dijous, 31 de maig del 2012

EL CADET "A" GUANYA 7-1 AL GIRONA
I ES CLASSIFICA PER LES SEMIS DE LA COPA CATALUNYA













RCD Espanyol Cadet “A: 7 – Girona FC: 1

El RCD Espanyol va aconseguir ahir vespre classificar-se per les semifinals del Campionat de Catalunya de Cadets (Copa Catalunya Cadet), en derrotar 7-1 al Girona FC en partit disputat a la Ciutat Esportiva Dani Jarque.

Malgrat el domini inicial espanyolista, res feia pensar en els primers vint-i-cinc minuts de joc que el partit es decantaria d’una manera tan clara a favor dels espanyolistes. La expulsió en el minut del jugador visitant, aplanar el camí als locals.

Als tres minuts de joc va tenir lloc la primera jugada de perill. Una centrada de Torito, molt actiu tot el partit, és a punt de ser rematada per Andreu. La rèplica gironina, quatre minuts després. El Girona va disposar d’una gran oportunitat quan a pilota aturada en el servei de falta executat per Moisés, és rematada de primera entrant des de darrera i sorprenent a la cobertura espanyolista per Mballo, qui amb tot a favor rematà fora.

L’Espanyol intentava controlar el partit, però el Girona (que ja va guanyar en el primer partit de lliga 0-2 en un partit molt desgraciat pel conjunt perico), plantava cara i llençava contracops molt perillosos. Ivan Écija ho intentà individualment en acció personal penetrant i arribant fins les immediacions de Romero, però el seu forçat xut fou molt tou i fàcil pel meta visitant. A pilota aturada en jugada d’estratègia ho intentà l’Espanyol al quart d’hora en una centrada passada que Iago pentina per que Lluis tot sol, remati engaltant una volea potent però sense la direcció necessària, sortint desviat per sobre.

El Girona va tenir el gol en una penetració de Susso, que s’escapà com una centella i li va donar mig gol a Mballo, que perd unes dècimes precioses en rematar i dona temps a que un defensor intercepti mínima, però suficientment el seu remat a porta acabant l’esfèrica a còrner.

L’Espanyol reacciona després d’aquesta acció i mica a mica anirà controlant millor en el mig del camp el joc i evitant la sortida dels ràpids extrems del Girona. Serà llavors el Girona qui tindrà més problemes. Una centrada de Patrick des de la dreta, arriba primer el meta gironí traient-li pràcticament la bola a Andreu quan anava a rematar. Una centrada d’Andreu serà rematada per Èric Gràcia al cos del porter en la millor ocasió dels pericos.

El col·legiat li perdona la cartolina a Pujol en clara falta a Torito quan l’havia regatejat i aquest li havia fet la traveta per darrera. Prou feines uns minuts després, el propi jugador espanyolista en jugada individual es marxarà com una bala cap a porta en ràpida acció i superarà precisament a Joan Pujol qui l’aturarà en clara falta sent el darrer jugador. Ara si, el col·legiat no deixarà sense sancionar la jugada, indicant la falta i expulsant amb vermella directa al jugador visitant. La jugada no oferia cap tipus de dubtes.

Malgrat quedar-se amb deu, el Girona encara gaudiria abans del descans d’una ocasió amb un xut creuat de Mballo que surt fora, a la dreta. Però la més clara oportunitat seria pels pericos quan Torito envia en profunditat dins l’àrea, una passada perfecta per Eric Gràcia qui amb tot a favor desaprofita l’ocasió, cosa gens habitual en el 10 espanyolista.

A falta de quatre minuts per anar-se’n als vestidors, l’Espanyol obre la llauna: Ivan Écija per l’esquerra, rep i encarant al porter visitant, el supera amb una vaselina. Aquesta sobre la línia de gol es rematada en planxa per Eric Gràcia, anotant el primer. Els visitants protestaren la posició del davanter perico, però tampoc un té massa clar si l’esfèrica ja havia sobrepassat la línia de gol quan va rematar Eric. La visió en el camp tercer de Sadrià té aquestes coses...

Solament dos minuts després l’Espanyol faria el segon en un ràpid contraatac de Patrick que obre perfectament a la seva esquerra a Ivan Ècija qui l’acompanya en el contracop i aquest molt bé elevant altre cop per sobre d’Ivan Romero, el bat fent pujar el segon.

Però no acabaria aquí la cosa, doncs, en el darrer minut ja en temps d’afegit, Andreu fa una bona passada dins l’àrea per Eric Gràcia qui controla perfectament davant l’oposició d’un defensor i obre encara més a la seva esquerra on torna a entrar lliure de marca Ivan Écija fent el tercer amb un remat creuat ras.


