dissabte, 29 d’agost del 2009

ATHLETIC - ESPANYOL (17:00 h.): DANI JARQUE I L'ESPANYOLISME, MEREIXEN EL TRIOMF !!!


EL FILIAL ESPANYOLISTA, DEBUTA DEMÀ A SADRIÀ DAVANT EL SP. MAHONÉS A LES 12:00 h. EL FEMENÍ ES JUGA LA CINQUENA COPA DE CATALUNYA DAVANT EL FC BARCELONA A L'ESTARTIT (12:00 h.)



Demà a les 17.00 hores, a la Catedral del futbol espanyol, San Mamés, l’Espanyol obrirà el foc en aquest campionat marcat per la tràgica desaparició del capità del equip, Dani Jarque, enfrontant-se a un Athletic Club de Bilbao que porta ja entre competició europea i Supercopa d’Espanya, sis encontres oficials. S’enfronten l’equip que més encontres ha disputat davant el que menys, obligat per les circumstància desgraciada ocorreguda.



Convocatòries
Mauricio Pochettino ha convocat per aquest encontre a dinou homes, en una convocatòria en la que no hi és De la Peña, (lesionat), ni Marqués, amb pocs entrenaments. Destaca la presència en el pivot defensiu, de l’home del filial, Juanjo Ciércoles. La llista la composen els següents futbolistes: Kameni, Cristian Álvarez, Chica, David García, Javi Márquez, Pillud, Verdú, Nakamura, Callejón, Luis García, Roncaglia, Sahar, Nico Pareja, Forlín, Coro, Moisés, Tamudo, Iván Alonso i Juanjo.

Per la seva part, Joaquín Caparrós ha convocat pel partit de demà, els següents jugadors: Iraizoz, Toquero, Koikili, Ustaritz, Amorebieta, David López, Llorente, Yeste, Gabilondo, Armando, Susaeta, Iraola, Gurpegi, Castillo, Javi Martínez, Iturraspe, Muniain i De Marcos.



La historia dels Athletic-Espanyol a San Mamés
L’Espanyol ha obtingut el triomf en 14 de les 74 ocasions que ha visitat San Mamés. En altres dotze, l’empat ha estat el resultat en que s’han saldat els enfrontaments entre ambdós històrics conjunts fundadors de la lliga.

En mig de vuit golejades pràcticament consecutives (1928-1941), l’Espanyol obtingué el triomf en 1932-33 (0-2,Solé i Redó), en 1934-35 (1-2, Pitus Prat i Irindo). La tercera victòria va ser en 1941-42 (2-4).
Aquesta fou l’ocasió en que l’Espanyol marcar més gols a San Mamés, i l’equip que aconseguir aquest resultat tant elevat, va ser el format per: Alberto Martorell; Gonell, Elias; Arasa, Fábregas i Llimós; Macala, Jorge, Chas, Olivas i Mas. Els gols marcats per Chas, Jorge, Olivas i Chas.

Dos victòries en els següents vint anys (1947-78 i 1954-55 amb idèntic guarismes, 1-2). En la negra dècada dels seixanta, en canvi els catalans van obtenir quatre triomfs (60/61, 2-3, 61/62, per 1-2), 66/67 i 67/68 ja amb l’equip dels dofins, el conjunt de Kalmar guanyar dues vegades consecutives també amb resultat de 1-3 (hat-trick de Marcial) i 1-2 (Amas i Cayetano Re).

En els darrers temps, triomf en la temporada 1980-81 per 1-2 (Urbano i Marañón), triomf 0-2 (Escaich i Masnou) amb Jaume Sabaté a la 91/92 en el debut de la seva curta etapa com a tècnic després del cessament de Petrovic. Amb J.A. Camacho en la 1994/95 l’Espanyol guanyar 1-3 amb gols de Brnovic, Francisco, i Radu, i també 1-3 en la 1997/98 amb gols d’Esnaider (2) i Nicola Oudec, amb Camacho en la banqueta d’aquella jornada inaugural de la primera lliga disputada a Montjuïc.

El darrer va ser en la temporada 2000/01 amb Paco Flores a la banqueta (0-1, Raul Tamudo). Aquell onze darrer en obtenir el triomf en la Catedral, va ser el format per: Mora; Cristobal, Lopo, Rotche, Navas, Velamazán, Sergio, Galca, Roger, Morales i Tamudo, amb l’aportació de Arteaga i Serrano al segon temps.
El primer gol en lliga dels espanyolistes a San Mamés fou marcat per Juve (temp. 1930/31 derrota 5-1), i el darrer per Moisés Hurtado (temporada passada, empat a un gols).



Gómez Clos l'arbitre, i continua l'embolic de les tv
Tornant al present, l’encontre de demà, serà xiulat per l’aragonès Carlos Gomez Clos i assistit en bandes per Juan José Gallego i Luis Fernando Marco, i a hora d’ara és tota una incògnita el que succeirà amb tot l’affaire de les televisions. Fins el darrer moment no sabrem si fructificaran les negociacions entre Media-Pro i Sogecable Audiovisual, i si es podrà veure en la modalitat de pagament o senzillament no es veurà més que en ONO, i en Euskatel. Tot sembla indicar, que no serà així, i que no es podrà veure per Digital Plus...




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M