dissabte, 29 d’agost del 2009

ATHLETIC - ESPANYOL (17:00 h.): DANI JARQUE I L'ESPANYOLISME, MEREIXEN EL TRIOMF !!!


EL FILIAL ESPANYOLISTA, DEBUTA DEMÀ A SADRIÀ DAVANT EL SP. MAHONÉS A LES 12:00 h. EL FEMENÍ ES JUGA LA CINQUENA COPA DE CATALUNYA DAVANT EL FC BARCELONA A L'ESTARTIT (12:00 h.)



Demà a les 17.00 hores, a la Catedral del futbol espanyol, San Mamés, l’Espanyol obrirà el foc en aquest campionat marcat per la tràgica desaparició del capità del equip, Dani Jarque, enfrontant-se a un Athletic Club de Bilbao que porta ja entre competició europea i Supercopa d’Espanya, sis encontres oficials. S’enfronten l’equip que més encontres ha disputat davant el que menys, obligat per les circumstància desgraciada ocorreguda.



Convocatòries
Mauricio Pochettino ha convocat per aquest encontre a dinou homes, en una convocatòria en la que no hi és De la Peña, (lesionat), ni Marqués, amb pocs entrenaments. Destaca la presència en el pivot defensiu, de l’home del filial, Juanjo Ciércoles. La llista la composen els següents futbolistes: Kameni, Cristian Álvarez, Chica, David García, Javi Márquez, Pillud, Verdú, Nakamura, Callejón, Luis García, Roncaglia, Sahar, Nico Pareja, Forlín, Coro, Moisés, Tamudo, Iván Alonso i Juanjo.

Per la seva part, Joaquín Caparrós ha convocat pel partit de demà, els següents jugadors: Iraizoz, Toquero, Koikili, Ustaritz, Amorebieta, David López, Llorente, Yeste, Gabilondo, Armando, Susaeta, Iraola, Gurpegi, Castillo, Javi Martínez, Iturraspe, Muniain i De Marcos.



La historia dels Athletic-Espanyol a San Mamés
L’Espanyol ha obtingut el triomf en 14 de les 74 ocasions que ha visitat San Mamés. En altres dotze, l’empat ha estat el resultat en que s’han saldat els enfrontaments entre ambdós històrics conjunts fundadors de la lliga.

En mig de vuit golejades pràcticament consecutives (1928-1941), l’Espanyol obtingué el triomf en 1932-33 (0-2,Solé i Redó), en 1934-35 (1-2, Pitus Prat i Irindo). La tercera victòria va ser en 1941-42 (2-4).
Aquesta fou l’ocasió en que l’Espanyol marcar més gols a San Mamés, i l’equip que aconseguir aquest resultat tant elevat, va ser el format per: Alberto Martorell; Gonell, Elias; Arasa, Fábregas i Llimós; Macala, Jorge, Chas, Olivas i Mas. Els gols marcats per Chas, Jorge, Olivas i Chas.

Dos victòries en els següents vint anys (1947-78 i 1954-55 amb idèntic guarismes, 1-2). En la negra dècada dels seixanta, en canvi els catalans van obtenir quatre triomfs (60/61, 2-3, 61/62, per 1-2), 66/67 i 67/68 ja amb l’equip dels dofins, el conjunt de Kalmar guanyar dues vegades consecutives també amb resultat de 1-3 (hat-trick de Marcial) i 1-2 (Amas i Cayetano Re).

En els darrers temps, triomf en la temporada 1980-81 per 1-2 (Urbano i Marañón), triomf 0-2 (Escaich i Masnou) amb Jaume Sabaté a la 91/92 en el debut de la seva curta etapa com a tècnic després del cessament de Petrovic. Amb J.A. Camacho en la 1994/95 l’Espanyol guanyar 1-3 amb gols de Brnovic, Francisco, i Radu, i també 1-3 en la 1997/98 amb gols d’Esnaider (2) i Nicola Oudec, amb Camacho en la banqueta d’aquella jornada inaugural de la primera lliga disputada a Montjuïc.