Si en poc més de quatre minuts l’Espanyol havia certificat el seu passi a les semifinals (son eliminatòries a partit únic), encara quedaria molt més clar el triomf espanyolista quan al segon minut de joc del segon temps, Alfredo que havia sortit a la represa, envia una autèntica canonada des de fora de l’àrea a l’escaire fent el quart. El cinquè va pogué venir en bona jugada del paraguaià Sebas però el meta gironí s’avançà a la rematada de Saavedra i la pilota refusada aquest cop és rematada per sobre la porteria gironina per Alfredo.

Seria el Girona qui reduiria diferències de manera anecdòtica quan David Torres executaria una preciosa vaselina que va merèixer el final que va tenir, doncs va ser de bella factura. Però aquest gol poc influiria sobre la resta del partit doncs amb un home menys l’equip visitant i amb el marcador totalment decantat pels interessos de l’equip de García Escribano, els paràmetres en els que es desenvoluparia el partit no van variar gens ni mica. Tan sols una jugada de perill en un llançament de Moisés que Ferran López va rematar de cap fora.

Per part espanyolista degut a les baixes de jugadors com Carlos Cano, (lesionat el passat dilluns en un amistós que l’Espanyol va vèncer 1-3 a una barreja de jugadors de la UD At. Gramenet dels seus juvenils A i B i que el vam veure enguixat d’una cama), Aaron o Kike, García Escribano va tirar mà de dos jugadors del Cadet B. Concretament l’extrem esquerre Campuzano “Campu” i el lateral dret Pol Mikel Lirola. Ambdós jugadors actuaren en el segon temps. Precisament Campu va tenir una bona ocasió rematant i acabant la bola sortint a còrner.

El cinquè gol l’aconseguí Marc Roca quan un fort tret seu és interceptat pel porter però no pot evitar que la pilota se li acabi introduint dins. Quedava un quart llarg d’hora, però ja tot estava dat i beneit. No obstant, l’Espanyol va continuar atacant a fi d’arrodonir més el marcador. Una centrada de Ramon Saavedra es desaprofitada per Gamisans qui erra davant porta en una gran oportunitat. Saavedra tindrà una molt bona opció però el seu remat ajustat a la dreta surt fora.

En la recta final del partit, dos gols més pel quadre espanyolista. Ramon Saavedra primer a falta de dos minuts establiria el 6-1 amb una bona definició i posteriorment Campu en jugada individual anotaria el definitiu 7-1 en una bona jugada individual regatejant inclòs al meta visitant i marcant a boca de gol.

El cap de setmana l’equip es desplaçarà a Lloret de Mar per disputar el Memorial Pomares i després, s’haurà de posar fill a l’agulla en les semifinals davant el guanyador de l’eliminatòria UFB Jàbac i Terrassa vs. Gimnàstic de Tarragona.



Fitxa tècnica
RCD Espanyol: David Pedro, Solanellas, Iago, Lluís, Pablo Maffeo, Patrick, Torito, Marc Roca, Andreu, Èric Gràcia i Iván Écija.
Substitucions: Pol Mikel, Alfredo i Gamisans per Pablo Maffeo, Iago i Andreu, m. 41; Campuzano, Sebas, i Ramon Saavedra per Iván Écija, Torito i Èric Gràcia, m. 48; Torito per Marc Roca, m. 67.

Girona FC: Iván Romero, Joan Pujol, Aleix Pont, Genís Balaguer, Moisés Ramírez, Marc Passolas, Pompeu Sola, Yaya Susso, Èric Ridao, Miquel Cantenys i Sanding Mballo.
Substitucions: Ferran López per Marc Passolas, m. 20; Marc Martínez per Ivan Romero, m. 41; Robert Michelena per Eric Ridao, m. 41. També va jugar: David Torres i Aleix Montero.

Àrbitre: Kabir Frutos Bonache, assistit en bandes per Micael Erlich i Nabil Ghofal Azami. Ha mostrat cartolina groga al gironí Pompeu Sola, m. 39. Ha expulsat amb vermella directa al també gironí Joan Pujol, m. 24.

Gols: 1-0: Èric Gràcia, m 36; 2-0: Ivan Écija, m 38; 3-0: Ivan Écija, m. 40; 4-0: Alfredo, m. 42; 4-1: David Torres, m. 55; 5-1: Marc Roca, m. 62; 7-1: Ramon Saavedra, m 78; 7-1: Campu, m. 80.
Incidències: Encontre corresponent a l’eliminatòria de Quarts de Final del Campionat de Catalunya Cadet, disputat a partit únic al camp tercer de la Ciutat Esportiva Dani Jarque, amb poc públic. Bona temperatura, amb una brisa que s’agraïa. El segon temps, es jugà amb la feble il·luminació artificial que caracteritza al lloc. En les files gironines,Ivan Romero Moreno, porter que havia pertangut al futbol base espanyolista











S E N T I M E N T P E R I C O . C O M