dissabte, 24 de gener del 2015

TERCERA DERROTA CONSECUTIVA DEL FILIAL (1-0),
AMB INFERIORITAT NUMÈRICA DURANT UNA HORA

Reus Deportiu CF: 1 - RCD Espanyol “B”: 0

Tercera derrota consecutiva d’un Espanyol B que ha començat 2015 de la pitjor manera amb només un punt de dotze en joc. L’equip de Planagumà ha sucumbit davant un Reus Deportiu que feia set jornades que no guanyava, mitjançant un gol de Carbià abans d’entrar en el darrer quart d’hora de joc en un partit en el que els espanyolistes han patit la injusta expulsió de Pol Llonch en el 33’ del primer temps.

Mamadou, amb un remat al pal, ha pogut donar l’empat en un partit en el que la superioritat en ocasions de gol dels locals ha sigut manifesta, erigint-se com a millor dels espanyolistes el seu meta Andrés Prieto qui tornava a l’onze inicial després de la greu lesió que va patir, tot i anar convocat en el darrer partit.  Tot i els esforços a la desesperada en els darrers minuts per aconseguir la igualada, l’equip reusenc s’ha defensat bé i ha aconseguit mantenir el resultat i fer-se amb els tres punts. Amb aquesta nova derrota i donada la igualtat existent, l’equip espanyolista es despenjarà demà de les quatres primeres posicions  caient a bon segur gairebé a la zona mitja de la classificació.

Alineació sorpresa la que ha posat en joc avui el tècnic Lluis Planagumà. Amb Marc Fernández, i per darrera Carmona, Pirulo i Luque com a homes d’atac, ha fet pagar els plats trencats de la desfeta davant l’Olot a jugadors com Joan Jordán, Mamadou i Jairo que s’ho han mirat d’inici des de la banqueta.

El primer temps ha sigut força igualat. Primers deu minuts amb domini local, sense ocasions, tan sols una manca d’enteniment entre Ángel i Andrés sortint, ha provocat que el lateral allunyés la bola refusant per sobre la pròpia porta perillosament (17’).  L’equip espanyolista mica a mica va fent-se amb el control del partit traient-se el domini de sobre.
La primera ocasió dels reusencs ha arribat al 26’ de joc amb un xut de Carbià que ha aturat bé Andrés. Al 31’ un centre des de l’esquerra és rematat per Sellarés tocant d’esquenes involuntàriament amb el braç Héctor, no apreciant punibilitat el col·legiat murcià.

Lax Franco, s’ha començat a complicar la vida a l’hora de mostrar les cartolines primer amonestant a Carbià en una jugada en la que la mereixia més Raillo entrant en planxa, i posteriorment un parell de minuts compensaria l’errada mostrant-li una a Pol Llonch totalment injustificada. Al 33’, el migcampista veuria la segona de manera justa, i acabaria abandonant el terreny de joc deixant al seu equip amb deu jugadors en un partit al que se li faria molt, molt llarg al quadre espanyolista.

Abans del descans, dues arribades locals. Un centre enverinat del lateral Olmo que rebutjà en planxa llençant-se Héctor avançant-se al possible remat, i en el darrer minut altre arribada per banda d’Olmo amb passi de la mort per Xisco, qui envia als núvols quan ho tenia tot al seu favor. Fou la més perillosa dels primers quaranta-cinc minuts.
En el segon temps, Nacho González dona entrada a Alex Colorado per Jaume. Amb superioritat, l’equip reusenc entrant per bandes i amb una marxa més en el seu joc, comença a posar en seriosos problemes al quadre perico.  Als 3’ de la represa, Rober providencial evita el remat de Xisco en un centre d’Olmo.  Un centre perillós per l’altre banda (Ñoño), el refusa Andrés jugant-se el físic davant la falta comesa per Marc Sellarés.
En errada defensiva, a punt de marcar Sellarés però fa un mal control dins l’àrea i acaba refent-se la cobertura visitant rebutjant oportunament.  Portàvem deu minuts del segon temps i ja s’estava patint força...  Segueix Andrés erigint-se com a millor dels visitants,  aturant amb seguretat un remat de cap d’Edgar Hernández en un servei de cantonada (63’). Posteriorment en dos temps, un llançament de Sellarés (64’).

