dissabte, 1 d’agost del 2009

L'ESPANYOL "B" VENÇ PER 0-2 A TONA

(Mpal. de Tona, Osona: Josep Maria)

UE Tona: 0 - RCD Espanyol "B": 2


El RCD Espanyol B, s’ha imposat en el segon encontre de pretemporada per idèntic resultat que en l’anterior disputat a Palamós i que el va enfrontar al Swansea City. Avui, davant el Tona, ascendit a Preferent, el conjunt de Josep Clotet ha ofert dues cares ben distintes i diferenciades en quant a joc i en quant a efectivitat.

Un primer temps en el que Josep Clotet ha alineat en la defensa a Aitor, David López, el fins ara cedit al R. Madrid C, Oscar Reyes, i Gerard Rovira, quedant en la medul·lar Juanjo que juntament amb Cervera, han intentat portar el joc espanyolista però sense aconseguir-lo.

Només en jugades aïllades l’Espanyol portava cert perill en peus de Guillem Creus i Lucas. A mitja primera part, Tiko Mesina i Guillem, s’han intercanviat les posicions, jugant el camerunès per la dreta en comptes de l’esquerra. David López que actuava de central s’ha tingut que retirar als 18 minuts per una estrebada a la cuixa, ocupant el seu lloc Yago.

Ocasions, poques i poc clares: Xut fora de Dani López, centre de Gerard molt tancat que es passeja sense rematador, o una falta directa executada per Juanjo amb molta col·locació però sense prou potència. El Tona, per la seva part ha gaudit de l’ocasió més clara del primer temps quan una internada ha acabat amb un remat que Dinu ha desviat portant clar destí cap a les malles quan David López al segon pal, providencial, ha rebutjat llençant-se amb tot l’ànima.

Els locals han gaudit d’una segona oportunitat al executar un lliure directe que perillosament buscava l’escaire, sortint lleugerament per sobre. El col·legiat de l’encontre s’ha acabat convertint en trist protagonista del partit, (sense cap necessitat) i no ha deixat a ningú content; ha amonestat a Dani López, al tècnic Josep Clotet, Yago, Juanjo, Gallego, Baena, i ha deixat sense sancionar dues jugades molt clares (un contracop tallat clarament en la ma, i una falta forta a Max, en les que ni tan sols ha xiulat falta).

En el segon temps, ha hagut canvis: Han entrat Brachi i Angel en els laterals, s’ha mantingut la parella que formava l’eix, i al mig del camp, Baena i Max han agafat el comandament del partit imprimint un ritme més elevat i major qualitat tècnica. La sortida posterior de Canario encara agilitarà més el joc i aportarà un plus de major classe al mateix.

L’equip de Clotet amb Moraga, Gallego, Sergio com a homes més ofensius, crearà més problemes a una cobertura local que portava ben dominat l’encontre, sense passar angoixes. Sergio per banda dreta, profunditzant donarà una opció a Enric Gallego, després d’una passada de Moraga, però la rematada de l’ex del Premià, serà rebutjada a còrner pel meta osonenc.

Sergio, remata a trencar en el minut 51, però una excel·lent intervenció del meta local evita el gol perico. El domini ja s’accentua notablement, i Moraga té el gol, però la seva rematada al segon gol no troba afinat el seu punt de mira. Un xut creuat de Sergio, es marxa fregant el pal dret.

L’ocasió més clara en una penetració per banda dreta de Sergio Ginés, qui centra ras, i a un metre de la línia de gol i amb porter ja batut, Enric Gallego no encerta a rematar quant tocant-la entrava sola... El seu xut es marxa enrera.

En una jugada en la que Max dona una passada en profunditat a Gallego, qui s’interna en l’àrea i quan xuta és objecte de penal bastant rigorós, i protestat pels locals. El transforma Yago, sense problemes per l’esquerra de la porteria. L’Espanyol cobrava avantatge.

Una preciosa obertura de Canario a l’esquerra, i Moraga es marxa del seu par amb molta classe, però la seva centrada no es aprofitada per cap davanter espanyolista. Una paret per l’esquerra entre Ángel i Moraga, acaba amb el xut del primer, i de nou troba l’oposició del meta, evitant el segon gol.

Segon gol, que acaba arribant al culminar Enric Gallego una jugada de l’atac perico, amb xut dins l’àrea que aquest cop no pot impedir el porter de la UE Tona que arribi al fons de la porteria.

El propi davanter perico podia haver fet el tercer però la seva rematada de cap, es marxa per sobre el travesser quan es trobava en immillorable situació. El davanter ex del Premià, ha estat a punt d’aprofitar-se d’una indecisió entre els defensors locals i el porter. Amb la sortida testimonial de Pol Freixenet en el lloc de Dinu, s’han exhaurit els darrers instant d’aquest encontre.


Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: Dinu: Aitor, David López, Oscar Reyes, Gerard Rovira; Juanjo, Cervera; Guillem Creus, Lucas Porcar, Tiko Mesina; i Dani López. Substitució: Yago, m. 18 per David López.

Segon temps: Dinu; Brachi, Yago, Oscar Reyes, Ángel Martínez; Tito, Max; Sergio Ginés, Baena, Moraga; i Gallego. Substitucions: Canario per Oscar Reyes, m.65. Pol per Dinu, m. 42

Gols: 0-1: Yago, (pen.), m. 64; 0-2: Enric Gallego, m. 74

Incidències: Camp Municipal de Tona. Segon partit de pretemporada del filial espanyolista, davant el conjunt local recentment ascendit a Territorial Preferent. Tarda assolellada, i ambient i vent bastant fresc a mida que es desenvolupa l’encontre.

DEMÀ, INAUGURACIÓ OFICIAL DE L'ESTADI DEL RCDE
ESPANYOL-LIVERPOOL COLOFÓ A UN DIA INOLVIDABLE

Altre cop al peu del canó. Ens espera la historia ! ...

