajustat al pal dret. També l’Espanyol en el segon temps ha disposat d’un llançament dins l’àrea per una protestada cessió al meta (72’), però el llançament d’Osvaldo s’ha marxat molt alt. Amb un centre molt tancat de Callejón, blocat per Joel, s’ha arribat a la fi del partit amb la igualada que ha forçat que la LVI Edició del Carranza s’hagués de resoldre des del punt de penal.

Aquests s’han posat de cara quan Filipe ha llençat aturant Kiko en el segon llançament matalasser. L’Espanyol no ho ha aprofitat errant Manu Molina en el següent penal, il a igualada ha persistit fins que en el cinquè, el llançament de Reyes ha sigut aturat per Kiko i Osvaldo no ha perdonat donant el títol. Felicitats Espanyol!




Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: Cristian, Mattioni, David García, Jordi Amat, Moisés, Manu Molina, Javi Márquez, Coro, Callejón, Verdú i Ivan Alonso.
Substitucions: Kiko Casilla per Cristian, m. 21; Javi López per Mattioni, m. 24; Álvaro i Osvaldo per Javi Márquez i Coro respectivament, m. 46; Galán i Forlín per Amat i Moisés, m. 66; Pau Senent per Ivan Alonso, m. 86.

Club Atlético de Madrid: Joel, Valera, Filipe Luis, Perea, Ujfalusi, P. Assunçao, Raul García, Jurado, Reyes, Simao i Diego Costa.
Substitucions: Kun Agüero per D. Costa, m. 46; Mario Suárez per Raul García, m. 74, Salvio per Simao, m. 78.

Àrbitre: Miguel Ángel Pérez Lasa, del comitè basc. Ha mostrat cartolines grogues a Reyes, m. 30, David García, m. 66, Ujfalusi, m. 72, Valera, m. 73, Ivan Alonso, m.74, Suárez, m. 40 i ha expulsat a Luis García, m.75.

Gols: 0-1: D. Costa, m. 1; 1-1: Callejón, m. 4

Penals: 0-1: Kun, gol, dreta per alt; 1-1: Callejón, gol, ras per la dreta; 1-1: Filipe, atura Kiko, fluix pel centre; 1-1: Molina, atura Joel, a la seva dreta; 1-2: Mario, gol, ajustat a l’esquerra; 2-2: Verdú, gol, enganyant Joel per la dreta; 3-2: Jurado, gol, ajustat al pal dret; 3-3: Alvaro, gol, enganyant per la dreta; 3-4: Atura Kiko Casilla el xut de Reyes per l’esquerra; 3-4: Osvaldo, gol, per la dreta.

Incidències: Final de la LVI edició del Ramón de Carranza. Partit retransmès per Televisió de Catalunya en directe. S’ha guardat un emotiu minut de silenci en els prolegòmens de la final en memòria de Dani Jarque. Els jugadors espanyolistes lluïen en la màniga esquerra el número 21.

David García junt a tot l’equip fent pinya, han recollit el gegantí trofeu que els acreditava com a campions. El finalista, l’Atlético, és l’equip amb millor palmarès del torneig (8 títols). Els jugadors espanyolistes han col•locat una samarreta amb l’efígie de Jarque al trofeu i s’han fet les fotos per la historia, un cop s’han adjudicat el “Torneo de los Torneos”. L’estat de la gespa molt dolenta, i una part de l’estadi, una lateral, en obres. La consecució del torneig, porta annexa la participació una altre ocasió la temporada propera. La final de consolació pel Sevilla que acaba tercer en derrotar per 3-2 a l’amfitrió Cádiz CF.

diumenge, 8 d’agost del 2010

TRIOMF DEL JUVENIL "A",
EN EL PRIMER AMISTÓS DAVANT EL VILANOVA CF
















RCD Espanyol Juvenil “A”: 1 – CF Vilanova: 0

Derroten a un conjunt de Tercera Divisió
Ahir tarda a la Ciutat Esportiva del RCD Espanyol de Sant Adrià del Besós, el juvenil A espanyolista va derrotar per la mínima mitjançant un gran gol de Pirulo, al CF Vilanova, equip de la Tercera Divisió. Era el debut de Martín Posse a la banqueta del tercer equip espanyolista.

Amb diverses cares noves (Verdú, Thievy –draff perico 2010-, i San Juan), l’Espanyol juvenil es va presentar davant el seu públic donant una molt bona imatge tot i no oblidant el caràcter amistós del esdeveniment i que els equips s’ho prenen com el que és; partit per anar agafant la forma física, el ritme de joc i assimilar els sistemes tàctics del nou mister.

La primera ocasió va ser una errada de Germán al sortir de l’àrea a rebutjar una pilota amb el peu, i no toca la bola, aprofitant Gascón el regal, però la seva rematada mansament surt un parell de pams fora ajustada al pal dret d’una porteria totalment buida. Després d’aquesta jugada, l’Espanyol Juvenil no va passar angunies i va dominar la major part del primer temps al seu rival.

La primera clara ocasió perica, una pujada de Carles Clerc per la lateral esquerra, passada en profunditat per Thievy, que controla en la frontal, i xuta fort però poc col•locat obligant a Adrià Carrasquilla a lluir-se enviant a còrner. Anteriorment ha tingut també que sortir el porter visitant de l’àrea avançant-se al davanter centre espanyolista rebutjant l’esfèrica.

A partir del pas de l’equador del primer temps, el Vilanova passa a ser dominador de la parcel•la ampla del terreny de joc, i intenta estirar-se sense aconseguir posar en problemes a la cobertura espanyolista. Guzmán ho intenta, amb un xut que intercepta Bonilla, i posteriorment a la mitja hora de joc serà Cristian qui ho provi primer amb un llançament que se’n va per sobre el travesser i després des de la frontal amb un remat que bloca Germán ara sí molt segur.

