diumenge, 26 de juliol del 2009

L'ESPANYOL VENÇ 0-4
EN EL PRIMER ENCONTRE DAVANT EL FEBLE PERALADA


(Peralada, L’Alt Empordà; Josep Maria)

Primer test de la pretemporada: (0-4)

El RCD Espanyol va vèncer 0-4 al CF Peralada, en el primer encontre de pretemporada del conjunt de Mauricio Pochettino. L’Espanyol va alinear dues formacions totalment distintes en cada un dels dos períodes.

La primera ocasió dels pericos va ser precisament per un dels jugadors que se’ls hi està buscant sortida: Lola, que des de la frontal va engaltar un fort tret que es va marxar per sobre el travesser. Menys d’un minut després, Verdú, assisteix a Callejón al segon pal, però el davanter sense gaire angle, xuta creuat, però, als núvols.

La primera acció dins els tres pals, va tenir lloc al minut 23, quan una combinació entre Verdú i Callejón, acaba amb el xut creuat de Luis García, rebutjat amb moltes dificultats pel meta local.

Callejón, autor del primer gol de la pretemporada
L’Espanyol, en la següent jugada, es fa amb la pilota en zona de tres quarts, Didac Vila col•loca un precís centre i en la boca de gol, tot sol, Callejón només té que empènyer l’esfèrica al fons de la porteria.

L’Espanyol, que era l’únic que creava joc – cosa lògica tenint en compta la diferència de categoria entre ambdós conjunts -, dominava en el marcador i en la gespa amb comoditat.

Una falta llençada per Javi Márquez des de la banda dreta, és rematada impecablement per Luis García, pentinant l’esfèrica d’esquenes a porta, i allotjant-se la pilota junt al pal dret.

El resultat ja reflectia la superioritat espanyolista, i el conjunt perico jugava per incrementar el compte. Una passada perfecta de Coro a l’espai, va estar a punt de ser aprofitada per Luis García que intenta superar en l’u contra u, al meta local, però es queda sense angle i tan sols intenta la passada de la mort a Verdú, enrera, però aquest no pot xutar sobre la frontal.

L’argentí Pillud llença un potent xut, que surt alt, després d’una bona combinació entre Coro i Verdú.
Precisament, serà l’argentí qui en el 35, centrarà arribant a línia de fons, i Verdú tot sol, rematarà de cap per sobre el travesser quan ja es cantava el tercer, totalment batut Buendía.

La primera acció ofensiva del Peralada, a càrrec de Fran que de mitja volea creuada, intenta sorprendre a un Kameni que no va tenir que intervenir en absolut en els quaranta cinc minuts que va disputar, sent un espectador més del partit.

La darrera acció de perill del primer període, es salda amb el tercer gol espanyolista, després que Coro després d’un retall, encarés porta en una jugada en la que la pilota es passejar per la frontal, en una llarga acció de l’atac espanyolista.

Cal destacar d’aquest primer temps, el treball impagable de Pillud en la lateral, la profunditat de Didac Vila desbordant per banda, a Javi Márquez liderant l’equip (demanant a crits l’oportunitat), la mobilitat de Verdú encara que un pèl massa individualista, un Luis García recuperat mentalment, Coro en la seva línia aportant profunditat a l’atac, i un Callejón que necessita partits per a seguir creixent. Ahir marcar el primer gol d’aquesta pretemporada.

Segon temps quelcom més fluix
Amb el marcador decidit, Pochettino va fer sortir d’inici del segon temps a la resta de jugadors, sent només Víctor Ruiz a l’eix de la defensa, l’únic que va repetir.

Curiosament, va aparèixer Raul Tamudo (fet ja de per si estrany, el veure’l sortir de suplent) sense el braçalet de capità, que aquest segon temps va dur David García. Formant parella amb Ivan Alonso, i amb Nakamura i Ben Sahar per bandes.

La primera acció d’atac, jugada individual d’Ivan Alonso que acaba amb un llançament de més de trenta cinc metres des de banda de l’uruguaià buscant el segon pal.
L’Espanyol li costar (més que en el primer temps) d’acabar imposant el seu domini i tancar al conjunt gironí.

A partir del primer quart d’hora, s’intensifica el domini espanyolista: Un servei de còrner tret per Nakamura es rebutjat pel dorsal 3, Mabil en plantxa sobre la seva pròpia porta, fregant el pal dret.

El japonès Nakamura comença a donar mostra de la seva elegància en el joc, amb detalls tècnics que arranquen els primers aplaudiments en aquest segon període, que al marge de marxar el sol tòrrid del Mpal. de Peralada, també semblava haver-nos deixat el bon joc...

Nakamura serà qui gaudirà de l’ocasió de més perill, després de deixar anar des de fora de l’àrea un xut sec i col•locat que el meta gironí toca el suficient per que la bola acabi estavellant-se al pal dret, no aprofitant Ben Sahar el refús de la fusta.

L’Espanyol ara ja si domina el joc, i tanca al conjunt del Peralada en el seu camp i la seva àrea. Una jugada d’un Tamudo que li costar molt d’entrar en joc, acaba amb una centrada – xut, que caça sobre la marxa Ivan Alonso posant el peu, desviant la trajectòria lleument, i sortint la pilota per sobre el travesser quan el porter ja estava batut.

