dissabte, 16 de juny del 2007

PARTIT D'HOMENATGE;(MONTJUÏC,DEMÀ 17:00 H.)



Darrer encontre de la temporada.

Davant el Deportivo demà a les 17:00 h., es posarà punt final a aquesta temporada en la que en la lliga no hem patit gens (tot i el desafortunat començament), a la Copa del Rei vàrem caure vergonyosament amb el Rayo Vallecano (així s’ha de dir), però en competició europea, vàrem igualar a la millor temporada de tota nostra història, quedant a un sospir de nou de la glòria absoluta.

Esperem sigui una festa el partit amb l’equip del “insolvent” Lendoiro, i la afició pugui acomiadar-se de l’equip amb alegria e il·lusió cara a la propera temporada.

Segons ha informat el RCD Espanyol, hi haurà certs actes d’homenatge a tothom, a Raul Tamudo, a l’equip, a l’afició... Es prega per tant que arribin deu o quinze minuts abans del començament, tot i que per ser el darrer encontre els Hereu, i companyia no ens ho posaran fàcil, ja que estan tancats els accessos per Maria Cristina a causa del Saló de l’automòbil. Les llançadores sortiran de Paral·lel.

Raul Tamudo, després de superar a Rafa Marañón, podria ser el màxim golejador nacional de la lliga 2006/07, amb lluita amb Fernando Torres i el valencianista Villa.

Després d’acabar l’encontre també hi hauran actes motiu aquest per el qual, el club insta als assistents al matx no abandonin Montjuïc.

Ernesto Valverde no podrà comptar per aquest intranscendent encontre amb Kameni (amb Camerun) , Moha (amb Marroc), Zabaleta, David García, Riera, De la Peña i Pandiani lesionats, Costa (ja se li ha comunicat que no compten amb els seus serveis per la propera temporada i ja es a Brasil) i el dubte de Moisés que arrossega molèsties. Destaca la convocatòria del juvenil Isaac Becerra per substituir la baixa de Kameni; Gorka serà titular.

Esperem veure un bon encontre, sense cap tipus de pressió ni angoixa, lluny d’aquell 13 de maig de 2006, i que sigui la cirereta d’aquest pastís de temporada que ha acabat amb la gesta de Raul Tamudo, heroi en el camp (i en el Camp Nou), i en la seva nova faceta com a protagonista del llibre “ànima de carrer” presentat el passat dijous, amb un gran èxit dins l’espanyolisme.



_____________________________________________________________________________

En l’atletisme blanc i blau, Maria Vasco i José A. González tornaran a ser protagonistes, com a integrants de la Selecció Catalana ja que participaran al Campionat d’Espanya de Federacions autonòmiques que tindrà lloc a Còrdova avui dissabte.

Maria Vasco ha estat convocada per disputar el Mundial d’Osaka que tindrà lloc a finals d’agost d’enguany.

Demà, l’equip juvenil disputarà els Campionats de Catalunya en pista, a Sabadell. Omar, Juanes, Roger, Ilias, Fenández, i San José serà la representació de l’Associació E. Blanc i Blau en les diferents proves.

Mentre, Rafael Botello participarà al marató de Dulutch, (Minnesota, EE.UU.)

divendres, 15 de juny del 2007

LA REVENJA: RAYO-ESPANYOL (NTRA. SRA. DE LA TORRE, DIUMENGE 11:30)

Foto d'arxiu: Eliminatòria de quarts amb el Puebla.
(Cristina, Chola, Marta, Lara i Rocío)


A les 11:30 hores, i sota la direcció del col·legiat madrileny Roberto San José Galavis i amb Israel García i José García com a jutges auxiliars, el RCD Espanyol intentarà en l’estadi de Nuestra Señora de la Torre, aconseguir un bon resultat que li permeti afrontar amb garanties d’èxit el partit de tornada una setmana després i poder classificar-se per segon any consecutiu per la gran final de la Copa de SM la Reina.

Tasca gens fàcil, ja que en front tindrà el conjunt millor de forma en la segona volta de la Superlliga, el Rayo Vallecano, que tot i quedar en quarta posició, només ha perdut un encontre, precisament davant el descendit i darrer classificat FC Barcelona, encadenant des d’aquest fet, vuit triomfs consecutius (sis de Superlliga i els dos darrers de Copa) i dos empats en tota la segona volta davant Llevant i Sevilla. Per tant, es pot dir que es troba en ratxa.

Com que les jugadores periques no se’ls hi haurà oblidat els darrers resultats davant el conjunt madrileny, del que podem estar convençuts és que del que no pecaran és d’excés de confiança. El Rayo ja ens ha deixat al seu pas per Sadrià dues manetes en les darreres tres temporades, i sempre ha estat un rival molt incòmode.

Del conjunt madrileny destacar en l’eix defensiu a Marieta, i a Chabe (l’ex sevillista Mª Benito), amb un mig del camp exquisit amb Melisa, Mari Paz Azagra, i davant Natalia de Pablos, l’autèntica killer del conjunt rayista amb Sonia.
Un anticipi del que podria ser l’alineació del conjunt rayista probable seria; Alicia, Pilar, “Marieta”, “Chabe”, Mónica, Melisa, Pacheco, Mari Paz, Marina, Sonia, i Natalia.

FUTBOL BASE

JUVENIL B: 4 FC. BUCAREST 3

El juvenil B del RCD Espanyol sense Joan Salvans a la banqueta, ha guanyat al FC Bucarest per 4-3 en un amistós disputat avui vespre a la Ciutat Esportiva de Sant Adrià.