Després d’aquesta setmana de mini –vacances a la Costa Brava, tornem per ”imperatiu emocional d’obligat compliment” a casa, ja que com tots sabeu, demà serà la inauguració oficial de l’Estadi del RCD Espanyol a Cornellà-El Prat.

Que voleu que us digui. No tinc preparat rés d’especial per aquest moment, ja que si en les dues darreres temporades “SENTIMENT PERICO” tancava per vacances, aquest estiu hem estat al peu del canó, encara sigui amb el portàtil “fent el que hem pogut” en mig d’un ambient en el que menys convidava a un, era parlar de Noemís, d’Adrianas o de Jonathan Soriano i altres trànsfugues del periquitisme...

Sé que sabreu disculpar la poca informació oferta, així com certes mancances en quant a immediatessa. Per cert, també us explicaré la setmana que ve, certes coses dignes de ser mencionades (i criticades, per que només quan es fa crítica constructiva avança una societat, o un poble) del lloc on he estat aquests dies. Naturalment, molt relacionades amb la nostre entitat, i la seva àrea diguem-ne de “marqueting i d’expansió”, o a l’inrevés...com vulgueu.

Ara no toca això... Ara toca parlar de l’estrena oficial de Cornellà-El Prat davant el Liverpool...

Falta poc per que faci dotze anys... Un dia de vergonya per aquells que ostentaven i havien ostentat el poder a Can Perico; un dia d’estiu, d’agost, en el que les llàgrimes d’impotència, de desesperació en el sentit que pocs poden comprendre, es va apoderar de moltes, masses, persones, en veure com la maleïda goma-2 que tant mals records porta a aquesta nació, estat, - com vulgueu dir – anomenat Espanya, derruïa o al menys ho intentava, el vell estadi de Sarrià. Aquell que molts havíem conegut i havien estimat malgrat ser dels anys 20, i tenir molts defectes d’estructura, d’edificació i del que vulgueu. Però era la casa dels pericos.

Igual que quan vàrem perdre la final a Leverkussen, tots (que ningú ho negui ara), vam pensar que mai tornaríem a guanyar rés més després de desaprofitar aquella ocasió, també imaginàvem que mai més tindríem una nova llar. El primer trauma es va superar amb les dues copes del Rei, malgrat quedar altre cop l’espina clavada a Glasgow del ceptre europeu. L’Estadi, amb el pas dels anys, l’hem vist construir lentament, l’hem vist aixecar columna a columna, pilar a pilar, planta a planta, fins veure’l alçar-se sobre el Baix Llobregat majestuós i preciós, acollint als espanyolistes amb renovada fe i renovades il•lusions.

Molts hi hem estat; alguns encara no. Demà estarà ple de gom a gom, recordant la famosa i mítica jornada del Centenari a l’Olímpic (Adéu-siau, Olímpic, ! i moltes gràcies per acollir-nos i fer-nos passar en el teu interior grans jornades i altres de patiment, tu no en tens la culpa dels fastigosos polítics municipals que t'ha tocat en sort patir juntament amb nosaltres !).

De pericos ben nascuts es ser agraïts, i hem de donar-li les gràcies al consell d’Administració del RCDE i al seu president Daniel Sánchez Llibre per aconseguir fer realitat aquest somni de tots els espanyolistes; per que una cosa no treu l’altre, i aquí a SENTIMENT PERICO, mentre existeixi, tindrà sempre la seva alabança quan s’ho mereixi, i el seu corresponent i oportú pal quan s'ho mereixi també, precisament d’un espanyolista que n'hi ha sigut mai danista, ni molt menys larista, i que pot presumir d’haver-lo votat sempre com a mal menor, però al mateix temps, haver estat crític en tot moment denunciant tot allò que a la meva modesta i personal opinió es fa malament, o s’hauria de fer d’altre manera.


Per això no em cauen els anells, per dir-li al sr. Sánchez Llibre, moltes gràcies. La historia del RCD Espanyol queda escrita amb lletres d’or en aquesta data inolvidable.

I als pericos, no us dic res més que no sapigueu ja... Podria posar el programa d’activitats, però crec que ja el sabeu de sobres, i tinc molt poc temps, per que en prou feines tres hores d’haver arribat, ja me’n vaig a Tona, a veure l’encontre del nostre filial. Ja us comptaré com ha anat, i sobre tot les impressions, d’algú que errat o no, sempre manifesta les seves opinions en bé del club, sense que influeixin conceptes de subordinació a interessos econòmics, publicitaris o polítics, que tots sabeu, i que son els que estan a l’ordre del dia a la premsa ( a la general, i a la perica).

Només em manca dir-vos: A plorar tots !!!! Però aquest cop de joia, d'al·legria. Per molts anys peric@s!!!!

POCHETTINO ACABA FENT LA SEVA "NETEJA"


Ángel Martínez, cedit al Rayo Vallecano
Ángel Martínez Cervera, (Girona, 31/01/1986), ha estat cedit al conjunt del Rayo Vallecano, club que milita a la Segona Divisió, -Liga Adelante-. El migcentre espanyolista es va perdre pràcticament la major part de la segona volta de campionat, al patir una greu lesió després d’una forta entrada de Keita en el darrer derbi que va acabar amb el triomf perico per 1-2.

Román Martínez, al Tenerife
Tal com anunciàvem en un dels darrers posts, el migcentre argentí de Tigre, Román Fernando Martínez, (Morón – ARG-, 27/03/1983 ) ha acabat sent cedit per una temporada al conjunt del CD Tenerife.

