dissabte, 19 d’abril del 2008

ES UN DERBI, NOIS: DESPERTEU !!!

Foto d'arxiu en el jumbotron, partit d'anada (1-1)



Barcelona i Espanyol s’enfrontaran aquest vespre en un dels derbis en el que arriben ambdós equips amb pitjor moment dels darrers anys; els locals per que a la lliga si no hi ha miracle en forma d’enfonsament blanc, poc tenen a fer, i s’ho juguen tot en l’eliminatòria davant el Manchester, i per part espanyolista el derbi agafa al conjunt blanc i blau en el pitjor moment psicològic possible, després de la infernal ratxa negativa en la que s’ha instal·lat el conjunt encara entrenat per Ernesto Valverde.

En la memòria de tots, el derbi de la passada temporada en la que els gols 111 i 112 del historial de Raul Tamudo i concretament el darrer en el temps d’afegit van privar al FC Barcelona d’una lliga que ja celebraven en la llotja i en les grades al dependre de si mateixos en la darrera jornada. Això estarà present en el subconscient dels culés molts anys i així s’espera que vulguin refer-se i venjar-se dels pericos.

Els nostres polítics en comptes de emprar el seu temps pagat amb els diners de tots, en temes d’autèntic interès per els ciutadans, s’ocupen en que dos membres rectors de dues institucions privades es donin la ma i conversin junts amb l’esperança que puguin tornar a dinar aviat. Es veu que la marxa de la nació/regió/comunitat/nacionalitat, depèn d’això. Suposo que els problemes reals dels ciutadans (treball, habitatge, infrastructures, aigua, seguretat, immigració etc.), depenen exclusivament per el interès que mostren, en que un senyor (?) que ha denigrat d’una institució privada esportiva mengi amb el president de l’altre...

Suposo que els que tenen que omplir pàgines i hores de programes amb aquest fet troben la solució a la seva falta d’imaginació. A més, així troben un cop més, el motiu per considerar al RCD Espanyol el dolent de la pel·lícula, i al subjecte en qüestió (que no penso anomenar) la víctima ideal.

Fet aquest comentari, avant-derbi, dir que per el partit d’aquest vespre i ja en el terreny exclusivament esportiu, Ernesto Valverde ha convocat els següents divuit homes: Kameni i Lacruz com a porters, Zabaleta, Chica, Jarque, Torrejón, i David García com a defenses, Moisés, Lola, Ángel com a mitjos, Riera, Coro, Rufete i Valdo com a bandes, i Luis García i Ewerthon com a mitges puntes i Tamudo i Jonathan com a davanters.

Per la seva part, Frank Rijkaard ha convocat als següents jugadors: Valdés, Pinto, Abidal, Sylvinho, Zambrotta, Puyol, Milito, Márquez, Touré Yaya, Xavi, Deco, Iniesta, Gudjohnsen, Messi, Eto'o, Henry, Bojan i Giovani. Son baixa, Ronaldinho, Oleguer i Jorquera. Tornen a la llista, Deco, Henry i Iniesta. Com poden veure, ells si que es prendran el derbi amb tot l’interès possible. Nosaltres, com sempre des de que va començar aquesta maleïda segona volta, en mig de remors, enfrontaments, ofertes, etc...
L’ambient força caldejat després de les darreres desfetes i la reprovació mostrada per els espectadors espanyolistes amb escridassada i mocadorada inclosa i pancartes en els entrenaments, es pot incrementar si l’equip no es deixa la pell en el feu barcelonista, independentment del resultat que s’aconsegueixi.
El partit donarà començament a les vuit del vespre, serà ofert en la modalitat de PPV i serà xiulat per el mal col·legiat Pérez Lasa, del que podem esperar qualsevol cosa com gairebé de qualsevol que tingui la responsabilitat de xiular en aquest camp.

divendres, 18 d’abril del 2008

El B, SE LA JUGA, A VILA JOIOSA



Darrera oportunitat per el filial
Aquest diumenge a les 11:45 el RCD Espanyol B, té la darrera oportunitat per enganxar-se al tren de la permanència al Nou Pla de Vila Joiosa.