Aquest encontre semblava tot menys un amistós. El conjunt romanès ha jugat en moltes fases del partit al límit del reglament i esperonat per un impresentable entrenador els seus nois s’han empleat a un nivell impropi d’un encontre amistós, que l’únic que pretenia era donar minuts als jugadors, fer proves i gaudir d’una bona estona de futbol, lluny de les exigències de la competició.

L’Espanyol ha dominat bastant més que el conjunt romanès durant el primer temps, tot i que el gol ha vingut després d’una bona ocasió dels visitants en que han pogut marcar, tot i que tant Pecha com la defensa espanyolista ha estat bastant expeditiva. Lucas Porcar a centre perfecte de la banda esquerra ha obert el marcador. Els visitants només duien perill al contracop per velocitat, mentre que els pericos s’han mostrat quelcom més superiors.

A la segona part ha canviat la decoració en els primers compassos. Major domini dels romanesos i fruït de les majors ocasions, ha arribat en una jugada en la que la defensa perica s’ha complicat la vida, el penal que ha donat lloc a l’empat en el marcador. L’Espanyol ha sortit amb varis jugadors de la banqueta en aquest segon temps, des de la porteria fins la línia atacant.

L’Espanyol ha tornat a recobrar el domini del partit, i amb un gran gol ha tornat a adquirir avantatge en el marcador. Curro, després d’un gran contracop amb superioritat numèrica de 3 a 1 conduït per Lucas, ha marcat el tercer després que l’internacional i campió d’Europa li cedis l’esfèrica en safata de plata.

Però els romanesos no s’han rendit i fruït d’aquesta lluita (en ocasions amb joc molt dur) han fet el segon, després d’una errada defensiva que ha fet que des de banda esquerra l’extrem romanès centrés i a plaer marqués el Bucarest el segon, donant emoció a l’encontre. En altre jugada similar a la del tercer gol, Curro de nou ha fet el quart, al rematar a boca de gol, després d’una passada de la mort en un perfecte contracop, després d’una pèrdua de pilota de la defensa visitant.

I ha arribat el tercer, el joc anti esportiu que ha acabat també contagiant als pericos, i per moments semblava que se li escapava de les mans al col·legiat l’encontre. La banqueta visitant ha tingut que estar censurada per els tècnics blanc i blaus, ja que l’espectacle era tot menys el d’un partit amistós. L’àrbitre, sense afegir ni un minut, ha donat per acabar l’encontre abans d’evitar mals majors, i amb el triomf del RCD Espanyol, en un partit vibrant, i amb excessiu joc dur i poc esportiu.

Aquest cap de setmana es celebra un any més, el Memorial Sánchez Llibre,
en memòria dels pares de l’actual president del RCD Espanyol. Aquest torneig, ja és un referent en el futbol base i més concretament a la categoria infantil, en aquestes alçades de temporada.

Aquest any, però hi ha una variant, que complicarà potser més als que vulguin veure el torneig. No es celebra al Xavi Remon de Vilassar de Mar, com cada any, si no que serà al Municipal de Premià de Dalt.

El calendari del torneig és el següent:

Dissabte:

FP Sánchez Llibre – Real Zaragoza 10:15 h.
Premià de Dalt –RCD Espanyol 11:30 h.

FP Sánchez Llibre –Sevilla CF 16:00 h.
Premià de Dalt – At.Osasuna 17:15 h.

Real Zaragoza – Sevilla CF 18:30 h.
RCD Espanyol – At. Osasuna 19:30 h.

Diumenge:

9:00 h. Partit per el cinquè i sisè lloc
10:30 h. Partit per el tercer i quart lloc
12:00 h. FINAL. ( Campions de cada grup
)

dijous, 14 de juny del 2007

ADRIANA I SARA PROTAGONISTES EN BARBASTRE



fotos d'arxiu. Adriana i Sara embaixadores del RCD Espanyol femení a l'Aragó.


Tal com informa Futfem., fent-se ressò d’una informació apareguda en Radio Huesca, Adriana Martín i Sara Serna han estat aquesta setmana en Barbastre en les jornades de tecnificació que s’estan celebrant en el Camp Municipal d’esports d’aquesta localitat capital del Somontano.

Davant d’un centenar de nenes han participat en diferents partidets. Enrique Barbanoj, coordinador del futbol femení del Barbastro s’ha mostrat molt agraït al RCD Espanyol per la presència d’aquestes dues carismàtiques jugadores del conjunt perico, així com esperançat que en futures edicions segueixin incrementant el nombre de participants, i fer que Barbastre tingui un futbol femení més acord a la ciutat (segona capital d’Osca).


dimecres, 13 de juny del 2007

ENTREVISTA A JORDI LLOPIS



Avui a Sentiment Perico, us oferim una entrevista amb un personatge dins l’espanyolisme que a més d’estimar al RCD Espanyol i a la seva penya com a pocs, no es talla ni un pel a l’hora d’analitzar el passat, present i futur de l’entitat blanc i blava així com del moviment penyístic i de la penya que ha presidit, la GPE Manigua.

Ens referim a Jordi Llopis, persona integra i perica com molt poques he conegut, defensant on faci falta els interessos malmesos moltes vegades del nostre club, allà on el Consell de l’entitat no ho ha fet, i lluitant amb valentia per l’entitat que presidia i per el mateix RCD Espanyol. Es podrà estar d’acord o no en els seus arguments però per sobra de tot, ens trobem davant una persona sincera i que mai s’ha adaptat a aquest “missatge políticament correcte” que molts volen instal·lar a la nostra terra; i ja sabeu que jo no regalo aquests adjectius a tothom...


¿Que en pensa Jordi Llopis, del tracte que ens dona Televisió de Catalunya? ¿Ha variat quelcom des del seu punt de vista des de que la GPE Manigua va demandar a TV 3 per els motius que tots sabem?


