diumenge, 23 d’agost del 2009

L'ESPANYOL S'ADJUDICA EL "COSTA BRAVA"
DEDICANT A DANI JARQUE ELS GOLS I EL TRIOMF

EL FILIAL ESPANYOLISTA, REMUNTA AL CD MONTCADA I VENÇ 1-2


Girona FC: 1 – RCD Espanyol: 2


L’Espanyol, campió del Costa Brava, amb Dani Jarque en el record

L’Espanyol s’ha alçat amb el triomf en la 33ena edició del Costa Brava, gràcies als gols de Ivan Alonso i Luis García en el primer temps, que han permès efectuar molts canvis en el segon període i fer aparèixer sobre la malmesa gespa de Montilivi a molts jugadors del filial, igualant-se progressivament l’encontre i escurçant distàncies els gironins, que inclòs han buscat l’empat que donés l’opció dels penals.

Després d’uns deu minuts de joc bastant igualats, amb un Girona que ha sortit amb molta força, el conjunt de Mauricio Pochettino (que jugava sense Ivan DLP, Moisés ni David García per diferents problemes físics), s’ha anat imposant en la zona ample del camp, on Verdú ha tornat a demostrar que tindrà molt a dir en la temporada, i amb un Nakamura que ha tornat a oferir bastants detalls tècnics del seu repertori. Didac Vila reivindica un lloc al lateral esquerra, per força, per recorregut i per que aporta quelcom més en atac que el seu competidor en el seu lloc.

Amb tot, la primera vegada que l’Espanyol ha xutat entre els tres pals, ha tingut l’efectivitat suficient com per fer pujar el primer gol al marcador; Ivan Alonso culmina amb un potent xut de primera, una bona combinació en la que Raul Tamudo ha deixat enrera a Luis, qui ha assistit en profunditat al uruguaià, que no ha perdonat.

Al minut 31, Raul Tamudo ha robat la cartera al porter Rafa Ponzo en la seva sortida, i es veu obligat a cometre falta sobre el davanter espanyolista en la lateral de l’àrea de càstig, i amb la indulgència de Simón del Pino que no ha mostrat cartolina al tractar-se d’un amistós... El lliure directe, de “rosca” i al pal llarg, l’ha llençat aquest cop Luis (Nakamura no havia aprofitat les seves opcions anteriorment en llançaments similars), i ha clavat l’esfèrica a l’escaire esquerra de la porteria gironina, aconseguint un gran gol que posava terra per mig en el marcador.

Els gols han donat ales als blanc-i-blaus que han començat a tenir un ritme de joc més continuat, controlant, i tocant de primera amb interessants combinacions (i sempre amb l’aportació del japonès). Raul Tamudo hagués pogut fer el tercer després d’una bona i llarga jugada d’atac en la que la passada a l’espai de Luis García, (que ha completat uns molt bons 59 minuts sobre el camp), ha estat rematada pel de Santa Coloma, però l’esfèrica s’estavella al cos del meta gironí, que li cobreix molt bé l’angle.

Pochettino canvia tot l’equip menys Roncaglia

En el segon període, molts canvis; set al sortir al terreny de joc, més tres posteriorment mentre avançava l’encontre en el seu segon temps. El ritme ha anat decaient, tal com succeeix en aquest tipus d’encontre amb tantes substitucions, i més tenint en compte que els relleus dels homes importants del RCD Espanyol han estat substituïts amb jugadors del filial.

Dir que entre les novetats, Fernando Marqués (jugador a prova sense equip), ha disputat els segons quaranta cinc minuts, mostrant-se com un jugador ràpid, tècnic, tot i que naturalment en un amistós i davant un conjunt de Segona Divisió, poques conclusions es poden treure. Per part gironina, hem tornat a veure a Héctor Simón, entre altes ex espanyolistes.

El segon temps ha començat amb una bona ocasió local, quan Jordi Matamala ha llençat una falta que s’ha passejat sense rematador per l’àrea petita espanyolista sortint fora.
Una acció de Marqués, no ha estat aprofitada per Callejón, que no ha arribat malgrat llençar-se en planxa. Callejón, no acaba d’explotar, de convertir-se en el jugador resolutiu i perillós per qual els tècnics espanyolistes van sospirar, en cas similar al serbi Smiljanic “Lola”.