Amb aquestes dues cessions, més la de Beranger a la UD Las Palmas, Valdo al Málaga, la cessió de Jonatas al Flamengo, la rescissió de contracte de Finnan, i les no renovacions dels contractes expirats de Lacruz i Rufete, així com els traspassos de Sergio Sánchez al Sevilla i de Marc Torrejón al Rácing, Mauricio Pochettino aconsegueix reduir la plantilla com era el seu desig.

divendres, 31 de juliol del 2009

CALENDARI LLIGA NACIONAL JUVENIL

JUVENIL LLIGA NACIONAL CAMPIONAT DE LLIGA 2009/2010

Grup: 7



Jornada: 1 (13/09/2009) Jornada:18 (24/01/2010)

CASTELLDEFELS, U.E. ''A'' - GRAMANET MILAN, UD.AT. ''B''
REUS DEPORTIU, C.F. ''A'' - LLEIDA, U.E. ''B''
CORNELLA U.D ''B'' - ESPANYOL, R.C.D. ''B''
MERCANTIL, C.E. ''A'' - VIC RIUPRIMER REFO FUTBOL CLUB ''A''
TORTOSA, C.D. ''A'' - PRAT, A.E. ''A''
FUNDACIO PRIV. ESP. MATARO ''A'' - MANLLEU, A.E.C. ''A''
BADALONA, C.F. ''A'' - UNIÓ FUTBOL BASE JABAC I TERRASSA ''A''
EUROPA, C.E. ''A'' - DAMM, C.F. ''B''
SANT ANDREU, U.E. ''A'' - BARCELONA, F.C. ''B''


Jornada: 2 (20/09/2009) Jornada:19 (31/01/2010)

GRAMANET MILAN, UD.AT. ''B'' - SANT ANDREU, U.E. ''A''
LLEIDA, U.E. ''B'' - CASTELLDEFELS, U.E. ''A''
ESPANYOL, R.C.D. ''B'' - REUS DEPORTIU, C.F. ''A''
VIC RIUPRIMER REFO FUTBOL CLUB ''A'' - CORNELLA U.D ''B''
PRAT, A.E. ''A'' - MERCANTIL, C.E. ''A''
MANLLEU, A.E.C. ''A'' - TORTOSA, C.D. ''A''
UNIÓ FUTBOL BASE JABAC I TERRASSA ''A'' - FUNDACIO PRIV. ESP. MATARO ''A''
DAMM, C.F. ''B'' - BADALONA, C.F. ''A''
BARCELONA, F.C. ''B'' - EUROPA, C.E. ''A''


Jornada: 3 (27/09/2009) Jornada:20 (07/02/2010)

GRAMANET MILAN, UD.AT. ''B'' - LLEIDA, U.E. ''B''
CASTELLDEFELS, U.E. ''A'' - ESPANYOL, R.C.D. ''B''
REUS DEPORTIU, C.F. ''A'' - VIC RIUPRIMER REFO FUTBOL CLUB ''A''
CORNELLA U.D ''B'' - PRAT, A.E. ''A''
MERCANTIL, C.E. ''A'' - MANLLEU, A.E.C. ''A''
TORTOSA, C.D. ''A'' - UNIÓ FUTBOL BASE JABAC I TERRASSA ''A''
FUNDACIO PRIV. ESP. MATARO ''A'' - DAMM, C.F. ''B''
BADALONA, C.F. ''A'' - BARCELONA, F.C. ''B''
SANT ANDREU, U.E. ''A'' - EUROPA, C.E. ''A''


Jornada: 4 (04/10/2009) Jornada:21 (14/02/2010)

LLEIDA, U.E. ''B'' - SANT ANDREU, U.E. ''A''
ESPANYOL, R.C.D. ''B'' - GRAMANET MILAN, UD.AT. ''B''
VIC RIUPRIMER REFO FUTBOL CLUB ''A'' - CASTELLDEFELS, U.E. ''A''
PRAT, A.E. ''A'' - REUS DEPORTIU, C.F. ''A''
MANLLEU, A.E.C. ''A'' - CORNELLA U.D ''B''
UNIÓ FUTBOL BASE JABAC I TERRASSA ''A'' - MERCANTIL, C.E. ''A''
DAMM, C.F. ''B'' - TORTOSA, C.D. ''A''
BARCELONA, F.C. ''B'' - FUNDACIO PRIV. ESP. MATARO ''A''
EUROPA, C.E. ''A'' - BADALONA, C.F. ''A''


Jornada: 5 (11/10/2009) Jornada:22 (21/02/2010)

LLEIDA, U.E. ''B'' - ESPANYOL, R.C.D. ''B''
GRAMANET MILAN, UD.AT. ''B'' - VIC RIUPRIMER REFO FUTBOL CLUB ''A''
CASTELLDEFELS, U.E. ''A'' - PRAT, A.E. ''A''
REUS DEPORTIU, C.F. ''A'' - MANLLEU, A.E.C. ''A''
CORNELLA U.D ''B'' - UNIÓ FUTBOL BASE JABAC I TERRASSA ''A''
MERCANTIL, C.E. ''A'' - DAMM, C.F. ''B''
TORTOSA, C.D. ''A'' - BARCELONA, F.C. ''B''
FUNDACIO PRIV. ESP. MATARO ''A'' - EUROPA, C.E. ''A''
SANT ANDREU, U.E. ''A'' - BADALONA, C.F. ''A''


Jornada: 6 (18/10/2009) Jornada:23 (28/02/2010)

ESPANYOL, R.C.D. ''B'' - SANT ANDREU, U.E. ''A''
VIC RIUPRIMER REFO FUTBOL CLUB ''A'' - LLEIDA, U.E. ''B''
PRAT, A.E. ''A'' - GRAMANET MILAN, UD.AT. ''B''
MANLLEU, A.E.C. ''A'' - CASTELLDEFELS, U.E. ''A''
UNIÓ FUTBOL BASE JABAC I TERRASSA ''A'' - REUS DEPORTIU, C.F. ''A''
DAMM, C.F. ''B'' - CORNELLA U.D ''B''
BARCELONA, F.C. ''B'' - MERCANTIL, C.E. ''A''
EUROPA, C.E. ''A'' - TORTOSA, C.D. ''A''
BADALONA, C.F. ''A'' - FUNDACIO PRIV. ESP. MATARO ''A''


Jornada: 7 (25/10/2009) Jornada:24 (07/03/2010)

