dimecres, 11 d’agost del 2010

RESULTAT INJUST:
SUPERIORS, PERÒ HA FALTAT GOL... (1-0)

Real Sporting Gijón: 1 – RCD Espanyol: 0

Perden la imbatibilitat, en un resultat injust.
El RCD Espanyol ha perdut el seu primer encontre i primer trofeu estiuenc en la present pretemporada en perdre a Luarca per 1-0 davant el conjunt del Sporting de Gijón, en un encontre en el que el conjunt de Mauricio Pochettino no ha merescut perdre en absolut, ja que l’únic equip que ha aconseguit posar el futbol en la malmesa i indecent gespa d’aquest camp on han tingut a bé disputar l’encontre, ha estat l’equip espanyolista i en especial en el transcurs del segon temps, en el que en la major part del temps ha tancat als asturians en el seu camp i inclòs en la seva àrea. Un cop més a l’equip li falta quelcom a dalt; més poder realitzador i en especial quan l’equip marxa amb el marcador en contra, fet que ja acusava més del compta en la temporada passada.

Pochettino ha alineat dos equips totalment distints en cadascuna de les dues meitats del encontre. Com a principal novetat, la presència del ex de la Gramanet, el central Raul Rodríguez formant parella amb Galán a l’eix de la cobertura.

El primer temps ha estat molt travat, poc futbol, marques excessivament dures, joc vorejant el reglament i inclòs una pica-baralla amb Ivan Alonso de protagonista quan els equips abandonaven el terreny de joc, a conseqüència de diferents entrades que han gaudit d’una excessiva permissibilitat arbitral.

Tot i que Alonso rematava de cap un còrner al minut quatre per sobre el travesser, o Morán posava a prova a Kameni en un llançament directe bombejat que el camerunès enviava per sobre el travesser, o un xut de Coro fluix i ras que no ha estat problema per Juan Pablo, les ocasiones clares de gol han brillat per la seva absència en aquests primers compassos del partit.

Ha estat una centrada a la mateixa línia de fons de Ivan Alonso que de primera ha rematat suau i amb intenció Luis García però desviada, la primera ocasió amb claredat que s’ha vist en aquest partit i sobre el quart d’hora de joc. Precisament en aquells instants, el local Gregory s’ha hagut de retirar lesionat en un mal pas donat, probablement pel lamentable estat de la gespa; fet difícil de comprendre en un lloc (Astúries) on precisament l’estat verd dels prats pot fer pensar en una verda catifa als camps de la zona.

Abans del gol local, un bon contracop espanyolista amb dolenta resolució de Ivan Alonso que xuta fluix i ras, massa fàcil per Juan Pablo. Al minut 32, un lliure directe que executa Sangoy, Carlos Kameni fa vistes (tot i que era molt difícil que hi arribés, amb la seva agilitat felina mai es sap), i la pilota s’allotja a l’escaire dreta. Seria el resultat definitiu ja que l’Espanyol s’ha mostrat molt poc efectiu en atac a l’hora de culminar les moltes accions ofensives que ha protagonitzat durant el partit.

Els darrers minuts del primer temps han estat de domini asturià, amb un Sporting que el gol li ha donat ales; Una rematada de Bilic que rebutja amb molts problemes Kameni a còrner, un contracop en el que la cobertura perica ha tallat en darrera instància resolent bé, una rematada de Jorge de cap a la sortida d’un còrner invalidat per falta a un defensor perico, però que ha permès veure l’esmentada agilitat felina del camerunès, han estat algunes de les accions del conjunt local. Per contra, un xut creuat des de la frontal de Coro, o un contracop amb centrada d’Àlvaro molt tancada i que ha acabat a mans del meta del Sporting, han estat les accions d’un Espanyol que ha intentat reaccionar.