El conjunt del CF Villajoyosa ocupa en aquests moments precisament la quinzena posició, és a dir, la plaça darrera que dona la permanència a la categoria de bronze del futbol espanyol. A més, com el partit de la primera volta a la Ciutat Esportiva va acabar amb empat a zero, qui guanyi s’endurà el gol – average molt important en aquestes situacions tan dramàtiques com la que esta capficat l’equip ara entrenat per Oscar Perarnau.

Els de la capital de la Marina Baixa tenen cinc punts més que els blanc i blaus, i tot i que han marcat catorze gols menys que els catalans, n’han encaixat setze de menys.

Tres ocasions s’han enfrontat en feu alacantí, i els dos darrers han acabat amb triomf local, mentre que en la temporada 2003/04 el filial espanyolista es va endur els punts guanyant 1-2.

Per aquest encontre, Perarnau tindrà varies baixes per lesions, i entre elles els casos de Javi Márquez i Miquel Palanca son ara per ara els que causen major contratemps al mister espanyolista.

L’encontre serà xiulat per Oscar Herrero Arenas del col·legi aragonès.



El Juvenil s’acomiada a Sadrià, d’una lliga excel·lent
El Juvenil A del RCD Espanyol disputarà el seu darrer encontre de lliga demà a la Ciutat Esportiva davant el Girona FC. De moment a falta d’aquest encontre, cap equip ha aconseguit puntuar en la Ciutat Esportiva de Sant Adrià, així com tampoc guanyar-li el gol-average al conjunt espanyolista. Tot lo més, el Real Mallorca va aconseguir igualar-lo mercè a l’única derrota que ha patit l’Espanyol en tot el campionat.

Serà la fi d’un gran campionat en el que els jugadors blanc i blaus han revalidat el títol de lliga conquerit la temporada passada, i la preparació per afrontar el sempre difícil i amb malastruc repte de la Copa de Campions, únic títol que manca a les vitrines de Sadrià en categoria juvenil. Malaga i Sporting van barrar el pas a la glòria en sendes finals en les que un Espanyol infinitament superior va fallar en el moment decisiu.

Futbol base
Mentre Juvenil B i Infantil B intentaran esgotar les darreres opcions per retallar distàncies (en el Municipal de Can Peixauet front a la Grama) als líders de les respectives categories, el Cadet B després de derrotar en partit avançat al Girona (l’únic equip capaç de guanyar als espanyolistes en 27 encontres de lliga), ha marxat rumb a Grècia on aquests dies disputarà un prestigiós torneig amb equips de renom internacional.

El Cadet de Ramon Guerrero camina amb pas ferm, cap al títol de lliga i davant el Girona mirarà de fer el penúltim esforç per la consecució del campionat.

El Benjamí A s’enfrontarà al CF Badalona diumenge al matí a Sadrià coneixedor ja del resultat entre el Sant Cugat (tercer) i el nou líder (Barcelona) de la categoria. Només si puntua els locals dependrien d’ells mateixos i tindrien opcions clares per conquerir el campionat. Es la darrera oportunitat, ja que no creiem que els barcelonistes ensopeguin en la resta d’encontres.

En Primera Divisió Benjamí, l’equip de Corominas afronta la recta final del campionat amb tres punts d’avantatge sobre el més immediat perseguidor, la UE Sants “A”, que viatja al Prat per enfrontar-se al tercer, mentre que l’Espanyol Benjamí “C” jugarà davant el Cornellà B. D’aquestes dues jornades properes pot quedar ja bastant clara la sort del títol, o per el contrari embolicar-se de tal manera que fins el darrer partit no es sàpiga qui és el campió ja que el gol-average entre els dos primers depèn del general, al estar empatat.


Futbol femení
En quan al futbol femení, a Palautordera el conjunt de Marta Cubí es proclamarà amb tota seguretat campió del grup primer de la categoria Infantil ja que amb un empat en té prou i la diferència entre ambdós conjunts és abismal.



Lluitaran fins el final ambdós conjunts principals femenins espanyolistes per conquerir la tercera plaça:

Les d’Emilio Montiagut a la Ciudad Deportiva Cisneros de Sevilla s’enfrontaran al CD Híspalis, gran rival ara fa dues temporades del conjunt perico, que el seu president Del Nido va desmantellar a principi de temporada i ha recollit els fruïts que la seva gestió ha produït. Cuer de la Superlliga, només ha obtingut quatre triomfs (Sociedad, Oviedo, Atlético Féminas i Torrejón). En el partit d’anada, l’Espanyol va guanyar per 2-0 en un partit força dolent tot sigui dit.