El darrer va ser en la temporada 2000/01 amb Paco Flores a la banqueta (0-1, Raul Tamudo). Aquell onze darrer en obtenir el triomf en la Catedral, va ser el format per: Mora; Cristobal, Lopo, Rotche, Navas, Velamazán, Sergio, Galca, Roger, Morales i Tamudo, amb l’aportació de Arteaga i Serrano al segon temps.
El primer gol en lliga dels espanyolistes a San Mamés fou marcat per Juve (temp. 1930/31 derrota 5-1), i el darrer per Moisés Hurtado (temporada passada, empat a un gols).



Gómez Clos l'arbitre, i continua l'embolic de les tv
Tornant al present, l’encontre de demà, serà xiulat per l’aragonès Carlos Gomez Clos i assistit en bandes per Juan José Gallego i Luis Fernando Marco, i a hora d’ara és tota una incògnita el que succeirà amb tot l’affaire de les televisions. Fins el darrer moment no sabrem si fructificaran les negociacions entre Media-Pro i Sogecable Audiovisual, i si es podrà veure en la modalitat de pagament o senzillament no es veurà més que en ONO, i en Euskatel. Tot sembla indicar, que no serà així, i que no es podrà veure per Digital Plus...

GOTOR, MARXA AL MURCIA "B"


Segons publica la web oficial del R. Murcia, Jorge Gotor Blas, (Zaragoza, 14/04/87), defensa central del RCD Espanyol "B", abandona l'equip de Josep Clotet per militar aquesta temporada al conjunt del Murcia "B".

GALERIA FOTOGRÀFICA DEL
ESTARTIT: 2 - ESPANYOL: 3

L'ESTARTIT, 28/08/09











































L'ALTRE SEMIFINAL

CF Les Preses.

divendres, 28 d’agost del 2009

EL FEMENÍ, A LA FINAL
DE LA COPA CATALUNYA (2-3)


(Mpal. de l’Estartit; L’Estartit –Torroella de Montgrí-; Baix Empordà: Josep Maria)


Euromat UE L’Estartit: 2 – RCD Espanyol: 3


A la final!!!

El RCD Espanyol ha assolit per cinquena vegada consecutiva la classificació per la final de la Copa Catalunya de futbol femení, en vèncer en la primera semifinal al conjunt amfitrió, l’Estartit per un ajustat 2-3 en un encontre en el que les espanyolistes han dominat el primer temps, han vist com les locals neutralitzaven una avantatge de 0-2 i després la sort li era esquiva a les blanc-i-blaves en nombroses clares ocasions no materialitzades fins que Ane ha fet justícia amb el seu gol, elevant a definitiu un 2-3 curt per mèrits de les d’Oscar Aja.

Amb les baixes de Sara Monforte (lesionada) i Pamela Conti (amb la selecció italiana al Europeu), l’Espanyol afrontava l’encontre amb les seves millors gales, conscient que el conjunt gironí no li posaria gens fàcil les coses, més tenint en compta que es disputava a partit únic en el seu propi feu.

El primer xut amb perill, l’ha protagonitzat Marta Corredera, obligant a intervenir a Alba ha blocat amb seguretat.

Sara Serna avança a les espanyolistes

Era el minut onze de joc, quan una obertura en la frontal de Mery a la dreta a una desmarcada Marta Corredera que col•loca una perillosa centrada que fa impacte lleugerament amb una defensora; el refús curt sobre la frontal li cau a Sara Serna que de potent i col•locat xut fa inútil els esforços d’Alba per evitar el primer gol del partit.

L’Espanyol ha vist com el col•legiat del matx a instàncies del jutge auxiliar, li anul•laven un gol a Vero per possible fora de joc. L’Estartit ha donat senyals de vida, amb pilota llarga a Maribel que ha trencat la defensa espanyolista i en zona de mitjos ha estat frenada en falta per Chola, veient la cartolina groga, encara que la parròquia local la demanava vermella. La falta s’ha llençat sense conseqüències.