ESPANYOL, R.C.D. ''B'' - VIC RIUPRIMER REFO FUTBOL CLUB ''A''
LLEIDA, U.E. ''B'' - PRAT, A.E. ''A''
GRAMANET MILAN, UD.AT. ''B'' - MANLLEU, A.E.C. ''A''
CASTELLDEFELS, U.E. ''A'' - UNIÓ FUTBOL BASE JABAC I TERRASSA ''A''
REUS DEPORTIU, C.F. ''A'' - DAMM, C.F. ''B''
CORNELLA U.D ''B'' - BARCELONA, F.C. ''B''
MERCANTIL, C.E. ''A'' - EUROPA, C.E. ''A''
TORTOSA, C.D. ''A'' - BADALONA, C.F. ''A''
SANT ANDREU, U.E. ''A'' - FUNDACIO PRIV. ESP. MATARO ''A''


Jornada: 8 (01/11/2009) Jornada:25 (14/03/2010)

VIC RIUPRIMER REFO FUTBOL CLUB ''A'' - SANT ANDREU, U.E. ''A''
PRAT, A.E. ''A'' - ESPANYOL, R.C.D. ''B''
MANLLEU, A.E.C. ''A'' - LLEIDA, U.E. ''B''
UNIÓ FUTBOL BASE JABAC I TERRASSA ''A'' - GRAMANET MILAN, UD.AT. ''B''
DAMM, C.F. ''B'' - CASTELLDEFELS, U.E. ''A''
BARCELONA, F.C. ''B'' - REUS DEPORTIU, C.F. ''A''
EUROPA, C.E. ''A'' - CORNELLA U.D ''B''
BADALONA, C.F. ''A'' - MERCANTIL, C.E. ''A''
FUNDACIO PRIV. ESP. MATARO ''A'' - TORTOSA, C.D. ''A''


Jornada: 9 (08/11/2009) Jornada:26 (28/03/2010)

VIC RIUPRIMER REFO FUTBOL CLUB ''A'' - PRAT, A.E. ''A''
ESPANYOL, R.C.D. ''B'' - MANLLEU, A.E.C. ''A''
LLEIDA, U.E. ''B'' - UNIÓ FUTBOL BASE JABAC I TERRASSA ''A''
GRAMANET MILAN, UD.AT. ''B'' - DAMM, C.F. ''B''
CASTELLDEFELS, U.E. ''A'' - BARCELONA, F.C. ''B''
REUS DEPORTIU, C.F. ''A'' - EUROPA, C.E. ''A''
CORNELLA U.D ''B'' - BADALONA, C.F. ''A''
MERCANTIL, C.E. ''A'' - FUNDACIO PRIV. ESP. MATARO ''A''
SANT ANDREU, U.E. ''A'' - TORTOSA, C.D. ''A''


Jornada: 10 (15/11/2009) Jornada:27 (11/04/2010)

PRAT, A.E. ''A'' - SANT ANDREU, U.E. ''A''
MANLLEU, A.E.C. ''A'' - VIC RIUPRIMER REFO FUTBOL CLUB ''A''
UNIÓ FUTBOL BASE JABAC I TERRASSA ''A'' - ESPANYOL, R.C.D. ''B''
DAMM, C.F. ''B'' - LLEIDA, U.E. ''B''
BARCELONA, F.C. ''B'' - GRAMANET MILAN, UD.AT. ''B''
EUROPA, C.E. ''A'' - CASTELLDEFELS, U.E. ''A''
BADALONA, C.F. ''A'' - REUS DEPORTIU, C.F. ''A''
FUNDACIO PRIV. ESP. MATARO ''A'' - CORNELLA U.D ''B''
TORTOSA, C.D. ''A'' - MERCANTIL, C.E. ''A''


Jornada: 11 (22/11/2009) Jornada:28 (18/04/2010)

PRAT, A.E. ''A'' - MANLLEU, A.E.C. ''A''
VIC RIUPRIMER REFO FUTBOL CLUB ''A'' - UNIÓ FUTBOL BASE JABAC I TERRASSA ''A''
ESPANYOL, R.C.D. ''B'' - DAMM, C.F. ''B''
LLEIDA, U.E. ''B'' - BARCELONA, F.C. ''B''
GRAMANET MILAN, UD.AT. ''B'' - EUROPA, C.E. ''A''
CASTELLDEFELS, U.E. ''A'' - BADALONA, C.F. ''A''
REUS DEPORTIU, C.F. ''A'' - FUNDACIO PRIV. ESP. MATARO ''A''
CORNELLA U.D ''B'' - TORTOSA, C.D. ''A''
SANT ANDREU, U.E. ''A'' - MERCANTIL, C.E. ''A''


Jornada: 12 (29/11/2009) Jornada:29 (02/05/2010)

MANLLEU, A.E.C. ''A'' - SANT ANDREU, U.E. ''A''
UNIÓ FUTBOL BASE JABAC I TERRASSA ''A'' - PRAT, A.E. ''A''
DAMM, C.F. ''B'' - VIC RIUPRIMER REFO FUTBOL CLUB ''A''
BARCELONA, F.C. ''B'' - ESPANYOL, R.C.D. ''B''
EUROPA, C.E. ''A'' - LLEIDA, U.E. ''B''
BADALONA, C.F. ''A'' - GRAMANET MILAN, UD.AT. ''B''
FUNDACIO PRIV. ESP. MATARO ''A'' - CASTELLDEFELS, U.E. ''A''
TORTOSA, C.D. ''A'' - REUS DEPORTIU, C.F. ''A''
MERCANTIL, C.E. ''A'' - CORNELLA U.D ''B''


Jornada: 13 (06/12/2009) Jornada:30 (09/05/2010)

MANLLEU, A.E.C. ''A'' - UNIÓ FUTBOL BASE JABAC I TERRASSA ''A''
PRAT, A.E. ''A'' - DAMM, C.F. ''B''
VIC RIUPRIMER REFO FUTBOL CLUB ''A'' - BARCELONA, F.C. ''B''
ESPANYOL, R.C.D. ''B'' - EUROPA, C.E. ''A''
LLEIDA, U.E. ''B'' - BADALONA, C.F. ''A''
GRAMANET MILAN, UD.AT. ''B'' - FUNDACIO PRIV. ESP. MATARO ''A''
CASTELLDEFELS, U.E. ''A'' - TORTOSA, C.D. ''A''
REUS DEPORTIU, C.F. ''A'' - MERCANTIL, C.E. ''A''
SANT ANDREU, U.E. ''A'' - CORNELLA U.D ''B''