El tracte que ens dóna TV3 continua sent molt censurable, massa. S'obliden aquests servidors públics que són això, un servei públic
d'informació, el qual paguem entre tots els ciutadans de Catalunya; els barcelonistes, els espanyolistes, els madridistes, etc. i també els que no els agrada ni interessa gens el futbol. Molts comentaris i alguns programes són una ofensa per a tots aquells que no formem part del pensament únic esportiu. Des de la nostra denúncia, han cobert la informació dels dos aplecs posteriors. Ara bé, dit això, la seva política vers l'Espanyol és sovint malintencionada. Sempre subratllen la vessant més negativa, mai la positiva.


¿Quina opinió té, quan des del Consell es justifica tot en base als ingressos que el RCD Espanyol obté de la Televisió de Catalunya? ¿Es pot justificar en base a aquests ingressos el tracte informatiu que ens donen?


"Encara que els ingressos de TV3 per a l'Espanyol siguin molt importants, no comparteixo ni comprenc, de cap manera, aquesta mena de complaença que té històricament el Consell amb la Televisió de Catalunya.. "


Veu qualificar amb un adjectiu una mica fort als jugadors, degut a partits lamentables que les darreres temporades ens han obsequiat. ¿Ha variat aquesta opinió al haver arribat a la mateixa final de la UEFA, i havent empatat al Camp Nou de la manera que hem vist?


"No. Me'n alegro moltíssim del recent resultat al Nou Camp i també reconec que a la UEFA s'ha dut a terme una immillorable competició (encara que per a la història això no servirà de res), però quan han fet el "ganso" (i això ho han fet en més d'un partit), ens han faltat el respecte a l'afició."


¿Creieu que de veritat es pot guanyar al Camp Nou, amb aquests imponderables que tots sabem, i que hem tornat a patir, començant ja a Sabadell ?


"És molt i molt difícil, perquè si a un equip bo, plegat de "cracs", a més, els àrbitres juguen un paper determinant a l'hora d'impartit justícia, hi ha molt poc a fer."

Tamudo, màxim golejador...Quelcom d’aquests 112 gols i del seu protagonista...

"Està clar que s'ha convertit amb un jugador de referència en el nostre club. Si vestís uns altres colors (que tots sabem) seria un referent per a tota Catalunya. És un magnífic davanter que ja ha escrit part de la història del nostre club.
Li demanaria, però, que sigui una mica menys arrogant i que sàpiga "perdonar" a la premsa perica. A la premsa amiga de veritat."


¿Com veieu el futur esportiu del RCD Espanyol?


"Amb força esperança, però no ens podem enganyar. No ens convé gens, perquè hem de tenir molt en compte que, malgrat tot, no hem guanyat res aquesta temporada i que l'any que ve (si no passa el que esperem) no estarem a Europa."


¿Creieu que finalment se li donarà al RCD Espanyol una “wild card”? ¿Seria favorable que l’Espanyol participés sempre en la Intertoto, si no es obtingués la classificació per la UEFA?


"No ho crec, però està clar que m'agradaria molt que finalment obtinguéssim la “wild card". En quant al tema d'Intertoto no n'estic segur, ja que si la disputem, el calendari és molt sever i els nostres
professionals han de descansar bé les seves vacances i no "estressar-se" gens en la pre temporada, ja que sinó, després, hem d'escoltar excuses com la de la temporada passada i patir un final agònic."


¿Penseu que el senyor Sánchez Llibre marxarà tal com ha vingut manifestant, quan s’inauguri el nou estadi?

"Sí, crec que quan inauguri el nou estadi, deixarà la Presidència."

¿Penseu que hi ha algú dins de l’actual Consell (sense citar noms, si no voleu) que segons la vostre opinió pogués substituir-lo amb garanties d’èxit?


"Bé, amb garanties d'èxit és molt difícil de dir (perquè intervenen molts factors), però que hi ha algú que podria substituir-lo, algú sí que hi és... Pocs, però."


¿Quina puntuació d’un a deu, li posaríeu a la temporada de Valverde, i al president Dani des de que és president.?


"A Valverde li posaria un 7 i a Dani un 8. Considero que tots dos es mereixen un notable."

¿Quina opinió teniu, sobre “personatges” que pul·lulen per Olímpic, (porta 8) o gent que utilitza el Club per expressar les seves ideologies polítiques i alguns amb violència?


"Si utilitzar el nostre club per expressar la simbologia política de qualsevol signe és greu, resulta del tot inadmissible que, a més, algú utilitzi la violència per imposar-la. El nom que té això tothom el sap.
Jo, personalment, vaig signar el manifest de Grades Netes i sota la meva presidència, la GPE Manigua, per decisió de la seva junta, també va signar com entitat. He trobat a faltar moltes signatures particulars i de moltes entitats, perquè no és un problema de banderes. Es un problema d'integritat física, o sigui que et trenquen la cara si no penses com ells. En aquest tema, el Consell, també, s'ho agafa amb paper de fumar..."


¿Penseu que el trasllat a Cornellà serà un punt d’inflexió socialment, o seguirem amb la mateixa fidel però petita massa social?



"És molt difícil canviar el sentiment majoritari d'una societat que rep, constantment, una informació esportiva manipulada i dirigida com la que patim. Per tant, si no arriben més títols, o repetim partits èpics com el de dissabte, veig francament difícil que no siguem, més o menys, els mateixos d'ara."



Tema seccions: ¿Quina es vostra postura després de veure l’experiència d’aquest primer any de l’Associació d’Esports Blanc i blau?


