dilluns, 25 de setembre del 2006

3/12 ...Això no pinta gens bé

Tornar a caure amb les mateixes errares

S’està demostrant que tornarà tocar patir tota la temporada. Aquest equip, com a bloc, sense referir-me a les individualitats, (que n’hi ha, i de bones), es molt fràgil de moral, a estones no sé si es per que l’equip no aguanta al mateix nivell, però es produeix una falta de concentració que acaba passant factura i de que manera.

Un Espanyol molt poc ofensiu, amb un bagatge molt pobre, (un xut de Riera fregant el pal, un remat al començament de la segona part de Jarque de cap, un tret tou de Coro, a les mans del porter balear) i només al final més amb el cor que amb el cap, ha pogut empatar si l’àrbitre del partit hagués entès que la pilota havia traspassat totalment la línia de gol.

Una primera part molt ensopida en que ha anat de mes a menys el conjunt blanc i blau, per passar a ser dominat l’últim quart. La segona part ha succeït pràcticament igual, mentre s’anava carregant de targes, que el nefast Turienzo de desagradables actuacions envers el nostre club, anava obsequiant com qui no vol la cosa. Per sort no ha volgut saber res d’un molt més que penal a l’àrea perica, com tampoc ha volgut indicar rés amb una empenta a Riera, a l’altre àrea. A mida que han anat passant els minuts, el conjunt balear ha anat intensificant el domini del joc, i ni el canvi de brasilers a la medul·lar ha servit per aturar als jugadors mallorquinistes que amb els canvis que ha introduït Manzano a mitja segona part, han acabat per decantar el partit al seu favor. Coro ha sortit al 60, per un Tamudo que gairebé ha passat inadvertit i s’ha guanyat una tarjeta groga, i Valverde l’ha canviat per evitar mals majors...Al minut 32 dels segon temps, ha arribat la jugada maleïda en que en una desgraciada acció, Maxi López s' anticipa a un desdibuixat i superat Lacruz, que està demostrant amb escreix per que l’Athletic s’ el va treure de sobre. A partir de llavors, la moral per terra, Riera es guanya la segona targeta i s’ en va als vestidors abans de temps, (i baixa el proper partit de lliga), i Kameni que s’erigeix en l’autèntic protagonista per més inri, d’un Espanyol desarticulat entre el col·legiat, el gol, l’expulsió i la fragilitat de moral quan encaixa un gol. Les grans intervencions del camerunès han salvat a l’equip d’encaixar un resultat més fort. Al final, el nostre salvador dels moments decisius, en Ferran Corominas remata en temps afegit, però Prats treu gairebé de dins, en una jugada molt dubtosa, en la que potser no traspassa tota la pilota la línia de gol, però que hora seria que les errades arbitrals ens afavoriren alguna ocasió, per variar. Es presenta una altre setmana moguda, amb partit de tornada en front a l’Artmedia, i un altre partit a Montjuïc que s’ha de guanyar si no es vol empitjorar més la situació. ¡Que així sigui!...

RCD Mallorca: Prats, Navarro, Basinas, Ibagaza, Nunes, Arango, Víctor (D.Tristán, min.75), Pisculichi (Maxi López, min.56), Ballesteros, Jonás (Jankovic, min.68) i Héctor.

RCD Espanyol: Kameni (8), Velasco (6), Lacruz (2), Jarque(3), Moha (6), Moisés (5), Jônatas (5)(E.Costa, min.67) (4) , Riera (5), Rufete (4) (W.Pandiani, min.81- sc-.), Luis García (5), Tamudo (4) (Coro, min.59) (5)

Gol: Maxi López (76’)

Àrbitre: Turienzo Alvarez; del col·legi de Castella–Lleó. Simplement horrorós. Ha castigat des d' el primer minut gairebé totes les faltes periques amb targeta, no fent servir el mateix raser per las del R.Mallorca. En les àrees no ha volgut saber res, ni de penals a un cantó ni al altre. Una molt dolenta actuació i una lliçó del que no ha de ser un arbitratge.
Expulsa per doble amonestació a Riera (79’), amonestacions a Jonatas, Luis García, Tamudo, Moha, Kameni, i a Ibagaza per part local.

Estadi Ono de Mallorca, antic Son Moix. Malgrat que li canviïn el nom, continua sent un dels camps de més mals records per el conjunt blanc i blau.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Totalment d'acord amb tu, en la teva exposició i puntuació. Potser ets una mica generós al puntuar a Lacruz amb un 2 . Francament crec, com tu , que ha estat el fracàs de l'any. No ha convençut en cap dels partits jugats (que han estat molts).
La valoració del total de les seves actuacions, bé es mereix un suspens molt baix. ¿Tu creus que supera en qualitat a algun dels nostres centrals joves formats en el futbol base? Jo no, i tothom ho veu, menys qui ha de prendre les decisions.

Emilio ha dit...

Buena crónica. La verdad es que tenemos suerte de que Kameni esté en forma.Pese a sus "locuras" salvó al equipo de una goleada. Lacruz muy mal. No solo en defensa sino que en el gol fantasma tenía que haberse tirado a muerte a por la pelota. Toca sufrir otra semanita.

Anònim ha dit...

Tant de bó canvii la dinàmica d'aquest equip.La unica cosa que no m'ha desagradat, ha estat que al menys s'han deixat les banyes corrents i sense amagar la cama.Ara falta que ho facin amb criteri




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M