diumenge, 15 d’abril del 2012

GOLEJADA DAVANT EL VALENCIA
PER A FER OBLIDAR PASSADES ENSOPEGADES


























RCD Espanyol: 4 -  Valencia CF: 0

Gran partit del conjunt de Mauricio Pochettino que talla una negativa ratxa de cinc encontres sense guanyar. L’equip espanyolista ha derrotat als valencianistes en una matinal pletòrica dels blanc-i-blaus que s’enganxen a les darreres possibilitats per intentar l’assalt a les places europees. A les errades dels espanyolistes en aquest darrer tram del campionat, sortosament també els rivals punxen i les diferències son mínimes,  tot i que el calendari no afavoreix gaire als pericos amb les difícils visites al Calderón i al Camp Nou.

Sense Romaric (a la banqueta i no fa gaire titular indiscutible) i Couthinho (sancionat), l’equip perico ha iniciat l’encontre amb la presència a la porteria de l’argentí Cristian Álvarez recuperat de la seva llarga lesió produïda al passat derbi, com a principal novetat.

El Valencia ha dominat els primers minuts esperant l’Espanyol darrera. En el primer minut de joc a punt ha estat de donar ensurt Cristian Álvarez a l’hora de controlar amb el peu una passada però finalment ha evitat el que hagués sigut catastròfic i al mateix temps també ha evitat el còrner.  Els espanyolistes pràcticament no han passat per situacions compromeses evitant els errors clàssics de concentració en zona de cobertura que tant cars ens han costat en els darrers encontres. La primera rematada ha estat al minut 24 a càrrec de Costa que ha blocat Cristian, dins un joc bastant discret amb molt migcampisme.

Un parell de minuts després ha arribat el primer gol espanyolista. Era la primera acció clara de perill quan Sergio García enganxat a la línia de fons penetra per la dreta del seu atac, deixa assegut amb un retall al visitant Ricardo Costa, i la seva passada de la mort es rematada per Cristian Gómez que anota el seu primer gol com a espanyolista en el primer equip. Tan sols quatre minuts després, l’Espanyol encarrilava l’encontre amb un segon gol quan Joan Verdú controlava l’esfèrica, avançava davant la presència d’un defensor i des de la frontal deixa anar un autèntic obús que es colava a l’escaire  de la porteria valencianista.

L’Espanyol arribava poc però amb força perill. L’equip espanyolista ha tingut molta més profunditat que en altres partits, i el fet d’avançar-se amb dos dianes abans de la primera mitja hora li ha donat els suficients espais per moure’s be entre línies. També cal dir-ho, l’Espanyol avui ha aportat al joc un ritme més  elevat durant tot el partit inclòs quan aquest ja estava força decidit, cosa que en altres partits no ens ha semblat o al menys la imatge donada no s’ha correspost amb el que un equip que es juga la classificació europea ha d’exhibir.

Abans del descans l’Espanyol ha pogut sentenciar el partit. Primer en una jugada per la dreta a càrrec de Weiss que retallant al defensor ha enviat una centrada passada que Sergio García entrant en el segon pal ha rematat a l’exterior de la xarxa. El meta Guaita s’ha hagut d’emprar a fons sortint de la seva àrea i rebutjant amb el peu una bola dividida abans que un sempre perillós Sergio García hi arribés.  La darrera ocasió ha estat pel quadre espanyolista amb una llarga jugada que ha finalitzat Javi López amb un bon tret que s’ha marxat un parell de pams per sobre el travesser.

Després del descans, Emery ha efectuat dos canvis donant entrada a Adúriz i Feghouli, doncs les coses no li anaven gens bé i el partit se li escapava de les mans.  I els primers minuts s’ha vist a un Valencia que sense posar en seriós perill als espanyolistes si que portava més la iniciativa i obliga per dues vegades a sortir a Cristian Álvarez (primer al minut 50 llençant-se a la gespa en una pilota dividida, i al 51’ anticipant-se al davanter rebutjant amb el peu).

Pochettino ha substituït a Weiss i li ha donat minuts a Álvaro Vázquez darrerament en l’ostracisme. I  només dos minuts després de la substitució, Sergio García pressiona una pilota enviada per Topal a Guaita, i li roba la cartera al valencianista, passant-li l’esfèrica a Álvaro Vázquez tot sol qui s’agafa tot el temps del mon per assegurar la seva rematada davant el defensor visitant sota pals, batent-lo amb un remat a l’esquerra del defensor del Valencia.

Víctor Sánchez substitueix Cristian Gómez. El polivalent jugador fitxat al mercat d’hivern intervindria en l’acció del quart gol perico. Però abans el col·legiat ha volgut indignar al respectable (un dia que només es podia gaudir del espectacle golejador) i ha ignorat un més que possible  penal sobre Álvaro. Sembla mentida com es xiulen alguns penals en general als equips grans i a cert equip en particular, i en canvi jugades molt més clares que tothom veu no son castigades amb penal quan és l’Espanyol l’afectat. Senzillament vergonyós que àrbitres així estiguin en circulació pel futbol espanyol.