"La meva postura no ha canviat gens en aquest sentit, quan l'amic Joan Calero em va demanar la meva signatura per aquest projecte, no vaig dubtar ni un moment en afegir-me. Si els resultats, a més, són ara molt bons, això, doncs, no fa altra cosa que donar-nos la raó a tots els que volem seccions a l'Espanyol. "


¿Penseu que estem en un club molt conformista, que s’ha d’aspirar a més, o per el contrari penseu que resistint i sobrevivint davant el monstre que tenim enfront ja es prou?

Sí, crec que som un club massa conformista. Això de la supervivència, segurament, ja li va bé a més d'un mediocre que tenim instal·lat en el club, però si de veritat volem créixer, hem de ser més auto exigent en tots i cadascun dels estaments del club.

¿Com veieu el moviment penyístic actual, ara ja com a penyista de base? ¿Costa mobilitzar als aficionats i socis?


"Fotut, el veig fotut. Mai no ha estat fàcil. M'explico; els pericos només es mobilitzen quan hi ha una final per disputar. La resta de l'existència dels penyistes és una mica solitària, sempre les mateixes cares en totes les mogudes (sopars, actes diversos).
A més de tot això, als penyistes se'ls considera com uns éssers que tot el que fan és per obtenir contrapartides. Això és una gran mentida i una injustícia."


Com es lògic, no vull acabar aquesta entrevista sense parlar de la GPE Manigua de la que vostè ha estat president, i a jutjar per els resultats, deixant el llistó molt alt.


¿Ha assolit tot el que volia com a president?


"No, es clar que no, però em permetrà que li digui (o millor dit, que li recordi) que el que hem assolit els darrers anys, és molt i molt gran. A part del futbol base, el qual mantenim sense interrupció des de fa 32 anys (Som l'única penya a Barcelona i tota la seva àrea metropolitana capaç de mantenir-ho), i la pròpia supervivència de la penya en el dia a dia, durant aquests 52 anys de vida, els actes del XV Aplec a Barcelona, van portar-nos a trencar amb una mena de tabú i aconseguir una Plaça per al fundador del RCD Espanyol (la qual cosa, malauradament, cap estament del Club, ni ens ha reconegut, ni ens ho ha agraït com tal cosa es mereix).
No vull oblidar-me de repassar activitats úniques que duu, o ha dut a terme, la GPE Manigua; el Periconcurs, el premi Pericollimona, l'estand a la Plaça Catalunya en les Festes de la Mercè i la demanda contra TV3"

¿Li ha quedat algun projecte per realitzar?


"Sí, dotar a la penya d'un local més gran. Quan vaig arribar a la presidència de la penya, l'any 1999, la penya no en tenia més d'uns 35 socis. Amb l'esforç d'uns quants companys vam dotar-la d'un local, suficient, però petit. Vam plantejar-nos, seriosament, fer-nos amb un de més gran, però vistos tant el suport, com la implicació dels pocs socis que hem aconseguit, uns 170, vam desistir.
El suport dels pericos amb la penya que ha aconseguit fites no
comparables, ha estat relativament escàs i, per això, aconseguir un nombre important de socis per a la penya, és una altra assignatura que no considero aprovada."



¿Pensa que des del Consell es té en compte l’opinió del soci de base?



"No sols penso que no tenen gaire en compte l'opinió del soci, sinó que també estic convençut que per a molts del Consell les penyes molestem."



Moltes gràcies, Sr. Jordi Llopis.

AGENDA

14-6Juvenil B - Sel·lecció BucarestCiutat Esportiva, 4-3
16-6Cadet B. Torneig GavàEF. Roceña 18.30 (Mpal. Can Tintorer, Gavà) 17:00/18:30 h. CAMPIÓ. Esp 3 FCB 1
16/17-6Infantil A. Torneig Memorial Sánchez LlibrePremià, Osasuna, FP Sánchez Llibre, Sevilla, R.Zaragoza. (Mpal. Premià de Dalt.) Campió Zaragoza (3-2). Espanyol finalista.
15/16/17Infantil B. Torneig FAFAndorra, Boavista, At.Madrid, RSociedad, Monao. (Camp. Escaldes-Engordany. Andorra)
15/16/17Aleví A. Torneig Gimnastica Segoviana Sporting Portugal, R.Madrid,Valencia, At.Madrid, Sevilla. (Segovia)
15/16/17Aleví B. Torneig CD TorrentValencia, Alacant, Torrent, LLevant. At.Madrid, Villareal. (Torrent, Valencia)
16/17-6Benjamí A. Torneig At.Segre.Ajax, Sevilla,Xerez, FCB, Valencia, SEgre, Llevant. (LLeida)
17-6Benjamí C. Torneig Bufalà.UB Catalonia, Bufala/FC Martinenc. (Mpal. Bufalà, Badalona) 15.00h.
17-6SEMIFINAL COPA SM LA REINA. RAYO VALLECANO SAD-RCD ESPANYOL FEMENÍ. (Ntra. Sra. de la Torre, Madrid) 2-2
17-6Femení B AmistósCE Europa- Espanyol. Nou Serdenya, 3-3



dimarts, 12 de juny del 2007

RCD ESPANYOL-RAYO VALLECANO,

SEMIFINAL COPA SM LA REINA

foto d'arxiu: Espanyol-Rayo, darrera jornada superlliga.

El Rayo Vallecano, serà el rival del RCD Espanyol en les semifinals de la Copa de S.M. la Reina, a disputar els dies 17 i 24 del present mes.

Serà una bona ocasió per les noies de Santy Fernández per demostrar que el 3-5 del darrer partit de la Superlliga va ser un accident o un mal dia, i demostrar sobre la gespa de Ntra. Señora de la Torre i posteriorment a Sadrià, que l’equip perico es superior al madrileny.

Recordem que en l’enfrontament particular a la Superlliga l’Espanyol va ser incapaç de vèncer a les vallecanes tant a l’anada (empat a un) com a la tornada, en el partit anteriorment esmentat.

