dilluns, 30 de desembre del 2013

ARTHUR IRAWAN, MARXA DE L'ESPANYOL


Marxa Irawan.

Tal com ha anunciat a través del seu compte de twitter, el jugador indonesi del filial espanyolista abandona l’equip de Manolo Márquez i per tant deixarà lliure una plaça cara a possibles novetats cara a afrontar una complicada segona volta que s’inicia dissabte davant l’Olot.

Arthur Daniel Irawan (03/03/1993) arribà a l’Espanyol rodejat d’una aurèola de jove promesa de futur, debutant amb el Juvenil B espanyolista, al Mpal. de Santa Coloma de Gramenet en un partit en el que l’Espanyol fou escombrat del camp caient per un contundent 3-0. No debutà que diguem amb gaire bon peu. Tot i ser juvenil de darrer any, i de figurar al planter del Juvenil A en la informació oficial del club a través del seu web, tan sols participà en esporàdiques actuacions en el Juvenil B oferint un nivell totalment inacceptable com per què a final de temporada passés per davant de tot els juvenils que es coronaren campions de Lliga i de Copa, pujant al filial (on tan sols Germán i Héctor ho aconseguiren d’aquell equip gloriós).

En el B, presència testimonial en partits de pretemporada, i mitges parts en els partits de lliga un cop l’equip – amb Márquez a la banqueta – aconseguí la permanència de manera clara i anticipada. Qualsevol jugador amb aquest bagatge i amb les qualitats tècniques que atresorava ni tan sols hagués pujat al Juvenil A. En canvi, al nostre Espanyol ascendí al filial, (i a sobre portant el dorsal 21), on no tingué cap protagonisme més que al final de la temporada quan ja res hi havia en joc i a sobre, continuà una temporada més (l’actual) al filial.

En les dues temporades que ha militat al final, ha portat als tècnics de corcoll el pogué quadrar el nombre de fitxes. A l’estiu de 2012, degut al gran nombre de fitxatges del sr. José Luis García, que obligaren ràpidament a fer fitxa als dos  “Cristians” i cedir a Thievy a UD Las Palmas, un cop no tingueren possibilitat de romandre amb fitxa en el filial. Enguany, a l’agost, aprofitaren una lesió d’unes setmanes del meta canari José (renovat feia pocs dies) per deixar-lo sense fitxa i pujar del Juvenil A al meta Koke, que és qui ha ocupat la suplència de Pau al segon equip espanyolista. Tot per pogué presentar vint-i-dues fitxes i una d’elles, l’indonesi, un jugador que tothom sabia no jugaria ni tan sols apareixeria  en la gran majoria de  convocatòries (a la segona B, només es poden convocar a setze jugadors per partit). En els darrers instants del passat mes d’agost, es tingué que prescindir d’Eric López (que havia tornat de la seva cessió d’any i mig al Villarreal C i B), de Carlos Albarrán (cedit al Sant Andreu), de Roger Canadell (baixa, fixant per l’Ascó). Tot això mentre hi havia una fitxa ben guardada per Arthur Irawan.

El que ha deixat a l’Espanyol en termes crematístics caldria preguntar-ho al Consell d’Administració i en quines partides pressupostàries figuren - en cas que hagi aportat algun ingrés econòmic com es deixa sentir en l’entorn perico - . El  club tenia esperances dipositades en que servís la seva presència al RCDE per obrir portes en el mercat indonesi, cara a patrocinadors, inversors, etc. De moment, de tot això poc en sabem. La seva precipitada sortida tampoc augura èxit en aquesta empresa de trobar finançament en aquelles latituds. Tampoc esperin amics lectors, gaire més informació sobre l’assumpte. La transparència sempre ha brillat per la seva absència en el mon del futbol i més en aquesta santa casa.      





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M