diumenge, 12 de maig del 2013

REACCIONEN DAVANT EL MADRID...
A BONES HORES, LA LLUITA I LA INTENSITAT!... (1-1)

RCD Espanyol: 1 – Real Madrid: 1
 
 
L’equip espanyolista va fer un parèntesi en les seves “vacances” per demostrar que quan volen, li posen intensitat i lluiten al 100% (com van demostrar des que Aguirre es va fer càrrec fins Getafe - llevat  d’alguna excepció que millor no recordar-), son capaços de sumar davant qui sigui. De fet, l’equip espanyolista ha puntuat davant el Real Madrid tant al Bernabeu com a l’Estadi RCDE. Però, es clar... davant Granada i Sevilla també hi havia punts en joc...
 
I bastant molt més importants que un meritori i merescut empat davant un Madrid que no és de la nostra lliga, sinó de la lliga corrompuda dels que s’emporten 160 milions d’euros en concepte de televisió cadascun per temporada. La nostra lliga i el seu objectiu, per potencial, pressupost, història, nombre de socis, etc., hauria de ser quedar entre els 10 primers, lluitant si es pot per una vuitena posició que enguany pot tenir premi i que la teníem a l’abast sinó hagués sigut per la indolència d’alguns i el poc interès d’altres en una competició que creuen deficitària econòmicament fins les darreres rondes,  però que algun cop l’Espanyol té que participar-hi encara que només sigui per anar a  buscar certa cosa que des de fa vint-i-cincs anys ens hem deixat ja dues ocasions, tant a una ciutat alemanya d’infaust nom, com en una escocesa.    
 
Com aquí l’únic que ens importa és l’Espanyol, els seus objectius, el seu present i futur dins d’un context i entorn ja més advers pitjor impossible, em negaré a parlar d’altre qualsevol circumstància que el propi partit i el propi Espanyol. Les conseqüències de l’empat a nivell de tercers, m’importen ja poc. Que sigui les immundes  televisions  que paguem també amb els nostres impostos les que parlin i parlin... i mentre els hi duri el bròquil, segueixin adoctrinant tot el que puguin a la societat... Aquí ni títols que poc ens importen, ni passadissos de morbosos que voregen lo malaltís,  ocuparan per part de qui escriu aquestes línies més enllà d’aquests darrers caràcters gràfics.   
 
En quant al partit (a les 22:00h., als de sempre gràcies per l’horari!), tot i una primera acció de Di Maria que blocà Kiko, ràpidament l’Espanyol li prengué el número a aquest Madrid de rebaixes, que a més va veure com se li lesionava Varane sent substituït per Alonso, i passant Essien al lateral i Albiol a l’eix, tot això passat el primer quart d’hora.  L’anècdota, el jutge auxiliar que va caure i se li trencà el banderí...
 
L’Espanyol aconseguí avançar-se en el marcador en el llançament d’un servei de cantonada executat per Verdú des de la dreta, pentinant primer Forlín, i després de tocar Serio García, la bola li cau a  Stuani que afusella al porter Diego López, meta gens fàcil de batre pels espanyolistes... Aquest gol trencava forces encontres de sequera davant el Madrid jugant l’equip perico com a local. L’Espanyol jugà els seus millors minuts i va merèixer encarrilar l’encontre, però faltà encert en una arribada de Sergio García en l’u contra u i en altre ocasió molt clara de Stuani. L’equip d’Aguirre s’estava menjat al Madrid, quan Héctor Moreno rematà de cap al fons de la porteria madridista, després d’altre llançament de còrner des de la dreta. Greu error arbitral en assenyalar falta del mexicà, quan en tot cas son ambdós jugadors que s’agafen i per tant la falta no va existir enlloc.
 
De no produir-se aquesta errònia decisió arbitral, l’encontre  hagués pogut canviar per complert amb dos gols d’avantatge dels espanyolistes. En el tram final del primer temps, fou el conjunt blanc qui tingué una ocasió amb remat de Morata que salvà Kiko, tot i que la jugada fou invalidada per fora de joc. També un perillós cop de cap de Colotto a l’altre àrea, fou considerat com a situació prèvia antireglamentària per part del col·legiat. Iglesias Villanueva va cometre un altre error, que aquest cop afavorí als d’Aguirre, quan no va veure unes  clares mans de Javi López dins l’àrea espanyolista.  Mourinho va treure l’artilleria col·locant primer després del descans a Benzemá i posteriorment a Cristiano Ronaldo per intentar capgirar el marcador, amb un Espanyol que en qualsevol moment podia fer el segon.
 
I al poc d’entrar el portuguès al terreny de joc, el Madrid mitjançant Modric fa llençar un servei de falta lateral des de l’esquerra i com no podia ser d’altre manera, Higuain, marcà de cap enviant l’esfèrica ajustada a l’esquerra de la porta de Kiko. El davanter argentí sempre fidel a la cita amb el gol quan s’enfronta a l’Espanyol...
 
El joc s’enduri mica a mica i tot i que finalment només Víctor Sánchez acabà enfilant el camí dels vestidors abans d’hora a l’afegit, algun que altre podia perfectament haver sigut expulsat. Wakaso se la jugà en una entrada marca de la casa, posteriorment Albiol en una molt dura entrada sobre Verdú. Posteriorment picabaralles varies entre Forlín i Cristiano Ronaldo, resoltes amb amonestacions per als dos jugadors.  El portuguès ho provà amb un fort xut que Casilla salvà al seu equip rebutjant perfectament. La rèplica espanyolista un llunyà xut de Wakaso que blocà bé el meta madridista.
 
En els darrers instants, el llançament perillós de Cristiano que s’estavellà a la tanca. L’Espanyol ja havia reculat lògicament amb l’aparició del 7 blanc, i més ho faria en el temps d’afegit quan Víctor Sánchez veu la vermella sortint Baena per  Wakaso, acabant el conjunt perico amb deu jugadors sobre la gespa. Al final, repartiment de punts, totalment insuficients pels objectius d’ambdós conjunts, i quatre punts que ha pispat aquesta temporada l’Espanyol del sarró del Madrid... per què després el règim parli de tòpics, falsos i miserablement interessats.
 
 
 
 
Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: Kiko Casilla; Javi López, Colotto, Héctor Moreno, Capdevila; Forlín, Víctor Sánchez; Stuani, Verdú, Wakaso; i Sergio García.
Substitucions: Simao per Verdú, m. 82; Baena per Wakaso, m. 91.
 
Real Madrid: Diego López; Albiol, Carvalho, Varane, Nacho; Essien, Modric; Kaká, Di Maria, Morata i Higuain.
Substitucions: Xabi Alonso per Varane, m. 19, Benzemá per Morata, m. 46; Cristiano Ronaldo per Kaká, m. 56.
 
Àrbitre: Ignacio Iglesias Villanueva, assistit en bades per Alfonso Costoya Rodríguez i Víctor Hugo Fernández Suárez. Va mostrar cartolines grogues als locals Stuani, m. 30, Verdú, m. 50, Wakaso, m. 61, Forlín, m. 79, i Capdevila, i als visitants Essien, m. 41, Xabi Alonso, m. 64, Modric, m. 68, Carvalho, m. 70, Albiol, m. 76 i Cristiano Ronaldo, m. 79.  Cartolina vermella a Víctor Sánchez, m. 90.
 
Gols: 1-0: Stuani, m. 22; 1-1: Higuain, m. 57.
 
Incidències: Encontre corresponent a la jornada del campionat de lliga a Primera Divisió, disputat ahir a l’Estadi RCDE a Cornellà-El Prat davant 30.023 espectadors.

 

 





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M