dijous, 22 de febrer del 2007

¡ NO VAL A BADAR !: ESPANYOL-LIVORNO 21:30 h.

foto d'arxiu; josep maria. Moisés va ser protagonista a Montjuïc en l'últim duel entre pericos i un conjunt italià.

Sota les ordres del col·legiat belga Paul Allaerts, l’Espanyol rebrà avui a les 21:30 hores al Livorno Calcio, en partit corresponent a la tornada dels setzens de final de la Copa de la UEFA.

Amb la presència de 2.000 tifosis del conjunt “Amaranto” en les grades de l’Olímpic, els italians voldran donar la sorpresa i donar-li la volta a una eliminatòria que en el partit d’anada els catalans van encarrilar per 1-2.

Ara més que mai, si de veritat es vol fer quelcom en aquesta competició (l’única que ens queda, per que a la lliga sembla ser que estarem en terra de ningú), és necessari la participació decisiva de nostre afecció, per que una cosa és jugar a porta tancada, i altre pitjor jugar a fora en el teu propi camp.

Per el partit d’aquesta nit, Ernesto Valverde ha convocat els següents jugadors;
Gorka Iraizoz, Kameni, Velasco, Jarque, Torrejón, Chica, Lacruz, Moisés, Jônatas, Ito, Rufete, Coro, Moha, Costa, Luis García, David García, Pandiani i Tamudo. Els mateixos convocats del diumenge amb l’excepció de Riera que cau de la llista per lesió i en el lloc seu a la convocatòria entra Velasco.

Difícil pogué encertar l’alineació ja que Valverde farà rotacions al tractar-se d’un partit en meitat de setmana, però sembla ser que a la porta estarà Gorka, en defensa podria alinear a Chica, David García, Lacruz, Jarque, en el mig del camp Moisés i Costa com a pivots, Rufete i Moha per bandes, Coro com a mitja punta i Pandiani com a davanter.

El tècnic Arrigoni per la seva part ha convocat a 19 homes, tots els disponibles a excepció de Bergvold i Knzevic no inscrits a la UEFA. Es a dir, Amelia i Manitta com a porters; Balleri, Galante, Grandoni, Kuffour, Pasquale, Pavana, Pfertzel i Rezaei com a defenses; Cesar, Coppola, Filippini, Fiore, Morrone, Passoni i Vidigal com a mitjos i Lucarelli i Paulinho Betanin com a davanters centres.

En l’últim partit del Livorno al Calcio, el conjunt de Arrigoni va guanyar per 2-1 al Messina, equip de la zona baixa de la classificació, amb gols de Fiore i Lucarelli.
Per part del conjunt de la Toscana van jugar: Amelia; Filippini, Galante, Rezaei, Morrone, Pasquale, Passoni, Belleri, Grandoni, Fiore, Lucarelli, amb les substitucions de Vidigal i Pfertzel. Van quedar sense jugar a la banqueta: Manitta, Paulinho, Aparecido, Coppola, Pavan.

Els anteriors enfrontaments europeus davant equips italians s’han resolt amb un triomf i dos empats. En la temporada 1987-88 en la que el conjunt perico va ser sots-campió de la competició continental, primer el Milan (empat a zero, després de guanyar a Lecce 0-2, Zubillaga i Pichi), i després l’Inter de Milà (1-0 Orejuela, fent bo l’empat a un a San Siro, Lauridsen).

La passada temporada va tenir en la lligueta de la fase de grups el tercer compromís davant italians. Va ser front el Palerm i va acabar amb empat in extremis a un gol, amb la diana en les acaballes de Moisés Hurtado. Els catorze jugadors que van participar van ser els següents.
RCD Espanyol:Gorka, Zabaleta, Jarque, Moisés Hurtado, David García, Costa, De la Peña, Armando Sá (Fredson min.76), Luis García, Jofre (Corominas min.61) y Jonathan (Tamudo min.61).


L’Espanyol en el seu bagatge europeu ha guanyat 25 partits europeus dels 53 disputats, n’ha empatat 10 i ha perdut 18. Ha marcat 71 gols i ha encaixat 56.

El Livorno Calcio ha guanyat tres partits aquesta temporada en UEFA (al austríacs del Paschin per 2-0 i 0-1, i al Auxerre francès a la lligueta.) n’ha empatat dos (Haifa i Partizan) i ha perdut també dos (Rangers i Espanyol).

Recordem que el conjunt català es classifica sempre que guanyi, empati, o perdi 0-1. El 1-2 condemnaria a jugar una pròrroga, i qualsevol victòria visitant per guarismes més alts, classificarien als italians.





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M