dilluns, 4 d’agost del 2008

A LES COMES, EL FILIAL VENÇ I CONVENÇ

(Camp de Les Comes, Igualada, l’Anoia: Josep Maria)

CF IGUALADA: 0 - RCD ESPANYOL "B": 4

Triomf clar del filial espanyolista en el segon encontre de pretemporada davant el CF Igualada. El conjunt de Josep Clotet ha estat molt superior i ha gaudit de moltes ocasions de gol (penal errat inclòs) per endur-se un resultat d’autèntic escàndol de Les Comes.

Clotet ha alineat de principi als que presumiblement compten com a possibles titulars, tot i que a bon segur la resta de jugadors li hauran posat difícil les coses al mister perico a l’hora d’escollir, ja que han estat a un nivell bastant elevat tots, davant un conjunt, l’igualadí, que la passada temporada militava a la Tercera Divisió i que ahir dissabte va empatar a un gol, davant els quatribarrats del Sant Andreu, conjunt de Segona Divisió B.

A Les Comes, l’Espanyol s’ha avançat sobre el quart d’hora, mitjançant una centrada per la dreta de Guillem Creus, rematada de primera per Pedraza al mig de l’àrea petita.

La gran ocasió local, ha estat obra de Guma que havia sortit substituint al lesionat Mara i que amb un centre- xut molt tancat, quan l’esfèrica es colava, Isaac ha tret una ma providencial.

La rèplica ha estat a càrrec de Luismi, que ha provat fortuna amb un llançament de més de quaranta metres que ha sortit fregant el travesser.

La segona acció de perill dels locals ha estat una falta llençada per Dani que s’ha passejat per l’àrea espanyolista sense que ni defensors ni atacants connectessin amb la pilota.

El segon, amb sort
Poc més de mitja hora de joc; Javi Márquez bota un lliure directe i el meta local no bloca bé i la pilota acaba entrant dins després de la greu errada. Amb clara avantatge en el marcador, els espanyolistes acabarien per dominar de manera abassegadora en el darrer quart del primer temps, on gaudirien de moltes ocasions.

Una internada de Guillem Creus, un cop desborda dins l’àrea, és derribat clarament i l’àrbitre no dubta davant la claredat de la infracció en assenyalar el màxim càstig. L’executa Javi Márquez a la dreta del porter del Igualada, que li endevina el lloc, i rebutja la pilota; el refús el remata de cap, Luismi, sortint la pilota fregant el travesser.

Tot i la no transformació del penal, l’Espanyol ho ha seguit intentant, i ha gaudit de varies ocasions ben clares, com un xut de Pedraza rebutjat pel porter, un remat de Luismi que escorat una mica a la dreta, ha obligat al meta local a fer una gran intervenció. Javi Márquez ha buscat l’escaire amb un gran llançament que s’ha marxat per molt poc fora.

Només Guillem repeteix al segon temps
I a més, fent-lo de lateral dret (ja va acabar l’encontre del dissabte davant la Selecció Nacional de Qatar en aquesta posició).

Als espanyolistes els hi ha costat una mica agafar el control del matx en el segon temps amb els canvis i variacions introduïdes, i no ha estat fins al minut 55, quan ha aconseguit el tercer gol al transformar Baena un altre penal, aquest cop comès sobre Javi López (el millor del segon temps), que s’ha marxat de dos contraris, i el darrer (Enmanuell), l’ha derribat descaradament dins l’àrea. Baena ha transformat el penal, ajustat al pal esquer del porter que tot i endevinar la intenció del espanyolista no ha pogut evitar que el tercer gol pugés al marcador.

Monòleg perico
Els següents minut, han estat un atac i gol dels pericos que han estat molt superior en joc, i en ocasions.
Matamala ha estat a punt de marcar després d’una vaselina quan ha vist avançat al porter que ha fet perillosament vistes.

El jugador del juvenil A (la passada temporada del conjunt de lliga nacional), Álvaro Vázquez –igual que davant Qatar – ha tingut també els seus minuts substituint a Creus.

L’única ocasió local en aquest segon temps, ha estat mitjançant Oriol amb un xut des del vèrtex de l’àrea que ha sortit massa creuat junt al pal esquer de la porteria defensada per Víctor.

Javi López ha estat a punt de fer el quart, però el seu gran xut ha estat enviat a còrner per el porter local que ha sigut el millor del seu equip en aquest segon temps. El servei de cantonada ha estat a punt de ser gol, traient el porter el remat d’un jugador perico; el següent còrner consecutiu ha estat rematat per Baena, i un defensor treu sota pals.

Roger Matamala ha gaudit de dues ocasions també: Primer un xut que ha acabat a l’exterior de la xarxa i després un remat a boca de canó que s’ha estavellat en les cames d’un defensor després d’una bona passada de Raul.

El quart
Ha estat precisament l’ex del Castelldefels, Raul Guerrero qui ha establert el definitiu resultat al rematar lliure de marca de cap al fons de la porteria, en el minut 85, un centre per banda dreta. Instants abans ja ho havia intentat amb una rematada molt perillosa que ha sortit a centímetres del pal contrari.

Segon triomf del filial, just abans del viatge a Holanda, on s’enfrontarà a rivals superiors.

CF Igualada: Xisco, Sergio, Paquito, Julián, Mara, Jesús, Oriol, Dani, Gerard, Eric, i Tom.
Substitucions: Guma per Mara, m. 10’. Enmanuel per Sergio, m. 15’. En el segon temps, Sola, Gumà, Mara, i posteriorment en el 68, Pep i Xavi substituint a Julián, Jesús, Dani, Gerard i Tom.

RCD Espanyol B: Isaac, Brachi, Yago, Víctor Ruiz, Javi Cantero, Javi Márquez, Canario, Guillem Creus, Ivan Díaz, Luismi, i Pedraza.

En el segon temps: Víctor, Guillem Creus, David López, Gotor, Didac Vila, Albert García, Baena, Xavi García, Javi López, Raul Guerrero i Roger Matamala.
Al 57, Álvaro Vázquez per Guillem Creus.

Àrbitre: David Jiménez. Sense problemes. Les dues penes màximes assenyalades no oferien cap tipus de dubtes.

Gols: 0-1: Pedraza, m. 14; 0-2: Javi Márquez, m. 31; 0-3: Baena (p), m. 55; 0-4 Guerrero, m. 85.

Incidències: Segon partit de pretemporada del filial espanyolista. El conseller Josep Maria Borrell i el Coordinador del Futbol Base, Josep Manel Casanova en Les Comes. L'Espanyol B, va lluir la segona indumentària, vermella amb la Creu de Sant Jordi amb els colors invertits.