Una gran centrada de Sara per l’esquerra ha estat a punt de ser rematada per Mery dins l’àrea petita, però per mil•lèsimes no ha arribat a l’esfèrica. L’Espanyol tenia el control total del partit i Joana disposa d’un u contra u davant Alba que no ha aprofita rematant al cos de la meta gironina.

L’Espanyol cobra avantatja amb un segon gol

Serà Mery, fidel a la seva cita amb el gol, després de recollir una passada en profunditat i driblar la sortida de la portera i marcar a plaer.

Semblava que l’Espanyol tenia el partit encarrilat manant al marcador i a la gespa del camp, però una acció aïllada a falta de cinc minuts per anar-se’n als vestidors a càrrec de Maribel Domínguez, torna a posar a l’Estartit en el partit: aprofita un llançament i bat a Mariajo.

Surten dormides…

En el començament del segon temps, l’Estartit empata l’encontre. Gerro d’aigua freda per les espanyolistes que en menys de sis minuts de joc veuen com se’n va a norris un 0-2 que reflectia el marcador al minut 39 del primer temps. Com sempre, Goretti, també fidel a la cita amb el gol a la porteria del RCD Espanyol.

L’Espanyol intenta reaccionar. L’Estartit a lo seu; ja ha fet el més difícil, empatar. Es dedicarà com tot el partit a defensar-se i llençar pilotes llargues a les seves puntes aprofitant la velocitat de Marigol.

Les de Aja, es llencen a l’atac. Mery retalla centra perfectament i Joana (que ho ha intentat de totes maneres, però li ha estat impossible), remata de cap per sobre el travesser pentinant l’esfèrica.

L’Espanyol ho prova amb xuts des de fora de l’àrea (Corredera, Raquel que ha sortit per Sara, Vero) però amb el punt de mira desviat. Un servei de cantonada per l’esquerra llençat per Sara Serna, és rematat d’esquenes per Mery, sortint a un metre del segon pal.

L’Espanyol ho continua intentant, però la sorpresa és a punt de saltar; un contracop de les locals acaba amb una vaselina de Maribel Domínguez amb Mariajo ja superada, però sortosament pels interessos espanyolistes es marxa fora quan ja planejava el gol de les empordaneses. Una jugada entre Maribel i Goretti, acaba amb el xut d’aquesta, per sobre el travesser.

Era tant clar que el domini espanyolista que Joana en el 76’, s’avança en una pilota llarga i davant la desesperada sortida de la meta local, fica lo just la bota per aixecar per sobre d’ella; la vaselina acaba estavellant-se al travesser i el refús de la fusta li cau a Meseguer que tota sola xuta als núvols…

Ane, marca el tercer i definitiu gol

Era una jugada en la que lateral dretana s’havia incorporat a l’atac i en el segon pal, en situació similar a l’acció anteriorment esmentada, li cau la bola però amb molt més comoditat com per pogué afusellar a Alba d'un col•locat xut.

L’Espanyol no es conforma amb el resultat i continua assetjant la porteria local que no para de passar angunies la cobertura empordanesa per evitar un altre gol que ja decidiria de manera segura l’encontre.

Marta Torrejón, veu com el col•legiat li marca un discutit fora de joc en el moment de fer-se amb la pilota, mitja volta i engaltar un xut que acaba dins la porteria. I Joana de nou…

Primer amb un u contra u davant Alba, que acaba l’esfèrica sent rebutjada pel cos de la portera local.
La davantera gallega tindrà una doble oportunitat, més tard, tota sola un cop superada Alba, però el seu primer remat colpeja en una defensora, i li torna, intenta obrir-se, xuta amb tota la porteria buida, i de nou davant l’incredulitat del que estàvem veient, el remat torna a colpejar a la cama de la defensora, marxant-se a còrner.

I ho seguirà intentant; ara amb una preciosa volea, que Alba amb molts problemes rebutja a còrner. El servei l’executa Vero i Torrejón pentina fora en bona situació.

Vero, expulsada.

