dimecres, 13 de juny del 2007

ENTREVISTA A JORDI LLOPIS



Avui a Sentiment Perico, us oferim una entrevista amb un personatge dins l’espanyolisme que a més d’estimar al RCD Espanyol i a la seva penya com a pocs, no es talla ni un pel a l’hora d’analitzar el passat, present i futur de l’entitat blanc i blava així com del moviment penyístic i de la penya que ha presidit, la GPE Manigua.

Ens referim a Jordi Llopis, persona integra i perica com molt poques he conegut, defensant on faci falta els interessos malmesos moltes vegades del nostre club, allà on el Consell de l’entitat no ho ha fet, i lluitant amb valentia per l’entitat que presidia i per el mateix RCD Espanyol. Es podrà estar d’acord o no en els seus arguments però per sobra de tot, ens trobem davant una persona sincera i que mai s’ha adaptat a aquest “missatge políticament correcte” que molts volen instal·lar a la nostra terra; i ja sabeu que jo no regalo aquests adjectius a tothom...


¿Que en pensa Jordi Llopis, del tracte que ens dona Televisió de Catalunya? ¿Ha variat quelcom des del seu punt de vista des de que la GPE Manigua va demandar a TV 3 per els motius que tots sabem?


El tracte que ens dóna TV3 continua sent molt censurable, massa. S'obliden aquests servidors públics que són això, un servei públic
d'informació, el qual paguem entre tots els ciutadans de Catalunya; els barcelonistes, els espanyolistes, els madridistes, etc. i també els que no els agrada ni interessa gens el futbol. Molts comentaris i alguns programes són una ofensa per a tots aquells que no formem part del pensament únic esportiu. Des de la nostra denúncia, han cobert la informació dels dos aplecs posteriors. Ara bé, dit això, la seva política vers l'Espanyol és sovint malintencionada. Sempre subratllen la vessant més negativa, mai la positiva.


¿Quina opinió té, quan des del Consell es justifica tot en base als ingressos que el RCD Espanyol obté de la Televisió de Catalunya? ¿Es pot justificar en base a aquests ingressos el tracte informatiu que ens donen?


"Encara que els ingressos de TV3 per a l'Espanyol siguin molt importants, no comparteixo ni comprenc, de cap manera, aquesta mena de complaença que té històricament el Consell amb la Televisió de Catalunya.. "


Veu qualificar amb un adjectiu una mica fort als jugadors, degut a partits lamentables que les darreres temporades ens han obsequiat. ¿Ha variat aquesta opinió al haver arribat a la mateixa final de la UEFA, i havent empatat al Camp Nou de la manera que hem vist?


"No. Me'n alegro moltíssim del recent resultat al Nou Camp i també reconec que a la UEFA s'ha dut a terme una immillorable competició (encara que per a la història això no servirà de res), però quan han fet el "ganso" (i això ho han fet en més d'un partit), ens han faltat el respecte a l'afició."


¿Creieu que de veritat es pot guanyar al Camp Nou, amb aquests imponderables que tots sabem, i que hem tornat a patir, començant ja a Sabadell ?


"És molt i molt difícil, perquè si a un equip bo, plegat de "cracs", a més, els àrbitres juguen un paper determinant a l'hora d'impartit justícia, hi ha molt poc a fer."

Tamudo, màxim golejador...Quelcom d’aquests 112 gols i del seu protagonista...

"Està clar que s'ha convertit amb un jugador de referència en el nostre club. Si vestís uns altres colors (que tots sabem) seria un referent per a tota Catalunya. És un magnífic davanter que ja ha escrit part de la història del nostre club.
Li demanaria, però, que sigui una mica menys arrogant i que sàpiga "perdonar" a la premsa perica. A la premsa amiga de veritat."


¿Com veieu el futur esportiu del RCD Espanyol?


"Amb força esperança, però no ens podem enganyar. No ens convé gens, perquè hem de tenir molt en compte que, malgrat tot, no hem guanyat res aquesta temporada i que l'any que ve (si no passa el que esperem) no estarem a Europa."


¿Creieu que finalment se li donarà al RCD Espanyol una “wild card”? ¿Seria favorable que l’Espanyol participés sempre en la Intertoto, si no es obtingués la classificació per la UEFA?


"No ho crec, però està clar que m'agradaria molt que finalment obtinguéssim la “wild card". En quant al tema d'Intertoto no n'estic segur, ja que si la disputem, el calendari és molt sever i els nostres
professionals han de descansar bé les seves vacances i no "estressar-se" gens en la pre temporada, ja que sinó, després, hem d'escoltar excuses com la de la temporada passada i patir un final agònic."


¿Penseu que el senyor Sánchez Llibre marxarà tal com ha vingut manifestant, quan s’inauguri el nou estadi?

"Sí, crec que quan inauguri el nou estadi, deixarà la Presidència."

¿Penseu que hi ha algú dins de l’actual Consell (sense citar noms, si no voleu) que segons la vostre opinió pogués substituir-lo amb garanties d’èxit?


"Bé, amb garanties d'èxit és molt difícil de dir (perquè intervenen molts factors), però que hi ha algú que podria substituir-lo, algú sí que hi és... Pocs, però."


¿Quina puntuació d’un a deu, li posaríeu a la temporada de Valverde, i al president Dani des de que és president.?


"A Valverde li posaria un 7 i a Dani un 8. Considero que tots dos es mereixen un notable."

¿Quina opinió teniu, sobre “personatges” que pul·lulen per Olímpic, (porta 8) o gent que utilitza el Club per expressar les seves ideologies polítiques i alguns amb violència?