El guanyador s’enfrontarà al guanyador de l’altre semifinal que disputen Híspalis i Llevant, que en principi podria ser en Madrid, el dissabte 30 de juny. Temps hi haurà per confirmar-lo, i l’únic que importa ara per ara, es derrotar al conjunt del Rayo Vallecano.

ELS 112

foto: rcdespanyol.com

Raul Tamudo s’ha convertit en el màxim golejador de tota la història del RCD Espanyol. Això ja ho sabeu tots... ¿ Però on, i contra qui va aconseguir aquests 112 gols?

Recordant un cop més nostra història, Sentiment Perico, ofereix una breu síntesis dels gols de Raul Tamudo.

Temporada 1996-97 PJ 10 Gols 02 (0 Pen) (1-1)*
Temporada 1997-98 PJ 04 Gols 00 (0 Pen) (0-0)
Temporada 1998-99 PJ 19 Gols 08 (0 Pen) (6-2)
Temporada 1999-00 PJ 34 Gols 10 (0 Pen) (8-2)
Temporada 2000-01 PJ 30 Gols 11 (0 Pen) (5-6)
Temporada 2001-02 PJ 35 Gols 17 (4/6 P.)(10-7)
Temporada 2002-03 PJ 29 Gols 10 (4/5 P.) (8-2)
Temporada 2003-04 PJ 32 Gols 19 (6/6 P.)(11-8)
Temporada 2004-05 PJ 30 Gols 11 (7/8 P.) (9-2)
Temporada 2005-06 PJ 29 Gols 10 (1/5 P.) (9-1)
Temporada 2006-07 PJ 30 Gols 14 (2/2 P.) (7-7)


* Els gols: Casa (C) i Fora (F)

Temporada 96/97
Hércules (F), Oviedo (C)

Temporada 98/99
Bilbao C, Betis F, Zaragoza C, Celta C, Valencia F, Salamanca (2) C, Alavés C.

Temporada 99/00
Oviedo C, At.Madrid C, Betis F, Sevilla (2) C, At Madrid F, Rayo C, Celta (2) C, Betis C.

Temporada 00/01
Oviedo C, Racing F, Mallorca F, Numancia C, Villarreal C, Oviedo F, Valladolid C, Valencia F, Bilbao F, Numancia F, Las Palmas C.

Temporada 01/02
Osasuna C, Tenerife C, Alavés F, Celta F, Deportivo C, Villarreal F, Barcelona (2) C, Madrid C, Osasuna F, Las Palmas C, Tenerife F, Mallorca F, Celta C, Villarreal C, Valencia F, Malaga C.

Temporada 02/03
R.Sociedad C, Malaga F, Rayo (2) C, Racing C, Madrid C, Mallorca C, Malaga (2) C, At.Madrid F

Temporada 03/04
Malaga C, Albacete F, Mallorca (2) C, Betis C, Valladolid C, Malaga F, Madrid C, Valencia (2) C, Celta (2) F, Bilbao (2) C, Osasuna F, Barcelona F, Mallorca (2) F, Murcia C.

Temporada 04/05
Deportivo C, Zaragoza F, Betis C, Getafe C, Albacete C, R.Sociedad (2) C, Rácing F, Zaragoza (2) C, Valencia C.

Temporada 05/06
Mallorca C, Zaragoza (2) C, Barcelona C, R.Sociedad F, Malaga (2) C, Celta C, Osasuna C, Betis C.

Temporada 06/07
Rácing (2) C, Bilbao (2) C, Sevilla C, At.Madrid F, Getafe F, Barcelona C, Osasuna F, Villarreal F, Betis C, Recreativo F, Barcelona (2) F.


-Ha marcat com a local un total de 74 gols (66,07%), 73 d’ells a l’Estadi Olímpic de Montjuïc i un a Sarrià (a l’ Oviedo, temporada 1996-97). A domicili ha marcat 38 gols, el que suposa un 33,93%.del total de 112 a data d’avui 11-6-2007.
A marcat de penal 24 gols, d’un total de 32 llençats, el que fa un percentatge de 75,00 %

-Ha estat tres cops expulsat; temporades 2000/01 en dues ocasions (Valladolid, doble groga, -Pérez Burrull-, i a Vallecas, davant el Rayo, vermella directa sent el col·legiat Puentes Leira) i la temporada 2004-05 a València amb Esquinas Torres com a trist personatge d’aquell horrorós arbitratge.
-La temporada 2000/01 va marcar més gols a fora que a casa 5-6.

Els equips als que Raul Tamudo ha marcat més gols per ordre son els següents:

R.C. Celta 8
Malaga CF 8
R. Mallorca 8
FC Barcelona 7
R.Betis B. 7
Athletic Club 6
Valencia CF 6
R.Zaragoza 6
R.Rácing 5
At. Osasuna 5
At. Madrid 4
Real Sociedad 4
Villarreal CF 4
Real Oviedo 4
Real Madrid CF. 3
Sevilla FC 3
Rayo Vallecano 3
UD Salamanca 2
CD Alavés 2
CD Numancia 2
R.Valladolid 2
UD Las Palmas 2
CD Tenerife 2
Getafe CF 2
Albacete B. 2
RC Deportivo 2
Hércules CF 1
Recreativo H. 1
R Murcia 1

Dades: liga futbol profesional.

dilluns, 11 de juny del 2007

JORNADA POSITIVA PER EL FUTBOL BASE FEMENÍ

Ha mort Carlos Fanlo, col·laborador de Bib, i gran perico. Acompanyem en el sentiment a tota la seva família, i en especial al seu germà, al seu fill i gent del Bib. DEP
foto d'arxiu: josep maria.