L’Espanyol es queda amb deu jugadores al minut 89 per doble amonestació; sembla que no li impedirà disputar la final al no ser cartolina vermella directa.

L’Estartit en l’afegit i amb superioritat numèrica es llença a per l’empat que forci els penals, i llença el lliure directe, però sense problemes Mariajo blocarà.
Final de l’encontre, i a la cinquena final!!!.




Fitxa Tècnica:
Euromat UE L’Estartit: Alba; Rebeca, Vanesa, Ana Servià, Saioa González, Maggiolini, Georgina, Debo, Goretti, Maribel, i Patricinha.
Substitucions: Aida per Georgina, m. 15, Laura Cariba per Debo i María per Patricinha, en el segon temps.


RCD Espanyol: Mariajo; Ane, Olga Moreno, Míriam, Marta Torrejón, Meseguer, Vero, Corredera, Sara, Joana i Mery.
Substitucions: Raquel Corral per Sara, m. 61; Rocío per Ane, m. 82.

Gols: 0-1: Sara Serna, m. 11; 0-2: Mery, m. 29; 1-2: Maribel, m. 40; 2-2: Goretti, m. 46; 2-3: Ane, m. 79.

Àrbitre: Roger Sales Font, assistit per Pablo Cacher Guijarra, Ibrahim Kabbouri. Targetes grogues a Chola (13’), Vero (71’ i 89’)


Incidències: Camp Mpal. de l’Estartit. Partit corresponent a la primera semifinal de la 5na. Copa de Catalunya. En representació del RCD Espanyol, Josep Ramió, conseller i màxim dirigent del femení. Presència d'espanyolistes al Mpal. de L'Estartit.


Posteriorment, FC Barcelona i CF Les Preses han disputat la segona semifinal, amb triomf del conjunt blaugrana davant un equip de Primera Catalana (dues categories menys).

L'ESTARTIT - ESPANYOL:
18:00 h. MPAL. DE L'ESTARTIT, SEMIFINAL COPA CATALUNYA


Les formacions del RCD Espanyol i L'Estartit, en la darrera confrontació (Sadrià, 1-0)




Aquesta tarda a les 18:00 hores al Camp de l’Estartit, (Torroella de Montgrí), el RCD Espanyol Femení comença la temporada oficial, amb la disputa de la primera semifinal de la 5ena. Copa Catalunya que l’enfrontarà a l’equip amfitrió, l’ Euromat UE L’Estartit. L’altre semifinal enfrontarà al subcampió de la competició, el FC Barcelona, amb el CF Les Preses (conjunt fundat en 1992 i que milita a Primera Catalana).

Les quatre edicions disputades fins les hores, han acabat amb triomf blanc-i-blau davant idèntic rival, el Barcelona.

Pel partit d’aquesta tarda, l’Espanyol d'Oscar Aja, no podrà comptar amb dos dels seus recents fitxatges: Ni amb Sara Monforte, lesionada davant l’Europa i Pamela Conti, convocada al Europeu que s’està disputant aquests dies amb la selecció d’Itàlia.

L’Estartit, s’ha reforçat amb bones jugadores per enfrontar la nova temporada: Goretti Donaire (ex FCB, Espanyol, FCB, i Levante), Aída García (Espanyol i FCB), Georgina Carreras (Begur, Girona Espanyol, L’Estartit, Atlético Féminas), Vanesa Hermida (Pontevedra, Espanyol), Laura Cariba (FCB), Natalia Francisco “Nati” (Pontevedra), Helena Vallicrosa (jove portera procedent del Tordera), i la jugadora brasilera Patricia Majado Rosa “Patricinha” de la que s’espera de lo millor en les terres empordaneses.

Aquest dimecres tenia lloc la presentació del conjunt de l’Estartit en un amistós davant el seu públic davant el CE Sant Gabriel, i també s’esperava dimarts passat l’arribada de l’altre referent de l’equip, la mexicana, Maribel Domínguez.