Jornada: 14 (13/12/2009) Jornada:31 (16/05/2010)

UNIÓ FUTBOL BASE JABAC I TERRASSA ''A'' - SANT ANDREU, U.E. ''A''
DAMM, C.F. ''B'' - MANLLEU, A.E.C. ''A''
BARCELONA, F.C. ''B'' - PRAT, A.E. ''A''
EUROPA, C.E. ''A'' - VIC RIUPRIMER REFO FUTBOL CLUB ''A''
BADALONA, C.F. ''A'' - ESPANYOL, R.C.D. ''B''
FUNDACIO PRIV. ESP. MATARO ''A'' - LLEIDA, U.E. ''B''
TORTOSA, C.D. ''A'' - GRAMANET MILAN, UD.AT. ''B''
MERCANTIL, C.E. ''A'' - CASTELLDEFELS, U.E. ''A''
CORNELLA U.D ''B'' - REUS DEPORTIU, C.F. ''A''


Jornada: 15 (20/12/2009) Jornada:32 (23/05/2010)

UNIÓ FUTBOL BASE JABAC I TERRASSA ''A'' - DAMM, C.F. ''B''
MANLLEU, A.E.C. ''A'' - BARCELONA, F.C. ''B''
PRAT, A.E. ''A'' - EUROPA, C.E. ''A''
VIC RIUPRIMER REFO FUTBOL CLUB ''A'' - BADALONA, C.F. ''A''
ESPANYOL, R.C.D. ''B'' - FUNDACIO PRIV. ESP. MATARO ''A''
LLEIDA, U.E. ''B'' - TORTOSA, C.D. ''A''
GRAMANET MILAN, UD.AT. ''B'' - MERCANTIL, C.E. ''A''
CASTELLDEFELS, U.E. ''A'' - CORNELLA U.D ''B''
SANT ANDREU, U.E. ''A'' - REUS DEPORTIU, C.F. ''A''


Jornada: 16 (10/01/2010) Jornada:33 (30/05/2010)

SANT ANDREU, U.E. ''A'' - DAMM, C.F. ''B''
BARCELONA, F.C. ''B'' - UNIÓ FUTBOL BASE JABAC I TERRASSA ''A''
EUROPA, C.E. ''A'' - MANLLEU, A.E.C. ''A''
BADALONA, C.F. ''A'' - PRAT, A.E. ''A''
FUNDACIO PRIV. ESP. MATARO ''A'' - VIC RIUPRIMER REFO FUTBOL CLUB ''A''
TORTOSA, C.D. ''A'' - ESPANYOL, R.C.D. ''B''
MERCANTIL, C.E. ''A'' - LLEIDA, U.E. ''B''
CORNELLA U.D ''B'' - GRAMANET MILAN, UD.AT. ''B''
REUS DEPORTIU, C.F. ''A'' - CASTELLDEFELS, U.E. ''A''


Jornada: 17 (17/01/2010) Jornada:34 (06/06/2010)

DAMM, C.F. ''B'' - BARCELONA, F.C. ''B''
UNIÓ FUTBOL BASE JABAC I TERRASSA ''A'' - EUROPA, C.E. ''A''
MANLLEU, A.E.C. ''A'' - BADALONA, C.F. ''A''
PRAT, A.E. ''A'' - FUNDACIO PRIV. ESP. MATARO ''A''
VIC RIUPRIMER REFO FUTBOL CLUB ''A'' - TORTOSA, C.D. ''A''
ESPANYOL, R.C.D. ''B'' - MERCANTIL, C.E. ''A''
LLEIDA, U.E. ''B'' - CORNELLA U.D ''B''
GRAMANET MILAN, UD.AT. ''B'' - REUS DEPORTIU, C.F. ''A''
CASTELLDEFELS, U.E. ''A'' - SANT ANDREU, U.E. ''A''


ADRIANA DEIXA L'ESPANYOL
I FITXARÀ PEL RAYO VALLECANO


La noticia que molts temíem i ja sospitàvem que tenia possibilitats de fer-se realitat, és pràcticament ja un fet: Adriana Martín Santamaría, no ha acceptat l’oferta del RCD Espanyol i un cop exhaurit el segon termini que s’havien donat, la jugadora de Puebla de Valverde deixa l’Espanyol.

El pitjor de l’assumpte és que fitxarà pel Rayo Vallecano, (la noticia ja està confirmada per futfem.com, però encara no pel club rayista, -qüestió d’hores em temo- ) l’actual campió de la Superlliga, fet que engreixarà encara més el terrible potencial de la maquina vallecana, amb tot un fitxatge de luxe, al incorporar a més, jugadores com Sandra Vilanova (internacional absoluta, ex Llevant), o les matalasseres Cristina Pizarro, -Cristina Martínez, i Estefi López com a portera suplent.

Factors personals, i a l’hora la gran oferta –amb disputa de la “Champions” inclosa – hauran fet decantar la balança, a la que es pot considerar millor jugadora en actiu del futbol nacional, a escollir al conjunt madrileny com al seu nou equip.

Des d’aquí no podem fer altre cosa que lamentar la situació i desenllaç de la mateixa, agrair-li tot el que ha donat pels nostres colors fen-nos feliços a tots els seguidors del femení - i a aquells que només es en recorden del femení quan es guanyen títols, o d'altres, quan hi ha problemes. En la meva opinió personal, molt personal, Adriana... En sembla que t’equivoques.... O mereixes jugar a una lliga professional (Alemanya, USA), o seguir al menys una temporada més al nostre club on se t’estima i on no tens competència en l’equip... El Rayo disposa de grans jugadores, Natalia de Pablos, Jade Boho, Willy, Mari Paz, etc....