El Femení B, s’emporta el Vè Memorial Mari Carmen Guardia, de Sant Joan Despí, torneig iniciat en la temporada 2002-03 i ja un clàssic del futbol femení a aquestes alçades de la temporada.

L’equip de “Titi” Camúñez va derrotar al FC Barcelona, per 2-1 i es va imposar al Levante las Planas (2-0), aconseguint el triangular en joc.

La pedrera, també campiona en Vilanova
Doble Triomf del RCD Espanyol en els triangulars de Vilanova i la Geltrú, tant l’equip Cadet com el Infantil A, es van imposar en el torneig.

El equip entrenat per Ricard Rivas es va adjudicar el torneig al guanyar al Reus per 3-0 i al Vilanova per 2-1. Mentre, que l’equip Infantil A, entrenat per José Reina, va guanyar en els dos encontres, tant al Mirasol (3-1) com a l’equip local, el Vilanova, per 5-2.

JORNADA POSITIVA PER EL FUTBOL BASE FEMENÍ

El Femení B, s’emporta el Vè Memorial Mari Carmen Guardia, de Sant Joan Despí, torneig iniciat en la temporada 2002-03 i ja un clàssic del futbol femení a aquestes alçades de la temporada.

L’equip de “Titi” Camúñez va derrotar al FC Barcelona, per 2-1 i es va imposar al Levante las Planas (2-0), aconseguint el triangular en joc.

La pedrera, també campiona en Vilanova
Doble Triomf del RCD Espanyol en els triangulars de Vilanova i la Geltrú, tant l’equip Cadet com el Infantil A, es van imposar en el torneig.

El equip entrenat per Ricard Rivas es va adjudicar el torneig al guanyar al Reus per 3-0 i al Vilanova per 2-1. Mentre, que l’equip Infantil A, entrenat per José Reina, va guanyar en els dos encontres, tant al Mirasol (3-1) com a l’equip local, el Vilanova, per 5-2.

diumenge, 10 de juny del 2007

EL FEMENÍ ES CLASSIFICA, SENSE PROBLEMES. (2-2)

Sara Serna, protagonista amb dos gols. Foto d'arxiu: josep maria.


El RCD Espanyol s’ha classificat per les semifinals de la Copa de la Reina en empatar a dos, a Puebla de la Calzada, en un partit que s’havia posat coll amunt amb resultat desfavorable de 2-0 tot i que l’eliminatòria estava totalment encarrilada amb el 4-0 de l’anada.

Cal destacar l’eliminació del campió dels despatxos, l’Athletic Bilboko en perdre contundentment a Nazaret per 4-1 davant el Llevant tot i la baixa de Goretti. Sevilla i Rayo son els altres possibles rivals a les semifinals.



FITXA TÈCNICA
Puebla: Meli, Cristina, Sonia, Conchi, Tamara, Ana, Cecilia, Bea (Marina, min.79), Vanessa, Priscila i María José.
RCD Espanyol: Cristina, Rocío (Laura Falces, m. 70), Olga (Aida, min.75), Miriam, Marta Torrejón, Lara, Noemí, Raquel Cabezón, Marta Cubí (Carol, min.58), Adriana, Sara Serna (Débora, min.85).
Àrbitre: Pérez Vidarte. Sense targetes.
Gols:1-0: Bea (min.22); 2-0: Cecilia (min.47); 2-1: Sara (min.59); 2-2: Sara (min.70).

____________________________________________________________________

L’ALEVÍ A no va pogué revalidar el títol de Campió de Catalunya que ostentava de la passada temporada, en perdre per 2-0 davant el FC Barcelona, ahir vespre a Canovelles.

Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: Sergi Brassier; Oriol Vilà, Raul Ivan, Miguel Del Aguila, Pol García, Eduard Planas, Iu Ranera, Jaffar, Jack Mattick, Marc Gelmà, Sergio Gonzalez (Suplents: Oriol Nieto, Xavier Visiedo -ps-, Sergi Coll, Martí Ramos, Jordi Cano, Juan Pablo

FC Barcelona; Pol, Marc Navarro, Torres, Roger Riera, Adrián, Sergi, Hector, Elohan, Keita, Jon Miquel, Alain Richard. (Suplents: Alexis Perez, Sergi Aguilar, Joel Mendez, Gerard, Pau Otero, Pau Morer, Alexandro )

Àrbitre: Moreno Asensio.
Gols; 1-0, Hector, 2-0 Joel.
Camp Municipal de Canovelles.

TAMUDO, 112


TAMUDO 112MARAÑÓN111ARCAS86
CALVO69MARCET63ROSENDO H.52
JORGE50JOSÉ MARÍA46PINEDA45
GIMÉNEZ43EDELMIRO42AMIANO41
SOLSONA39LARDÍN38EGEA36
COLL36PRATS35RODILLA35
JUNCOSA34ROBERTO MART.34IRIONDO33
MARTÍNEZ CATALA31ESCAICH30PEPE MAURI29
MÁRQUEZ29ARTIGAS28MANOLÍN CUESTA28
BENITEZ 28LAURIDSEN26ARTEAGA26
MAXI RODR.26INDIO25PICHI ALONSO25
AMAS25CAMPS24SASTRE24
CAYETANO RE23TIN BOSCH 23CRUELLAS22
FRANCISCO22BENAVIDEZ20TORRES20
JEREMÍAS20CASZELY20LUIS GARCÍA20

TAMUDO EMMUDEIX EL CAMP NOU, ACONSEGUEIX EL 112, I CAPGIRA LA LLIGA EN EL DARRER SOSPIR.

foto: RCD Espanyol.com

TAMUDO MÀXIM GOLEJADOR JA, DE LA HISTÒRIA DEL RCD ESPANYOL , marca dos gols que serveixen per empatar a dos, i priva al Barça del liderat a falta d'una jornada per cloure el campionat.