Joan Verdú ha estat a punt de fer el segon en llençar un lliure directe que ha tret com ha pogut a còrner el meta valencianista. El numeret de l’àrbitre ha tingut la seva continuïtat quan una molt dura entrada també sobre Álvaro ha acabat amb el de Badalona per terra (veure foto). L’entrada era mereixedora de cartolina vermella, però Tino Costa només ha vist la groga.

L’equip espanyolista ha fet el quart després d’una bona assistència de Víctor Sánchez, ha finalitzat la jugada amb una rematada creuada al fons de la porteria valencianista. Faltant set minuts per la finalització del matx, el públic present a l’Estadi del RCDE ha fet l’onada varies vegades un cop amb la golejada ha recobrat l’alegria i la felicitat. Que duri !...  Després de l’enèsima dura entrada (Adúriz) i la corresponent cartolina, l’Espanyol ha tingut el cinquè en les botes de Raul Baena quan una bona combinació de Kalu Uche amb el malagueny ha acabat controlant dins l’àrea després de girar-se i amb tot a favor ha rematat fora creuat a l’esquerra de Guaita.   

Bon partit que tot l’espanyolisme haurà dedicat a José Guardiola. Al menys avui l’equip ha estat a l’alçada de l’ocasió i davant el tercer classificat ha arrodonit un partit per seguir somiant encara, malgrat tots els imponderables. A sobre, la parròquia espanyolista ha pogut entonar el “Campeones, oe, oe”!!! quan s’ha donat per megafonia i al marcador, el resultat final del Juvenil A que s’ha fet amb el títol de lliga al no pogué superar el FC Barcelona al CF Badalona en la seva visita al Camp del Centenari badaloní.     
    


Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Cristian Álvarez (7); Javi López (7), Raúl Rodríguez (6), Héctor Moreno (7), Dídac Vilà (6); Baena (7), Cristian Gómez (7); Weiss (5), Verdú (8), Sergio García (9); i Kalu Uche (6). 
Substitucions: Álvaro (8) per Weiss, m. 56; Víctor Sánchez (7) per Cristian Gómez, m. 62; Rui Fonte (s.q.) per Sergio García, m. 82

Valencia CF: Guaita; Barragán, Rami, Ricardo Costa, Jordi Alba; Topal, Tino Costa; Pablo Hernández, Dani Parejo, Mathieu i Jonás.
Substitucions: Aduriz per Dani Parejo i Feghouili per Pablo Hernández, m. 46; Canales per Jonas, m. 65.

Àrbitre: Ignacio Iglesias Villanueva, de la territorial gallega, assistit en bandes per Alfonso Costoya Rodríguez i Víctor Hugo Fernández Suárez. Un autèntic desastre. Sort que el resultat era suficientment rotund com per que la seva actuació no hagi tingut el seu desig a l’hora d’influir en el resultat final. Ha consentit el joc dur del Valencia,  deixat sense sancionar una pena màxima sobre Álvaro, i una entrada molt dura al mateix davanter badaloní l’ha sancionat amb groga quan era més que vermella per ser una entrada gairebé criminal.  Ha mostrat cartolines grogues als locals Dídac  Vilà, m. 33, Raul Baena, m. 72; i Víctor Sánchez, m. 72 i als valencianistes Jordi Alba, m. 7, Pablo Hernández, m. 21, Tino Costa, m. 71, Mathieu, m. 72 i Adúriz, m. 88.  A sobre de tot, a  l’acta on-line ha vist jugar i marcar a .... Luis García amb el dorsal 10 espanyolista... Sense comentaris.

Gols: 1-0: Cristian Gómez, m. 26; 2-0: Verdú, m. 30: 3-0: Álvaro, m. 58; 4-0: Kalu Uche, m. 80.

Incidències: Encontre corresponent a la  jornada 34ena (disputades 33) del campionat de lliga de Primera Divisió, disputat a l’Estadi del RCDE a Cornellà-El Prat davant 24.205 espectadors. En els prolegòmens del partit, s’ha guardat un minut de silenci en memòria del jugador del Livorno Piermario Morosini (mort en les darreres hores d’un atac de cor) i del cantant perico José Guardiola, gran reconegut espanyolista co-autor del primer himne oficial del RCDE. Per megafonia ha sonat en memòria seva l’estrofa central d’aquell himne cantat pel desaparegut cantant. 

Presència dels consellers d’Interior Felip Puig i d’Economia  Andreu Mas-Colell, així com  l’Alcalde de Barcelona, Xavier Trias.  Presència també a la llotja  del cardenal de Barcelona, Lluis Martínez Sistach dins la campanya “Joves a l’atur” que porta a terme “Cáritas”. També per megafonia s’ha anunciat que les més de 7.400 sòcies del RCDE tindran una rosa a l’espai en Rbla. Catalunya amb motiu de la festivitat de Sant Jordi. Campanya promocional del proper diari “La Grada” en diferents punts de l’Estadi.    Matí assolellat amb núvols d’evolució. Temperatura fresca on no donava el sol.   



















S E N T I M E N T P E R I C O . C O M