diumenge, 10 de juny del 2007

TAMUDO EMMUDEIX EL CAMP NOU, ACONSEGUEIX EL 112, I CAPGIRA LA LLIGA EN EL DARRER SOSPIR.

foto: RCD Espanyol.com

TAMUDO MÀXIM GOLEJADOR JA, DE LA HISTÒRIA DEL RCD ESPANYOL , marca dos gols que serveixen per empatar a dos, i priva al Barça del liderat a falta d'una jornada per cloure el campionat.


Tamudo, heroi perico per excel·lència, ha aconseguit el gol 111 i el 112, o el que és el mateix, igualar i posteriorment superar a Rafael Marañón com a màxim golejador de la història perica. I ho ha fet, en el lloc idoni, i en el moment més oportú. L’únic però, si quelcom podem objectar és que no hagi servit aquests dos golarros, per trencar la ratxa de partits sense guanyar en el feu barcelonista.

Però el que no li traurà ningú ja a Raul Tamudo, és el inscriure’s amb lletres d’or en la història del RCD Espanyol al igual que va fer Marañón superant a Arcas també davant el mateix rival, per els seus gols i per l’empat que en les acaballes del matx, pot significar fer perdre al FC Barcelona la lliga.

Ja va avisar Ernesto Valverde, que aquest Espanyol no seria l’equip poruc i covard que tantes vegades trepitjava el coliseu barcelonista. Aquest equip té fusta de campió, i d’equip guanyador i ja va donar bona compta d’aquests atributs al mateix Real Madrid, quant el va posar entre les cordes, i només el fet de que era un partit previ a la finalísima de Glasgow, i els canvis per reservar jugadors, van fer que a la segona part perdés pistonada i el Madrid remuntés.

Fidel a la seva filosofia esportiva, el Txingurri a donat una lliçó de com s’ha de sortir a jugar en el Camp Nou.

Domini perico al començament de l’encontre
Luis Garcia ja ha avisat rematant fora, després de rebre de Ivan de la Peña una excel·lent passada tot i que amb molts dubtes, el gol no hagués pujat al marcador ja que havia indicat fora de joc Rodríguez Santiago. Tamudo, posteriorment ha xutat fluix, i Valdés ha blocat sense majors problemes, però demostrant els homes de Valverde que anaven a per el partit. Gio, s’ha estalviat la targeta gràcies a Santiago, en una entrada molt dura a Coro.

Al minut vuit, la primera gran ocasió perica: Luis assisteix a Tamudo i aquest xuta creuat, gairebé sense angle i Víctor Valdés toca lo just per evitar el gol, enviant l’esfèrica a còrner.

El Barça dona senyals de vida
I ho fa mitjançant Xavi, que xuta des de la frontal, enviant Carlos Kameni la pilota a còrner. Una errada defensiva, en la que l’Espanyol amb sortida controlada de pilota, la perd i Messi dona un fort ensurt, creuant un xic massa la pilota. La primera gran ocasió local; Deco (com no podia ser d’altre manera) crea perill després de rebotar el seu xut en el cap de Gudjhonsen i sortir la pilota llepant el pal esquer de la meta de Kameni.

El conjunt blaugrana ho prova amb llançaments de Zambrota i Deco, però sense fruït. L’Espanyol es defensa bé i no dubta de llençar-se a l’atac quan l’ocasió ho requereix. Al minut 25, De la Peña en jugada individual després d’un contraatac perico, en la frontal connecta un xut que li surt molt desviat, quan es trobava en bona situació per intentar el remat.

Tamudo, porta el pànic als culés
Minut 29; ataca l’Espanyol, Ivan de la Peña controla, recorre horitzontalment la frontal de l’àrea, es para, canvia de ritme i fica en profunditat a l’espai una pilota d’or a Raul Tamudo qui davant Valdés, no desaprofita i marca el primer de la seva compta en el dia d’avui, i aconsegueix igualar a Marañón. Bogeria total entre els milers d’aficionats pericos de tot arreu. . El somni és possible.

El Barça intenta empatar, mitjançant Messi, l’home més perillós d’avui, però Carlos Kameni bloca. Riera reclama pena màxima al obstruir-lo amb la mà un defensor blaugrana. Els culés intensifiquen el domini, i s’ha acosten cada vegada amb més perill. Samuel Eto’o remata molt alt una centrada molt bona per banda dreta, en el minut 38.

I arriba l’escàndol que no pot faltar mai, amb l’equip del règim .
Riera, lesionat deixa el seu lloc a Rufete. I el Barça empata...
Messi s’avança a Kameni, rematant amb la mà descaradament una centrada per banda dreta, i davant les protestes generalitzades de tot l’equip i del meta en especial, es limita a consultar al jutge auxiliar (ell era ben a prop de la jugada) i dona validesa al gol, i mostra targes per protestar a Tamudo i a Luis. Patètic, que sempre quan l’Espanyol pot guanyar al Barça tingui que aparèixer un sicari de Sánchez Arminio i Díaz Vega...

