dissabte, 22 de març del 2014

S'IMPOSEN LES DEFENSES (0-0).
EL LLEVANT AGUANTA L'EMPENTA FINAL DELS BLANC-I-BLAUS.








RCD Espanyol: 0 – UD Levante: 0

Espanyol i Levante han sumat un punt en un duel travat, d’un futbol de poca vistositat, en el que els sistemes defensius d’ambdós conjunts s’han imposat a les línies d’atac. El quadre espanyolista ha sigut qui més mèrits ha fet per fer-se amb el triomf, sobre tot en el darrer quart d’hora en que ha tancat al conjunt granota al seu camp posant setge a la porteria defensada per Keylor Navas, però no hi ha hagut res a fer davant un Llevant que no ha donat opció davant els intents inoperants dels d’Aguirre en atac. 

Amb aquest punt, l’equip espanyolista es troba més a prop del seu objectiu, que no és altre que assegurar matemàticament la permanència el més aviat possible estalviant patiments a la seva afició; la setena plaça, amb la distància a la que es troba, i  amb el calendari que li resta al quadre d’Aguirre, és pràcticament una utopia, tot i que seria d’agrair que l’equip no llenci la tovallola un cop assegurada la permanència, i continuï oferint la seva millor versió, s’arribi fins on s’arribi.

Com avui, que ningú podrà negar que l’equip ho ha intentat fins el darrer moment, i quan més s’ha intensificat el domini local ha sigut en el darrer tram de partit, esperonat l’equip per la grada, però davant seu s’ha topat amb un autèntic mur com ha sigut aquest Llevant (que junt amb l’Espanyol son dels sis equips menys golejat de la lliga).  Li ha mancat encert en els metres finals al quadre espanyolista al marge de les mancances lògiques que tots coneixem ja àmpliament.

Tot podia haver canviat i haver-nos ofert un partit totalment diferent si al primer minut un servei de cantonada hagués acabat suposant el gol espanyolista. Des de l’esquerra el llançament pentinant un jugador espanyolista li ha arribat franc al cap d’ Héctor Moreno qui ha rematat a boca de canó, lluint-se Keylor Navas rebutjant, sense que Sergio García hagi pogut aprofitar el refús del porter. 

El col·legiat Fernández Borbalán no ha passat desapercebut –que és el millor que li podria haver succeït – i ja als tres minuts li ha mostrat cartolina groga a Héctor Moreno... Això es diu rapidesa. En total, quatre cartolines ben repartides en el primer temps. La primera aproximació visitant al segon minut com a rèplica, amb un centre xut de Rubén que s’ha passejat davant Barral sense que aquest hagués arribat per ben poc.  Al quart d’hora la visió més interessant era contemplar com s’havien “buidat” les fileres de seients de la tribuna lateral inferior –pujant a les fileres superiors – , en començar a ploure i patir els efectes del vent duent la pluja a un lloc on teòricament no havia de mullar-se els espectadors...  

Stuani ha gaudit abans dels vint minuts d’una bona oportunitat amb un centre xut que ha rebutjat Navas. En un contracop perico, combinant Pizzi per Sergio, el tret d’aquest darrer després de rebotar en un defensor ha acabat a les mans del meta llevantinista.  Una de les millors ocasions locals ha nascut de les mans de Kiko passant per Sergio García qui fent la paret en curt amb Simao ha enviat en profunditat per Pizzi, però ha arribat primer a la bola dividida el porter Keylor Navas.  Una falta pentinada per Pape Diop li ha caigut en el 43’ a Héctor Rodas, però sortosament ha rematat fora en una de les escasses arribades del Llevant.  Resultat just, en un primer temps força ensopit i poques oportunitats.

A punt de donar l’ensurt el conjunt valencià només iniciar-se el segon temps (45 segons), amb un cop de cap de Barral que Kiko envia a córner rebutjant per sobre la porteria. Minuts de domini visitant, i al 49’ en dos temps el meta d’Alcover ha d’aturar un llançament que no bloca bé en primera instància.

