dilluns, 13 de maig del 2013

EL CADET "A" GOLEJA EN EL SEGON TEMPS.
SI NO PUNTUA EL GIRONA, LA LLIGA NO SERÀ PERICA.










RCD Espanyol Cadet ”A”: 5 – UFB Jàbac i Terrassa: 0


L’Espanyol no depèn de si mateix.

Ni Espanyol ni Barcelona van fallar en la penúltima jornada del campionat de lliga de la Divisió d’Honor Cadet. Les esperances espanyolistes dipositades en que el Lleida Esportiu puntués en el Mpal. Gardeny es van esvair al migdia del passat dissabte quan el Barcelona va vèncer contundentment (0-5) davant els lleidatans.

Aquest resultat posa el títol de lliga (l’únic pràcticament que podia guanyar el futbol base espanyolista en la present temporada) en mans barcelonistes. El quadre culer depèn de si mateix i en té prou amb derrotar al  quart classificat, un perillós Girona, però que baixa molt el seu rendiment  lluny de Torres de Palau, on ha finalitzat invicte el campionat. L’Espanyol per la seva banda, un cop ja conegui el resultat decisiu dels barcelonistes, s’enfrontarà el mateix dissabte al CE Mercantil, al Poliesportiu Arrahona – Merinals de Sabadell. Els arlequinats son penúltims i ja matemàticament descendits. Si no hi ha nova “ordre” de la FCF, no hi haurà horari unificat jugant l’Espanyol a les 16:30, mentre que els culers ho faran al matí.  

Coneixedor del triomf culer, afrontava dissabte l’Espanyol un partit davant un conjunt com era la Unió del Futbol Base Jàbac i Terrassa instal·lat en la part baixa de la classificació i que necessitava els punts per evitar un descens en el que ara mateix si troba immers en caure a la 13èna posició després del triomf del Manresa.

La sorpresa a l’alineació de Dani Fernández fou la no inclusió aquest cop del migcampista organitzador d’aquest equip Oscar Melendo. Alex recuperà altre cop la seva habitual demarcació de central formant parella amb Lluis, quedant Pablo i Aaron als laterals al jugar Pol Mikel d’extrem.  Juan Ezomo disposà de minuts ocupant la punta d’atac.

L’Espanyol estigué força espès en el primer temps. S’intuïa el marcador de Lleida encara que fos per el desencís lògic existent. Ho intentaven els espanyolistes però no acabaven d’aconseguir arribar prou clarament davant. Un xut de Campu es marxà a còrner, una centrada des de l’esquerra de Rivas per Roger Aleu (al mig, dissabte) el remata sortint l’esfèrica ras a l’esquerra per ben poc.  En un servei de cantonada entre molts jugadors, remata Lluis de cap però blocà el meta egarenc ben situat. A quatre minuts del final una pilota rematada de cap per Juan es rebutjada a còrner pel porter en una bona intervenció. Els vallesans en el minut 18’ van estar a punt de donar l’ensurt en una pilota aèria que erra Lluis en el refús i acaba amb una volea d’un jugador egarenc que surt fora.

En el segon temps, van sortir Melendo i Labiano. L’equip va prémer una marxa més al joc davant un Jàbac que ja havia fet prou esforç per controlar i neutralitzar el joc ofensiu espanyolista.  Una mitja volta de Juan acaba amb un xut per sobre el travesser al minut 4’ de la represa. Tan sols dos minuts després el quadre perico obre el marcador. Controla Pol Mikel una bona pilota i d’un potent xut allotja la bola al cantó dret de la porteria vallesana.

El partit canvia totalment; L’Espanyol comença a jugar amb més alegria i amb forces més espais davant un Jàbac que no li valia sortir de buit de Sadrià. Llavors tenen lloc els millors minuts de l’Espanyol. Una pilota centrada per Campu es rematada de cap en el primer pal per Adrián Rivas fent impacte en un jugador visitant sortint a còrner. Aquest es llençat per Aarón rebent Campu qui no s’ho pensa i envia un potent tret a la dreta de la porteria del Jàbac. La més clara ocasió al marge del gol seria per Juan Ezomo. Pol Mikel fa jugada pel centre i després d’un rebot la bola li cau al davanter centre dins l’àrea qui amb tot a favor incomprensiblement triga en rematar i dona temps a que un defensor taponi el seu llançament sortint a còrner.  Aquest llançament de cantonada s’executa i aquest cop si, Juan remata de cap al fons de la porteria. No sabem ben bé que va assenyalar López Rabelo (possible falta en el salt?), la qüestió que el gol no va pujar al marcador.

