divendres, 13 d’agost del 2010

GOLEJANT SOTA LA FORTA PLUJA

L'ESPANYOL GUANYA 1-2 (FORLÍN I LUIS GARCÍA) AL NOU TARTIERE DAVANT EL REAL OVIEDO















RCD Espanyol "B": 5 - Kitchee CS Hong - Kong: 0


El RCD Espanyol B ha golejat a un conjunt d’un modest potencial com ha estat l’equip del Kitchee de Hong-Kong, en un encontre en el que els de Toni Rovira s’han marxat al descans amb una còmoda avantatge de quatre gols. Al segon període, tot ha canviat amb les condicions meteorològiques, ja que la persistent tempesta que anava acostant-se cap a la Ciutat Esportiva amb trons i llampecs, ha acabat descarregant un autèntic diluvi que ha deslluït i perjudicat el transcórrer del segon temps on els blanc-i-blaus tan sols han anotat un gol i des del punt de penal.

Ha estat un partit en el que degut al baix nivell del rival, tant Gerardo al primer temps com Edgar Badía a la segona part, els metes espanyolistes han sigut simples convidats a un encontre en el que els blanc-i-blaus han deixat resolt en els primers quaranta cinc minuts.

Dani Nieto, el jugador més incisiu de l’atac espanyolista (i el màxim golejador de la pretemporada del filial), ja ha avisat al primer minut de joc amb un xut creuat des de l’esquerra. També l’altre golejador d’aquesta nit, Lucas Porcar, (que ha tornat a jugar en punta d’atac), ha avisat amb una internada en la que davant el meta ha intentat col•locar-li l’esfèrica lluny del seu abast, i per molt poc no s’ha convertit en gol la jugada, ni tampoc al segon pal Cervera ha pogut rematar l’esfèrica passada.

L’ocasió més clara ha arribat al minut 17’ quan Dani Nieto ha desaprofitat un clar u contra u davant el meta visitant, estavellant-li la rematada al cos del porter quan ho tenia tot a favor. No ha trigat més que poc més d’un minut, per que l’exterior esquerra espanyolista s’hagi refet de l’anterior errada, i aquest cop rebent una pilota avançada, supera la cobertura controlant molt bé, i encarant al porter amb un xut ras el supera fent pujar el primer gol al marcador.

Sis minuts després, pilota a l’àrea per Lucas Porcar; el davanter espanyolista controla, i quan retalla al seu rival, es derribat clarament assenyalant el col•legiat el punt fatídic. El propi Lucas agafa la bola i la col•loca als onze metres des d’on amb un xut ras, aconsegueix el segon gol del filial perico.

El propi Lucas hagués pogut incrementar el tempteig, amb un xut des de la frontal que ha obligat a rebutjar amb molts problemes al porter visitant. L’equip espanyolista no s’ha conformat amb la renda aconseguida i abans del descans ha assolit el tercer gol després d’una preciosa jugada de Víctor Àlvarez per l’esquerra amb una passada en profunditat a Dani Nieto qui de primera remata al fons de la porteria després de la mitja sortida del porter. Tres minuts després, una passada en profunditat d’Isaías al forat, per Nieto qui es torna a marxar tot sol, i quan encara al porter, no xuta sino que molt intel•ligent veu totalment sol a Lucas a qui li regala el gol, establint el 4-0.

En el segon temps, diversos canvis en l’equip espanyolista, i la pluja que ha fet acte de presència en Sadrià.
El joc ha baixat bastant i tot i que l’Espanyol ho ha seguit intentant (remat de cap de David López que ha sortit a còrner), les ocasions han minvat bastant.

El davanter Daniel López ha disposat d’una molt bona oportunitat en un contracop, però en comptes d’assistir al centre on hi havia desmarcat un company, s’ha entretingut entrant per la lateral de l’àrea i ha perdut l’ocasió.

Al minut 26, la pluja ha caigut amb extremada virulència dificultant notablement el desenvolupament del partit, tot i el bon drenatge de la gespa del camp primer. David López, el migcentre cedit la passada temporada al Terrassa, ha pogut marcar el cinquè amb un remat que després de tocar en un defensor s’ha marxat ajustat al pal dret. Anteriorment també Willy Yemba ha gaudit d’una ocasió però ha acabat xutant a les mans del porter.

En el darrer quart d’encontre, una pilota en profunditat per Chuli dins l’àrea, (havia sortit a mitja segona part), s’intenta escapolir de la marca defensiva i cau (per la falta del contrari i també per la situació de la gespa que fa que es rellisqui amb facilitat). El col•legiat assenyala la pena màxima i el propi Chuli marca batent per l’esquerra al porter del Kitchee. Fins el final, una excel•lent jugada d’Àngel que es marxa per banda entre dos contraris i la seva centrada es rematada de volea per Yemba, buscant l’escaire, però surt per sobre el travesser.

Els deu darrers minuts s’han disputat com bonament s’ha pogut i inclòs quan l’àrbitre ha xiulat la fi del partit el marcador electrònic assenyalava el minut “37” del segon període...



RCD Espanyol: Gerardo; Fran Grima, Guillem Savall, Pere Segarra, Víctor Álvarez; David López, Isaías, Cervera; Sergio Ginés, Dani Nieto, i Lucas Porcar.
Substitucions: Edgar Badía per Gerardo; Albert Blázquez per Víctor Álvarez; Dani per Sergio Ginés; Romero per Lucas Porcar, m. 46. Oscar Sielva per Isaías, m. 56; Ángel i Chuli per Grima i Lucas Porcar, m. 65. Willy Yemba i Tarrés per Cervera, i Guillem Savall, m. 73.

Gols: 1-0: Dani Nieto, m. 18; 2-0: Lucas Porcar, -pen- m.25; 3-0: Dani Nieto, m. 34; 4-0: Lucas Porcar, m. 37; 5-0: Chuli –pen- , m. 77.

Incidències: Ciutat Esportiva del RCD Espanyol, Camp Principal, n 1. Terreny en bones condicions. Partit jugat amb il•luminació artificial en la seva major part. Temperatura suau per l’horari però humida i xafogosa. En el segon període forta tempesta amb aparell elèctric, que ha provocat una pluja intensa i torrencial en els darrers vint minuts que ha estat quan ha descarregat amb major virulència.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M