Dir per últim que Adriana Martín fins ara havia jugat al FC Barcelona, al CE Sabadell CF, al Barcelona de nou una temporada a Superlliga, fins que va fitxar per l’Espanyol la temporada 2005-06. Quatre temporades, en les que ha guanyat un títol de lliga, dues copes de la Reina, quatre copes de Catalunya, i ha obtingut un subcampionat de lliga, i un subcampionat de copa.

dijous, 30 de juliol del 2009

LA GOLEJADORA DEL FILIAL,
KAROL FÉREZ, FICHA PEL BARCELONA



Tres jugadores del femení, acaben fitxant pel Barcelona

Si ja era cantat que Noemí Rubio acabaria a les files blaugranes, i gairebé es podia donar per segura també l’adquisició per part del conjunt barcelonista de Marta Cubí, jugadora a la que Diego Morata va prescindir abans del inici de la Copa de la Reina, també se li ha d’afegir la màxima golejadora del filial espanyolista femení en les dues darreres temporades, Karol Férez Méndez (Sabadell, 26/06/1991).

La davantera ex espanyolista, que s’incorporà del filial blaugrana fa dues temporades, davant la falta d’oportunitats en el primer equip (s’ha de fer constar que en els darrers encontres de lliga i Copa, davant la situació creada en la que Cubí comptava cada cop menys fins acabar sent “invitada” a marxar, el llavors tècnic Diego Morata es decantar sorprenentment (al menys en la meva modesta opinió) per Marta Yañez, davantera del filial, en comptes de per Karol Férez.
Aquestes incorporacions barcelonistes cobreixen les baixes d’Aida García (ex Espanyol) i Laura Carriba que han fitxat per l’Euromat L’Estartit.



Vanesa a l'Estartit



Vanessa Hermida Pazos (Pontevedra, 13/01/1989), també ha deixat l’Espanyol després de ser fitxada del Pontevedra i gaudir de pocs minuts de joc (això ja és molt més normal, ja que la lateral esquerrana titular, Olga Moreno “Chola” ha quallat una gran temporada sobre tot en el darrer tram)




RONCAGLIA, CEDIT PER UNA TEMPORADA

L’Espanyol obté la cessió de Roncaglia


Facundo Roncaglia, (Chajarí, estat d’Entre Rios, 10/02/1987), defensa central de 1.79, jugador propietat de Boca Juniors, disputarà la propera temporada amb el conjunt espanyolista, després d’arribar a un acord amb el conjunt xeineze per que l’argentí militi en qualitat de cedit amb el conjunt de Mauricio Pochettino. El conjunt espanyolista es reserva una opció de compra en quantitats que com sempre el club perico no ha volgut desvetllar, encarà que igualment s’acabarà sabent per altres conductes, cosa també habitual.

De totes maneres, cas que el fitxatge sigui un èxit esportivament parlant tampoc ens hem de fer moltes il·lusiona a l’hora que l’Espanyol es faci amb el jugador en propietat per que per desgracia pel nostre club, les quantitats que col·loquen en les opcions de compra els altres clubs (serveixi d’exemple el Mónaco amb Nené), estan molt allunyades de les possibilitats econòmiques del conjunt perico i sobre tot de les quantitats per les que traspassa als seus internacionals sub-21, per dir-ne un exemple...

El jugador argentí va debutar un 21 d’0ctubre de 2007 en encontre que enfrontar a Boca davant Estudiantes La Plata

dimecres, 29 de juliol del 2009

L'ESPANYOL VENÇ PER LA MÍNIMA (1-2)

L'ESPANYOL TANCA LA CESSIÓ DE FACUNDO RONCAGLIA, JUGADOR DE BOCA, AMB OPCIÓ DE COMPRA

Fitxa tècnica:

Palafrugell FC: Sepu, M. Vila, Alsina, Pastor, Pitu, Ponsa, Frigola, Gálvez, Carlos, Casagran i Raúl. També van jugar: X. Alsina, Dunjó, Juanito, Cenizo, Montoliu, Jofra, E. Puig, Touray, Codolar, Pau, Ortega, Erik Jiménez i Drago.

RCD Espanyol: C. Álvarez, Pillud, Gotor, Nico Pareja, Angel, Moisés, Román, Nakamura, Verdú, Luís García i Tamudo.

Segona part: Víctor Ibáñez, Víctor Ruiz, David García, Callejón, Lola, Moisés, Ben Sahar, Coro, Jarque, i Iván Alonso.

Àrbitre: Escalera Aguilar, del comitè territorial català.Targeta groga a Alsina, m.42), i Raúl, m. 44)

Gols: 1-0. Carlos Martínez (pen),m.16 ; 1-1: Moisés, m. 58; 1-2: Iván Alonso (pen), m 86.

Incidències: Municipal de Palafrugell. Segon encontre de pretemporada del RCD Espanyol a terres gironines.


PALAFRUGELL - ESPANYOL,
I SENSE QUE TV3 EL RETRANSMETEIXI...

Noticies breus


Aquest vespre, a partir de les i amb l’absència un cop més de la que tindria que ser la televisió dels catalans, TV3, l’Espanyol disputarà a Palafrugell, a les 20:30 hores, el segon partit de pretemporada davant el conjunt local (Regional Preferent), després d’haver debutat davant el Peralada amb resultat favorable de 0-4. Continua la televisió anomenada de Catalunya discriminant als clubs catalans que no siguin el que tots sabem.

Serà la segona prova del conjunt que entrena Mauricio Pochettino, i el darrer encontre abans del Espanyol-Liverpool de diumenge al Nou Estadi del RCD Espanyol de Cornellà – El Prat, diada de la Inauguració Oficial de l’Estadi espanyolista.

Román Martínez, a un pas del Tenerife
En altre ordre de coses, el RCD Espanyol intenta cedir a l’argentí Román, al conjunt canari del CD Tenerife. Les negociacions estan molt avançades, i si tal com ha afirmat en declaracions el propi jugador, no hi posaria inconvenients, aquesta (cessió) podria fer-se efectiva en les properes hores.