No depenen d’elles mateixes, ja que per ser terceres, el Colegio Alemán ha de puntuar a Lezama, cosa tremendament difícil, però que en aquestes darreres jornades i sense motivació ja, les bilbaïnes han perdut força pistonada i per contra les valencianes jugaran sense pressió ja que han assolit l’objectiu inicial que no era altre que la permanència.


L’Espanyol B, s’enfronta diumenge al matí a les dotze al filial de l’Estartit, que també ha mantingut la categoria i que es troba molt lluny de la classificació de les espanyolistes que esperaran una punxada del Sant Gabriel a Tortosa.

El Cadet Femení buscarà la tercera victòria en la fase prèvia de grups de la Copa de Catalunya per certificar la primera posició de grup que els hi doni suficient avantatge en el creuament de semifinals.

Bàsquet
El Club Bàsquet Olesa - Espanyol es jugarà bona part de les seves opcions de classificar-se per el play - off que possibilita la lluita per el passaport a Europa la propera temporada. Davant el Cadí La Seu, dissabte a les 16:30 h. retransmés en directe per el CANAL 33.

CLASSIFICACIONS FUTBOL 7

BENJAMÍ PREFERENT GRUP 2on.PJPTS PG PE PP GFGC
1 FC BARCELONA2672240216625
2 RCD. ESPANYOL 2670231212735
3 SANT CUGAT ESPORT FC "B"2662202411243
4 UD At. GRAMANET265618268245
5 UE SANT ANDREU264312778962
6 CF BADALONA 2642133106864
7 CE EUROPA2642133109075
8 EC GRANOLLERS2640124107370
9 CE SANT GABRIEL2639130136255
10 JÀBAC C J - TERRASSA "B"263396117870
11 CD BLANES2633103137468
12 Pª BARC. SANT CELONI2625741554117
13 FP SÁNCHEZ LLIBRE262055165387
14 CE SABADELL FC261644184091
15 CF MARTORELLES 265122322152
16 UD CIRERA262022419150
BENJAMÍ PREFERENT G. 1er. PJPTS PG PE PP GFGC
1 C. GIMNÀSTIC MANRESA2674242011638
2 CE MANRESA 2663203310841
3 UD AT. GRAMANET265517459045
4 FC BARCELONA "B"265116378455
5 UNIÓ FB JABAC I TERRASSA 2644142108156
6 ESCOLA F. GAVA2640124106972
7 C. MERCANTIL2640124107966
8 SANT CUGAT ESPORT FC263497108072
9 CF VILANOVA GELTRU 2633103138089
10 RCD ESPANYOL "B"263187117680
11 UE CASTELLDEFELS 262985136278
12 UE SANT ANDREU "B"262776136078
13 EC GRANOLLERS "B" 262776136491
14 MIRASOL-BACO UNIÓN CF2621701946100
15 CF CUBELLES2617521950108
16 ESCOLA F. SABADELL 268222229105
BENJAMÍ 1a. DIVISIÓ 1er. G.PJPTS PG PE PP GFGC
1 RCD ESPANYOL "C"2670231216232
2 UE SANTS2667221316758
3 E. F. PRAT BLAUGRANA2663203316437
4 AE PRAT 2660193512843
5 UE CORNELLÀ "B"2657190711753
6 CE SANT GABRIEL"B" 2655181711256
7 UD VILADECANS264916198647
8 FA ESPLUGUENC 2629921594135
9 FP CE JÚPITER2628911652110
10 CE EUROPA "C"2628841465104
11 UD AT. GRAMANET "C"262682166398
12 U AT. HORTA 2626751440103
13 CF BARCELONETA2621631756128
14 SALESIANS BOSCO-HORTA "C"2615431945134
15 UD POLVORITENSE LA MARINA 2613412147136
16 CF BUFALÀ261012532156
PREBENJAMÍ GRUP 1er.PJPTS PG PE PP GFGC
1 RCD. ESPANYOL2472240041412
2 VILA OLIMPICA C. ESP.2463210312931
3 CD SANT GABRIEL2359192219142
4 UD AT. GRAMANET2456182415057
5 CF BADALONA2447152612759
6 ARRABAL-CALAF GRAMANET2446151810868
7 CF UNIFICACIÓN LLEFIÀ24341011393108
8 CF LLOREDA23341111189104
11 CE P. BARC. BARCINO24299213102140
9 UE SANTS243210212102123
10 FC MARTINENC24319411103142
12 PONT DE MARINA-SAGRADA F.2425811559110
13 UNIFICACIÓ BADALONA SUD2411321935183
14 FP CE JÚPITER2411321935144
15 CF MONTAÑESA2410312042137
16 UNIFIC.CIUTAT MERIDIANA 24000241312

