diumenge, 8 d’agost del 2010

TRIOMF DEL JUVENIL "A",
EN EL PRIMER AMISTÓS DAVANT EL VILANOVA CF
















RCD Espanyol Juvenil “A”: 1 – CF Vilanova: 0

Derroten a un conjunt de Tercera Divisió
Ahir tarda a la Ciutat Esportiva del RCD Espanyol de Sant Adrià del Besós, el juvenil A espanyolista va derrotar per la mínima mitjançant un gran gol de Pirulo, al CF Vilanova, equip de la Tercera Divisió. Era el debut de Martín Posse a la banqueta del tercer equip espanyolista.

Amb diverses cares noves (Verdú, Thievy –draff perico 2010-, i San Juan), l’Espanyol juvenil es va presentar davant el seu públic donant una molt bona imatge tot i no oblidant el caràcter amistós del esdeveniment i que els equips s’ho prenen com el que és; partit per anar agafant la forma física, el ritme de joc i assimilar els sistemes tàctics del nou mister.

La primera ocasió va ser una errada de Germán al sortir de l’àrea a rebutjar una pilota amb el peu, i no toca la bola, aprofitant Gascón el regal, però la seva rematada mansament surt un parell de pams fora ajustada al pal dret d’una porteria totalment buida. Després d’aquesta jugada, l’Espanyol Juvenil no va passar angunies i va dominar la major part del primer temps al seu rival.

La primera clara ocasió perica, una pujada de Carles Clerc per la lateral esquerra, passada en profunditat per Thievy, que controla en la frontal, i xuta fort però poc col•locat obligant a Adrià Carrasquilla a lluir-se enviant a còrner. Anteriorment ha tingut també que sortir el porter visitant de l’àrea avançant-se al davanter centre espanyolista rebutjant l’esfèrica.

A partir del pas de l’equador del primer temps, el Vilanova passa a ser dominador de la parcel•la ampla del terreny de joc, i intenta estirar-se sense aconseguir posar en problemes a la cobertura espanyolista. Guzmán ho intenta, amb un xut que intercepta Bonilla, i posteriorment a la mitja hora de joc serà Cristian qui ho provi primer amb un llançament que se’n va per sobre el travesser i després des de la frontal amb un remat que bloca Germán ara sí molt segur.

En una pilota llarga dividida, davant la sortida del meta Adrià fora de l’àrea, arriba abans el davanter perico però la seva rematada complicada s’estavella al cos del porter i surt fora.

En el segon temps, canvis a ambdós conjunts. Martín Posse dona entrada a tots els homes de la banqueta. Al primer minut és Guzmán qui tot sol remata fora en una bona ocasió. Als vuit minuts de joc, una pilota llarga a Gerard Muñoz, surt el meta vilanoví fora de l’àrea i instintivament rebutja amb la mà. El col•legiat Lluis Company l’expulsa amb cartolina vermella directa.

Amb deu homes el Vilanova ho passa pitjor i els espanyolistes troben molts forats per penetrar en la cobertura visitant. Una passada d’esperó magnífica de Gerard Muñoz als 64’ per Darder qui veu molt bé la jugada, controla, però la seva definició rematant per sobre el travesser no és el final que la jugada mereixia. Altre jugada amb passada en profunditat d’Albert Miravent trenca la defensa vilanovina, però Gerard en el darrer moment no controla i perd l’ocasió quan es quedava tot sol.

Al minut 67, a l’esquerra de l’atac perico, José Antonio Ruiz “Pirulo” es fa amb una pilota que no sembla portar perill. Deixa assegut al seu rival en un pam de terreny i en línia de fons retalla al segon marcador obrint-se, i deixa anar un perfecte llançament a l’escaire esquerra de la porteria. Un gran gol.

L’Espanyol continua assetjant la porteria visitant i per molt poc arriba abans el meta Barraquilla (que va tornar a sortir a ocupar la porteria), davant Gerard.

Edgar Badía no va estar massa fi en una jugada en la que a punt va estar de costar car, però la rematada de Víctor Morillas es marxa desviada quan ho tenia tot a favor. Malgrat el perill fruït de les dues errades dels porters pericos, no van tenir excessiu treball per demostrar la seva gran qualitat tant Germán al primer temps com Edgar en el segon.

Amb la lliçó apresa, surt amb el cap i no la mà, el meta visitant evitant un possible remat de Sergi Darder. El darrer tram del partit va ser un monòleg dels blanc-i-blaus que van pogué ampliar el marcador amb un centre xut de Bonilla incorporat a l’atac que rebutja de punys Adrián, o un còrner botat per Miravent que remata de cap dins l’àrea de nou el central Bonilla que treu amb una excel•lent intervenció el porter visitant, o una passada en profunditat de Gerard a Verdú, tot sol però l’àrbitre indica posició anti-reglamentària. També Gerard aconseguirà batre al porter del Vilanova, però l’acció es invalidada per fora de joc discutible.

Thievy va pecar d’individualisme quan una passada en profunditat de Verdú, arriba al seu peu, i davant la sortida del porter intenta superar-lo en dues rematades sense aconseguir-lo quan es trobava un company tot sol al punt de penal. Tampoc va haver-hi fortuna en una jugada en la que Bonilla profunditzant per l’esquerra guanya línia de fons, centra, i Gerard li treu la bola al seu company Thievy (no el va veure darrera d’ell) rematant de cap forçat.

Per contra, els visitants van arribar un parell d’ocasions amb cert perill, com una centrada de Carlitos que per molt poc no remata Fede, passejant-se l’esfèrica per l’àrea, o en una acció de molt perill en els darrers instants invalidada prèviament per clar fora de joc en la darrera passada.




Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol Juv. A: Germán Parreño, Arroyo, Carles Clerc, Bonilla, Blanchart, Juanjo, Verdú, Sergi Darder, Thievy, Pirulo i Eric.
Substitucions: Edgar Badía, San Juan, Gil, Miravent, Gerard per Germán, Bonilla, Verdú, Thievy, i Eric (m.46) i van tornar a entrar Bonilla per Arroyo, m. 70, Verdú per Juanjo, m. 73, Thievy per Pirulo, m. 76.

CF Vilanova: Carrasquilla, Sergi Pérez, Kiki López, Alex Morillas, Sergi Diaz, Sergi Vanegas, José, Pinilla, Cristian, Guzmán, i Gascón.
Substitucions: Alex Camps, Fede, Carlitos, Pipa, Marcos, Alex Gómez, el ex espanyolista Sergio Sabiote, i Mario (ps). En el minut 54, Jose es substituït per Carrasquilla (porter); al minut 59, Guzmán es substituït per un jugador amb idèntic dorsal i nom que el meta Carrasquilla (24). Coses dels amistosos ... Al 64’ Víctor Morillas per Díaz.

Gol: 1-0: Pirulo, m.67.

Àrbitre: LLuis Company Jiménez, del comitè territorial català, delegació de Barcelona. Va expulsar amb vermella directa al meta del Vilanova Mario al tallar una jugada clara de gol amb les mans fora de l’àrea (53’).

Incidències: Ciutat Esportiva de Sadrià. Temperatura plenament estiuenca. Seguidors del conjunt del Garraf en la grada. En la llotja entre altres personalitats, el conseller i vilanoví Josep Ma.Borrell.



S E N T I M E N T P E R I C O . C O M