"Si utilitzar el nostre club per expressar la simbologia política de qualsevol signe és greu, resulta del tot inadmissible que, a més, algú utilitzi la violència per imposar-la. El nom que té això tothom el sap.
Jo, personalment, vaig signar el manifest de Grades Netes i sota la meva presidència, la GPE Manigua, per decisió de la seva junta, també va signar com entitat. He trobat a faltar moltes signatures particulars i de moltes entitats, perquè no és un problema de banderes. Es un problema d'integritat física, o sigui que et trenquen la cara si no penses com ells. En aquest tema, el Consell, també, s'ho agafa amb paper de fumar..."


¿Penseu que el trasllat a Cornellà serà un punt d’inflexió socialment, o seguirem amb la mateixa fidel però petita massa social?



"És molt difícil canviar el sentiment majoritari d'una societat que rep, constantment, una informació esportiva manipulada i dirigida com la que patim. Per tant, si no arriben més títols, o repetim partits èpics com el de dissabte, veig francament difícil que no siguem, més o menys, els mateixos d'ara."



Tema seccions: ¿Quina es vostra postura després de veure l’experiència d’aquest primer any de l’Associació d’Esports Blanc i blau?


"La meva postura no ha canviat gens en aquest sentit, quan l'amic Joan Calero em va demanar la meva signatura per aquest projecte, no vaig dubtar ni un moment en afegir-me. Si els resultats, a més, són ara molt bons, això, doncs, no fa altra cosa que donar-nos la raó a tots els que volem seccions a l'Espanyol. "


¿Penseu que estem en un club molt conformista, que s’ha d’aspirar a més, o per el contrari penseu que resistint i sobrevivint davant el monstre que tenim enfront ja es prou?

Sí, crec que som un club massa conformista. Això de la supervivència, segurament, ja li va bé a més d'un mediocre que tenim instal·lat en el club, però si de veritat volem créixer, hem de ser més auto exigent en tots i cadascun dels estaments del club.

¿Com veieu el moviment penyístic actual, ara ja com a penyista de base? ¿Costa mobilitzar als aficionats i socis?


"Fotut, el veig fotut. Mai no ha estat fàcil. M'explico; els pericos només es mobilitzen quan hi ha una final per disputar. La resta de l'existència dels penyistes és una mica solitària, sempre les mateixes cares en totes les mogudes (sopars, actes diversos).
A més de tot això, als penyistes se'ls considera com uns éssers que tot el que fan és per obtenir contrapartides. Això és una gran mentida i una injustícia."


Com es lògic, no vull acabar aquesta entrevista sense parlar de la GPE Manigua de la que vostè ha estat president, i a jutjar per els resultats, deixant el llistó molt alt.


¿Ha assolit tot el que volia com a president?


"No, es clar que no, però em permetrà que li digui (o millor dit, que li recordi) que el que hem assolit els darrers anys, és molt i molt gran. A part del futbol base, el qual mantenim sense interrupció des de fa 32 anys (Som l'única penya a Barcelona i tota la seva àrea metropolitana capaç de mantenir-ho), i la pròpia supervivència de la penya en el dia a dia, durant aquests 52 anys de vida, els actes del XV Aplec a Barcelona, van portar-nos a trencar amb una mena de tabú i aconseguir una Plaça per al fundador del RCD Espanyol (la qual cosa, malauradament, cap estament del Club, ni ens ha reconegut, ni ens ho ha agraït com tal cosa es mereix).
No vull oblidar-me de repassar activitats úniques que duu, o ha dut a terme, la GPE Manigua; el Periconcurs, el premi Pericollimona, l'estand a la Plaça Catalunya en les Festes de la Mercè i la demanda contra TV3"

¿Li ha quedat algun projecte per realitzar?


"Sí, dotar a la penya d'un local més gran. Quan vaig arribar a la presidència de la penya, l'any 1999, la penya no en tenia més d'uns 35 socis. Amb l'esforç d'uns quants companys vam dotar-la d'un local, suficient, però petit. Vam plantejar-nos, seriosament, fer-nos amb un de més gran, però vistos tant el suport, com la implicació dels pocs socis que hem aconseguit, uns 170, vam desistir.
El suport dels pericos amb la penya que ha aconseguit fites no
comparables, ha estat relativament escàs i, per això, aconseguir un nombre important de socis per a la penya, és una altra assignatura que no considero aprovada."



¿Pensa que des del Consell es té en compte l’opinió del soci de base?



"No sols penso que no tenen gaire en compte l'opinió del soci, sinó que també estic convençut que per a molts del Consell les penyes molestem."



Moltes gràcies, Sr. Jordi Llopis.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Moltes gràcies a tu, company.
Jordi Llopis

Anònim ha dit...

Moltes gràcies a tu, company.
Jordi Llopis

Anònim ha dit...

Josep Ma.: Molt bona entrevista i diu moltes veritats en vers alguns poltronats, El Sr, Llopis, ell més que ningú coneix algunes interioritats i pot parlart amb molta causa.
Figot47

Josep Maria ha dit...

Si en Jordi no es talla mai, i sempre diu el que pensa, en be del que ell creu que és del RCD Espanyol. Independentment que es puguin o no compartir les seves respostes, el que està clar es que son les respostes d'una persona com bé dius amb molt coneixement de causa i d'un gran president. No diré de "gran perico i bona persona" per que aquesta afirmació es diu masses vegades de gent que no s'ho merèix en el nostre club, i ell sí...

Josep Maria ha dit...

President de penya (ex de la GPE Manigua), em refereixo... Amb tot el que representa el conèixer a gairebé tothom dins d'aquesta entitat (Espanyol)




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M