En mig de l’assetjament, Planagumà que ja havia donat entrada en el 51’ a Joan per Pirulo, substitueix Carmona per Mamadou. Abans de complir-se la mitja hora de joc, Xisco envia pel centre a Carbià qui colant-se en mig dels dos centrals, aconsegueix entrar a l’àrea i rematar lluny de l’abast del meta Andrés que en aquesta ocasió ben poc ha pogut fer.

Ha tingut el 2-0 el quadre reusenc en una errada defensiva en un passi horitzontal que en relliscar el darrer home espanyolista la bola no ha arribat al destí previst, i s’ha marxat tot sol Edgar rematant, i traient una increïble mà excepcional el porter espanyolista.  Un minut després (78’), treu altre cop en una excel·lent intervenció un remat de Xisco,  i la bola refusada la salva un defensor després del xut a boca de canó d’Edgar.

Aquesta darrera jugada que no ha acabat amb el segon dels reusencs de pur miracle ha donat pas a un ràpid contracop en el que en la frontal de l’àrea de càstig s’ha fet amb la bola Mamadou, i d’un tret sec que botant a la gespa davant Edgar, a mitja alçada s’ha estavellat en el pal esquerra. Ha sigut l’única gran oportunitat dels espanyolistes per igualar el partit. Gran ocasió, però única. I així és molt difícil fer-ho tant amb deu, com amb onze jugadors...

Jairo en lloc de Luque a manca d’onze minuts ha sigut la tercera modificació introduïda per Planagumà per intentar l’empat.  Però el pal de Mamadou ha ficat la por al cos dels reusencs i aquests potser confiats de manera prematura amb el triomf li han vist les orelles al llop i han donat  un pas enrera a protegir aquesta mínima però important avantatge. Fent gairebé el triple de faltes que els espanyolistes durant tot el partit, no s’han refiat gens ni mica del filial perico i s’han dedicat ja a defensar el marcador clarament.  Una rampa del lateral Olmo ha contribuït a que es perdés minut i mig (87’) d‘un preciós temps que se li exhauria al filial espanyolista.

Però ja no hi ha hagut cap opció: només un lliure directe en el 88’ que ha llençat molt malament Jordán intentant sorprendre obrint a l’esquerra en comptes de llençar a porta directament amb el fort vent a favor. Es més altre cop en el 90’ ha hagut de salvar al seu equip Andrés Prieto rebutjant un fort remat de Xisco i en el 93’ evitant el gol en un remat a boca de canó de Carbià, - l’autor de l’únic gol del partit -, en una acció prèvia molt mal refusada de la cobertura perica.

Reus Deportiu CF: Edgar Badía, Olmo, Moyano, Rubén Semedo,  Ñoño, Jaume, Carbià, Folch, Xisco, Vitor Silva i Marc Sellarés.
Substitucions: Alex Colorado per Jaume, m. 46; Edgar Hernández per Folch, m. 60; Jorge per Sellarés, m. 83. Altres suplents: Cassamà, i Guillem (p.s.)

RCD Espanyol: Andrés Prieto, Rober, Raillo, Héctor, Ángel, Marc Roca, Luque,
 Pol Llonch, Adrià Carmona , Marc Fernández i Pirulo.
Substitucions: Joan per Pirulo, m. 51; Mamadou per Carmona, m. 65; Jairo per Luque, m. 79. Altres suplents: Koke (p.s.) i Marc Navarro.

Àrbitre: Salvador Lax Franco, del comitè territori murcià, assistit en bandes per Andrés Martínez Martínez i Ibán Fuentes Torrano. Ha mostrat cartolines grogues per part local a Ñoño, m 18, Carbià, m. 28, Jaume, m. 35 i Folch, m. 57, i per part espanyolista a Pol Llonch (en dues ocasions, m. 30 i 33’).

Gol: 1-0: Carbià, m. 74.

Incidències: Encontre corresponent a la 22èna. jornada del campionat de lliga del grup 3r. de Segona Divisió “B”, disputat aquesta tarda de dissabte a l’Estadi Mpal. de Reus. En les files del quadre reusenc, el meta Edgar Badía i el migcampista Jaume Delgado. LLuis Planagumà complia cent partits a la categoria de bronze del futbol espanyol, com a entrenador dels filials del Villarreal CF i RCD Espanyol.