En una pilota llarga dividida, davant la sortida del meta Adrià fora de l’àrea, arriba abans el davanter perico però la seva rematada complicada s’estavella al cos del porter i surt fora.

En el segon temps, canvis a ambdós conjunts. Martín Posse dona entrada a tots els homes de la banqueta. Al primer minut és Guzmán qui tot sol remata fora en una bona ocasió. Als vuit minuts de joc, una pilota llarga a Gerard Muñoz, surt el meta vilanoví fora de l’àrea i instintivament rebutja amb la mà. El col•legiat Lluis Company l’expulsa amb cartolina vermella directa.

Amb deu homes el Vilanova ho passa pitjor i els espanyolistes troben molts forats per penetrar en la cobertura visitant. Una passada d’esperó magnífica de Gerard Muñoz als 64’ per Darder qui veu molt bé la jugada, controla, però la seva definició rematant per sobre el travesser no és el final que la jugada mereixia. Altre jugada amb passada en profunditat d’Albert Miravent trenca la defensa vilanovina, però Gerard en el darrer moment no controla i perd l’ocasió quan es quedava tot sol.

Al minut 67, a l’esquerra de l’atac perico, José Antonio Ruiz “Pirulo” es fa amb una pilota que no sembla portar perill. Deixa assegut al seu rival en un pam de terreny i en línia de fons retalla al segon marcador obrint-se, i deixa anar un perfecte llançament a l’escaire esquerra de la porteria. Un gran gol.

L’Espanyol continua assetjant la porteria visitant i per molt poc arriba abans el meta Barraquilla (que va tornar a sortir a ocupar la porteria), davant Gerard.

Edgar Badía no va estar massa fi en una jugada en la que a punt va estar de costar car, però la rematada de Víctor Morillas es marxa desviada quan ho tenia tot a favor. Malgrat el perill fruït de les dues errades dels porters pericos, no van tenir excessiu treball per demostrar la seva gran qualitat tant Germán al primer temps com Edgar en el segon.

Amb la lliçó apresa, surt amb el cap i no la mà, el meta visitant evitant un possible remat de Sergi Darder. El darrer tram del partit va ser un monòleg dels blanc-i-blaus que van pogué ampliar el marcador amb un centre xut de Bonilla incorporat a l’atac que rebutja de punys Adrián, o un còrner botat per Miravent que remata de cap dins l’àrea de nou el central Bonilla que treu amb una excel•lent intervenció el porter visitant, o una passada en profunditat de Gerard a Verdú, tot sol però l’àrbitre indica posició anti-reglamentària. També Gerard aconseguirà batre al porter del Vilanova, però l’acció es invalidada per fora de joc discutible.

Thievy va pecar d’individualisme quan una passada en profunditat de Verdú, arriba al seu peu, i davant la sortida del porter intenta superar-lo en dues rematades sense aconseguir-lo quan es trobava un company tot sol al punt de penal. Tampoc va haver-hi fortuna en una jugada en la que Bonilla profunditzant per l’esquerra guanya línia de fons, centra, i Gerard li treu la bola al seu company Thievy (no el va veure darrera d’ell) rematant de cap forçat.

Per contra, els visitants van arribar un parell d’ocasions amb cert perill, com una centrada de Carlitos que per molt poc no remata Fede, passejant-se l’esfèrica per l’àrea, o en una acció de molt perill en els darrers instants invalidada prèviament per clar fora de joc en la darrera passada.




Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol Juv. A: Germán Parreño, Arroyo, Carles Clerc, Bonilla, Blanchart, Juanjo, Verdú, Sergi Darder, Thievy, Pirulo i Eric.
Substitucions: Edgar Badía, San Juan, Gil, Miravent, Gerard per Germán, Bonilla, Verdú, Thievy, i Eric (m.46) i van tornar a entrar Bonilla per Arroyo, m. 70, Verdú per Juanjo, m. 73, Thievy per Pirulo, m. 76.

CF Vilanova: Carrasquilla, Sergi Pérez, Kiki López, Alex Morillas, Sergi Diaz, Sergi Vanegas, José, Pinilla, Cristian, Guzmán, i Gascón.
Substitucions: Alex Camps, Fede, Carlitos, Pipa, Marcos, Alex Gómez, el ex espanyolista Sergio Sabiote, i Mario (ps). En el minut 54, Jose es substituït per Carrasquilla (porter); al minut 59, Guzmán es substituït per un jugador amb idèntic dorsal i nom que el meta Carrasquilla (24). Coses dels amistosos ... Al 64’ Víctor Morillas per Díaz.

Gol: 1-0: Pirulo, m.67.

Àrbitre: LLuis Company Jiménez, del comitè territorial català, delegació de Barcelona. Va expulsar amb vermella directa al meta del Vilanova Mario al tallar una jugada clara de gol amb les mans fora de l’àrea (53’).

Incidències: Ciutat Esportiva de Sadrià. Temperatura plenament estiuenca. Seguidors del conjunt del Garraf en la grada. En la llotja entre altres personalitats, el conseller i vilanoví Josep Ma.Borrell.

RECORDANT NOSTRA HISTÒRIA:
DANI JARQUE, AL COR DE TOTS ELS PERICOS



Com tots ja sabeu i recordeu plenament, avui es compleix un any de la desaparició de Dani Jarque. El capità espanyolista continua present en el cor dels espanyolistes que no l’oblidarem mai.

No puc dir res que no s’hagi dit i res que no penseu tots. Sobren les paraules en aquest cas.

Jarque, perico per sempre! Exemple per la nostra pedrera... No t’oblidem!.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M