dimarts, 10 d’agost del 2010

ELS FITXATGES DEL FEMENÍ:
AVUI, ALBA MONTSERRAT


Fotos d'arxiu. Alba Montserrat junt a la ex espanyolista Goretti en el darrer encontre de lliga a Sadrià, i en la foto inferior, l'ara porter espanyolista en la formació del conjunt gironí en el Memorial Glòria Solà i Fusté.



Concloem aquesta sèrie d’informes sobre els fitxatges del Femení A espanyolista amb la darrera de les incorporacions. La porter Alba Montserrat.

Alba Montserrat, nascuda el 9 de Juny de 1984 és la incorporació que els tècnics del femení han portat a terme per cobrir la baixa de Marina Marimón.
Formada a les categories inferiors del FC Barcelona, va formar part de l’equip sub 17 català en el campionat de seleccions autonòmiques de 1998, 1999, 2000 i 2001, debutant amb la selecció catalana, amb 14 anys, sent llavors suplent d’una altre gran portera blanc-i-blava, Sandra Marot.

Fet curiós el que va tenir lloc un 17 de febrer de 2002 en el que l’Espanyol es va enfrontar al FC Barcelona en un amistós de futbol sala amb motiu del “Futbol Planet” a Montjuïc. En aquella ocasió l’Alba era la titular del conjunt barcelonista que va caure 9-3 on la que una molt jove Adriana ja començava a despuntar en les files barcelonistes, mentre que en l’Espanyol aprofitava la sueca Elin Ekblom per jugar ja que la RFEF s’ho impedia a la lliga per ser estrangera...

L’Alba va militar a Primera Nacional amb el FC Barcelona aquelles temporades i no va obtenir l’ascens a Superlliga en perdre la fase d’ascens el seu equip davant SD Lagunak, fins que les circumstàncies van fer que la portera titular del Sabadell, Maria José Pons (actualment a l’Espanyol), marxés a can Barça, i curiosament, Alba Montserrat va deixar l’entitat blaugrana després d’una temporada molt complicada i acabar fitxant per l’equip amb més pressupost en aquells moments en el futfem català: El CE Sabadell de Santy Fernández, que acabava de guanyar la Copa de la Reina l’any del seu centenari a la Nova Creu Alta davant l’Estudiantes de Huelva on militava la davantera fins ara de l’Espanyol, Mery. Ambdues porteres van viure situacions difícils en els seus clubs, i van canviar d’equips donant-se aquesta circumstància esmentada.

Al CE Sabadell va romandre les temporades 2003/04, 2004/05 i 2005/06, on va coincidir amb jugadores de la categoria de Laura del Río, Adriana, Noemí, Chola, Carol, Paulina, Maria J. Pérez, etc. Va ser l’època daurada del conjunt arlequinat en el que només dos punts el van separar del campió en un final polèmic de lliga.

Ha format part de la Selecció Catalana Femenina tres anys seguits fins que per decisió pròpia (tema familiar degut als horaris, ja que a Sabadell entrenaven cada dia), va decidir no seguir prenent part en el combinat català en el que ha jugat set anys en total.

Amb la marxa de diverses jugadores i del tècnic del conjunt arlequinat, el CE Sabadell va perdre bastant potencial, acabant vuitè la temporada 2004/05. Va d’haver de lluitar aquella temporada per la porteria – aconseguint ser titular – amb altre gran portera que posteriorment acabaria recalant a les files del Sevilla: Lucía.

Alba Montserrat va viure el cop dur que va significar que el seu equip va haver-se de retirar a meitat de temporada pels greus problemes d’índole econòmic que resultaren irreversibles, en plena temporada 2005/06.

Gir de 180 graus a la seva carrera, i després de militar a un club d’èlit, signarà la següent temporada 2006/07 pel conjunt gironí del Llers, en el que va obtenir una desena posició al grup tercer de Primera Nacional; curiosament el destí del Llers també va ser el mateix que el del CE Sabadell. Al conjunt del Llers, va obtenir una beca per estudiar periodisme a Portugal fet que li va possibilitar entrenant-se amb el potent club portuguès 1º Dezembro on va coincidir amb la jugadora ara espanyolista Sonia Matias.

A l’Agost de 2007 fitxa per la UE L’Estartit, conjunt que acabava de pujar a la Superlliga després de intentar-ho en tres fases d’ascens consecutives i torna a defensar l’Alba, la porteria, a la màxima categoria del futbol femení espanyol.

Un novè lloc, fregant ben a prop la posició que donava dret a disputar la Copa, va ser la classificació del conjunt gironí en la primera temporada de la porter ara espanyolista. Dotzè lloc la temporada 2008/09 i en la darrera temporada no va pogué el conjunt empordanès ficar-se al grup que lluitava pel títol, quedant campió de grup a la segona fase, i disputant la Copa de la Reina. Alba no jugarà l’anada d’aquesta eliminatòria en la que l’Estartit cauria per un contundent 7-0 davant un Llevant molt lluny de les altures ja que va patir una lesió que l’havia allunyat varis mesos dels terrenys de joc, i malgrat disputar la tornada amb victòria catalana (3-0), l’equip cauria eliminat als vuitens.

Ara, compartirà porteria amb Maria José Pons, que com és lògic part com a favorita per continuar defensant la integritat de la meta espanyolista ja que quan parlem de Mariajo, ho fem de la segona portera de la Selecció d’Espanya... No obstant, Oscar Aja ha demostrat que no té favoritismes i jugarà qui ho faci més bé i demostri ser millor, per sobre de noms i passats esportius. Ambdues es troben després d’haver compartit idèntics equips però en moments diferents.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M