L’Espanyol ara si tancava al seu rival que se les desitjava per evitar encaixar un segon gol que sentenciés el partit. Una bona acció de Campu, driblant al defensor i centrant, toca lo just el porter traient-li l’esfèrica pràcticament del cap de Cano, i Labiano amb tot a favor tampoc encertà a perforar la porteria.  En altre clara ocasió, Campu no precisà la seva centrada (massa forta) i no hi arribà per ben poc Carlos Cano que estava dins la petita tot sol.  Al minut 66’, Carlos Cano intenta regatejar a un defensor, i es travat dins l’àrea. Penal clar que no dubta en assenyalar el col·legiat.  Agafa la bola Campu (veure darrera foto) i enganyant al meta vallesà, eleva a dos la diferència en el marcador.

L’equip perico (al que no se li pot negar la seva lluita i esforç màxim encara que no assoleixi el títol) no es conformà amb aquesta renda i continuà jugant per incrementar aquest marcador. Una bona passada de Labiano per Cano, significaria el 3-0 després que l’alt davanter centre superés al porter amb un remat creuat.

Ocasió pels vallesans en el 72’ en un remat creuat que toca lo just el meta Manuel evitant el gol del Jàbac. Instants després, Aarón obre a l’esquerra per la incorporació de Marc Miquel –que acabava de sortir feia uns minuts- i de xut creuat fa el quart dels espanyolistes. A quatre del final, tancaria la golejada Carlos Cano després d’un precís centre de Marc Miquel des de l’esquerra, que remata  i tot i tocar el porter, la pilota acaba dins. El col·legiat en prou feines va afegir temps suplementari. Tampoc feia falta. Tot estava i sembla ja decidit... o no?. Dissabte ho sabrem.
                       

Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Manuel, Pablo Maffeo, Alex, Aarón, Lluis, Manchón, Pol Mikel, Roger Aleu, Juan, Campu, i Adrián Rivas.  
Substitucions: Melendo, i Labiano per Roger Aleu i Pablo Maffeo, m. 41; Gonzalo i Carlos Cano per Adrián Rivas i Juan, m. 58; Sergi i Marc Miquel per Pol Mikel i Campu, m. 70. Altre suplent: Pol Agustí (p.s.).

UFB Jàbac i Terrassa: Daniel Cárdenas, Hernán Gómez, Christian Casas, Sergi Almirall, Karim Al Oarut, Joan Pallás, José González, Marc Ruíz, Arnau Pérez, Pablo Ávila, i Oscar Carmona.
Suplents: Marc Ollé (p.s.), Albert Martín, Ignasi Carmona, Juan A. Gallego, i Santiago Ferrer.

Àrbitre: Jonathan López Rabelo, assistit en bandes per Artur Argeles García i Lluis Espallargas Casellas.

Gols: 1-0: Pol Mikel, m.46; 2-0: Campu (pen), m. 66; 3-0: Carlos Cano, m.69; 4-0: Marc Miquel, m. 73; 5-0: Carlos Cano, m. 76.

Incidències: Encontre corresponent a la 29èna jornada (penúltima) del campionat de lliga de Divisió d’Honor Cadet, disputat el passat dissabte a la tarda al camp tercer de la Ciutat Esportiva Dani Jarque. Temps empitjorant amb núvols d’evolució i temperatura bastant suau després d’hores prèvies força caloroses.       




CLASSIFICACIÓ DIVISIÓ D'HONOR CADET

.CLASSIFICACIÓ PTS PJPG PE PP GFGC
1
F.C. BARCELONA
742924239215
2
R.C.D. ESPANYOL
732923428422
3
U.D. CORNELLÀ
682921536822
4
F.C. GIRONA
572916945633
5
C.F. DAMM
4929154104939
6
CF LLEIDA ESP. TERRAFERMA
4029131153553
7
C. GIMNÀSTIC TARRAGONA
3929109103935
8
ESCOLA F. GIRONÉS-SÀBAT
3829108113648
9
C.E. EUROPA
362910615268
10
U.E. BORDETA DE LLEIDA
362999112535
11
C. E. MANRESA
312987142845
12
C.F. BADALONA
3129710124361
13
UNIÓ F. BASE JÀBAC i TERRASSA
292978143443
14
U. At. HORTA
232972203863
15
C.E. MERCANTIL
172938182559
16
REUS DEPORTIU C.F.
72914243093





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M