A Tona, a les 19:00 hores
El proper encontre que disputarà l’Espanyol B, dins la pretemporada que realitzarà el conjunt de Josep Clotet, tindrà lloc al Mpal. de Tona, a les 19:00 hores el proper dissabte, enfront l’equip local que enguany disputarà el campionat de Preferent, ja que va ascendir, de la 1a. Territorial catalana

Altres noticies
El jugador fitxat a conseqüència del anomenat “draft perico”, Azrak, serà cedit al conjunt suec del Halmstads, equip amb el que el RCD Espanyol en els passats dies va signar un acord de col•laboració.

El CB Olesa-Espanyol ha fitxat la tercera jugadora després de les altes d’Ines Kresovic i de Silvia Morales. Es tracta de la jugadora Michelle Lee Maslowski (Camden, New Jersey, 16/01/1979, 1.88 m.a.)


dimarts, 28 de juliol del 2009

VÍCTOR IBÁÑEZ I JORGE GOTOR,
S'INCORPOREN A LA CONCENTRACIÓ DE PERALADA


Víctor Ibáñez Pascual (Barcelona, 21/04/1989)


Jorge Gotor Blas (Saragossa, 14/04/1987)

dilluns, 27 de juliol del 2009

FINNAN EL DARRER...
PORTES OBERTES PEL SEGÜENT...

Altre que marxa
Stephen Finnan (24/04/1976) ha deixat de ser jugador del RCD Espanyol, en arribar a un acord amb l’entitat espanyolista i desvincular-se del conjunt perico.

L’irlandès ha estat un més dels despropòsits de fitxatges en els darrers anys; ningú podia negar la seva categoria i el seu historial, però tampoc la seva edat, fet que si que sembla tenir-se en compta per alguns jugadors del nostre equip a l’hora de desqualificar-los o simplement dubtar del seu rendiment, però pel que es veu no a l’hora de fitxar un jugador de fora.


Les continuades lesions el van convertir en un jugador inèdit; limitada tota la seva participació a moments puntuals en que va sortir en l’onze inicial (3 encontres de titular i 1 de suplent, amb un total de 224 minuts) i amb resultats molt decebedors.

Després de la marxa de Finnan, Berenger cedit a Les Palmes, Valdo al Málaga, i les baixes a l’acabar contracte de Rufete i Lacruz, encara queden pendents les cessions de Lola, Ángel, i Javi Ruiz. Masses fitxatges frustrats, masses diners llençats...

diumenge, 26 de juliol del 2009

GALERIA FOTOGRÀFICA
DEL PRIMER AMISTÓS DEL RCD ESPANYOL 09/10








































L'ESPANYOL VENÇ 0-4
EN EL PRIMER ENCONTRE DAVANT EL FEBLE PERALADA


(Peralada, L’Alt Empordà; Josep Maria)

Primer test de la pretemporada: (0-4)

El RCD Espanyol va vèncer 0-4 al CF Peralada, en el primer encontre de pretemporada del conjunt de Mauricio Pochettino. L’Espanyol va alinear dues formacions totalment distintes en cada un dels dos períodes.

La primera ocasió dels pericos va ser precisament per un dels jugadors que se’ls hi està buscant sortida: Lola, que des de la frontal va engaltar un fort tret que es va marxar per sobre el travesser. Menys d’un minut després, Verdú, assisteix a Callejón al segon pal, però el davanter sense gaire angle, xuta creuat, però, als núvols.

La primera acció dins els tres pals, va tenir lloc al minut 23, quan una combinació entre Verdú i Callejón, acaba amb el xut creuat de Luis García, rebutjat amb moltes dificultats pel meta local.

Callejón, autor del primer gol de la pretemporada
L’Espanyol, en la següent jugada, es fa amb la pilota en zona de tres quarts, Didac Vila col•loca un precís centre i en la boca de gol, tot sol, Callejón només té que empènyer l’esfèrica al fons de la porteria.

L’Espanyol, que era l’únic que creava joc – cosa lògica tenint en compta la diferència de categoria entre ambdós conjunts -, dominava en el marcador i en la gespa amb comoditat.

Una falta llençada per Javi Márquez des de la banda dreta, és rematada impecablement per Luis García, pentinant l’esfèrica d’esquenes a porta, i allotjant-se la pilota junt al pal dret.

El resultat ja reflectia la superioritat espanyolista, i el conjunt perico jugava per incrementar el compte. Una passada perfecta de Coro a l’espai, va estar a punt de ser aprofitada per Luis García que intenta superar en l’u contra u, al meta local, però es queda sense angle i tan sols intenta la passada de la mort a Verdú, enrera, però aquest no pot xutar sobre la frontal.

L’argentí Pillud llença un potent xut, que surt alt, després d’una bona combinació entre Coro i Verdú.
Precisament, serà l’argentí qui en el 35, centrarà arribant a línia de fons, i Verdú tot sol, rematarà de cap per sobre el travesser quan ja es cantava el tercer, totalment batut Buendía.

La primera acció ofensiva del Peralada, a càrrec de Fran que de mitja volea creuada, intenta sorprendre a un Kameni que no va tenir que intervenir en absolut en els quaranta cinc minuts que va disputar, sent un espectador més del partit.

La darrera acció de perill del primer període, es salda amb el tercer gol espanyolista, després que Coro després d’un retall, encarés porta en una jugada en la que la pilota es passejar per la frontal, en una llarga acció de l’atac espanyolista.

Cal destacar d’aquest primer temps, el treball impagable de Pillud en la lateral, la profunditat de Didac Vila desbordant per banda, a Javi Márquez liderant l’equip (demanant a crits l’oportunitat), la mobilitat de Verdú encara que un pèl massa individualista, un Luis García recuperat mentalment, Coro en la seva línia aportant profunditat a l’atac, i un Callejón que necessita partits per a seguir creixent. Ahir marcar el primer gol d’aquesta pretemporada.

Segon temps quelcom més fluix
Amb el marcador decidit, Pochettino va fer sortir d’inici del segon temps a la resta de jugadors, sent només Víctor Ruiz a l’eix de la defensa, l’únic que va repetir.

