dilluns, 4 de juny del 2012

EL CADET "B", CAMPIÓ DE LLIGA A VILASSAR























(Mpal. Xevi Ramon, Vilassar de Mar; El Maresme: Josep Maria).



UE Vilassar de Mar: 1 – RCD Espanyol Cadet “B”: 2

CAMPIONS, PERÒ QUIN PATIMENT!!!...

Després de tot el succeït la passada jornada amb la polèmica com a protagonista per l’actitud del Cornellà, malgrat tot, l’Espanyol depenia de si mateix per assolir el títol de lliga del grup tercer de Preferent Cadet. L’escenari era el Xevi Ramon de Vilassar de Mar davant una UE Vilassar que es jugava la vida després del triomf sorprenent de la Unificació Bellvitge al camp d’una U. At. Horta que ja no es jugava res amb l’ascens a la butxaca. L’Espanyol jugava a les 17:30 mentre que el Cornellà amb un punt menys a la classificació ho feia a les 18:00 davant el Gironés –Sàbat. L’Espanyol per tant tenia l’obligació de guanyar doncs finalitzaria el seu encontre sense saber el que faria el seu rival.

Però les coses no es van posar de cara als blanc-i-blaus ni molt menys. Una errada als vuit minuts del lateral esquerra Erick Jair, s’escapa Edgar Velasco per velocitat i posa la directa guanyant línia de fons i col·locant una centrada precisa que Rubén Enri remata al fons de la porteria perica de manera inapel·lable.

Un Espanyol sorprès pel Vilassar, va intentar ràpidament rescabalar-se d’aquest cop, però amb masses imprecisions i poc encert cara a porta, la situació no pintava gens bé. Una centrada de Campu que erra el defensor a l’hora de rebutjar, li cau a Sergi que engalta un xut als núvols (13’).

L’Espanyol veuria com li arribava l’oportunitat d’or per igualar l’encontre. Sergi centrava una molt bona pilota per Campu (ara, a la dreta permutant la posició), i aquest controlava dins l’àrea i anava a afusellar quan Eduald Vergés el fa caure. Rubén Mancera no ho dubta ni un instant i assenyala els onze metres.

La pena màxima l’executa el central Alex – tot un especialista –, però ahir amb total desencert; l’esfèrica surt desviada molt per sobre del travesser. L’Espanyol va desaprofitar la més clara ocasió d’empatar el partit. Faltava encara tres quartes parts de partit.

L’equip perico no jugava prou bé; masses nervis, tenia que marcar dos gols ja, davant un Vilassar que es jugava la salvació. Després de vuit minuts de desconcert, en el que l’equip perico va ser incapaç de crear cap jugada de perill, els espanyolistes comencen a tancar al seu rival. Un còrner executat per Campu des de la dreta és rematat malament per Adrián Rivas, fora. (27’). Jugada individual de Marc García que profunditza superant a dos adversaris però quan trepitja àrea el seu xut surt fora a l’esquerra de la porteria. Tampoc en una de les poques jugades en les que Erick Jair ahir es va incorporar amb èxit, l’equip perico va saber culminar ja que Rivas va rematar molt malament.

I en aquestes que en un contracop (37’) a tres minuts del descans, el Vilassar va poder fer el segon, a la sortida d’un servei de cantonada. Des de feia uns minuts la tempesta anava avançant i ja es sentia tronar. El cel tot ennuvolat, molt negre a les muntanyes del Montcabrer, al Turó de l’Infern i al Turó del Castell Burriac, no feia presagiar res de bo, meteorològicament parlant... Cauen les primeres gotes, i comença la tempesta...

La darrera oportunitat abans del descans, una falta que treu ràpidament Pol Lirola des de la banda dreta per la passada en profunditat a Rivas qui dins l’àrea controla i quan va a rematar l’esfèrica surt desviada a còrner interceptada per un defensor. No hi havia manera...

Durant el descans, la tempesta s’intensifica i cau un autèntic diluvi sobre Vilassar. En la zona del bar a cobert, veiem la presència del màxim accionista de l’entitat espanyolista, motiu pel qual ens fa pensar amb la seva “flor” i que tot canviarà...

S’inicia el segon temps i el xàfec es de proporcions considerables amb fort aparell elèctric. Gerard Zaragoza se la juga alineant dos davanters centres. Adriàn Rivas acompanyat per Santi Ferrer. Seria precisament l’ex del Jàbac qui tindria als dos minuts una gran ocasió rematant al cos del porter. Posteriorment altre cop Santi Ferrer remata ras a porta, sortint la bola a mig metre del pal esquerre.

Mentre plou, pel cantó oposat surt el sol i un preciós arc de Sant Martí. Una centrada d’Adrián Rivas des de l’esquerra es passeja per l’àrea sense que els ingressats al terreny de joc, Adrià Álvarez i Santi Ferrer arribin a connectar amb l’esfèrica. Els minuts passaven i l’únic positiu que la pluja va remetent als deu minuts del segon temps.

Al minut 55 de joc, centre des de l’esquerra i Adrián Rivas rematant molt bé de cap, envia l’esfèrica al fons de la porteria. Empat a un. L’Espanyol reneix de les seves cendres i carregat de moral lluitarà a mort per fer un segon gol que li doni el títol.