En el segon període, Pochettino ha canviat tot l’equip. Com a novetats, la presència de jugadors com Manu Molina al doble pivot, de Pau Senent, o de Rui Fonte a l’extrem. Tot i que les primeres accions de perill ha correspost a l’Espanyol en una llarga combinació d’atac que ha acabat amb un xut de Pau per sobre el travesser, i en una jugada per banda de Osvaldo de la que el seu centre xut ha colpejat a la part superior del travesser, ha estat el conjunt del Sporting qui ha gaudit de l’ocasió més clara fins les hores, al quedar-se tot sol Bilic davant Kiko Casilla, i el meta d’Alcanar en una gran intervenció mostrant el gran nivell en que es troba, ha salvat el segon gol asturià enviant a còrner la rematada.

Preciado ha realitzat tres canvis entrant Diego Castro, Barral i Nacho Novo. L’Espanyol a mida que passaven els minuts ha anat incrementant el seu domini, jugant des de darrera en comptes de buscar la passada llarga com en el primer temps, i ha anat tancant als locals. L’Espanyol ha arribat bé a les immediacions de l’àrea asturiana, i inclòs amb penetracions per banda arribant a l’àrea gran i fins i tot a la petita, però sempre o la passada errònia o el desencert, o l’encert defensiu evitava que els de Pochettino empatessin un encontre en el que han estat molt superiors per joc i domini.

En una badada del meta local, Rui Fonte li ha robat la cartera i quan anava a rematar la jugada, ha estat agafat pel braç, fet que era penal i cartolina vermella. El col•legiat no ha volgut saber-ne res un cop més i ja van uns quants aquesta pretemporada...


En el darrer tram, els de Pochettino han posat setge a la porteria local, i en acció perfecta de Callejón endinsant-se per la lateral de l’àrea i arribant fins la cuina, deixa enrera perfectament per Verdú, que amb tot a favor envia la bola fora a l’esquerra de Juan Pablo. Diverses combinacions entre Verdú i Calllejón, un xut des de fora de l’àrea tret pel peu del porter i una rematada de Javi López a la sortida d’un còrner, blocat pel meta, han estat algunes clares jugades en les que l’Espanyol ha evidenciat una manca de poder realitzador, mal aquest que ja afectava a l’equip en temps no gaire pretèrits. Demà, Oviedo, conjunt de Segona Divisió B, i nou banc de proves per un Pochettino que aviat haurà de treure conclusions definitives (si és que les pot treure després de no haver vist encara jugar ni a Dátolo, ni Mattioni, ni Ivan de la Peña, ni els dos probables fitxatges que s’especula puguin arribar a Cornellà-El Prat).


Fitxa Tècnica:
Sporting Gijón: Juan Pablo, Orfila, Gregory, Ivan Hernández, José Ángel, Matabuena, Marcos, Sangoy, Luis Morán, Ayoze, i Bilic.
Substitucions: Jorge per Gregory, m. 15; Barral per Sangoy, Diego Castro per Moran, i Nacho Novo per Ayoze, m. 66. Sergio Álvarez per Bilic, m. 79.

RCD Espanyol: Kameni; Chica, Galán, Raul Rodríguez, Didac; Moisés, Javi Márquez; Coro, Luis García, Álvaro; i Ivan Alonso.
Segon temps: Kiko Casilla; Javi López, Forlín, Jordi Amat, David García; Manu Molina, Pau; Verdú, Callejón, Rui Fonte; Osvaldo.

Àrbitre: Coronas Durán, del comitè territorial asturià. Ha mostrat cartolines grogues a Manu Molina, m. 78 per tallar per darrera un contracop i Marcos, m. 87, per joc dur.

Gol: 1-0: Sangoy, m. 32.

Incidències: XIII Memorial Ramon Losada, disputat en el camp de La Veigona, Luarca (Asturias). Presència d’aficionats espanyolistes en aquest lamentable escenari triat per aquest amistós. Primer trofeu que no conquereix l’equip de Pochettino aquest estiu després de fer-se amb el Vila de Palamós, el Ciutat de Barcelona, i el Ramon de Carranza.






S E N T I M E N T P E R I C O . C O M