Comença la segona part, amb la sortida de Oleguer per Gio
El fet de tenir una targeta, Rickjaard decideix substituir a Gio per Oleguer. Els blaugranes dominen cada vegada amb més força però sense punch. Només Messi dona sensació de perill, mentre que Gudhjonsen i Eto’o passen totalment desapercebuts. El jugador ros, no arriba a una perfecta centrada de Messi, i es passeja la pilota per tot l’àrea petita.

L’Espanyol ho prova amb llançament de falta a càrrec de Luis però surt la pilota alta, per sobre el travesser.


Bona la passada de Deco a l’espai a Messi, i davant la mitja sortida d’un Kameni no molt inspirat a l’hora d’aguantar en el un contra un, l’argentí el supera amb un llançament al segon pal, lluny de l’abast del camerunès. Mentre, a la Romadera, el Real Zaragoza torna a cobrar avantatja en el marcador i el públic del Camp Nou, ho celebra igual que el seu president en la llotja (aquest senyor a més de tot el que ha demostrat en altres ocasions, no sap ni guardar les formes davant les autoritats i el rival...).

L’Espanyol no vol sortir altre cop derrotat de l’ estadi culé, i Marc Torrejón disposa d’una gran oportunitat al rematar al segon pal de cap, però la pilota surt excessivament alta, per sobre de la porteria de Víctor. Valverde substitueix a Moisés que no fa gaire ha vist la targeta i per evitar que succeeixi el mateix que a Glasgow, i no donar més facilitats a Santiago, i dona entrada a Ángel, acostumat ja a aparèixer en grans ocasions com en el Bernabeu, i poc després substituirà a un Coro que ha anat de més a menys per el brasiler Jônatas.

L’Espanyol busca l’empat
Kameni bloca un tret de Eto’o, que ha estat molt desafortunat. Al minut 27, Tamudo ha tingut l’empat al xutar i rebutjar Valdés a còrner.
Luis García es marca una gran jugada per velocitat que acaba amb una bona centrada que malauradament no troba rematador.
Gudjhonsen té en el seu cap, la possible sentència del matx, però el seu punt de mira no està tot l’encertat que el conjunt de Collblanc necessita, i poc després es rellevat per Motta. Rufete no arriba a pogué rematar una centrada de Jônatas.

Els locals no sentencien, i Tamudo enfonsa al Barça.
En el minut 37, una jugada en la que la defensa perica ha patit el que no està escrit, amb rematades d’Eto’o i posteriorment de Messi, que davant un munt de cames, no culminen després de varis remats i refús dins l’àrea petita, dona la possibilitat de continuar viu a l’equip de Valverde. En un contracop culé, deixa Eto’o en evidència a Lacruz, qui en carrera per la seva lentitud li treu varis metres el camerunès, però Kameni evita el gol del seu compatriota, i després del refús, se'n porta per davant al camerunès culé al refusar l'esfèrica, sense que Rodríguez Santiago xiuli rés en les àrees, igual que amb la jugada de Riera abans esmentada.

I a falta de tres minuts per els noranta, arriba la noticia que el Madrid ha empatat en la Romadera, i mentre això succeïa, Rufete es marca una jugada de veritable crack, retallant i cedint en profunditat a Raul Tamudo qui davant l’oposició de Víctor Valdés li creua la pilota, establint l’empat, resultat que ja seria definitiu malgrat els esforços del Barça i malgrat el temps afegit per Rodríguez Santiago, que s’ha fet etern.

Justa venjança esportiva
I en mig del panorama desolador, d’un Barça derrotat psicològicament per els seus propis errors, i d’un Madrid impensable fa uns mesos que depengués de sí mateix la darrera jornada de lliga, i el Camp Nou escenari d’una afició enfonsada, els pericos feliços per haver assolit l’empat i haver tingut consciència de que avui han sigut testimonis d’una nova pàgina en la història del RCD Espanyol, en la que Raul Tamudo ha signat i rubricat amb els gols en el camp barcelonista, el darrer capítol d’una temporada per recordar durant molts i molts anys.

Fitxa Tècnica:
FC Barcelona: Victor Valdés; Zambrota, Puyol, Thuram, Gio; Xavi, Deco, Iniesta; Eto’o, Gudjhonsen, Messi.
Substitucions: Oleguer per Gio (m. 46), i Motta per Gudjhonsen (m. 67)

RCD Espanyol: Kameni (7), Lacruz (7), Jarque (9), Torrejón(8), Chica (7); Moisés(7), De la Peña (8), Riera(6), Coro (6); Luis García (8), Tamudo (10)
Substitucions: Rufete (9)per Riera (m. 41), Ángel (7)per Moisés (m. 60), Jônatas (7) per Coro (m. 63).

