dimarts, 26 de setembre del 2006

ENTREVISTA: GRADES NETES

ENTREVISTA AMB JORDI PRINCEP, EN NOM DE GRADES NETES.

Entrevista amb el Sr. Jordi Princep, representant del col·lectiu de Grades Netes, al qual l’hi em fet un decàleg de preguntes, per sortir de dubtes de com es troba en aquest moments, segons les seves opinions la situació d’aquest tema.

¿Com es troba la campanya de Grades Netes?
En aquests moments estem en un període de reflexió i a l’expectativa dels resultats de les negociacions entre el delegat de la directiva, Dani Ballart i la resta de parts implicades.

¿Que en penseu, al veure que la majoria diu o pensem que està en contra d’aquests individus, i en canvi, no ha signat?
La veritat és que no sabem que pensar. Creiem que hi ha una barreja de por, conformisme i sobretot poques ganes de complicar-se la vida. Sempre hem trobat a faltar una reacció massiva de rebuig de part del públic. Una esbroncada monumental adreçada cap a aquests energumens quan entonen certs càntics, exhibeixen determinats símbols polítics o pengen les seves pancartes de color “rojigualda”, podria ser molt positiva.

¿Penseu que el motiu es per por, o per complicitat o afinitat, o simplement que el soci passa d’aquestes qüestions?
Sens dubte que en determinats sectors hi pot haver complicitat política, però la gran majoria viu en la més absoluta de les comoditats i el “tantmenfotisme”.

¿Que en penseu, al veure que gairebé cap- no sé si n’hi ha algú- del Consell, s’ha sumat a aquesta iniciativa?
Pura coherència, com pot adherir-s’hi aquell que és culpable, per connivència o passivitat de l’encardinament d’uns grups feixistoides que malmeten la imatge del club i el seu prestigi social?

¿Que os sembla la nova estratègia, d’intentar maquillar el tema amb la presència més significativa de banderes blanc i blaues, però sense atacar el tema de fons que tots sabem quin és?
Doncs això mateix, una simple maniobra de maquillatge que saltarà feta miques a les primeres de canvi. De fet en el darrer partit a Montjuïc contra el Celta ja vàrem poder veure l’acostumat desplegament banderil en les acostumades zones (porta 8 i mig del camp), que per altra banda s’ha escampat a d’altres zones del camp ocupades per Honor Perico i Incalificables.

¿Que en penseu quan s’ha dit de intentar canviar-los de ubicació per que no es vegin per TV, quan enfoquen les cameres?
Ens recorda la tàctica de l’estruç, és a dir, amagar el cap sota terra a fi de no veure el que està passant.

¿Es veritat que hi ha hagut pactes per que cap grup porti les senyeres polítiques, o sigui “rojigualdes” i a canvi no portar “estelades”?
Això sembla. Però de moment els únics que han acomplert el pacte són els portadors d’estelades que ja comencen a estar “mosques” i tenen la sensació d’estar fent el préssec.

¿Que iniciatives penseu seguir portant a més d’aquesta de grades netes, o per el contrari penseu que no hi ha rés a fer amb aquest tema?
Seguirem publicant l’anunci de la campanya en el BiB i de tant en tant també la relació d’adhesions. No descartem la celebració d’un acte públic de presentació de la campanya, tot i que la complexitat d’un muntatge d’aquest tipus ens fa creure que encara haurem de deixar passar algunes setmanes.

¿Penseu veritablement que hi ha gent dins del club, que continuen recolzant aquesta gent?
N’estem totalment convençuts. A més a més el suport o recolzament pot produir-se per activa o per passiva.

10ª
¿Penseu que després que Laporta digués i es vanagloriés de que havia acabat amb el grup violent i ultra que tenen en el seu club, i veient que no es cert, i continuen fent de les seves, i al camp continuen anant dispersa però igualment... que aquest es un tema difícil de solucionar a nivell directiva, consell, i que es més un tema policial ?
Efectivament és més que res un tema policial, però perquè la policia s’hi impliqui a fons cal que la directiva no deixi d’exigir a les forces de seguretat (Mossos d’Esquadra), el desmantellament i dissolució d’aquests grupuscles que són un perill social.

Moltes gràcies al Senyor Jordi Princep, en representació del Col·lectiu contra el racisme, la violència, i la xenofòbia a l’Espanyol, i promotors de la campanya Grades netes. Esperem que tant de bo, es pugui solucionar d’una vegada per sempre aquest problema, i s’eradiqui qualsevol signe de violència, de símbols totalitaris i de actituds racistes al nostre estadi. Des de SENTIMENT PERICO ens hi afegim.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Primer de tot felicitar-te pel blog, és molt bo i t'animo perquè el continuïs actualitzant.
Aquest tema és molt complicat. Estic totalmet en contra dels grups violents de l'estadi i animo als responsables de la iniciativa de "Grades Netes". Però també hem de respectar i tolerar els grups de diferent ideologia política. No estic justificant la violència (això mai) però no crec que s'hagi de prohibir el fet de dur determinades banderes. Potser no representen allò en el que estic d'acord, però no es pot prohibir el fet de dur determinades banderes. Jo mai ho faré, i només portaré la blanc-i-blava però cada u és lliure de portar la que vulgui. Crec que tampoc s'ha de caure en la demagògia de tancar la porta 8 així com així. S'han de detectar als violents, expulsar-los i posar-los en mans de la justícia i si ho són tots, llavors sí, tots fora. Això sí que fa mal al nostre club. Violència mai

Anònim ha dit...

Gran bloc!!! T'escric perque també tinc un blog perico i m'agradaria que estiguéssim en contacte.

somospericos.blogspot.com

etem en contacte

Anònim ha dit...

just snkjh ijeis obligatory marcus asian executed imaging matarelli crossover supplier
masimundus semikonecolori




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M