Curiosament, va aparèixer Raul Tamudo (fet ja de per si estrany, el veure’l sortir de suplent) sense el braçalet de capità, que aquest segon temps va dur David García. Formant parella amb Ivan Alonso, i amb Nakamura i Ben Sahar per bandes.

La primera acció d’atac, jugada individual d’Ivan Alonso que acaba amb un llançament de més de trenta cinc metres des de banda de l’uruguaià buscant el segon pal.
L’Espanyol li costar (més que en el primer temps) d’acabar imposant el seu domini i tancar al conjunt gironí.

A partir del primer quart d’hora, s’intensifica el domini espanyolista: Un servei de còrner tret per Nakamura es rebutjat pel dorsal 3, Mabil en plantxa sobre la seva pròpia porta, fregant el pal dret.

El japonès Nakamura comença a donar mostra de la seva elegància en el joc, amb detalls tècnics que arranquen els primers aplaudiments en aquest segon període, que al marge de marxar el sol tòrrid del Mpal. de Peralada, també semblava haver-nos deixat el bon joc...

Nakamura serà qui gaudirà de l’ocasió de més perill, després de deixar anar des de fora de l’àrea un xut sec i col•locat que el meta gironí toca el suficient per que la bola acabi estavellant-se al pal dret, no aprofitant Ben Sahar el refús de la fusta.

L’Espanyol ara ja si domina el joc, i tanca al conjunt del Peralada en el seu camp i la seva àrea. Una jugada d’un Tamudo que li costar molt d’entrar en joc, acaba amb una centrada – xut, que caça sobre la marxa Ivan Alonso posant el peu, desviant la trajectòria lleument, i sortint la pilota per sobre el travesser quan el porter ja estava batut.

Ben Sahar xuta per sobre el travesser. Ángel als núvols, tant malament com el pobre noi va saber.

Al minut 77, David García es superat per banda esquerra, i el Peralada s’aproxima amb perill, tenint Cristian Álvarez que aturar amb molts problemes sobre la mateixa línia de gol junt a la base del pal esquer. L’ocasió més perillosa del Peralada, que en altre ocasió havia obligat a llençar-se a Cristian amb decisió a terra anticipant-se a un davanter local.

Ivan Alonso tanca el compta, i Nakamura s’emporta els aplaudiments
Al minut 84, una excel•lent passada en profunditat (de les que porten habitualment la signatura DLP), a Ivan Alonso, que controla, i amb una perfecta definició dins l’àrea petita, bat al meta local.

Hagués pogut elevar l’Espanyol el compte golejador, però quan Ben Sahar remata al fons de la porteria, el col•legiat ja havia invalidat la darrera passada d’Ivan Alonso per posició anti-reglamentaria del jugador israelià.

Cal destacar en aquest segon temps, a Nakamura, com no. L’elegància tècnica del seu joc, i el desplegament tècnic del joc ofensiu que va fer que el públic l’acomiadés corejant el seu nom, Ivan Alonso demostrant (que ara per ara continuant la recta final de la passada temporada) ha de ser el davanter titular de l’equip, un Tamudo que tot i anar a més en el decurs dels quaranta cinc minuts, se’l va veure fluix i amb la moral encara bastant tocada, un Ben Sahar que potser va ser el més fluix de lluny dels fitxats. La parella de mig centres, Roman lent, va acabar imposant criteri i Ángel molt erràtic e imprecís en les passades. La cobertura tot i tenir algun que altre problema no es pot jutjar degut a la inferior qualitat tècnica del rival, no oblidem de Primera Catalana.

Fitxa Tècnica:

FC Peralada: Buendía (Blaguera, m. 74), Fran (Chechu, m. 65), Mabil, Carbó (Pol, m. 45), Edgar (Borja, m. 45), Dani O. Coco (Pau, m. 45), Job (Vili, m. 45), Txiki (Jairo, m. 60), Chacón (Llansá, m. 45), Tidian (Garrucho, m. 74).

RCD Espanyol: Kameni; Pillud, Jarque (Cap.), Víctor Ruiz, Didac Vila; JAvi Márquez, Lola; Verdú, Coro, Luis García i Callejón.
Segon temps: Cristian Álvarez; Chica, Guillem Savall, Víctor Ruiz, David García (Cap.); Román, Ángel; Nakamura, Tamudo, Ben Sahar; i Ivan Alonso.

Àrbitre: Xavier Rubio. Sense complicacions, només assenyalar que va treure una absurda targeta groga al primer quart d’hora de partit a Javi Márquez, quan en una acció dura instants desprès no la va mostrar a un defensor local.

Gols: 0-1: Callejón, m. 25; 0-2: Luis García, m. 30; 0-3: Coro, m. 41; 0-4: Ivan Alonso, m. 84

Incidències: Mpal. de Peralada. Ple de gom a gom en una tarda molt calorosa, per veure el primer amistós en terres catalanes de la pretemporada 2009/10 del conjunt de Mauricio Pochettino. Presència de nombrosos seguidors del conjunt espanyolista desplaçats de molts i diferents punts de la geografia catalana.

Presència del President del RCD Espanyol, Daniel Sánchez Llibre, el conseller Ramon Condal, Josep Ramió, entre altres membres dirigents i executius del club espanyolista.

Intercanvi de plaques en els prolegòmens de l’encontre entre el president de la Penya Pericos de l’Empordà, el president del RCDE Daniel Sánchez Llibre i també dirigents del conjunt local per la inauguració del nou estadi de Cornellà-El Prat. En el descans es guardar un minut de silenci per la mort ressent dels bombers morts en els darrer foc que assolaren la Terra Alta i més concretament Horta de Sant Joan.

Es va perdre l’encontre per molèsties, Ivan de la Peña –ja comencem-, Nico Pareja i Moisés Hurtado. Javi Ruiz i Julián López de Lerma van ser els altres dos jugadors que no hi van participar.







S E N T I M E N T P E R I C O . C O M