Àrbitre: Rodriguez Santiago. Malament. Un acte cop, escàndol quan juga el FC Barcelona. Ha donat validesa a un gol (el de l’empat) de Messi aconseguit descaradament amb la mà. Ha mostrat targes a Gio (m. 38) i Deco (m. 50) per part blaugrana mentre que per part blanc i blava, De la Peña (m. 33), Luis (m. 43), Tamudo, (m. 43) i Moisés (m. 51) han estat els homes amonestats.

Gols; 0-1 Tamudo m. 29,1-1 Messi, m. 42, 2-1 Messi, m. 56, 2-2 Tamudo, m. 89.

Incidències; Partit corresponent a la jornada trentasetena del campionat nacional de lliga. Camp Nou, gairebé ple de gom a gom. El president de la Generalitat, José Montilla en la llotja, en la que no hi era present Daniel Sánchez Llibre. Tamudo ha superat a Rafa Marañón i ja és el màxim golejador de tota la història del RCD Espanyol.

CLASSIFICACIÓ PRIMERA DIVISIÓ, JORNADA 37 ena.

CLASSIFICACIÓ .PJ PTS PG PE PPGF GC
1 REAL MADRID377322786339
2 FC BARCELONA3773211067332
3 SEVILLA 377121886434
4 VALENCIA3765205125439
5 R. ZARAGOZA37591611105442
6 VILLARREAL3759178124744
7 ATLETICO MADRID3757169124438
8 RECREATIVO3753158145351
9 GETAFE37521410133831
10 REAL RACING37501214114246
11 RCD ESPANYOL37491213124550
12 REAL MALLORCA3749147164044
13 AT. OSASUNA3746137175047
14 DEPORTIVO37441111152944
15 LEVANTE37421012153751
16 REAL BETIS3737716143449
17 ATHLETIC CLUB3737910184262
18 CELTA DE VIGO373699193858
19 REAL SOCIEDAD3734810192944
20 GIMNÀSTIC TARRAGONA372877233364

6 comentaris:

Anònim ha dit...

JO OPINO IGUAL QUE TU EN JOSEP MARIA , SEMPRE QUE TENIM UN OPORTUNITAT PER GUANYAR UN DERBI, SEMPRE HI HA UN ÀRBITRE QUE PITA ALGUNA COSA INJUSTA CONTRA NOSALTRES, AHIR EL ÀRBITRE TINDRIA QUE HABER EXPULSAT A MESSI PER PORC PER AQUESTA MÀ, I LA 2 PART SERIA MOLT MÉS DIFERENT, DE LA QUAL PODRIEM HAVER GUANYAR CÓMODAMENT. TAMBÉ ENS AL-LEGREM PER EL PATIMENT D'AQUESTA MALA GENT DE LA TV3,QUE D'UNA MANERA IMPARCIAL VOLIEN QUE GUANYESSI EL FARSA I ENS VAN FALTAR AL RESPECTE AMB ELS SEUS COMENTARIS DE PORCS A LA GENT DE L 'ESPANYOL, NOSALTRES TAMBÉ PAGEM IMPOSTOS, VOLEM LA NOSTRA TV3 IMPARCIAL, I QUE RECOLCI TAMBÉ A L'ESPANYOL

Anònim ha dit...

SOM ELS MILLORS¡¡¡¡, QUE MES PODEM DEMANAR AMICS? JO JA EM PUC MORIR TRANQUIL ¡¡¡¡¡

Anònim ha dit...

anònim no. soc juanjobertomeu des d'evissa-
juanjobertomeu.spaces.live.com

Josep Maria ha dit...

Molt bon dia a tothom. Hola Josep; un jugador del infantil culé a Canovelles amb 1-1 va intentar fer el mateix, però en comptes de ficar la pilota dins, va ser ell que va acabar entrant dins. Però, li van mostrar targeta groga... Tenen bons mestres la seva pedrera en quant a l'art de guanyar els partits d'aquesta manera...
Hola Juanjo Bertomeu. ¿Com estem?. Aquí no es pot morir ningú.
Encara no hem vist guanyar a aquest camp desde el famós 1-3. I encara no hem guanyat cap vegada la lliga, i penso veur-ho.
Per cert, la darrera jornada, també serà de transitors. Menys mal que ja ho tenim tot fet nosaltres.
Salutacions a tota la penya d'Eivissa.

Ubaldo ha dit...

No recuerdo un empate que me deje tan buen sabor de boca en años. Lo de los árbitros en can culera es lo mismo de cada año.
Yo después de ver como le anulaban a Orlando Gimenez un golazo de chilena sin nadie alrededor, lo de la mano de Messi es pecata minuta.

Josep Maria ha dit...

Hola Ubaldo: Lo recuerdo perfectamente, es más, ante mis compañeros de peña, cité ese partido como ejemplo antes de empezar el partido,de uno de los varios motivos por los que llevamos tanto tiempo sin ganar allí. ¡Es que no nos dejan los árbitros, cuando podemos hacerlo !




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M