divendres, 28 d’agost del 2009

EL FEMENÍ, A LA FINAL
DE LA COPA CATALUNYA (2-3)


(Mpal. de l’Estartit; L’Estartit –Torroella de Montgrí-; Baix Empordà: Josep Maria)


Euromat UE L’Estartit: 2 – RCD Espanyol: 3


A la final!!!

El RCD Espanyol ha assolit per cinquena vegada consecutiva la classificació per la final de la Copa Catalunya de futbol femení, en vèncer en la primera semifinal al conjunt amfitrió, l’Estartit per un ajustat 2-3 en un encontre en el que les espanyolistes han dominat el primer temps, han vist com les locals neutralitzaven una avantatge de 0-2 i després la sort li era esquiva a les blanc-i-blaves en nombroses clares ocasions no materialitzades fins que Ane ha fet justícia amb el seu gol, elevant a definitiu un 2-3 curt per mèrits de les d’Oscar Aja.

Amb les baixes de Sara Monforte (lesionada) i Pamela Conti (amb la selecció italiana al Europeu), l’Espanyol afrontava l’encontre amb les seves millors gales, conscient que el conjunt gironí no li posaria gens fàcil les coses, més tenint en compta que es disputava a partit únic en el seu propi feu.

El primer xut amb perill, l’ha protagonitzat Marta Corredera, obligant a intervenir a Alba ha blocat amb seguretat.

Sara Serna avança a les espanyolistes

Era el minut onze de joc, quan una obertura en la frontal de Mery a la dreta a una desmarcada Marta Corredera que col•loca una perillosa centrada que fa impacte lleugerament amb una defensora; el refús curt sobre la frontal li cau a Sara Serna que de potent i col•locat xut fa inútil els esforços d’Alba per evitar el primer gol del partit.

L’Espanyol ha vist com el col•legiat del matx a instàncies del jutge auxiliar, li anul•laven un gol a Vero per possible fora de joc. L’Estartit ha donat senyals de vida, amb pilota llarga a Maribel que ha trencat la defensa espanyolista i en zona de mitjos ha estat frenada en falta per Chola, veient la cartolina groga, encara que la parròquia local la demanava vermella. La falta s’ha llençat sense conseqüències.

Una gran centrada de Sara per l’esquerra ha estat a punt de ser rematada per Mery dins l’àrea petita, però per mil•lèsimes no ha arribat a l’esfèrica. L’Espanyol tenia el control total del partit i Joana disposa d’un u contra u davant Alba que no ha aprofita rematant al cos de la meta gironina.

L’Espanyol cobra avantatja amb un segon gol

Serà Mery, fidel a la seva cita amb el gol, després de recollir una passada en profunditat i driblar la sortida de la portera i marcar a plaer.

Semblava que l’Espanyol tenia el partit encarrilat manant al marcador i a la gespa del camp, però una acció aïllada a falta de cinc minuts per anar-se’n als vestidors a càrrec de Maribel Domínguez, torna a posar a l’Estartit en el partit: aprofita un llançament i bat a Mariajo.

Surten dormides…

En el començament del segon temps, l’Estartit empata l’encontre. Gerro d’aigua freda per les espanyolistes que en menys de sis minuts de joc veuen com se’n va a norris un 0-2 que reflectia el marcador al minut 39 del primer temps. Com sempre, Goretti, també fidel a la cita amb el gol a la porteria del RCD Espanyol.

L’Espanyol intenta reaccionar. L’Estartit a lo seu; ja ha fet el més difícil, empatar. Es dedicarà com tot el partit a defensar-se i llençar pilotes llargues a les seves puntes aprofitant la velocitat de Marigol.

Les de Aja, es llencen a l’atac. Mery retalla centra perfectament i Joana (que ho ha intentat de totes maneres, però li ha estat impossible), remata de cap per sobre el travesser pentinant l’esfèrica.

L’Espanyol ho prova amb xuts des de fora de l’àrea (Corredera, Raquel que ha sortit per Sara, Vero) però amb el punt de mira desviat. Un servei de cantonada per l’esquerra llençat per Sara Serna, és rematat d’esquenes per Mery, sortint a un metre del segon pal.