El Girona, escurça diferències

Una falta comesa per Roncaglia a cinc metres de la frontal de l’àrea de càstig, permet a Manga, retallar distàncies en el marcador, després d’engaltar un xut que es cola per l’escaire, davant un Cristian Álvarez (tapat) que no reacciona i es queda clavat.

Aquest gol dona moral als gironins que veuen com encara poden donar la sorpresa, i més tenint en compta que davant cada cop més, hi ha pràcticament mig Espanyol B amb algú que altre jugador del primer equip.

El Girona tindrà una ocasió per empatar, però aquest cop Manga remata molt defectuós al botar-li malament la bola. Els locals son ara els dominadors del joc, i l’Espanyol es limita a contracolpejar amb la velocitat de Marqués, malgrat un Ben Sahar incorrent contínuament en fora de joc, i un Callejón bastant espès. Coro ho intenta, molt individualista, i sense èxit.

La darrera jugada de perill en l’àrea de Cristian Álvarez, serà a la sortida d’un servei de cantonada quan Manga l’executa, i a boca de canó salten al mateix temps Rangel i Gorca, rematant de cap picant a terra, alt, desaprofitant una gran ocasió.

S’arriba a la fi de l’encontre, i l’Espanyol s’adjudica el trofeu, que el recull Ferran Corominas com a capità. I ara, ja, la lliga. La “Catedral” espera als blanc-i- blaus...


Fitxa Tècnica:
Girona FC: Rafa Ponzo, José Martínez, Marc Bernaus, Diego Rangel, Jordi Matamala, Albert Dorca, Cañas, Gabi, Xumetra, Gerard, i Kiko Ratón.

Substitucions: Manga per Gerard, m. 46; Migue per Barnus, m 53; Héctor Simón per Gabri, m. 60; Galán per Cañas, m. 67.


RCD Espanyol: Kameni, Pillud, Roncaglia, Víctor Ruiz, Didac Vila; Lola, Verdú; Nakamura, Luis, Ivan Alonso i Tamudo.

En el segon temps: Cristian Álvarez per Kameni, Chica per Pillud, Javi Márquez per Verdú, Juanjo per Lola, Callejón per Tamudo, Coro per Nakamura, i Marqués per Ivan Alonso (m. 46). Ben Sahar per Luis García, m. 59; Oscar Reyes per Víctor Ruiz, m. 67; Aitor per Didac, m. 75.

Àrbitre: Ismael Simón del Pino. Ha amonestat amb cartolina groga a Jordi Matamala, al tallar un contracop de Marqués (m. 80).

Gols: 0-1: Ivan Alonso, m. 23; 0-2: Luis García, m. 32; 1-2: Manga, 72.

Incidències: 33ena Edició del Torneig Costa Brava, disputat a Montilivi. 4153 espectadors. Els jugadors del RCD Espanyol lluïen el dorsal 21 en la part de l’esquena amb el nom de Dani Jarque. En el pit portaven el dorsal de cadascú dels 21 jugadors que han participat en el torneig.

S’ha guardat un minut de silenci, emotiu i respectat per tothom en memòria de Dani Jarque. Frases amb grans lletres a les grada on hi havia el sector majoritari d’espanyolistes: “Vestir blanquiazul, era su única meta. Dani Jarque, DEP”.

Terreny de joc en molt dolentes condicions degut a l’estat de la gespa, molt malmesa. Ferran Corominas i Jordi Matamala han rebut els trofeus com a capitans dels equips campió i subcampió del torneig, respectivament. Encontre retransmès en directe per Televisió de Catalunya, i com ha de ser, pel canal de TV3 i no pel C-33 com acostuma a donar-se en repetides ocasions...


1 comentari:

Anònim ha dit...

Hola pericos-ques:
el millor homenatge a jarque, es guanyar tots el partits dedicant-l'ho a ell, com va fer l'espanyol guanyant merescudament al Girona
Salutacions Jose Carrera




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M