dilluns, 9 d’agost del 2010

FAN HISTÒRIA GUANYANT EL CARRANZA,
I DEDICANT-LI A DANI JARQUE EL TRIOMF


RCD Espanyol: 1 (4) – C. Atlético de Madrid: 1 (3)

CAMPIONS DEL CARRANZA !!!

El RCD Espanyol ha fet aquesta nit història. Ha guanyat per segona vegada en la seva tercera participació el més prestigiós torneig estiuenc a Espanya. Hi ho ha fet en el dia més assenyalat, just el dia en que es compleix el primer aniversari de la mort d’en Dani Jarque. A ell i a la seva memòria eterna de tot l’espanyolisme, va dedicat aquest triomf històric i aquestes línies.


Després de 37 anys, l’Espanyol s’ha fet amb el Carranza i a tornat a derrotar al seu rival com ahir al Sevilla, a la tanda de penals. Ni els més vells del lloc veien tantes tandes consecutives i en tant poc marge, guanyades pels blanc-i-blaus que tenen tot un historial prolífic de desgràcies consumades des del punt de penal.

Davant un Atlético que en joc ha estat superior, els de Pochettino s’han superposat a totes les adversitats com que en la primera jugada del partit (llançament de còrner des de la dreta al primer minut), Diego Costa aprofitant la passivitat defensiva i la mitja sortida dolenta de Cristian, anotés el primer gol que li donava avantatge en la final.

Els matalassers sense Forlán, i els internacionals sub-21, i amb el Kun Agüero que ha sortit en el segon període, no han sabut aprofitar el fet de marcar només començar el matx, ja que altre errada defensiva en aquest cop madrilenya, ha acabat amb una recuperació de pilota en tres quarts, assistència de Ivan Alonso per Callejón que tot sol davant Joel, li envia la bola pel cantó més difícil ajustat al pal dret. El davanter de Motril trenca la mala ratxa i anota un gol important, que ja era hora...

Una errada d’Amat molt insegur avui, obliga a Cristian a sortir salvant el segon gol davant Reyes. Un xut de Raul, surt per sobre el travesser al minut 7. El ritme era frenètic. En els primers compassos, l’Atlético ha entrat per banda esquerra on David no podia amb el seu par, i Reyes buscant forat remata molt fort però un pèl alt. Una errada d’Amat en passar a Cristian amb el cap, i la pilota curta es aprofitada per l’autor del gol Diego Costa que s’avança al meta argentí, i el seu remat suau es tret pel propi Jordi Amat metre i mig abans de la línia de gol.La defensa no ha ratllat al nivell d’anteriors encontres. Cal dir que Pochettino ha alineat un inèdit tàndem a l’eix defensiu format per Moisés i Amat.

Amb les taules al marcador i amb el pas dels minuts, mica a mica, les disposicions tàctiques d’ambdós conjunts i l’agrupament de línies han dificultat el ritme trepidant dels primers minuts i ha baixat clarament el nivell del joc ofensiu del primer quart d’hora.

Al minut 21, Cristian Álvarez s’ha hagut de retirar lesionat a conseqüència d’una jugada anterior que l’ha impedit continuar; el seu lloc ha estat ocupat pel protagonista del partit, el meta Kiko Casilla que ha despertat l’animadversió i el rebuig del públic cadista, el seu ex equip on va romandre cedit les dues passades temporades. Tampoc tindrà massa sort el darrer fitxatge, el brasiler Mattioni, que també ha tingut que abandonar el terreny de joc i deixar el seu lloc a Javi López.

Del darrer tram del primer període, significar un contracop perico finalitzat amb xut de Callejón blocat per Joel, una rematada de Filipe ben blocada per un molt segur Kiko, i una volea de Callejón en llançament buscant la sorpresa a càrrec de Javi Márquez per sobre la tanca. El xut del de Motril, per sobre el travesser molt desviat. En els darrers instants, un parell d’ensurts en varies accions dels madrilenys que no han tingut majors conseqüències.

Però l’Atlético ha anat per feina, i ja en el segon temps ha donat entrada a un desequilibrant Kun Agüero que ha portat de bòlid a la parella de centrals espanyolistes. Pochettino per la seva part ha donat entrada a Alvaro i Osvaldo, per Javi Márquez i Coro.

Reyes ha pogut marcar el segon gol matalasser, quan després de varis refusos, engalta un xut ras des de la frontal que s’estavella a la base del pal dret. Kun en ràpid contracop, no ha pogut superar la sortida d’un encertat Kiko Casilla a la lateral dreta de l’àrea espanyolista, xutant al cos del meta d’Alcanar.

L’Atlético intensifica el seu domini, posa setge a la porteria espanyolista, i torna a estar a punt de marcar després d’una centrada de Varela que Agüero remata forçat als núvols. El propi jugador argentí deixa en evidència a Amat en dos retalls en un pam de terreny en la frontal, i intenta afusellar Kiko, salvant el gol el meta espanyolista amb una gran aturada, acabant d’allunyar el perill David García, junt al pal esquer.