La primera dels pericos en el segon temps, una passada de la mort de Sergio García pel remat de Simao, però el portuguès estavella el seu remat a l’esquena d’un defensor que tapona el remat. Poc després serà protagonista del primer relleu d’Aguirre, deixant el seu lloc a Córdoba. L’entrada del colombià aporta més “punch” ofensiu, amb la seva velocitat i joc esbojarrat que no sempre efectiu, però al menys donant una mica més d’empenta a l’equip en atac on Sergio ha de batallar gairebé en solitari i en clara desavantatge.  

Al  61’, ocasió espanyolista en jugada individual de Pizzi que fent el més difícil, erra en la passada a Sergio ficant-li a l’espai dins l’àrea una bola massa llarga. Al 63’ una jugada ben trenada del quadre català acaba amb una pèssima – també forçada cal dir-ho – rematada de Jhon Córdoba que envia ras a la dreta de Navas.

En el 66’ un servei de cantonada visitant fa tremolar, passejant-se la bola perillosament i sortint altre cop a córner en tocar en un defensor perico. Un centre des de la dreta de Javi López passat és a punt de convertir-lo en gol Sergio García rematant després d’un bot de l’esfèrica, però sense sorprendre al meta granota.

Segona substitució donant entrada Aguirre a Alex en lloc de Pizzi. En el conjunt valencià el seu tècnic Caparrós dona entrada al que fora jugador del filial perico, Xumetra. El darrer quart d’hora l’equip llevantinista ha renunciat pràcticament  a l’atac (només un contracop al 85’ que ha acabat a córner) i ha defensat com gat panxa enlaire el punt que aconseguien.  Una bona combinació entre Alex i Fuentes ha acabat amb la centrada del lateral i el remat pentinant Córdoba, altre cop no excessivament afortunat en no poder arribar a connectar bé l’esfèrica amb el cap.

Camí del 88, una jugada de Córdoba individual superant a varis adversaris ha acabat amb l’espanyolista durament entrat i caçat per Casadejús un cop superat quan es marxava cap a porta,  i el col·legiat li ha mostrat justament la vermella directa. S’ha quedat amb 10 jugadors el Llevant, circumstància que ha fet encara que s’hagi tancat més defensant les pilotes que l’equip català amb més insistència amb el pas dels minuts ha anat bombejant.  

La falta l’ha llençat l’Espanyol rematant Stuani per sobre. El fet que no estigués ni Simao ni Pizzi, ha dut que gairebé totes les faltes i serveis de cantonada les executés el propi Sergio García.  Els minuts s’han anat exhaurint, Torje ha tingut uns anecdòtics minuts per “tenir l’honor” de llençar molt malament dos serveis de cantonada,  i Córdoba ha perdut els nervis guanyant-se una estúpida cartolina passant tres minuts dels noranta, per afegir a la seva ja extensa col·lecció per tractar-se d’un davanter. Al final, empat a zero i un punt que a bon segur deixarà força més contents als granotes que als pericos.     
  

Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Kiko Casilla; Javi López, Colotto, Héctor Moreno, Fuentes; David López, Víctor Sánchez; Stuani, Pizzi, Simao; i Sergio García.
Substitucions: Jhon Córdoba per Simao, m. 58; Alex per Pizzi, m. 72; Torje per Víctor Sánchez, m. 89.

UD Levante: Navas; Vintra, David Navarro, Héctor Rodas, El Adoua; Simao, Pape Diop; Rubén,  El Zhar, Ivanschitz; i Barral.
Substitucions: Casadesús per El Zhar, m. 63; Xumetra per Ivarschitz, m. 73; Sissoko per Rubén, m. 85.

Àrbitre: David Fernández Borbalán, del comitè territorial madrileny, assistit en bandes per Raul Cabañero Martínez i Jorge Canelo Prieto. Cartolines grogues a Héctor Moreno, m. 13; Pape Diop, m. 13, Héctor Rodas, m. 27; David López, m. 43, Fuentes, m 76, Rubén, m. 83 i Córdoba, m. 93. Cartolina vermella a Casadesús, m. 87.

Incidències: Encontre corresponent a la 29èna. jornada del campionat de lliga de 1a. Divisió, disputat a l’Estadi del RCDE a Cornellà – El Prat davant l’assistència de 19.665 espectadors. Tarda amb temperatura fresca, amb cel bastant cobert, fent aparició la pluja en un breu xàfec en el primer temps.    

   





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M