diumenge, 12 de maig del 2013

EL FEMENÍ S'HO JUGARÀ TOT A NAZARET...
AVUI, UN PENAL EN EL 93', LES MANTÉ AMB ESPERANCES.










 
RCD Espanyol Femení “A”: 1 –UD Levante: 1
 
 
L’Espanyol Femení ha aconseguit igualar passat el minut 93’ de joc una eliminatòria que se li ha posat coll amunt a les de Luis Carrión des de tot just abans de marxar als vestidors al descans. Gràcies a un dubtós penal en el darrer minut de l’afegit, l’equip ha pogut salvar els mobles i deixar tot pendent del que succeeixi el proper dissabte a les 17:00h. al camp de futbol Polideportivo Nazaret de Valencia. Allà, l’equip perico haurà almenys de perforar la porteria de Sandra Paños, doncs sinó la temporada haurà acabat per les blanc-i-blaves  i no estan les coses a Can Perico (futures retallades pressupostàries com a mínim) com per altre decepció... Qui avisa...
 
Al camp primer de la Dani Jarque, on hi ha força més ambient i caliu per la pròpia circumstància del indret, però també on no acostuma a dur-li gaire fortuna al femení espanyolista, s’ha iniciat aquest encontre d’anada dels quarts de final, amb la única novetat a l’onze espanyolista de la no presència de Willy en l’equip titular respecte a l’onze habitual. Amb major domini espanyolista, l’equip català ho ha intentat varies vegades per la banda dreta a càrrec de Débora.  Una d’elles, Brenda ha rematat la seva centrada amb el cap enviant l’esfèrica per sobre el travesser. La rèplica granota, un xut d’Alicia que ha blocat Mariajo. Altre arribada de Débora ha acabat amb un centre que ha rematat Monforte desviat per sobre la porta llevantinista.
 
El joc no era bo, i ja s’esbrinava que les coses serien força complicades davant un Llevant molt ben situat i que ha sabut contrarestar el poder ofensiu de les blanc-i-blaves. En un servei de cantonada executat per Meseguer, en mig d’un munt de caps, ha rematat una espanyolista fora, en una acció que ha dut força perill. El Llevant començava a ensenyar els dents quan en una jugada al 25’ Ruth habilita per Peque qui retalla a Torrejón i trepitjant àrea per l’esquerra de l’atac visitant, envia la seva rematada a la xarxa lateral de la porteria de Mariajo. Avisava el Llevant...
 
Al quadre català cada cop li costava arribar més a l’àrea valenciana. Monfo tota sola, no pot controlar una bona pilota dins l’àrea. Quan tot feia suposar que acabaria el primer temps amb la igualada inicial, Anabel sorprengué a tothom quan des de la frontal envià un col·locat xut a l’escaire dreta superant a Mariajo Pons.  Era el 0-1 i en el darrer instant del primer temps. Un gol que feia molt, molt, mal.
 
Intentà el quadre perico refer-se, però el Llevant jugant encara amb molta més comoditat amb el gol, tancà els espais perfectament davant un espès Espanyol. Un xut en els primers minuts de Monforte, l’atura la portera Sandra Paños. Carrión donà entrada a Willy per Brenda.  La ex del Cajasol Huelva, Alharilla, tingué una bona opció de fer el segon (58’) però no pot superar a Mariajo que atura la rematada.

 

En el 74’ Alicia rebent tota sola i encarant Mariajo, envia la seva potent rematada al travesser traient estelles. Mentre a l’altre àrea un dubtós fora de joc, evità que una jugada amb rematada final espanyolista que s’estavellà (dins l’àrea) clarament la pilota a les mans d’una defensora del Llevant, fos sancionada com a penal pel col•legiat. En aquest segon temps molt fluix, l’Espanyol tingué la seva millor oportunitat per empatar quan Meseguer a pilota aturada llença en el 82’ un centre que dins l’àrea Mari Paz remata de cap a boca de canó, aturant Paños en una bona intervenció.

La jugada que ha pogut ser definitiva en la sort de l’eliminatòria ha arribat en el 87’. Un tret d’Alicia s’estavella al travesser mentre una superada Mariajo s’ho mira i veu com després de botar dins el terreny de joc sobre la línia, i en mig del desconcert, Vanesa s'endu la bola.  L’Espanyol havia tornat a néixer en l’eliminatòria.
 
I molta més fortuna encara, quan en el 93’, el col·legiat Jordi Pertegal que havia estat molt malament en tot el partit, perjudicant sensiblement amb les seves decisions al conjunt perico a l’hora de castigar certes accions, acaba afavorint notablement al conjunt espanyolista quan interpreta que la caiguda de Mari Paz dins l’àrea al regatejar a una defensora granota era punible. No ho ha semblat a molts dels que allà estàvem i poc li han servit les protestes al conjunt llevantinista.  
 
Vanesa Gimbert ha executat amb molta sang freda el penal enganyant per complert a la portera del Llevant que ha vist com la pilota entrava per la seva dreta ben ajustada. Resultat, que vist el que hem vist, i tenint en compta quan ha arribat l’empat i com ha arribat, podem afirmar ben clarament que avui la fortuna ha somrigut a les blanc-i-blaves que al menys els hi permet seguir vives per la batalla de Nazaret. Allà s’ho jugaran tot; tota la temporada a una sola carta.  L’equip ha de ser a semifinals. Fàcil no serà, però és més que necessari, doncs com tots sabeu, cada final de temporada davant la situació econòmica de l’entitat i la curta visió d’alguns que la dirigeixen, l’equip acaba jugant-se quelcom més que una eliminatòria...    
 
  
 
Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Mariajo: Núria, Marta Torrejón, Vanesa, Sonia; Meseguer, Sandra Vilanova; Débora, Monforte, Brenda; i Mari Paz.
 Substitucions: Willy per Brenda, m. 55; Claudia per Sandra Vilanova, m. 84.
 
UD Levante: Paños, Maider, Ruth, Bernauer, Sonia Prim, Alba, Peque, Buceta, Anabel, Alicia i Alharilla.
Substitucions: Nerea per Buceta, m. 75; Mariví per Alicia, m. 90; Mariajo per Anabel, m. 91.
 
Àrbitre: Jordi Pertegal Méndez, de la delegació de Granollers. Cartolina a les  jugadores de l’equip granota, Bernauer, m. 60 i Prim m. 93.
 
Gols: 0-1: Anabel, m. 44; 1-1: Vanesa (pen.), m. 93.
 
Incidències: Encontre corresponent a l’anada dels quarts de final de la Copa de S.M. la Reina, disputat aquest migdia al camp 1er. de la Ciutat Esportiva Dani Jarque. Ambient assolellat, temperatura elevada suavitzada en part pel fresc aire. 
 
     
 







S E N T I M E N T P E R I C O . C O M