Pochettino veu que se li escapa el partit, i canvia la parella de centrals donant entrada a Forlín i Galán que a més es poden emprar amb més contundència ja que no estan amonestats. Faltava la meitat del segon temps per davant, i semblava que havia passat el pitjor quan l’Espanyol intenta sorprendre al contracop en jugada d’Alvaro que Osvaldo no pot culminar errant la passada. Un enviament de Kiko llarg a Callejón enganxat en banda en línia de tres quarts, control lliscant la línia i passada Álvaro que es marxa del seu marcador col•locant un precís centre ras, que es interceptat per un defensor quan ja estava tot sol Osvaldo amb la canya a punt.

El joc s’ha igualat un xic, després d’aquest ensurt que s’ha dut el conjunt madrileny i s’ha entrat en una fase de joc més dur, i d’un show targeter del basc Pérez Lasa que posats ha acabat expulsant a Luis García que es trobava a la banqueta com a suplent.

El conjunt matalasser ha efectuat canvis, i en el tram final del partit ha disposat de dues ocasions en les que l’encert de Kiko Casilla traient-li la bola al davanter quan anava a rematar, o rebutjant un centre xut de Kun, han salvat de nou al conjunt perico. Els darrers intents madrilenys, un xut de Salvio blocat fàcil per Casilla i un lliure directe conseqüència d’una falta a pocs metres de la frontal realitzada per un resen incorporat Pau Senent, que el Kun ha llençat ras, ajustat al pal dret. També l’Espanyol en el segon temps ha disposat d’un llançament dins l’àrea per una protestada cessió al meta (72’), però el llançament d’Osvaldo s’ha marxat molt alt. Amb un centre molt tancat de Callejón, blocat per Joel, s’ha arribat a la fi del partit amb la igualada que ha forçat que la LVI Edició del Carranza s’hagués de resoldre des del punt de penal.

Aquests s’han posat de cara quan Filipe ha llençat aturant Kiko en el segon llançament matalasser. L’Espanyol no ho ha aprofitat errant Manu Molina en el següent penal, il a igualada ha persistit fins que en el cinquè, el llançament de Reyes ha sigut aturat per Kiko i Osvaldo no ha perdonat donant el títol. Felicitats Espanyol!




Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: Cristian, Mattioni, David García, Jordi Amat, Moisés, Manu Molina, Javi Márquez, Coro, Callejón, Verdú i Ivan Alonso.
Substitucions: Kiko Casilla per Cristian, m. 21; Javi López per Mattioni, m. 24; Álvaro i Osvaldo per Javi Márquez i Coro respectivament, m. 46; Galán i Forlín per Amat i Moisés, m. 66; Pau Senent per Ivan Alonso, m. 86.

Club Atlético de Madrid: Joel, Valera, Filipe Luis, Perea, Ujfalusi, P. Assunçao, Raul García, Jurado, Reyes, Simao i Diego Costa.
Substitucions: Kun Agüero per D. Costa, m. 46; Mario Suárez per Raul García, m. 74, Salvio per Simao, m. 78.

Àrbitre: Miguel Ángel Pérez Lasa, del comitè basc. Ha mostrat cartolines grogues a Reyes, m. 30, David García, m. 66, Ujfalusi, m. 72, Valera, m. 73, Ivan Alonso, m.74, Suárez, m. 40 i ha expulsat a Luis García, m.75.

Gols: 0-1: D. Costa, m. 1; 1-1: Callejón, m. 4

Penals: 0-1: Kun, gol, dreta per alt; 1-1: Callejón, gol, ras per la dreta; 1-1: Filipe, atura Kiko, fluix pel centre; 1-1: Molina, atura Joel, a la seva dreta; 1-2: Mario, gol, ajustat a l’esquerra; 2-2: Verdú, gol, enganyant Joel per la dreta; 3-2: Jurado, gol, ajustat al pal dret; 3-3: Alvaro, gol, enganyant per la dreta; 3-4: Atura Kiko Casilla el xut de Reyes per l’esquerra; 3-4: Osvaldo, gol, per la dreta.

Incidències: Final de la LVI edició del Ramón de Carranza. Partit retransmès per Televisió de Catalunya en directe. S’ha guardat un emotiu minut de silenci en els prolegòmens de la final en memòria de Dani Jarque. Els jugadors espanyolistes lluïen en la màniga esquerra el número 21.

David García junt a tot l’equip fent pinya, han recollit el gegantí trofeu que els acreditava com a campions. El finalista, l’Atlético, és l’equip amb millor palmarès del torneig (8 títols). Els jugadors espanyolistes han col•locat una samarreta amb l’efígie de Jarque al trofeu i s’han fet les fotos per la historia, un cop s’han adjudicat el “Torneo de los Torneos”. L’estat de la gespa molt dolenta, i una part de l’estadi, una lateral, en obres. La consecució del torneig, porta annexa la participació una altre ocasió la temporada propera. La final de consolació pel Sevilla que acaba tercer en derrotar per 3-2 a l’amfitrió Cádiz CF.

1 comentari:

Anònim ha dit...

HOLA AMICS VICTÒRIA JUSTA DE L'ESPANYOL OFERIDA AL NOSTRE CAPITÀ ETERN DANI JARQUE, TENIM AQUEST TROFEIG PRESTIGIÓS EL CARRANZA A LES NOSTRES VITRINES, I COM CAMPIONS DERROTANT AMB MEREIXEM ALS MATALASSERS, JUGAREM EL CARRANZA EL PROPER ANY TAMBÉ.
FINS DESPRÉS. JOSE CARRERA




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M