CLASSIFICACIONS FUTBOL BASE

CLASSIFICACIÓ DIVISIÓ D'HONOR JUVENIL GRUP TERCER


.DIV. D'HONOR JUVENIL PJPTS PG PE PP GFGC
1RCD ESPANYOL 297624417615
2REAL ZARAGOZA 296721445318
3REAL MALLORCA295717665425
4SAN FRANCISCO295617574829
5CF BADALONA295415955029
6UE CORNELLÀ2942133135051
7SD LA SALLE MALLORCA2937107123946
8CE MATARÓ2935105143043
9GIRONA FC293389122838
10CD FERRIOLENSE293187143948
11UE LLEIDA293187143045
12UE SANT ANDREU293086154354
13CE EUROPA292978143747
14CLUB AMISTAD292668153658
15STADIUM CASABLANCA292365182256
16BALSAS PICARRAL291947181851


CLASSIFICACIÓ CADET PREFERENT GRUP SEGON



.CLASSIFICACIÓ PJPTS PG PE PP GFGC
1RCD ESPANYOL "B"277223319418
2CE MATARÓ265015566440
3AEC MANLLEU264513664733
4GIMNÀSTIC "B"2640124105145
5UE SANT ANDREU264011784943
6UD AT. GRAMENET "B"263910974244
7UE CORNELLÀ "B"2638115103841
8CF DAMM "B"25369973434
9GIRONA FC "B"273497114847
10CD BLANES263288104846
11EF OSONA25328894155
12CD MASNOU263086124562
13JABAC CF-TERRASSA 262992153546
14PB ANGUERA262884143857
15JOSEP MARIA GENE262365153961
16EC GRANOLLERS "B"26916192465


(Actualitzada després del triomf del dimecres del Cadet B a Girona per 0-2).

CLASSIFICACIÓ INFANTIL PREFERENT GRUP SEGON

.CLASSIFICACIÓ PJPTS PG PE PP GFGC
11 FP SÁNCHEZ LLIBRE266421146815
2RCD ESPANYOL "B"266019348325
3RICOH PREMIÀ254513665031
4FE FIGUERES264413584746
5CE SANT GABRIEL264112595245
6CD BLANES 2638115105542
7EF ST. FELIU DE GUIXOLS2638115105850
8EC GRANOLLERS "B"26359894246
9AEC MANLLEU263497104043
10UD AT. GRAMANET "B"2533103122633
11CE MANRESA263194134363
12UE CORNELLÀ "C"263086123151
13EF GARROTXA262992154259
14JABAC CJ - TERRASSA262783153553
15CE VILASSAR DE MAR262365142847
16FP CE EUROPA *261034193283

* CE Europa, amb tres punts menys, per sanció federativa.

CLASSIFICACIÓ DIVISIÓ D'HONOR ALEVÍ


.CLASSIFICACIÓ PJPTS PG PE PP GFGC
1FC BARCELONA267826001329
2RCD ESPANYOL2669230310111
3UE LLEIDA264815384932
4UE CORNELLÀ264714573730
5UD AT. GRAMANET264413583738
6CE L'HOSPITALET2639123113331
7DAMM CF 2635105113641
8GIRONA CF2633103134451
9CE SANT GABRIEL263396112444
10FP SÁNCHEZ LLIBRE*2630106103138
11EC GRANOLLERS263093143861
12CE EUROPA262783151733
13GIMNÀSTIC TARRAGONA262668123553
14UE SANT ANDREU262581173254
15GIMNÀSTIC MANRESA262372172763
16CE MANRESA264112417101

* FP Sánchez Llibre, 3 punts menys per sanció federativa.



dijous, 17 d’abril del 2008

COMPLICACIONS INNECESSÀRIES PER EL JUVENIL B.

