diumenge, 18 de gener del 2015

L'ESPANYOL GUANYA EL DERBI. MANTÉ L'AVANTATGE
RESPECTE LA DAMM, I DEIXA AL FCB A 14 PUNTS











RCD Espanyol Juvenil “A”: 2 – FC Barcelona: 1

L’Espanyol s’ha endut el derbi de la Divisió d’Honor Juvenil en un partit amb dues meitats ben diferenciades: Amb un primer temps en el que els de David Gallego han passat per sobre del quadre culer i al que han pogut golejar més enllà del 2-0 en que s’han marxat al descans, i un segon temps totalment dominat pels visitants en els que el gol de Padilla ha posat la por al cos als espanyolistes que han acabat demanant l’hora mentre la parròquia perica patia en pensar que tornés a repetir-se la història d’ahir dissabte a la Dani Jarque.

Amb aquest triomf, el quadre blaugrana queda ja a 14 punts dels espanyolistes. Ancorat en la cinquena posició i a 10 punts de la segona plaça que dona dret a disputar la Copa. Els espanyolistes,  situats a un sol punt d’avantatge respecte al segon classificat aquest matí abans del derbi degut al triomf 1-0 de la Damm sobre el RCD Mallorca, han tornat a recobrar aquesta diferència (4 més gol-average) davant els cervesers amb la victòria sobre l’etern rival.

En un vist i no vist, quan la majoria d’espectadors prenien posicions en l’incòmode i insofrible camp 3 de la Dani Jarque, Pol Lirola (qui ha pogut jugar el seu darrer encontre si s’acaba de confirmar el seu passi a la Juve encara que sigui a prova cedit amb opció de compra), corria una vegada més la banda dreta de l’atac perico i col·locava un centre que agafava badant a la cobertura visitant, i dins l’àrea Gual rematava afusellant Andreu.

Amb el gol en contra, al FC Barcelona no li queda altre que estirar-se avançant línies davant el líder ja d’un bon principi, i més del que hagués volgut. No obstant, el domini era altern amb diferents fases del partit, fins que amb el pas dels minuts els locals acabaren imposant la seva llei desbordant a la contra davant un Barcelona totalment KO.

El meta culer evità el segon després d’una jugada amb varis rebots, tocant lo just. Campu en altre acció, guanya línia de fons centrant molt tancat i rebutjant en curt el porter Andreu i quan Entrena ho tenia tot al seu favor el seu remat rebota en un defensor i no entra.  El servei de cantonada executat per Aarón és rematat per un espanyolista a la xarxa lateral esquerra.  Al 25’ gran acció de Lluis primer recuperant-li una pilota al Barcelona i posteriorment pujant a l’atac fins arribar a la línia de fons i centrant una pilota d’or per que Marc Gual tot sol, rematés fora increïblement.

Donà senyals de vida el Barcelona en un ràpid contracop que finalitzà amb un xut des de la frontal ben aturat per Rubén (avui Chus complia sanció per l’expulsió en el darrer encontre davant el Badalona a Pomar).  L’Espanyol ràpid al contraatac fa pols la cobertura barcelonista. En una recuperació de Toro, habilita per la ràpida carrera de Campu qui altre cop arribant fins la cuina, li dona el gol a Marc Gual qui no sap superar al meta Andreu i torna a malbaratar una gran ocasió d’encarrilar el matx.  Una passada de Gual per Pol Lirola acaba amb el llançament d’aquest sortint la pilota a poc més d’un pam per sobre del travesser.

L’equip perico que havia perdonat i molt, tingué el premi a la seva feina quan ja en els darrers segons del primer temps, rep Pol Lirola, s’escapa com una fletxa i regateja la sortida del porter barcelonista i amb l’angle just, remata dins la porteria culer. Era el 2-0 i en un moment psicològic, tot just abans de marxar-se als vestidors. En el segon temps, al 53’ Aarón en llançament de falta va estar a punt de fer el tercer enviant a córner el meta blaugrana.  Es llença el córner per Alex, i la bola es passeja amb molt perill.

Però des del minut 58’ tot començaria a canviar radicalment. El Barcelona disposaria d’una gran ocasió a càrrec de Juan Antonio qui envià un autèntic obús fent l’aturada del partit Rubén volant a la seva esquerra i enviant a córner. Aquest es llença per part barcelonista, se la menja en aquest cas el meta local, i un defensor espanyolista sota pals evita el gol culer.  Replica l’Espanyol al contracop en jugada individual d’Alex López que buscant forat, finalitza en la frontal amb un xut que atura el meta.  Lluis des de la frontal pròpia envia llarg per la carrera de Campu, però arriba abans el meta culer sortint fora de l’àrea.