Tamudo, heroi perico per excel·lència, ha aconseguit el gol 111 i el 112, o el que és el mateix, igualar i posteriorment superar a Rafael Marañón com a màxim golejador de la història perica. I ho ha fet, en el lloc idoni, i en el moment més oportú. L’únic però, si quelcom podem objectar és que no hagi servit aquests dos golarros, per trencar la ratxa de partits sense guanyar en el feu barcelonista.

Però el que no li traurà ningú ja a Raul Tamudo, és el inscriure’s amb lletres d’or en la història del RCD Espanyol al igual que va fer Marañón superant a Arcas també davant el mateix rival, per els seus gols i per l’empat que en les acaballes del matx, pot significar fer perdre al FC Barcelona la lliga.

Ja va avisar Ernesto Valverde, que aquest Espanyol no seria l’equip poruc i covard que tantes vegades trepitjava el coliseu barcelonista. Aquest equip té fusta de campió, i d’equip guanyador i ja va donar bona compta d’aquests atributs al mateix Real Madrid, quant el va posar entre les cordes, i només el fet de que era un partit previ a la finalísima de Glasgow, i els canvis per reservar jugadors, van fer que a la segona part perdés pistonada i el Madrid remuntés.

Fidel a la seva filosofia esportiva, el Txingurri a donat una lliçó de com s’ha de sortir a jugar en el Camp Nou.

Domini perico al començament de l’encontre
Luis Garcia ja ha avisat rematant fora, després de rebre de Ivan de la Peña una excel·lent passada tot i que amb molts dubtes, el gol no hagués pujat al marcador ja que havia indicat fora de joc Rodríguez Santiago. Tamudo, posteriorment ha xutat fluix, i Valdés ha blocat sense majors problemes, però demostrant els homes de Valverde que anaven a per el partit. Gio, s’ha estalviat la targeta gràcies a Santiago, en una entrada molt dura a Coro.

Al minut vuit, la primera gran ocasió perica: Luis assisteix a Tamudo i aquest xuta creuat, gairebé sense angle i Víctor Valdés toca lo just per evitar el gol, enviant l’esfèrica a còrner.

El Barça dona senyals de vida
I ho fa mitjançant Xavi, que xuta des de la frontal, enviant Carlos Kameni la pilota a còrner. Una errada defensiva, en la que l’Espanyol amb sortida controlada de pilota, la perd i Messi dona un fort ensurt, creuant un xic massa la pilota. La primera gran ocasió local; Deco (com no podia ser d’altre manera) crea perill després de rebotar el seu xut en el cap de Gudjhonsen i sortir la pilota llepant el pal esquer de la meta de Kameni.

El conjunt blaugrana ho prova amb llançaments de Zambrota i Deco, però sense fruït. L’Espanyol es defensa bé i no dubta de llençar-se a l’atac quan l’ocasió ho requereix. Al minut 25, De la Peña en jugada individual després d’un contraatac perico, en la frontal connecta un xut que li surt molt desviat, quan es trobava en bona situació per intentar el remat.

Tamudo, porta el pànic als culés
Minut 29; ataca l’Espanyol, Ivan de la Peña controla, recorre horitzontalment la frontal de l’àrea, es para, canvia de ritme i fica en profunditat a l’espai una pilota d’or a Raul Tamudo qui davant Valdés, no desaprofita i marca el primer de la seva compta en el dia d’avui, i aconsegueix igualar a Marañón. Bogeria total entre els milers d’aficionats pericos de tot arreu. . El somni és possible.

El Barça intenta empatar, mitjançant Messi, l’home més perillós d’avui, però Carlos Kameni bloca. Riera reclama pena màxima al obstruir-lo amb la mà un defensor blaugrana. Els culés intensifiquen el domini, i s’ha acosten cada vegada amb més perill. Samuel Eto’o remata molt alt una centrada molt bona per banda dreta, en el minut 38.

I arriba l’escàndol que no pot faltar mai, amb l’equip del règim .
Riera, lesionat deixa el seu lloc a Rufete. I el Barça empata...
Messi s’avança a Kameni, rematant amb la mà descaradament una centrada per banda dreta, i davant les protestes generalitzades de tot l’equip i del meta en especial, es limita a consultar al jutge auxiliar (ell era ben a prop de la jugada) i dona validesa al gol, i mostra targes per protestar a Tamudo i a Luis. Patètic, que sempre quan l’Espanyol pot guanyar al Barça tingui que aparèixer un sicari de Sánchez Arminio i Díaz Vega...

Comença la segona part, amb la sortida de Oleguer per Gio
El fet de tenir una targeta, Rickjaard decideix substituir a Gio per Oleguer. Els blaugranes dominen cada vegada amb més força però sense punch. Només Messi dona sensació de perill, mentre que Gudhjonsen i Eto’o passen totalment desapercebuts. El jugador ros, no arriba a una perfecta centrada de Messi, i es passeja la pilota per tot l’àrea petita.

L’Espanyol ho prova amb llançament de falta a càrrec de Luis però surt la pilota alta, per sobre el travesser.


Bona la passada de Deco a l’espai a Messi, i davant la mitja sortida d’un Kameni no molt inspirat a l’hora d’aguantar en el un contra un, l’argentí el supera amb un llançament al segon pal, lluny de l’abast del camerunès. Mentre, a la Romadera, el Real Zaragoza torna a cobrar avantatja en el marcador i el públic del Camp Nou, ho celebra igual que el seu president en la llotja (aquest senyor a més de tot el que ha demostrat en altres ocasions, no sap ni guardar les formes davant les autoritats i el rival...).