Continuen de la passada temporada a les ordres de Rafa Gil, les ex espanyolistes Reche, Debora i altres jugadores com Maggiolini, la portera Alba, la gallega Sara, Rebe, Noe, Saioa González, Mery. Fresc encara en la memòria tot “l’affaire” Andreia Sutarque, amb el fitxatge de la subcampiona del mon i olímpica brasilera, que sembla haver-se frustrat.

El rival de les espanyolistes ha patit també baixes de consideració en la seva plantilla: Anna Riera, que ha fitxat pel FC Barcelona, i altre històrica del futbol femení, Clara Clofent (ex Espanyol i Estartit) militarà al Girona, i la nord-americana Rebekah Pattrick, que torna al seu país.

En altres amistosos del conjunt gironí, cal mencionar el triomf davant el Cadet masculí de La Salle Girona per 0-5, o davant el Girona FC de Nacional femenina per idèntic resultat.

dijous, 27 d’agost del 2009

ACTES DEL 25è ANIVERSARI
DE LA PENYA ESPANYOLISTA DE SITGES







Agenda d´actes del 25è aniversari de la Penya Espanyolista de Sitges



Diumenge 6 de setembre

L´Espanyol a Sitges (Camp Municipal d´Aiguadolç)

10:00 h. Partit de Futbol Femení: RCD Espanyol - CF Suburense (categoria Infantil)
11:00 h. Partit de Futbol Femení: RCD Espanyol - CF Suburense (categoria Cadet/Juvenil)
12:30 h. Partit de Futbol Femení: RCD Espanyol - CF Suburense (categoria Sènior) 17:00 h. Partit de Futbol entre els socis de la Penya Espanyolista de Sitges (Camp d´aiguadolç)



Dilluns 7 de setembre

Col.loqui Blanc i Blau (Miramar)

19:30 h. EVOLUCIÓ DEL RCD Espanyol, d´on venim i cap on anem?
Amb la presència de destacats personatges de la història de l´Espanyol.



Dijous 10 setembre

21:00 h. Sopar de Gala del 25è aniversari de la Penya Espanyolista de Sitges (Melià Sitges)



Amb la presència de:

President del RCD Espanyol de Barcelona Sr. Daniel Sanchez Llibre
Alcalde de Sitges Sr. Jordi Baijet
Ex Jugadors del RCD Espanyol de Barcelona
Homenatge Socis 25 anys de Fidelitat
Homenatge Presidents 25 anys fent espanyolisme
Presentació de la Pubilla 2009 Judit Alcázar Roig



Menú Commemoratiu 25è Aniversari Penya Espanyolista de Sitges


Aperitiu
Timbal de fruits de mar amb préssec i salsa Coral
Medallons de filet de vedella gallega, cebetes confitades, salsa de trufes negres
Aigües, Vins de la regió i cava

Preu 42€ (adults) 25€ (infantils)


Divendres 11 de setembre

25è Aniversari (Local de la Penya Espanyolista de Sitges)
12:30 h. Homenatge a totes les pubilles que han representat a la nostra Penya durant aquests 25 anys


Diumenge 13 de setembre

Missa commemorativa (Parròquia de Sitges) recordant als nostres (Cementiri Sant Sebastià)
09:00 h. Missa commemoratia del 25è aniversari i en honor a tots el difunts de la Penya en aquests 25 anys
10:30 h. Visita al cementiri (Sant Sebastià). Homenatge a tots els socis desapareguts en el 2009

Hora per confirmar Primer partit oficial al Nou Estadi Cornellà / Prat R.C.D. Espanyol - R. Madrid

Reserva Sopar de Gala 25è aniversari

Al mòbil: 666 782 620
Per SMS: 666 782 620
A l'email: penyaespanyolistasitges@hotmail.com
A l'email: contact@penyaespanyolistasitges.com
8 de setembre últim dia inscripció pel sopar de Gala 25è Aniversari

EMPAT DEL FEMENÍ "B"
A L'ÀLIGA DAVANT L'EUROPA


CE EUROPA: 2 - RCD ESPANYOL "B": 2



ceeuropa.com /
Crònica: Àngel Garreta

Bon partit i millor segona part local a l'Àliga


L'Europa va empatar el seu tercer partit de pretemporada contra un equip de la seva lliga, l'Espanyol B, en duel disputat al Camp de l'Àliga. Les gracienques van anar de menys a més per acabar fent un gran segon temps en que van merèixer fins i tot poder esgarrapar la victòria. Marina (al primer temps) i Sango (al segon) van ser les golejadores.