Jordi Vinyals mogué banqueta realitzant fins a tres substitucions i posant tota la carn a la graella, fent-se el Barcelona amb el control total del joc a la medul·lar.  Una acció d’Aitor des de la dreta, acaba amb el remat de l’ex Padilla al fons de la porteria perica. Era el 2-1 i el Barcelona que s’ho creia i es llençava a cremar les naus en els 21 minuts que mancaven de partit.  Reacciona Gallego donant entrada primer a Eric Gràcia i després a Sarmiento, però sense pogué modificar els paràmetres en que es movia ja l’encontre. Campu en una gran carrera pujant tot el camp, sense força i poc assistit, acaba perdent.        

El Barcelona assetja i en una embolicada acció, Rubén fica lo just la mà per alt a la desesperada evitant mals majors i rebutjant posteriorment la cobertura perica.  A 7 mintus pel final, una gran jugada individual d’Èric Gràcia acaba amb una passada per Campu qui remata ras estavellant la pilota al pal esquerre de la porteria culer i la bola escopida per la fusta surt rebutjada. Una llàstima per que estalviava en deu minuts comptant afegit, el temps de patiment del seguidor perico que sempre es troba ja al límit...

Rubén s’erigeix atre cop en salvador del seu equip quan en el 39’ evita l’empat en una jugada iniciada per la banda dreta de l’atac visitant. Un remat d’Aitor, es també aturat amb seguretat pel porter madrileny. Esgota els canvis David Gallego entrant primer Ecija i finalment Patrick, a fi de mantenir el resultat, circumstància aquesta que s’acaba assolint quan Alejandro Fernández amb el seu xiulet, assenyala la fi del partit.       

  
Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Rubén, Toro, Aarón, Iago, Lluis, Alex López, Pol Lirola, Melendo, Gual, Campu i Entrena.
Substitucions: Eric Gràcia per Gual, m. 69; Sarmiento per Entrena, m. 78; Iván Écija per Toro, m. 85; Patrick per Campu, m. 88. Altre suplent: Santaló (p.s.).

FC Barcelona: Andreu, Palencia, Rodri, Quintillà, Juanma, Ferran, Aitor, Juan Antonio, Ayoub, Engene i Moha.
Substitucions:  Theo Chendri per Ferran, m. 60; Carbonell i Padilla per Ayoub i Enguene, m. 66. Altres suplents: Adrià i Guille (p.s.).

Àrbitre: Alejandro Fernández Pérez,  de la delegació de  Barcelona.  Cartolina groga per Entrena, m.78

Gols: 1-0: Gual, m. 1; 2-0: Pol Lirola, m. 45; 2-1: Padilla, m. 68.

Incidències: Encontre corresponent a la 19èna. jornada del campionat de lliga del grup 3r. de Divisió d’Honor Juvenil, disputat aquest migdia al camp 3r. de la Ciutat Esportiva Dani Jarque. Bona entrada i ambient assolellat amb alguns núvols que en ocasions han tapat el sol;  temperatura no obstant, freda de ple hivern.  En les files culers varis jugadors amb passat blanc-i-blau com Aitor Cantalapiedra Fernández, Mohamed El Ouariachi i Isaac Padilla Cañadas.


  CLASSIFICACIÓ DIVISIÓ D'HONOR JUVENIL,  GRUP 3r.

. CLASSIFICACIÓ PTS PJ PG PE PP GF GC
1 R.C.D. ESPANYOL 47 19 15 2 2 39 7
2 C.F. DAMM 43 19 13 4 2 32 8
3 R.C.D. MALLORCA 39 19 11 6 2 33 9
4 C.E. MANACOR 37 19 11 4 4 30 19
5 F.C. BARCELONA 33 19 9 6 4 35 18
6 C. GIMNÀSTIC TARRAGONA 29 19 8 5 6 20 23
7 U.D. CORNELLÀ 27 19 7 6 6 25 18
8 A.D. STADIUM CASABLANCA 26 19 7 5 7 25 32
9 C.D. ATLÉTICO BALEARES 25 19 6 7 6 18 19
10 REAL ZARAGOZA 20 19 5 5 9 29 31
11 C.D. SAN FRANCISCO 20 19 5 5 9 22 35
12 C.F. BADALONA 17 19 5 2 12 21 33
13 LLEIDA ESPORTIU T.C.F. 17 19 5 2 12 18 32
14 U.F.B. JÀBAC I TERRASSA 13 19 2 7 10 24 38
15 C.E. MERCANTIL 13 19 2 7 10 18 38
16 S.D. HUESCA 11 19 2 5 12 13 42




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M