Però el conjunt vilasanenc no ho posarà gens fàcil. Mig minut després del gol, tindrà una gran ocasió per tornar-se a posar per davant, quan un centre xut molt tancat a càrrec de Guillem Crivillé es aturat entre Ayoub i la fusta del pal dret de la seva porteria. Però aquesta jugada serà una anècdota dins el monòleg de joc que oferiran els espanyolistes que posen setge a la porteria vilasanenca.

Recuperació d’Adrià Álvarez, centra i Santi Ferrer no arriba per ben poc. Lluis que va completar un gran encontre, sortint des de darrera amb força amb la bola controlada, passa per Álvarez, que s’interna i deixa anar un potent xut que el meta del Vilassar envia a còrner (59’). Una centrada de Rivas passada, és rematada de cap, llençant-se en planxa Adrià Álvarez però desviada. Un xut de Lluis es marxa fora bastant ajustat. Encara millor ocasió, quan Rivas tot sol dins l’àrea davant el porter i d’esquenes aixecant la cama remata com pot, superant al porter però marxant-se l’esfèrica per sobre la porteria.

Per fi, al minut 66 (faltant 14), contracop espanyolista conduït per Lluis que torna a pujar amb força, assisteix amb una passada elevada per sobre del darrer defensa i en posició al límit, (legal segons el criteri arbitral), Adrián Rivas es marxa sol cap a porta i amb una bona definició capgira el marcador en favor del quadre avui blau-negre.

Esclata l’alegria en el sector espanyolista de la grada. S’havia fet el més difícil. A punt en el 76’ de fer el tercer el quadre perico quan des de fora de l’àrea xuta Marc García, i el porter vilasanenc se la menja i l’esfèrica acaba estavellant-se a la base del pal sortint a còrner. En els darrers instants, torn pel patiment tant habitual a Can Perico... el Vilassar llença varies faltes penjades; en una d’elles Ayoub no està gaire fi rebutjant en curt i finalment la cobertura espanyolista expeditiva, evita mals majors. En l’afegit, darrera falta penjada però ja era massa tard per sorprendre al campió. Tots els espanyolistes amb la lliçó ben apresa defensant, allunyant l’esfèrica, deixant que s’exhaurís el temps... Però el senyor col·legiat no tenia gens de presa en xiular el final i ens ha donat de regal uns quants minuts que s’han fet molt llargs amb un Vilassar intentant el miracle.

Al final, alegria desbordada dels pericos, i decepció dels vilasanencs que a més veuen com en el partit que faltava (Catalonia – L’Hospitalet), els riberencs guanyen i per tant, acaben els del Maresme perdent la categoria. El triomf posterior del Cornellà a la Via Fèrria (1-0), serà totalment estèril i quedarà reduït a simple anècdota. Per mèrits propis, el RCD Espanyol és el campió de lliga. Felicitats pericos!!!.


Fitxa tècnica:
UE Vilassar: Edgar Vicente, Arnau Pujol, Ferran Roca, Arnau Campeny, Oscar Castellano, Roger Gisbert, Nil Salarich, Edgar Velasco, Guillem Crivillé, Eduald Verges i Ruben Enri.
Suplents: Paulo Alberto, Ferran Arnau, Guillem Cortés, Carlos Ángel i Martí Pou.

RCD Espanyol: Ayoub, Pol Mikel, Lluis, Alex, Erick Jair, Marc García, Sergi, Joel Riera, Adrián Rivas, Samu i Campu.
Substitucions: Adrià Álvarez i Santi Ferrer per Marc Garcia i Sergi, m. 41; Javi Navarro per Samu, m 67; Marc García per Erick Jair, m. 70; Marc Llavero per Adrià Álvarez, m. 77; Sergi per Santi Ferrer, m 78. Altres suplents: Emilio, Manuel (p.s.), i Oscar Melendo.

Àrbitre: Rubén Mancera Antón. Ha amonestat amb cartolines grogues a Eduald Verges, m 18 i a Rubén Enri, m. 49.

Gols: 1-0: Ruben Enri, m. 8; 1-1: Adrián Rivas, m. 54; 1-2: Adrián Rivas, m. 66.

Incidències: Encontre corresponent a la darrera jornada (30ena.) del campionat de lliga del grup tercer de Preferent Cadet, disputat al Mpal. Xevi Ramon de Vilassar de Mar aquesta tarda de diumenge. Temps força variable, amb núvols primer, trons i llamps, pluja, diluvi en els darrers minuts del primer temps, descans i primers deu minuts del segon, sol mentre queia l’aiguat, i finalment la tempesta ha passat i s’ha pogut acabar de disputar amb normalitat la resta del partit. L’equip espanyolista ben acompanyat a la grada del Xevi Ramon. Destacar la presència del màxim accionista i ex president del RCDE, Daniel Sánchez Llibre (veure fotos), així com el coordinador del futbol base Alex García. En les files locals, Arnau Pujol, ex jugador del futbol base espanyolista. El conjunt perico amb la segona indumentària, amb ratlles blaves i negres.












S E N T I M E N T P E R I C O . C O M