Després de dues derrotes en l'inici de pretemporada, l'equip escapulat va empatar ahir contra l'Espanyol B al Camp de l'Àliga en un partit que, en general, va deixar molt bones sensacions de les escapulades. A més a més l'equip, que no havia anotat encara cap diana, va signar les primeres de la pretemporada, una a cada part, obra de les davanteres Marina i Sango.

La primera ocasió clara del partit la va tenir l'exescapulada Eli al minut 10. Després de regatejar fins a quatre jugadores locals, el més fàcil de la seva acció, rematar a gol amb la única oposició de la portera Txell, va acabar amb la pilota fora fregant el pal en un error incomprensible. La rèplica escapulada, seixanta segons més tard. Una passada enrere sense mirar d'una defensa perica va deixar la pilota als peus de Marina. La davantera escapulada, en una gran acció individual, va regatejar dues defensores i va definir amb un regat de classe davant la portera Natalia, transformant a porta buida un gol de bonica factura.

L'intent d'empat de les blanc-i-blaves, ahir de vermell, va arribar al minut 23, amb una vaselina de Sara Mérida que va anar a picar al travesser escapulat. A la mitja hora les visitants van aconseguir les taules amb una escapada per banda d'Alexia. La jugadora, tot i la pressió de Maria, va aconseguir xutar ajustant la pilota al pal curt i superant a Txell. A tres minuts pel descans, jugada agredolça a l'àrea escapulada. En un xut molt col·locat i potent, la portera Txell va respondre amb una espectacular intervenció en que va volar, a mà canviada, per enviar la pilota a còrner. D'aquesta fantàstica acció defensiva local es va passar a l'infortuni donat que en l'execució d'aquest còrner, un xut imparable de Leti es va convertir en el 1-2 amb que es va arribar a la finalització del primer temps.

A la represa, als dos minuts, Eva Llamas es va plantar cara a cara amb Sònia Llop, portera escapulada al segon temps. La vaselina de la jugadora espanyolista va anar a picar al pal. Aquesta va ser la ocasió més clara de les visitants en un segon temps en que l'Europa, en balanç d'ocasions, va ser superior. Les gracienques van mantenir ordre defensiu al primer temps, tot i els gols, però al segon es van esperonar en atac i van arribar a trenar boniques jugades de combinació que conviden a l'optimisme a la lliga. A falta de poc més d'un quart d'hora pel final, Sango va resoldre una jugada embolicada dins l'àrea i en el mà a mà amb la portera i lliscant pel terra fruit de la pressió d'una central, va ficar la punta de la bota per fer el definitiu 2-2 que va presidir el marcador fins al final.


Pretemporada (amistós) · 26/08/09 · Camp de l'Àliga


EUROPA: Txell, Maria, Teixi, Olga, Carla, Vane, Lorena Sánchez, Sonia Lorenzo, Marta, Sango i Marina... També van jugar: Sonia Llop, Alba, Txiky, Silvia Vives i Lorena Fernando.

ESPANYOL B: Natalia, Silvia, Anna Cris, Sara Garcia, Andrea Pereira, Brenda, Sara Mérida, Elena, Eli, Leti i Alexia... També van jugar: Juliana, Elvira, Tania, Lara Gómez, Eva, Carla Gómez, Linda i Carla Borras.

ÀRBITRE: Victoria Petrova

TARGETES: cap

GOLS: 1-0 (Marina, 11'); 1-1 (Alexia, 30'); 1-2 (Leti, 42'); 2-2 (Sango, 74').

ceeuropa.com






S E N T I M E N T P E R I C O . C O M