dissabte, 1 d’agost del 2009

L'ESPANYOL "B" VENÇ PER 0-2 A TONA

(Mpal. de Tona, Osona: Josep Maria)

UE Tona: 0 - RCD Espanyol "B": 2


El RCD Espanyol B, s’ha imposat en el segon encontre de pretemporada per idèntic resultat que en l’anterior disputat a Palamós i que el va enfrontar al Swansea City. Avui, davant el Tona, ascendit a Preferent, el conjunt de Josep Clotet ha ofert dues cares ben distintes i diferenciades en quant a joc i en quant a efectivitat.

Un primer temps en el que Josep Clotet ha alineat en la defensa a Aitor, David López, el fins ara cedit al R. Madrid C, Oscar Reyes, i Gerard Rovira, quedant en la medul·lar Juanjo que juntament amb Cervera, han intentat portar el joc espanyolista però sense aconseguir-lo.

Només en jugades aïllades l’Espanyol portava cert perill en peus de Guillem Creus i Lucas. A mitja primera part, Tiko Mesina i Guillem, s’han intercanviat les posicions, jugant el camerunès per la dreta en comptes de l’esquerra. David López que actuava de central s’ha tingut que retirar als 18 minuts per una estrebada a la cuixa, ocupant el seu lloc Yago.

Ocasions, poques i poc clares: Xut fora de Dani López, centre de Gerard molt tancat que es passeja sense rematador, o una falta directa executada per Juanjo amb molta col·locació però sense prou potència. El Tona, per la seva part ha gaudit de l’ocasió més clara del primer temps quan una internada ha acabat amb un remat que Dinu ha desviat portant clar destí cap a les malles quan David López al segon pal, providencial, ha rebutjat llençant-se amb tot l’ànima.

Els locals han gaudit d’una segona oportunitat al executar un lliure directe que perillosament buscava l’escaire, sortint lleugerament per sobre. El col·legiat de l’encontre s’ha acabat convertint en trist protagonista del partit, (sense cap necessitat) i no ha deixat a ningú content; ha amonestat a Dani López, al tècnic Josep Clotet, Yago, Juanjo, Gallego, Baena, i ha deixat sense sancionar dues jugades molt clares (un contracop tallat clarament en la ma, i una falta forta a Max, en les que ni tan sols ha xiulat falta).

En el segon temps, ha hagut canvis: Han entrat Brachi i Angel en els laterals, s’ha mantingut la parella que formava l’eix, i al mig del camp, Baena i Max han agafat el comandament del partit imprimint un ritme més elevat i major qualitat tècnica. La sortida posterior de Canario encara agilitarà més el joc i aportarà un plus de major classe al mateix.

L’equip de Clotet amb Moraga, Gallego, Sergio com a homes més ofensius, crearà més problemes a una cobertura local que portava ben dominat l’encontre, sense passar angoixes. Sergio per banda dreta, profunditzant donarà una opció a Enric Gallego, després d’una passada de Moraga, però la rematada de l’ex del Premià, serà rebutjada a còrner pel meta osonenc.

Sergio, remata a trencar en el minut 51, però una excel·lent intervenció del meta local evita el gol perico. El domini ja s’accentua notablement, i Moraga té el gol, però la seva rematada al segon gol no troba afinat el seu punt de mira. Un xut creuat de Sergio, es marxa fregant el pal dret.

L’ocasió més clara en una penetració per banda dreta de Sergio Ginés, qui centra ras, i a un metre de la línia de gol i amb porter ja batut, Enric Gallego no encerta a rematar quant tocant-la entrava sola... El seu xut es marxa enrera.

En una jugada en la que Max dona una passada en profunditat a Gallego, qui s’interna en l’àrea i quan xuta és objecte de penal bastant rigorós, i protestat pels locals. El transforma Yago, sense problemes per l’esquerra de la porteria. L’Espanyol cobrava avantatge.

Una preciosa obertura de Canario a l’esquerra, i Moraga es marxa del seu par amb molta classe, però la seva centrada no es aprofitada per cap davanter espanyolista. Una paret per l’esquerra entre Ángel i Moraga, acaba amb el xut del primer, i de nou troba l’oposició del meta, evitant el segon gol.

Segon gol, que acaba arribant al culminar Enric Gallego una jugada de l’atac perico, amb xut dins l’àrea que aquest cop no pot impedir el porter de la UE Tona que arribi al fons de la porteria.

El propi davanter perico podia haver fet el tercer però la seva rematada de cap, es marxa per sobre el travesser quan es trobava en immillorable situació. El davanter ex del Premià, ha estat a punt d’aprofitar-se d’una indecisió entre els defensors locals i el porter. Amb la sortida testimonial de Pol Freixenet en el lloc de Dinu, s’han exhaurit els darrers instant d’aquest encontre.


Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: Dinu: Aitor, David López, Oscar Reyes, Gerard Rovira; Juanjo, Cervera; Guillem Creus, Lucas Porcar, Tiko Mesina; i Dani López. Substitució: Yago, m. 18 per David López.

Segon temps: Dinu; Brachi, Yago, Oscar Reyes, Ángel Martínez; Tito, Max; Sergio Ginés, Baena, Moraga; i Gallego. Substitucions: Canario per Oscar Reyes, m.65. Pol per Dinu, m. 42

Gols: 0-1: Yago, (pen.), m. 64; 0-2: Enric Gallego, m. 74

Incidències: Camp Municipal de Tona. Segon partit de pretemporada del filial espanyolista, davant el conjunt local recentment ascendit a Territorial Preferent. Tarda assolellada, i ambient i vent bastant fresc a mida que es desenvolupa l’encontre.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M