RCDE JUVENIL B: 4 - CE MANRESA: 2

Triomf del Juvenil dissabte passat davant el Manresa, en un encontre discret, que semblava encarrilat i que es va complicar profundament en el segon temps, després que els visitants marquessin dos gols ajustant el marcador.

Primeres ocasions per els blanc i blaus
La primera oportunitat clara de gol, va ser al rematar un servei de cantonada el central Albert Mozó, sortint fora per poc. L’Espanyol no arriba amb claredat tot i el major domini del joc. Dani Nieto protagonitza una jugada individual però no la culmina amb encert, ja que el seu xut, surt ajustat al pal esquer fora.

Dani Nieto, obre el marcador

Còrner a l’esquerra de l’atac espanyolista, pentina un dels jugadors pericos que han pujat al remat i al segon pal, Dani Nieto, només té que connectar amb l’esfèrica per fer el primer.

El Manresa dona el primer avís, però molt atent Pol Freixanet atura el xut creuat.
A falta de tes minuts per el descans, Marc engalta una pilota morta refusada d’un llançament de cantonada i tocant el travesser acaba entrant significant el segon gol espanyolista

A la segona part, Alvaro anota el tercer
En un embolic dins l’àrea, el davanter espanyolista, oportú com sempre, aconsegueix fer el tercer que semblava decidia ja l’encontre.

Semblava només... Per que el Manresa no es rendir, gens al contrari, va aprofitar-se d’un Espanyol massa confiat, mitjançant varies errades defensives va aconseguir anotar dos gols en els minuts 63 i 71 ajustant el resultat i posant en l’aire la sort definitiva del matx.

L’Espanyol va pogué sentenciar en una jugada en la que Oscar Sielva remata rebotant en un defensor el xut del espanyolista i la pilota acaba colpejant al pal dret de la porteria manresana.

Els blanc i blaus que es van tornar a posar les piles, no van passar gens d’angúnies per fer-se amb el triomf final, i Dani Nieto tot sol no pot rematar un centre en el minut 90.

En l’afegit, penal i quart gol
La jugada del penal va ser bastant curiosa, ja que prèviament va haver-hi unes mans molt clares que l’àrbitre va deixar passar sense assenyalar res i un parell de segons després Dani Nieto es derribat i llavors el col•legiat no li va quedar cap altre remei que marcar el punt de penal.

El màxim càstig el va llençar Angel Martínez, recreant-se al més pur estil Panenka, i amb dedicatòria inclosa al porter, fet que no va agradar gaire als aficionats manresans presents... Vells comptes pendents?... Recordem per acabar que en l’anada va ser el conjunt manresà qui es va emportar el triomf per un contundent 4-1. Amb l’empat del líder, s’ajusta més la classificació, tot i que el juvenil espanyolista al perdre el dissabte anterior a Terrassa, té molt complicar fer-se amb el títol i l’única esperança caldria situar-la en guanyar a Sant Joan Despí...



CLASSIFICACIÓ JUVENIL LLIGA NACIONAL GRUP 7è.



CLASSIFICACIÓ PJPTS PG PE PP GFGC
1FC BARCELONA "B"276821518612
2UD AT. GRAMENET276621335422
3RCD ESPANYOL "B"276220258128
4CE L'HOSPITALET275618277050
5CE EUROPA "B"274815394133
6TERRASSA FC274211974442
7GIMNÀSTIC TARRAGONA274212693846
8DAMM CF "B"2837107113734
9UE CORNELLÀ B"2836107104046
10REUS DEPORTIU2734111153652
11CE MANRESA283079123743
12UE SANT ANDREU "B"283079122032
13UE CASTELLDEFELS282877143856
14C. MERCANTIL272668133553
15AT. HORTA282682182660
16GIRONA FC "B"282567152953
17EC GRANOLLERS282062203056
18FP SÁNCHEZ LLIBRE271954183054






S E N T I M E N T P E R I C O . C O M