L’Espanyol no vol sortir altre cop derrotat de l’ estadi culé, i Marc Torrejón disposa d’una gran oportunitat al rematar al segon pal de cap, però la pilota surt excessivament alta, per sobre de la porteria de Víctor. Valverde substitueix a Moisés que no fa gaire ha vist la targeta i per evitar que succeeixi el mateix que a Glasgow, i no donar més facilitats a Santiago, i dona entrada a Ángel, acostumat ja a aparèixer en grans ocasions com en el Bernabeu, i poc després substituirà a un Coro que ha anat de més a menys per el brasiler Jônatas.

L’Espanyol busca l’empat
Kameni bloca un tret de Eto’o, que ha estat molt desafortunat. Al minut 27, Tamudo ha tingut l’empat al xutar i rebutjar Valdés a còrner.
Luis García es marca una gran jugada per velocitat que acaba amb una bona centrada que malauradament no troba rematador.
Gudjhonsen té en el seu cap, la possible sentència del matx, però el seu punt de mira no està tot l’encertat que el conjunt de Collblanc necessita, i poc després es rellevat per Motta. Rufete no arriba a pogué rematar una centrada de Jônatas.

Els locals no sentencien, i Tamudo enfonsa al Barça.
En el minut 37, una jugada en la que la defensa perica ha patit el que no està escrit, amb rematades d’Eto’o i posteriorment de Messi, que davant un munt de cames, no culminen després de varis remats i refús dins l’àrea petita, dona la possibilitat de continuar viu a l’equip de Valverde. En un contracop culé, deixa Eto’o en evidència a Lacruz, qui en carrera per la seva lentitud li treu varis metres el camerunès, però Kameni evita el gol del seu compatriota, i després del refús, se'n porta per davant al camerunès culé al refusar l'esfèrica, sense que Rodríguez Santiago xiuli rés en les àrees, igual que amb la jugada de Riera abans esmentada.

I a falta de tres minuts per els noranta, arriba la noticia que el Madrid ha empatat en la Romadera, i mentre això succeïa, Rufete es marca una jugada de veritable crack, retallant i cedint en profunditat a Raul Tamudo qui davant l’oposició de Víctor Valdés li creua la pilota, establint l’empat, resultat que ja seria definitiu malgrat els esforços del Barça i malgrat el temps afegit per Rodríguez Santiago, que s’ha fet etern.

Justa venjança esportiva
I en mig del panorama desolador, d’un Barça derrotat psicològicament per els seus propis errors, i d’un Madrid impensable fa uns mesos que depengués de sí mateix la darrera jornada de lliga, i el Camp Nou escenari d’una afició enfonsada, els pericos feliços per haver assolit l’empat i haver tingut consciència de que avui han sigut testimonis d’una nova pàgina en la història del RCD Espanyol, en la que Raul Tamudo ha signat i rubricat amb els gols en el camp barcelonista, el darrer capítol d’una temporada per recordar durant molts i molts anys.

Fitxa Tècnica:
FC Barcelona: Victor Valdés; Zambrota, Puyol, Thuram, Gio; Xavi, Deco, Iniesta; Eto’o, Gudjhonsen, Messi.
Substitucions: Oleguer per Gio (m. 46), i Motta per Gudjhonsen (m. 67)

RCD Espanyol: Kameni (7), Lacruz (7), Jarque (9), Torrejón(8), Chica (7); Moisés(7), De la Peña (8), Riera(6), Coro (6); Luis García (8), Tamudo (10)
Substitucions: Rufete (9)per Riera (m. 41), Ángel (7)per Moisés (m. 60), Jônatas (7) per Coro (m. 63).

Àrbitre: Rodriguez Santiago. Malament. Un acte cop, escàndol quan juga el FC Barcelona. Ha donat validesa a un gol (el de l’empat) de Messi aconseguit descaradament amb la mà. Ha mostrat targes a Gio (m. 38) i Deco (m. 50) per part blaugrana mentre que per part blanc i blava, De la Peña (m. 33), Luis (m. 43), Tamudo, (m. 43) i Moisés (m. 51) han estat els homes amonestats.

Gols; 0-1 Tamudo m. 29,1-1 Messi, m. 42, 2-1 Messi, m. 56, 2-2 Tamudo, m. 89.

Incidències; Partit corresponent a la jornada trentasetena del campionat nacional de lliga. Camp Nou, gairebé ple de gom a gom. El president de la Generalitat, José Montilla en la llotja, en la que no hi era present Daniel Sánchez Llibre. Tamudo ha superat a Rafa Marañón i ja és el màxim golejador de tota la història del RCD Espanyol.

CLASSIFICACIÓ PRIMERA DIVISIÓ, JORNADA 37 ena.

CLASSIFICACIÓ .PJ PTS PG PE PPGF GC
1 REAL MADRID377322786339
2 FC BARCELONA3773211067332
3 SEVILLA 377121886434
4 VALENCIA3765205125439
5 R. ZARAGOZA37591611105442
6 VILLARREAL3759178124744
7 ATLETICO MADRID3757169124438
8 RECREATIVO3753158145351
9 GETAFE37521410133831
10 REAL RACING37501214114246
11 RCD ESPANYOL37491213124550
12 REAL MALLORCA3749147164044
13 AT. OSASUNA3746137175047
14 DEPORTIVO37441111152944
15 LEVANTE37421012153751
16 REAL BETIS3737716143449
17 ATHLETIC CLUB3737910184262
18 CELTA DE VIGO373699193858
19 REAL SOCIEDAD3734810192944
20 GIMNÀSTIC TARRAGONA372877233364



S E N T I M E N T P E R I C O . C O M