L’Espanyol ho continua intentant, però la sorpresa és a punt de saltar; un contracop de les locals acaba amb una vaselina de Maribel Domínguez amb Mariajo ja superada, però sortosament pels interessos espanyolistes es marxa fora quan ja planejava el gol de les empordaneses. Una jugada entre Maribel i Goretti, acaba amb el xut d’aquesta, per sobre el travesser.

Era tant clar que el domini espanyolista que Joana en el 76’, s’avança en una pilota llarga i davant la desesperada sortida de la meta local, fica lo just la bota per aixecar per sobre d’ella; la vaselina acaba estavellant-se al travesser i el refús de la fusta li cau a Meseguer que tota sola xuta als núvols…

Ane, marca el tercer i definitiu gol

Era una jugada en la que lateral dretana s’havia incorporat a l’atac i en el segon pal, en situació similar a l’acció anteriorment esmentada, li cau la bola però amb molt més comoditat com per pogué afusellar a Alba d'un col•locat xut.

L’Espanyol no es conforma amb el resultat i continua assetjant la porteria local que no para de passar angunies la cobertura empordanesa per evitar un altre gol que ja decidiria de manera segura l’encontre.

Marta Torrejón, veu com el col•legiat li marca un discutit fora de joc en el moment de fer-se amb la pilota, mitja volta i engaltar un xut que acaba dins la porteria. I Joana de nou…

Primer amb un u contra u davant Alba, que acaba l’esfèrica sent rebutjada pel cos de la portera local.
La davantera gallega tindrà una doble oportunitat, més tard, tota sola un cop superada Alba, però el seu primer remat colpeja en una defensora, i li torna, intenta obrir-se, xuta amb tota la porteria buida, i de nou davant l’incredulitat del que estàvem veient, el remat torna a colpejar a la cama de la defensora, marxant-se a còrner.

I ho seguirà intentant; ara amb una preciosa volea, que Alba amb molts problemes rebutja a còrner. El servei l’executa Vero i Torrejón pentina fora en bona situació.

Vero, expulsada.

L’Espanyol es queda amb deu jugadores al minut 89 per doble amonestació; sembla que no li impedirà disputar la final al no ser cartolina vermella directa.

L’Estartit en l’afegit i amb superioritat numèrica es llença a per l’empat que forci els penals, i llença el lliure directe, però sense problemes Mariajo blocarà.
Final de l’encontre, i a la cinquena final!!!.




Fitxa Tècnica:
Euromat UE L’Estartit: Alba; Rebeca, Vanesa, Ana Servià, Saioa González, Maggiolini, Georgina, Debo, Goretti, Maribel, i Patricinha.
Substitucions: Aida per Georgina, m. 15, Laura Cariba per Debo i María per Patricinha, en el segon temps.


RCD Espanyol: Mariajo; Ane, Olga Moreno, Míriam, Marta Torrejón, Meseguer, Vero, Corredera, Sara, Joana i Mery.
Substitucions: Raquel Corral per Sara, m. 61; Rocío per Ane, m. 82.

Gols: 0-1: Sara Serna, m. 11; 0-2: Mery, m. 29; 1-2: Maribel, m. 40; 2-2: Goretti, m. 46; 2-3: Ane, m. 79.

Àrbitre: Roger Sales Font, assistit per Pablo Cacher Guijarra, Ibrahim Kabbouri. Targetes grogues a Chola (13’), Vero (71’ i 89’)


Incidències: Camp Mpal. de l’Estartit. Partit corresponent a la primera semifinal de la 5na. Copa de Catalunya. En representació del RCD Espanyol, Josep Ramió, conseller i màxim dirigent del femení. Presència d'espanyolistes al Mpal. de L'Estartit.


Posteriorment, FC Barcelona i CF Les Preses han disputat la segona semifinal, amb triomf del conjunt blaugrana davant un equip de Primera Catalana (dues categories menys).




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M