Ben Sahar xuta per sobre el travesser. Ángel als núvols, tant malament com el pobre noi va saber.

Al minut 77, David García es superat per banda esquerra, i el Peralada s’aproxima amb perill, tenint Cristian Álvarez que aturar amb molts problemes sobre la mateixa línia de gol junt a la base del pal esquer. L’ocasió més perillosa del Peralada, que en altre ocasió havia obligat a llençar-se a Cristian amb decisió a terra anticipant-se a un davanter local.

Ivan Alonso tanca el compta, i Nakamura s’emporta els aplaudiments
Al minut 84, una excel•lent passada en profunditat (de les que porten habitualment la signatura DLP), a Ivan Alonso, que controla, i amb una perfecta definició dins l’àrea petita, bat al meta local.

Hagués pogut elevar l’Espanyol el compte golejador, però quan Ben Sahar remata al fons de la porteria, el col•legiat ja havia invalidat la darrera passada d’Ivan Alonso per posició anti-reglamentaria del jugador israelià.

Cal destacar en aquest segon temps, a Nakamura, com no. L’elegància tècnica del seu joc, i el desplegament tècnic del joc ofensiu que va fer que el públic l’acomiadés corejant el seu nom, Ivan Alonso demostrant (que ara per ara continuant la recta final de la passada temporada) ha de ser el davanter titular de l’equip, un Tamudo que tot i anar a més en el decurs dels quaranta cinc minuts, se’l va veure fluix i amb la moral encara bastant tocada, un Ben Sahar que potser va ser el més fluix de lluny dels fitxats. La parella de mig centres, Roman lent, va acabar imposant criteri i Ángel molt erràtic e imprecís en les passades. La cobertura tot i tenir algun que altre problema no es pot jutjar degut a la inferior qualitat tècnica del rival, no oblidem de Primera Catalana.

Fitxa Tècnica:

FC Peralada: Buendía (Blaguera, m. 74), Fran (Chechu, m. 65), Mabil, Carbó (Pol, m. 45), Edgar (Borja, m. 45), Dani O. Coco (Pau, m. 45), Job (Vili, m. 45), Txiki (Jairo, m. 60), Chacón (Llansá, m. 45), Tidian (Garrucho, m. 74).

RCD Espanyol: Kameni; Pillud, Jarque (Cap.), Víctor Ruiz, Didac Vila; JAvi Márquez, Lola; Verdú, Coro, Luis García i Callejón.
Segon temps: Cristian Álvarez; Chica, Guillem Savall, Víctor Ruiz, David García (Cap.); Román, Ángel; Nakamura, Tamudo, Ben Sahar; i Ivan Alonso.

Àrbitre: Xavier Rubio. Sense complicacions, només assenyalar que va treure una absurda targeta groga al primer quart d’hora de partit a Javi Márquez, quan en una acció dura instants desprès no la va mostrar a un defensor local.

Gols: 0-1: Callejón, m. 25; 0-2: Luis García, m. 30; 0-3: Coro, m. 41; 0-4: Ivan Alonso, m. 84

Incidències: Mpal. de Peralada. Ple de gom a gom en una tarda molt calorosa, per veure el primer amistós en terres catalanes de la pretemporada 2009/10 del conjunt de Mauricio Pochettino. Presència de nombrosos seguidors del conjunt espanyolista desplaçats de molts i diferents punts de la geografia catalana.

Presència del President del RCD Espanyol, Daniel Sánchez Llibre, el conseller Ramon Condal, Josep Ramió, entre altres membres dirigents i executius del club espanyolista.

Intercanvi de plaques en els prolegòmens de l’encontre entre el president de la Penya Pericos de l’Empordà, el president del RCDE Daniel Sánchez Llibre i també dirigents del conjunt local per la inauguració del nou estadi de Cornellà-El Prat. En el descans es guardar un minut de silenci per la mort ressent dels bombers morts en els darrer foc que assolaren la Terra Alta i més concretament Horta de Sant Joan.

Es va perdre l’encontre per molèsties, Ivan de la Peña –ja comencem-, Nico Pareja i Moisés Hurtado. Javi Ruiz i Julián López de Lerma van ser els altres dos jugadors que no hi van participar.




4 comentaris:

saynomore ha dit...

Gracias por la crónica, Josep. Ante tan poca información del partido de ayer en prácticamente todos los medios, se agradece una crónica tan extensa y detallada como suelen ser las tuyas siempre. Saludos.

Anònim ha dit...

Josep Maria, ¿cuanto costaban las entradas?
Grácias

Josep Maria ha dit...

No se merecen Saynamore. Ya los dos últimos años, TV3 nos ha hecho la pirula no retransmitiendo el encuentro... cuando si lo hacen con otro equipo que todos sabemos...

Las entradas para el común de los mortales que pasamos por taquilla, nos costaron 15 euros... Saludos.

gausfred ha dit...

els nostres fent país, els altres fent caixa, molt més català es clar! ambdòs clubs jugaran contra el Girona, el bar$a enviarà el filial, els nostres el primer equip!!! sobren les paraules




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M